קציצות מבושלות ללא טיגון

limim

New member
קציצות מבושלות ללא טיגון../images/Emo21.gif

די נמאס לי להתעסק עם טיגון ולחשוב "זה כן משמין? זה לא משמין? מעט מדי שמן? הרבה מדי שמן?" אני רוצה קציצות מבושלות! בלי טיגון קודם! (כך שהמתכונים של בני סיידא, ויש כבוד, מקומם לא בשרשור הזה) אבל שיהיה טעים ומעניין ולא בטעם של אוכל לתינוקות. אז יאללה, שרשרו קציצותיכם...
 

limim

New member
קציצות בשר ברוטב דלעת חמוץ-מתוק

מתכון: קציצות בשר ברוטב דלעת חמוץ-מתוק רכיבים: 1/2 קג' בשר טחון/בקר/עוף/הודו/מעורב 1 פרוסת לחם{גם לחם קל}שרויה במים וסחוטה/2-3 כפות פירורי לחם 2 כפות פטרו' קצוצה 2 כפות נענע קצוצה חופן צימוקים 2 שיני שום כתוש מלח,פלפל לבן,לפי הטעם 1 כפית סוכר 1/2 כפית בהראט לקובה 1 קג' דלעת,,לקלף ולחתוך לקוביות די גדולות 1 קופסת רסק עגבניות 1 בצל קצוץ 1/2 כוס סוכר 4 כפות מיץ לימון 2 כפות נענע קצוצה 5 שיני שום חתוך לפרוסות מלח ופלפל לבן 1/2 כפית קינמון 1/2 כפית בהראט אופן הכנה: לערבב את כל מרכיבי הקציצות, לטגן בצל במעט שמן{לא זית},להוסיף רסק עגבניות ו 2 כוסות מים,להוסיף את התבלינים,להביא לרתיחה ואז להכניס את הקציצות. לבשל כ 3--4 דקות,להוסיף את קוביות הדלעת והנענע, לבשל עד שהדלעת רכה אך לא מושית. לתקן תיבול-----אם צריך,להוסיף,לימון/סוכר/מלח וכו' בגמר הבישול,לפזר מעט,נענע,ושום ,{נוסף} להגיש עם אורז לבן הערות: מקור המתכון: פורום מתכונים.נט-שרי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
יאמי יאמי../images/Emo3.gif אני מתה על דלעת

נראה מתכון משגע. בפעם הבאה שאכין קוסקוס (אני מכינה בשיטה הארוכה של הסבתות המרוקאיות...) יהיו גם הקציצות האלה.
 
וגם....

נתת לי עכשיו רעיון מה לבשל לסטודנטית הצמחונית שלי עם המרת הבשר לבשר צמחי של טבעול. תודה לך
 

effyba

New member
הנה קציצות אפויות ממעריב.

מתכון: קציצות אפויות ממעריב רכיבים: קציצות אפויות חומרים: - 500 גרם בשר עוף או בקר טחון - בצל בינוני קצוץ דק - חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק - חצי כוס שמיר קצוץ דק - שליש כוס כוסברה קצוצה דק - שליש כוס נענע קצוצה דק - 2 כפות צנוברים - 2 ביצים - 6-5 כפות פירורי לחם - 3 שיני שום גדולות כתושות - מלח, פלפל שחור - 2 כפות אבקת מרק בצל או ירקות - ספל מים רותחים אופן הכנה: אופן ההכנה: מאדים את הבצל הקצוץ במחבת טפלון עם מעט שמן זית עד שהוא מזהיב. בקערה גדולה מערבבים את הבצל עם הבשר הטחון, הפטרוזיליה, השמיר, הנענע, הכוסברה, הצנוברים, הביצים, פירורי הלחם, השום והתבלינים. אם התערובת נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד פירורי לחם. קורצים מהתערובת כדורים (לא גדולים), משטחים אותם מעט לצורת קציצה ומניחים בתבנית אפייה משומנת היטב. ממיסים את אבקת המרק בספל המים הרותחים ויוצקים על הקציצות (להלן הפטנט). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-30-20 דקות או עד שהקציצות מזהיבות. הערות: מקור המתכון: מעריב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
הקציצות המהממות (כך במקור)

מתכון: הקציצות המהממות רכיבים: לקציצות: 1/2 ק"ג בקר טחון תפ"א קטן מגורד בצל קטן מגורד 1 כפית קמון 1/2 כפית מחוקה כורכום 1 כפית מחוקה פלפל שחור קצת מלח 1/2 כף (מחוקה) אבקת מרק עוף 1 כפית שטוחה פפריקה 3 כפות שמן (אפשר זית) 1.5 כף מים פטרוזיליה קצוצה אופן הכנה: לערבב כל חומרי הקציצות ביחד ולשים בצד להדליק תנור על 180 מעלות לרוטב: בצל לרצועות דקות ו/או 2 שיני שום פרוס עגבניה מקולפת ומגולענת קצוצה שמן לחמם את השמן לטגן את הבצל להוסיף את העגבניה לסגור מכסה לתבל בכלי נפרד : 1.5 כוסות מים רותכים,קצת מלח,1.5כף אבקת מרק עוף,קצת פלפל שחור 1 כף פפריקה לערבב ולהוסיף לבצל מהבשר ליצור קציצות ומכניסה לתנור 1/4 שעה עד שמתקשה קצת (לא הכרחי) ומעבירה לסיר (כולל הרוטב שיצא מהן) לבשל. לקראת הסוף לפתוח לצמצום הרוטב הערות: מקור המתכון: פורום מתכונים-yasming הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: קציצות בשר מבושלות עם סלק

אוווך, זה נראה לי מתכון מ-המם מתכון: קציצות בשר מבושלות עם סלק רכיבים: 5 סלקים,מקולפים וחתוכים לפלחים 1 בצל גדול,קצוץ 2 כפות גדושות פטרו' קצוצה 1/2 קג' בשר טחון/עןף/הודו/בקר/מעורב 1/4 כוס מיץ לימון טבעי 1/2 כוס סוכר חום 3 עגבניות מגורות,ללא קליפה מלח פלפל שחור גרוס כפית בהראט לקובה אופן הכנה: מערבבים בקערה את הבשר{אם משתמשים בבשר עוף,להוסיף לתערובת כף שמן,רגיל},הפטרו',הבצל,מעט מלח ופלפל וחצי כפית בהראט, בסיר רחב,שמים את הסלקים,הסוכר,מיץ הלימון,מלח,פלפל,בהראט,ואת רסק העגבניות,מוסיפים מים,כ-3- כוסות,מבאים לרתיחה ומבשלים בערך 10 דקות. יוצרים קציצות קטנות,ומכניסים לסלק,מקטינים את הלהבה ומבשלים כשעה. לתקן תיבול,להגיש עם אורז לבן הערות: מקור המתכון: פורום מתכונים.נט-שרי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
../images/Emo91.gifקציצות בשר עם סולת

מתכון: קציצות בשר עם סולת רכיבים: 1/2 ק"ג בשר בקר טחון 1 בצל בינוני מגורר 1/4 כוס ירק דחוס (פטרוזיליה או כוסברה) 2 כפות שמן ביצה אחת 3 כפות סולת מלח, פלפל מוסיף: 1 כף רוטב סויה לרוטב: בצל 2 כפות רסק עגבניות מלח, פלפל 1/2 כף אבקת מרק עוף 1/2 1 כוסות אפונה או 1 כוס גזר גמדי קפוא או 1 כוס קישואים חתוכים לקוביות או טבעות או פרחי כרובית או 1 כוס שעועית ירוקה או צהובה אופן הכנה: בסיר לטגן בצל להוסיף 2 כפות רסק. להוסיף כוס וחצי אפונה או כוס גזר קפוא גמדי או כוס קישואים חתוכים לקוביות או טבעות או פרחי כרובית או כוס שעועית ירוקה או צהובה על הכל את מוסיפה כוס וחצי מים מבשלת הכל מתחילה עם אש גבוהה 10 ד' ומעבירה לאש נמוכה, שהירקות מתרככים מעט את יוצרת קציצות בידים רטובות וזורקת לרוטב. מבשלת עד שהקציצות מוכנות. הערות: עשיתי את הקציצות לפי חצי מכמות החומרים ובכ"ז, יוצאת כמות מכובדת. הקציצות עצמן רכות וטעימות. מקור המתכון: פורום הורים ynet- שירזי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

bambin

New member
רציתי להוסיף -שאלה קציצות מעולות!!!

בדיוק הכנתי אותן השבוע והילד בן השנה וחצי ליקק את האצבעות. תודה על המתכון
לילך
 

limim

New member
בכיף! אני ממליצה לך גם לנסות את

הקציצות של מיקי הילדון לא ישאיר לך כלום
מנסיון...
 

bambin

New member
נשמע טוב, וגם שמרתי לי את המתכון

הזה, אבל צריך לזה חומץ הדרים נכון? (אי אפשר כאן לאלתר עם חומץ אחר
) הבנתי שזה בסיסי! לילך
 

limim

New member
דווקא אני משתמשת בחומץ רגיל...

וכתבתי את זה בהערות. הוא גם עושה את העבודה: מנטרל את המתיקות וכך מתקבל טעם חמוץ-מתוק...
 

Rene2

New member
הי לימים, נעים מאד,

שירזי... מהורים פלוס... אני רואה שאנחנו נפגשות שוב... שירזי זה השם של הבת שלי, בהורים פלוס הכינוי היה שירזי, או שירזיק בפורום אוכל סיגליק. איזה עולם קטן....
 

limim

New member
אה../images/Emo12.gifאני עושה הרבה מתכונים שלך

וגם ממליצה עליהם כאן הרבה אז היית במפגש? כי אם כן, חבל אולי סוף סוף הייתי רואה את הפרצוף מאחורי השם אגב, את עדיין בפורום הורים?
 

Rene2

New member
כן אני שם אבל ממש מעט,

השם שם זה שירזיק, בפורום אוכל רק קוראת, כאילו מיציתי אם הפורום הזה. בימים אלה, אני נמצאת המון בפורום קשרי משפחה, זה נורא מדבר אליי, פורום שעוסק ביחסי המורכבים בין האנשים במשפחה ואת מוזמנת אגב... דווקא הייתי במפגש, חבל שלא הגעת, יכולת לראות את שירזי ויובל. מקווה שעוד יזדמן לנו להפגש.
 

limim

New member
מתכון: קציצות 'הבית' של איילת

מתכון: קציצות 'הבית' של איילת רכיבים: ‏500 גרם בשר עוף טחון ‏250 גרם בשר בקר טחון ‏2-3 כפות שום טרי כתוש ‏3 פרוסות לחם מושרות וסחוטות גרידת לימון מלימון אחד (כן!) כף אבקת מרק פטריות (לא הכרחי) חצי כוס מים ‏3 ביצים מלח ופלפל פטרוזיליה/שמיר/כוסברה/כל עשב תיבול אחר קצוץ לפי הטעם (אני שמה בדר"כ חופן ומעדיפה אישית שמיר) לרוטב: קופסה קטנה טומטו מקס כוס מרק עוף אפשר להוסיף לפי הטעם ‏2 תיבוליות קנור - צלי או שום פטרוזיליה. חצי ספל אפונה קפואה ‏2 גבעולי סלרי קצוצים להביא לרתיחה אופן הכנה: לערבב את חומרי הקציצות לעיסה אחידה ולהשהות כ-‏10 דקות (בינתיים מכינים רוטב). להביא לרתיחה את חומרי הרוטב. כשהרוטב רותח צרים כדורים לא גדולים מידי (אני לוקחת כמות של כף עיסה לכל קציצה ומכדררת בידיים רטובות). לי יוצאים תמיד כ- ‏30 כדורים. לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה כשעה. יאממי עם אורז או ספגטי והיתרון: אפשר להקפיא קבוצות קבוצות ולהגיש לפעוט עם מנת פחמימה או לקחת לעבודה. אני ובעלי משוגעים על הקציצות האלה. נסו ותהנו. בתאבון. הערות: כ-‏30 כדורים - לכל המשפחה נ.ב למתכון: מגרדים לעיסה גם גזר אחד גדול. זה מה זה חמוד שחוצים את הקציצה ורואים שהיא מנומשת מבפנים. מקור המתכון: פורום בישול לילדים-ayeletba הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: קציצות עם קישואים מתוקים

מתכון: קציצות עם קישואים מתוקים רכיבים: הקציצות ======= 500 גרם בשר בקר טחון כוסברה קצוצה ביצה תפוח אדמה קטן מגורר דק מלח פלפל שחור(אפשר יותר ממה ששמים בדרך כלל ואז זה טעים עם המתיקות של הרוטב והקישואים) קישואים ======= 15 קישואים גדולים עם הקליפה פרוסים לפרוסות עגולות בעובי של 3 ס"מ (פרוסות די עבות) 2 בצלים קצוצים דק כפית שטוחה קינמון כפית שטוחה פלפל אנגלי כפית שטוחה אגוז מוסקט כפית שטוחה פלפל שחור כף פפריקה מתוקה (לא האבקה אלא זאת העבה יותר-מרוקאית) כפית מלח אופן הכנה: מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף מוסיפים את הקישואים לסיר ומטגנים גם אותם כמה דקות מערבבים בעדינות על מנת שלא יתפרקו. מוסיפים מים לסיר עד כיסוי הקישואים מבשלים שעה בערך ואחר כך מוסיפים את התבלינים. מבשלים עוד שעה ולוקחים כוס רוטב מהסיר ושומרים בצד מוסיפים את הקציצות לקישואים (אחרי שהקישואים התבשלו שעתיים בערך) וממשיכים לבשל עוד שעה,עד שהנוזלים כמעט ונעלמים. חצי שעה לפני סיום הבישול מוסיפים לכוס הרוטב ששמרנו בצד חצי כוס סוכר(אני משתמשת בסוכר החום הבהיר) לערבב טוב טוב,או להמיס במיקרוגל כמה דקות, לשפוך את הרוטב עם הסוכר על הקישואים והקציצות ולבשל חצי שעה אחרונה וזהו!!!! הבישול ארוך ,אבל יוצא ממש מעדן כמו ריבה, הכל בצבע חום משגע והילדים ממש אוהבים את זה וטובלים לחם וזוללים בכייף. בתאבון!!!!!!! הערות: מקור המתכון: פורום בישול לילדים-מיכל63 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: הקציצות של מיקי

מתכון: הקציצות של מיקי רכיבים: לקציצות: 1/2 ק"ג בשר טחון (הודו או מעורב הודו ובקר) 1 ביצה 1 בצל מגורד 1-2 כפות פירורי לחם כפית אבקת מרק מלח לפי הטעם לרוטב: 1 בצל קטן קצוץ 2 שיני שום קצוצות 4 כפות רסק עגבניות 2-3 כפות חומץ הדרים 3 כפות סוכר (להוסיף לפי הטעם) מלח - לפי הטעם אופן הכנה: מערבבים את החומרים לקציצות יחד עד לקבלת עיסה אחידה. מטגנים את הבצל לרוטב במעט שמן, ומוסיפים לו את השום.מטגנים עד השחמה.מערבבים את שאר החומרים עם כ-2 כוסות מים. מוסיפים לבצל ומביאים לרתיחה.כשהרוטב רותח מנמיכים את הלהבה, מגלגלים כדורים מהבשר ומכניסים לרוטב.מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם.כדאי לטעום לפני שמכבים את האש ולהוסיף מלח או סוכר לפי הטעם. הערות: הערות של רותי: אני מכינה מתערובת בשר טחון:הודו+עוף+בקר, כל סוג נותן לתערובת טעם משלו. לא לוותר על החומץ!!!זה נשמע אולי מוזר אבל הוא מדגיש את הטעמים האחרים ברוטב.לתוצאה הסופית אין טעם של חומץ (בעלי מאוד אוהב את המתכון והוא שונא חומץ). הערות: מקור המתכון: מיקי ויינמן מומלץ מאוד. הערה של לימור: אני בד"כ משתמשת בחומץ רגיל וזה גם עושה את העבודה (ממתן את המתיקות ומאזן את הטעמים) .אפשר גם להשתמש בענבים מוחמצים + הסירופ שלהם ברוטב, במקום החומץ ואז אין צורך להוסיף סוכר. אפשר גם להשתמש ברוטב צ'ילי מתוק כנ"ל. כ"כ, בכל הפעמים עשיתי עם בשר עוף טחון (לא מעורב בבשר אחר) ויצא מעולה. מקור המתכון: פורום בישול לילדים- RUTHIE1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה