קציצות מבושלות ללא טיגון

קציצות בניחוח מזרחי

לימי-הקציצות מעולות בבישול עם רוטב עגבניות ובטח שלא בטעם תינוקי
שוש-המתכון לא נמצא במאגר. מתכון: קציצות בניחוח מזרחי רכיבים: 700 גר' חזה עוף טחון 300 גר' בשר בקר טחון 2-3 כפות צנוברים (אופציה) כוסברה ופטרוזיליה קצוצות דק עגבניה בינונית מגוררת בצל גדול קצוץ דק 5 שיני שום כתושות תפוח אדמה גדול מגורר מלח פלפל שחור קמצוץ קינמון כפית כמון חצי כפית כורכום קמח מצה או פירורי לחם "כמה שנכנס" 3 ביצים 4 כפות שמן זית (שנכנסים לעיסת הבשר) ושמן קנולה לטיגון אופן הכנה: לערב היטב את כל הרכיבים בקערה גדולה. רצוי ללוש בעזרת הידיים. ליצור קציצות ולטגן בשמן די עמוק. הערות: מאד מאד מומלץ להכין את הקציצות מבשר כבש או טלה ולהגיש עם טחינה. אפשר ליצור מהקציצות כדורים ולבשל אותם במקום לטגנם ברוטב עגבניות פיקנטי. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דרורית4

New member
קציצות ללא טיגון

1/2 קילו בשר טחון 1 תפו"א מגורד 1 בצל קצוץ כוסברה קצוצה בהרט מלח לערבב הכל יחד להכין כדורים ולבשל אותם במולטי שף ללא שמן כמה דקות על צד אחד ולאחר מכן צד של טעם של קבב
 

monday

New member
קציצות ברוטב יין ועגבניות

קציצות ברוטב יין ועגבניות /monday 1/2 ק"ג בשר טחון 2-3 שיני שום כתושות 2 בצלים בינוניים קצוצים דק דק 2 גזרים מגוררים דק 1 תפו"א מגורר דק 5 כפיות מלאות קמח מצה 1/4 חב' פטרוזיליה קצוצה 1/2 חב' כוסברה קצוצה 1 כפית מלאה אבקת מרק עוף 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית פפריקה חריפה מעט מלח 1 ביצה לרוטב: 4 עגבניות טריות ללא הקליפה קצוצות 2 שיני שום קצוצות 2 כפות שמן זית 1/2 כוס יין אדום יבש 1 כפית מלאה אבקת מרק פטריות 1/4 כפית סוכר 1 כוס מים מהברז 2 כפות רסק עגבניות מעט כמון מלח פלפל שחור כפית בזיליקום יבש בקערה להניח את הבשר הטחון, הבצלים הקצוצים, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה. להוסיף את כל שאר התבלינים, קמח המצה והביצה ולהניח במקרר למנוחה לחצי שעה במקרר. לאחר מנוחה להכין כדורים ולבשל ברוטב היין והעגבניות. בינתיים שתערובת הקציצות במקרר, מכינים את רוטב העגבניות והיין בסיר נפרד. מכניסים את העגבניות הקצוצות ואת כל שאר החומרים. מכינים כדורים מתערובת הבשר ושמים אל תוך הרוטב. נותנים רתיחה של הרוטב ביחד עם הכדורים ומנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה לבישול של שעה בערך או עד לצימצום הרוטב. יוצאות אחלה קציצות וטעימות מאוד ברוטב...נסי ותיהני
 

limim

New member
../images/Emo91.gifכדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק

וגם המתכון של "הקציצות של מיקי" שנמצא למעלה בשרשור מאוד פשוט... מתכון: כדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק רכיבים: לכדורי העוף: 1 חזה עוף גדול 1 תפוח אדמה בינוני 1 בצל בינוני 1 ביצה 1 כפית גדושה אבקת מרק בצל 1 כפית אבקת מרק עוף 6 כפות קמח מצות (או יותר) פלפל שחור גרוס מלח לרוטב: 1 בצל קצוץ דק 1/2 1 כפות אבקת מרק עוף קופסה קטנה - רסק עגבניות 2 כפות פפריקה אדומה כפית שטוחה כמון מעט מלח סוכר (על סיר גדול… כמה כפות… לא להיבהל… ניתן להוסיף מעט ולתקן תיבול בסיום הבישול) פלפל שחור גרוס מים 2-3 כפות קמח … או יותר (להסמכת הרוטב) אופן הכנה: לכדורי העוף: לטחון את החזה עוף, להוסיף תפוח אדמה ובצל מגורדים (גס) על הפומפיה. להוסיף תבלינים + ביצה + קמח מצות. לרוטב: לחמם מים בסיר, להוסיף את כל רכיבי הרוטב (פרט לקמח). כשהרוטב רותח להוסיף את כדורי העוף (לא קטנים מידי ולא גדולים מידי). לבשל כ 30 דקות, להוסיף את הקמח (מעורבב במעט מים קרים) ולהסמיך את הרוטב. לבשל עוד כ 10 דקות, לתקן טעמים…. צריך להיות רוטב מתקתק וכדורי העוף אמורים להיות לבנבנים בפנים. הערות: הכי טעים עם חלה… לטבול ברוטב ולאכול. לנסות. הערות: מומלץ מאוד אהוב על ילדים… מקור המתכון: פורום תפוז-סופי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
בבקשה - כדורי בשר ברוטב עגבניות

המתכון לא שלי אלא של גיסתי היקרה. החומרים: בשר טחון 2 ביצים 1/2 כוס פירורי לחם מלח, פלפל שחור, כמון פטרוזיליה (לא חובה) קופסה קטנה של רסק עגבניות אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הבשר, הביצים וכל שאר החומרים - חוץ מהרסק. יוצרים כדורי בשר ושמים בסיר לחץ.
שמים בקערה את הרסק ועליו שתי כוסות מים רותחים בערך. מתבלים (לא זוכרת במה, בטח מלח, פלפל שחור ופפריקה. אם קריטי אני יכולה לברר).
שופכים את הרוטב על כדורי הבשר בסיר.
לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל בערך 20 דקות. מה מיוחד במתכון הזה כמה פשוט - ככה טעים... והכנה בצ'יק צ'ק. לדעתי אפשר להכין אותו גם בלי סיר לחץ.
 

effyba

New member
../images/Emo21.gifוהנה ככר אפוייה של אהרוני

מתכון: ככר בשר אפויה של אהרוני רכיבים: מצרכים: 1 קג' בשר טחון 2 פרוסות לחם לבן ללא הקרום, מושרה במים וסחוט 3 שיני שום קצוצות בצל אחד קצוץ דק 1 שקית פטריות פורצי'ני יבשות 1 כוס עשבי תיבול קצוצים- פטרוזיליה, טימין, מרווה ואורגנו טרי 2 ביצים מלח פלפל שחור טחון טרי ההכנה: מערבבים את כל החומרים, מגלגלים לכיכר ומכניסים לתנור בתבנית משומנת ל - 45 דק' בחום של 180 מעלות. אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים, מגלגלים לכיכר ומכניסים לתנור בתבנית משומנת ל - 45 דק' בחום של 180 מעלות. הערות: מקור המתכון: שעור פרטי עם אהרוני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
ו"קוטלטות" גם של AYELETBA

מתכון: קוטלטה -קציצת בשר שאפשר לאכול גם קר רכיבים: רכיבים: כמות - 16 קציצות גדולות: 750 גר' חזה עוף טחון או הודו 1 בצל גדול קצוץ דק 2 ביצים 4 כפות פירורית 3 שיני שום כתושות (אני משתמשת ב-3 קוביות שום כתוש של דורות) 2 כפות קטשופ 4 כפות מים כפית גדושה פפריקה הונגרית מלח ופלפל לפי טעמכם קורט סוכר (לא הכרחי) אפשר: חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה, שמיר קצוץ וכוסברה קצוצה אופן הכנה: אופן הכנה: 1. לערבב לעיסה אחידה ולהניח מס' דקות בצד. 2. לחמם תנור ל- 180 מעלות. 3. לשמן תבנית תנור גדולה במעט שמן קנולה. 4. ליצור קציצות גדולות בצורת ביצה (לי יוצאות 16 - המידה היא כף גדושה מאוד) ולהניח ברביעיות בתנור. 5. מעל לכל - שופכים ספל מים רותחים בה מומסת כף גדושה אבקת מרק בטעם עוף. לאפות 40 דקות עד להזהבה. לאכול חם עם תוספת או (ואני מעדיפה) קר בכריך (אני מורחת מיונז וחזרת, הבעל אוהב עם חרדל ומלפפון חמוץ). הערות: יתרון לשומרי המשקל - הקציצה אפויה - חישבתי כ-100 קלוריות לקציצה קוטלטה - אליבא דבעלי הפולני היא קציצת בשר שאפשר לאכול גם קרה. אביו ז"ל היה אוכל אותן בין שתי פרוסות לחם עבות עם שובו מהעבודה. ואצלנו? הליכה לים עם סבתא ז"ל המקסימה (אמא של אפי) לא היתה הליכה בלי סנדביץ' עם קציצה קרה בפנים - יאממי. מקור המתכון: פורום בישול לילדים-ayeletba הערות: מקור המתכון: איילת ב. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
וזה...לדניאל../images/Emo140.gif

מתכון: כדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק (של סופי) רכיבים: לכדורי העוף: 1 חזה עוף גדול 1 תפוח אדמה בינוני 1 בצל בינוני 1 ביצה 1 כפית גדושה אבקת מרק בצל 1 כפית אבקת מרק עוף 6 כפות קמח מצות (או יותר) פלפל שחור גרוס מלח לרוטב: 1 בצל קצוץ דק 1/2 1 כפות אבקת מרק עוף קופסה קטנה - רסק עגבניות 2 כפות פפריקה אדומה כפית שטוחה כמון מעט מלח סוכר (על סיר גדול… כמה כפות… לא להיבהל… ניתן להוסיף מעט ולתקן תיבול בסיום הבישול) פלפל שחור גרוס מים 2-3 כפות קמח … או יותר (להסמכת הרוטב) אופן הכנה: לכדורי העוף: לטחון את החזה עוף, להוסיף תפוח אדמה ובצל מגורדים (גס) על הפומפיה. להוסיף תבלינים + ביצה + קמח מצות. לרוטב: לחמם מים בסיר, להוסיף את כל רכיבי הרוטב (פרט לקמח). כשהרוטב רותח להוסיף את כדורי העוף (לא קטנים מידי ולא גדולים מידי). לבשל כ 30 דקות, להוסיף את הקמח (מעורבב במעט מים קרים) ולהסמיך את הרוטב. לבשל עוד כ 10 דקות, לתקן טעמים…. צריך להיות רוטב מתקתק וכדורי העוף אמורים להיות לבנבנים בפנים. הערות: הכי טעים עם חלה… לטבול ברוטב ולאכול. מומלץ. מקור המתכון: סופי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

ayeletba

New member
../images/Emo91.gif כדורי העוף של ירון

את המתכון קיבלתי מירון בעלה של חברת ילדות שלי. והן מ-ד-ה-י-מ-ו-ת-!! המתכון ל - 20-25 קציצות. 400 גר´ בשר חזה עוף טחון 1 ביצה כף פרורי לחם כף גדושה קטשופ כף שטוחה סוכר חום (אפשר גם לבן רגיל) קצת פלפל ומלח חצי כף אבקת מרק עוף בצל אחד מטוגן לרוטב: 2 עגבניות גדולות מרוסקות 1-2 קופ´ רסק עגבניות 2 כוסות מים 1 כף סוכר חצי כפית מלח 3 עלי דפנה להרתיח רוטב ואז לזרוק פנימה כדורי בשר. הערות שלי: 1. ניתן להכפיל כמויות. 2. אפשרי להחליף סוכר חום ברגיל. 3. בעיסת הכדורים - את הסוכר הוספתי לקוביות הבצל תוך כדי טיגונם - נותן צבע קרמלי ומעדן את הטעם. 4. אם עיסת הכדורים לא "תופסת" ניתן להוסיף עוד כף פירורי לחם. 5. גודל כדור: אני לוקחת כמות של כפית ומכדררת. 6. זמן בישול: כשעה. 7. טעים על אורז לבן. בתאבון.
 

ayeletba

New member
לימי ../images/Emo124.gif לשרשור שלך וגם לדניאל

למה לא באת למפגש לימי? אה?
.
 

ayeletba

New member
ועוד הערה לגבי המתכון של ירון

את הבצל אני "כולה" מטגנת ב-1-2 כפיותשמן. זהו וזה מספיק.
 

אדר7

New member
קציצות אפויות

אם אוהבים את הקריספיות של הקציציות ולא את השומן ניתןלאפות אותן על גבי נייר אפיה עד להשחמה. טעים מאוד. אח"כ אפשר לבשל גם ברוטב אבל לא חובה.
 

pirge

New member
קציצות קדירה עם קישקע ושזיפים

מעיתון סגנון קילו בשר טחון 2 ביצים 3 שיני שום כתושות 3\1 כוס פירורי לחם מלח פלפל שחור 3 כפות מים כף אבקת מרק עוף חצי עגבניה מרוסקת ללא הקליפה רוטב: בצל גדול פרוס 200 גרם שזיפים יבשים מגולענים 2 עצמות מוח כף אבקת מרק עוף מלח פלפל שחור קורט קינמון מערבבים את מרכיבי הקציצות ומטגנים מעט מאד שישחימו מכל צד. לא ממש לטגן . בסיר כבד מניחים בצל ומעט שמן ומזהיבים.מוסיפים שזיפים, עצמות,תבלינים. מטגנים מעט ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מפזרים את הקציצות. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה שעתיים. מי שרוצה, יוסיף קישקע בשלב של הוספת הקציצות. מגישים עם אטריות רחבות \אורז\פתיתים.
 
../images/Emo26.gifלא מתכון אלא ../images/Emo91.gif לתיבול

קניתי את התערובת ראס אל חנות ואני מוסיפה קצת ממנה לעיסה של הקציצות. התערובת הזאת מצויינת ולמעשה לא צריך להוסיף שום תיבול אחר לעיסה. הקטנה שלי בת שנה ואוכלת קציצות שאני מכינה עם התערובת הזאת.
 
קציצות בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

מקור המתכון של אמא שלי / 1מדינת ישראל החומרים ½ ק"ג בשר בקר/עגל טחון (אפשר לערבב יחד) 1 פרוסת לחם (רק הפנים) שרויה במים וסחוטה 1 ביצה 2 כפות מים 1 כף שמן מלח, פלפל שחור – לפי הטעם פטרוזיליה קצוצה 1 ק"ג תפו"א – חתוך לריבועים שמן לטיגון לרוטב 1 קופסת רסק עגבניות 2 כפות שמן ¼ כוס מים 1 גבעול סלרי 1 גבעול פטרוזיליה פלפל שחור, סוכר – מעט שמיר קצוץ אופן ההכנת הקציצות בקערה לשים היטב את כל החומרים לקציצות לערבב, ליצור קציצות ולטגן. אופן הכנת הרוטב לחמם שמן ולהוסיף רסק עגבניות, מים, מלח, סוכר, סלרי, פטרוזיליה. לבשל במשך 10 דקות. מגלים ומוסיפים לרוטב את הקציצות ואת תפו"א החתוכים. ממשיכים לבשל 15-20 דקות. מוסיפים , פלפל שחור ופטרוזיליה קצוצה. מתקנים את הטעם. אפשרות שניה להכנת רוטב מטגנים מעט קמח ושמן במחבת (הכנת רוויחה)מוסיפים את הרסק ומערבבים ורק אז להכניס את שאר החומרים. מגישים חם.
 
עלה לקישורים -

בשר/כבד/עוף/הודו/אווז/שניצל/קורקבנים/כדורי בשר/קציצות/ חמין/יען/אוסו בוקו/כבש/טאג´ין/אנטריקוט
 
למעלה