לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1469914,699 עוקבים אודות עסקים

פורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!
x
הודעה מהנהלת הפורום

המתכונים של הפורום נמצאים במאמרים ובקישורים של הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'קציצות מבושלות ללא טיגון'
קציצות מבושלות ללא טיגון
<< ההודעה הנוכחית
31/10/2004 | 07:59
38
7164
די
נמאס לי להתעסק עם טיגון
ולחשוב "זה כן משמין? זה לא משמין? מעט מדי שמן? הרבה מדי שמן?"
אני רוצה קציצות מבושלות!
בלי טיגון קודם! (כך שהמתכונים של בני סיידא, ויש כבוד, מקומם לא בשרשור הזה)
אבל שיהיה טעים ומעניין ולא בטעם של אוכל לתינוקות.
אז יאללה, שרשרו קציצותיכם...
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות בשר ברוטב דלעת חמוץ-מתוק'
קציצות בשר ברוטב דלעת חמוץ-מתוק
31/10/2004 | 08:02
4
498
מתכון: קציצות בשר ברוטב דלעת חמוץ-מתוק

רכיבים:
1/2 קג' בשר טחון/בקר/עוף/הודו/מעורב
1 פרוסת לחם{גם לחם קל}שרויה במים וסחוטה/2-3 כפות פירורי לחם
2 כפות פטרו' קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
חופן צימוקים
2 שיני שום כתוש
מלח,פלפל לבן,לפי הטעם
1 כפית סוכר
1/2 כפית בהראט לקובה


1 קג' דלעת,,לקלף ולחתוך לקוביות די גדולות
1 קופסת רסק עגבניות
1 בצל קצוץ
1/2 כוס סוכר
4 כפות מיץ לימון
2 כפות נענע קצוצה
5 שיני שום חתוך לפרוסות
מלח ופלפל לבן
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית בהראט

אופן הכנה:
לערבב את כל מרכיבי הקציצות,

לטגן בצל במעט שמן{לא זית},להוסיף רסק עגבניות ו 2 כוסות מים,להוסיף את התבלינים,להביא לרתיחה ואז להכניס את הקציצות.
לבשל כ 3--4 דקות,להוסיף את קוביות הדלעת והנענע,

לבשל עד שהדלעת רכה אך לא מושית.
לתקן תיבול-----אם צריך,להוסיף,לימון/סוכר/מלח וכו'
בגמר הבישול,לפזר מעט,נענע,ושום ,{נוסף}
להגיש עם אורז לבן

הערות:


מקור המתכון:
פורום מתכונים.נט-שרי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אין במאמרים'
אין במאמרים
31/10/2004 | 08:12
69
לצפיה ב-'יאמי יאמי אני מתה על דלעת'
יאמי יאמי אני מתה על דלעת
31/10/2004 | 09:27
1
51
נראה מתכון משגע. בפעם הבאה שאכין קוסקוס (אני מכינה בשיטה הארוכה של הסבתות המרוקאיות...) יהיו גם הקציצות האלה.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'וגם....'
וגם....
31/10/2004 | 09:33
51
נתת לי עכשיו רעיון מה לבשל לסטודנטית הצמחונית שלי עם המרת הבשר לבשר צמחי של טבעול. תודה לך
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'הנה קציצות אפויות ממעריב.'
הנה קציצות אפויות ממעריב.
31/10/2004 | 13:43
276
מתכון: קציצות אפויות ממעריב

רכיבים:
קציצות אפויות

חומרים:

- 500 גרם בשר עוף או בקר טחון

- בצל בינוני קצוץ דק

- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק

- חצי כוס שמיר קצוץ דק

- שליש כוס כוסברה קצוצה דק

- שליש כוס נענע קצוצה דק

- 2 כפות צנוברים

- 2 ביצים

- 6-5 כפות פירורי לחם

- 3 שיני שום גדולות כתושות

- מלח, פלפל שחור

- 2 כפות אבקת מרק בצל או ירקות

- ספל מים רותחים

אופן הכנה:

אופן ההכנה: מאדים את הבצל הקצוץ במחבת טפלון עם מעט שמן זית עד שהוא מזהיב. בקערה גדולה מערבבים את הבצל עם הבשר הטחון, הפטרוזיליה, השמיר, הנענע, הכוסברה, הצנוברים, הביצים, פירורי הלחם, השום והתבלינים. אם התערובת נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד פירורי לחם. קורצים מהתערובת כדורים (לא גדולים), משטחים אותם מעט לצורת קציצה ומניחים בתבנית אפייה משומנת היטב. ממיסים את אבקת המרק בספל המים הרותחים ויוצקים על הקציצות (להלן הפטנט). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-30-20 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.

הערות:


מקור המתכון:
מעריב

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'הקציצות המהממות (כך במקור)'
הקציצות המהממות (כך במקור)
31/10/2004 | 08:03
548
מתכון: הקציצות המהממות

רכיבים:
לקציצות:
1/2 ק"ג בקר טחון
תפ"א קטן מגורד
בצל קטן מגורד
1 כפית קמון
1/2 כפית מחוקה כורכום
1 כפית מחוקה פלפל שחור
קצת מלח
1/2 כף (מחוקה) אבקת מרק עוף
1 כפית שטוחה פפריקה
3 כפות שמן (אפשר זית)
1.5 כף מים
פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:
לערבב כל  חומרי הקציצות ביחד ולשים בצד
להדליק תנור על 180 מעלות

לרוטב:
בצל לרצועות דקות ו/או 2 שיני שום פרוס
עגבניה מקולפת ומגולענת קצוצה
שמן

לחמם את השמן לטגן את הבצל להוסיף את העגבניה לסגור מכסה
לתבל בכלי נפרד :
1.5 כוסות מים רותכים,קצת מלח,1.5כף אבקת מרק עוף,קצת פלפל שחור
1 כף פפריקה
לערבב ולהוסיף לבצל

מהבשר ליצור קציצות ומכניסה לתנור 1/4 שעה עד שמתקשה קצת (לא הכרחי)
ומעבירה לסיר (כולל הרוטב שיצא מהן)
לבשל. לקראת הסוף לפתוח לצמצום הרוטב

הערות:


מקור המתכון:
פורום מתכונים-yasming

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתכון: קציצות בשר מבושלות עם סלק'
מתכון: קציצות בשר מבושלות עם סלק
31/10/2004 | 08:06
1
199
אוווך, זה נראה לי מתכון מ-המם

מתכון: קציצות בשר מבושלות עם סלק

רכיבים:
5 סלקים,מקולפים וחתוכים לפלחים
1 בצל גדול,קצוץ
2 כפות גדושות פטרו' קצוצה
1/2 קג' בשר טחון/עןף/הודו/בקר/מעורב
1/4 כוס מיץ לימון טבעי
1/2 כוס סוכר חום
3 עגבניות מגורות,ללא קליפה
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית בהראט לקובה

אופן הכנה:
מערבבים בקערה את הבשר{אם משתמשים בבשר עוף,להוסיף לתערובת כף שמן,רגיל},הפטרו',הבצל,מעט מלח ופלפל וחצי כפית בהראט,

בסיר רחב,שמים את הסלקים,הסוכר,מיץ הלימון,מלח,פלפל,בהראט,ואת רסק העגבניות,מוסיפים מים,כ-3- כוסות,מבאים לרתיחה ומבשלים בערך 10 דקות.
יוצרים קציצות קטנות,ומכניסים לסלק,מקטינים את הלהבה ומבשלים כשעה.
לתקן תיבול,להגיש עם אורז לבן

הערות:


מקור המתכון:
פורום מתכונים.נט-שרי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'כנ"ל: אין במאמרים'
כנ"ל: אין במאמרים
31/10/2004 | 08:14
31
לצפיה ב-'קציצות בשר עם סולת'
קציצות בשר עם סולת
31/10/2004 | 08:07
7
163
מתכון: קציצות בשר עם סולת

רכיבים:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל בינוני מגורר
1/4 כוס ירק דחוס (פטרוזיליה או כוסברה)
2 כפות שמן
ביצה אחת
3 כפות סולת
מלח, פלפל
מוסיף: 1 כף רוטב סויה

לרוטב:
בצל
2 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל
1/2 כף אבקת מרק עוף
1/2 1 כוסות אפונה
או
1 כוס גזר גמדי קפוא
או
1 כוס קישואים חתוכים לקוביות או טבעות
או
פרחי כרובית
או
1 כוס שעועית ירוקה או צהובה

אופן הכנה:
בסיר לטגן בצל להוסיף 2 כפות רסק. להוסיף כוס וחצי אפונה או כוס גזר קפוא גמדי או כוס קישואים חתוכים לקוביות או טבעות או פרחי כרובית או כוס שעועית ירוקה או צהובה

על הכל את מוסיפה כוס וחצי מים מבשלת הכל מתחילה עם אש גבוהה 10 ד' ומעבירה לאש נמוכה, שהירקות מתרככים מעט את יוצרת קציצות בידים רטובות וזורקת לרוטב.

מבשלת עד שהקציצות מוכנות.

הערות:
עשיתי את הקציצות לפי חצי מכמות החומרים ובכ"ז, יוצאת כמות מכובדת.
הקציצות עצמן רכות וטעימות.

מקור המתכון:
פורום הורים ynet- שירזי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'רציתי להוסיף -שאלה קציצות מעולות!!!'
רציתי להוסיף -שאלה קציצות מעולות!!!
31/10/2004 | 08:36
3
124
בדיוק הכנתי אותן השבוע והילד בן השנה וחצי ליקק את האצבעות.
תודה על המתכון
לילך
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'בכיף! אני ממליצה לך גם לנסות את'
בכיף! אני ממליצה לך גם לנסות את
31/10/2004 | 08:58
2
110
הקציצות של מיקי
הילדון לא ישאיר לך כלום
מנסיון...
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'נשמע טוב, וגם שמרתי לי את המתכון'
נשמע טוב, וגם שמרתי לי את המתכון
31/10/2004 | 09:15
1
57
הזה, אבל צריך לזה חומץ הדרים נכון? (אי אפשר כאן לאלתר עם חומץ אחר ) הבנתי שזה בסיסי!
לילך
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'דווקא אני משתמשת בחומץ רגיל...'
דווקא אני משתמשת בחומץ רגיל...
31/10/2004 | 09:20
34
וכתבתי את זה בהערות.
הוא גם עושה את העבודה: מנטרל את המתיקות וכך מתקבל טעם חמוץ-מתוק...
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'הי לימים, נעים מאד,'
הי לימים, נעים מאד,
31/10/2004 | 09:34
2
53
שירזי...

מהורים פלוס...

אני רואה שאנחנו נפגשות שוב...


שירזי זה השם של הבת שלי, בהורים פלוס הכינוי היה שירזי, או שירזיק
בפורום אוכל סיגליק.
איזה עולם קטן....
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אהאני עושה הרבה מתכונים שלך'
אהאני עושה הרבה מתכונים שלך
31/10/2004 | 09:44
1
39
וגם ממליצה עליהם כאן הרבה
אז היית במפגש? כי אם כן, חבל
אולי סוף סוף הייתי רואה את הפרצוף מאחורי השם
אגב, את עדיין בפורום הורים?
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'כן אני שם אבל ממש מעט,'
כן אני שם אבל ממש מעט,
31/10/2004 | 10:01
17
השם שם זה שירזיק, בפורום אוכל רק קוראת, כאילו מיציתי אם הפורום הזה.


בימים אלה,  אני נמצאת המון בפורום קשרי משפחה,
זה נורא מדבר אליי, פורום שעוסק ביחסי המורכבים בין האנשים במשפחה ואת מוזמנת אגב...

דווקא הייתי במפגש, חבל שלא הגעת, יכולת לראות את שירזי ויובל.

מקווה שעוד יזדמן לנו להפגש.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתכון: קציצות 'הבית' של איילת'
מתכון: קציצות 'הבית' של איילת
31/10/2004 | 08:08
281
מתכון: קציצות 'הבית' של איילת

רכיבים:
‏500 גרם בשר עוף טחון
‏250 גרם בשר בקר טחון
‏2-3 כפות שום טרי כתוש
‏3 פרוסות לחם מושרות וסחוטות
גרידת לימון מלימון אחד (כן!)
כף אבקת מרק פטריות (לא הכרחי)
חצי כוס מים
‏3 ביצים
מלח ופלפל
פטרוזיליה/שמיר/כוסברה/כל עשב תיבול אחר קצוץ לפי הטעם
(אני שמה בדר"כ חופן ומעדיפה אישית שמיר)


לרוטב:
קופסה קטנה טומטו מקס
כוס מרק עוף
אפשר להוסיף לפי הטעם ‏2 תיבוליות קנור - צלי או שום
פטרוזיליה.
חצי ספל אפונה קפואה
‏2 גבעולי סלרי קצוצים
להביא לרתיחה

אופן הכנה:
לערבב  את חומרי הקציצות לעיסה אחידה ולהשהות כ-‏10 דקות (בינתיים מכינים רוטב).

להביא לרתיחה את חומרי הרוטב.

כשהרוטב רותח צרים כדורים לא גדולים מידי (אני לוקחת כמות של כף עיסה לכל קציצה ומכדררת בידיים רטובות). לי יוצאים תמיד כ- ‏30 כדורים. לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה כשעה.

יאממי עם אורז או ספגטי והיתרון: אפשר להקפיא קבוצות קבוצות ולהגיש לפעוט עם מנת פחמימה או לקחת לעבודה.

אני ובעלי משוגעים על הקציצות האלה. נסו ותהנו. בתאבון.

הערות:
כ-‏30 כדורים - לכל המשפחה
נ.ב למתכון:
מגרדים לעיסה גם גזר אחד גדול. זה מה זה חמוד שחוצים את הקציצה ורואים שהיא מנומשת מבפנים.

מקור המתכון:
פורום בישול לילדים-ayeletba

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתכון: קציצות עם קישואים מתוקים'
מתכון: קציצות עם קישואים מתוקים
31/10/2004 | 08:10
85
מתכון: קציצות עם קישואים מתוקים

רכיבים:
הקציצות
=======

500 גרם בשר בקר טחון
כוסברה קצוצה
ביצה
תפוח אדמה קטן מגורר דק
מלח
פלפל שחור(אפשר יותר ממה ששמים בדרך כלל ואז זה טעים
עם המתיקות של הרוטב והקישואים)

קישואים
=======
15 קישואים גדולים עם הקליפה פרוסים לפרוסות עגולות
בעובי של 3 ס"מ (פרוסות די עבות)
2 בצלים קצוצים דק
כפית שטוחה קינמון
כפית שטוחה פלפל אנגלי
כפית שטוחה אגוז מוסקט
כפית שטוחה פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה (לא האבקה אלא זאת העבה יותר-מרוקאית)
כפית מלח

אופן הכנה:
מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף
מוסיפים את הקישואים לסיר ומטגנים גם אותם כמה דקות
מערבבים בעדינות על מנת שלא יתפרקו.
מוסיפים מים לסיר עד כיסוי הקישואים
מבשלים שעה בערך ואחר כך מוסיפים את התבלינים.
מבשלים עוד שעה ולוקחים כוס רוטב מהסיר ושומרים בצד
מוסיפים את הקציצות לקישואים (אחרי שהקישואים התבשלו שעתיים בערך)
וממשיכים לבשל עוד שעה,עד שהנוזלים כמעט ונעלמים.
חצי שעה לפני סיום הבישול מוסיפים לכוס הרוטב ששמרנו בצד
חצי כוס סוכר(אני משתמשת בסוכר החום הבהיר)
לערבב טוב טוב,או להמיס במיקרוגל כמה דקות,
לשפוך את הרוטב עם הסוכר על הקישואים והקציצות
ולבשל חצי שעה אחרונה וזהו!!!!
הבישול ארוך ,אבל יוצא ממש מעדן כמו ריבה,
הכל בצבע חום משגע והילדים ממש אוהבים את זה וטובלים לחם
וזוללים בכייף.
בתאבון!!!!!!!

הערות:


מקור המתכון:
פורום בישול לילדים-מיכל63

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתכון: הקציצות של מיקי'
מתכון: הקציצות של מיקי
31/10/2004 | 08:10
205
מתכון: הקציצות של מיקי

רכיבים:
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר טחון (הודו או מעורב הודו ובקר)
1 ביצה
1 בצל מגורד
1-2 כפות פירורי לחם
כפית אבקת מרק
מלח לפי הטעם

לרוטב:
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום קצוצות
4 כפות רסק עגבניות
2-3 כפות חומץ הדרים
3 כפות סוכר (להוסיף לפי הטעם)
מלח - לפי הטעם

אופן הכנה:

מערבבים את החומרים לקציצות יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
מטגנים את הבצל לרוטב במעט שמן, ומוסיפים לו את השום.מטגנים עד השחמה.מערבבים את שאר החומרים עם כ-2 כוסות מים.
מוסיפים לבצל ומביאים לרתיחה.כשהרוטב רותח מנמיכים את הלהבה, מגלגלים כדורים מהבשר ומכניסים לרוטב.מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם.כדאי לטעום לפני שמכבים את האש ולהוסיף מלח או סוכר לפי הטעם.

הערות:
הערות של רותי:
אני מכינה מתערובת בשר טחון:הודו+עוף+בקר, כל סוג נותן לתערובת טעם משלו.
לא לוותר על החומץ!!!זה נשמע אולי מוזר אבל הוא מדגיש את הטעמים האחרים ברוטב.לתוצאה הסופית אין טעם של חומץ (בעלי מאוד אוהב את המתכון והוא שונא חומץ).

הערות:
מקור המתכון: מיקי ויינמן

מומלץ מאוד.
הערה של לימור: אני בד"כ משתמשת בחומץ רגיל וזה גם עושה את העבודה (ממתן את המתיקות ומאזן את הטעמים) .אפשר גם להשתמש בענבים מוחמצים + הסירופ שלהם ברוטב, במקום החומץ  ואז אין צורך להוסיף סוכר.
אפשר גם להשתמש ברוטב צ'ילי מתוק כנ"ל.
כ"כ, בכל הפעמים עשיתי עם בשר עוף טחון (לא מעורב בבשר אחר) ויצא מעולה.

מקור המתכון:
פורום בישול לילדים- RUTHIE1

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות בניחוח מזרחי'
קציצות בניחוח מזרחי
31/10/2004 | 09:56
74
לימי-הקציצות מעולות בבישול עם רוטב עגבניות ובטח שלא בטעם תינוקי

שוש-המתכון לא נמצא במאגר.

מתכון: קציצות בניחוח מזרחי

רכיבים:
700 גר' חזה עוף טחון
300 גר' בשר בקר טחון
2-3 כפות צנוברים (אופציה)
כוסברה ופטרוזיליה קצוצות דק
עגבניה בינונית מגוררת
בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
תפוח אדמה גדול מגורר
מלח
פלפל שחור
קמצוץ קינמון
כפית כמון
חצי כפית  כורכום
קמח מצה  או פירורי לחם "כמה שנכנס"
3 ביצים
4 כפות שמן זית (שנכנסים לעיסת הבשר)
ושמן קנולה לטיגון

אופן הכנה:
לערב  היטב את כל הרכיבים בקערה גדולה. רצוי ללוש בעזרת הידיים.  

ליצור קציצות ולטגן בשמן די עמוק.

הערות:
מאד מאד מומלץ להכין את הקציצות מבשר כבש או טלה ולהגיש עם טחינה.

אפשר ליצור מהקציצות כדורים ולבשל אותם במקום לטגנם ברוטב עגבניות פיקנטי.

מקור המתכון:
ד ר ו מ י ת 1

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות ללא טיגון'
קציצות ללא טיגון
31/10/2004 | 10:07
137
1/2 קילו בשר טחון
1 תפו"א מגורד
1 בצל קצוץ
כוסברה קצוצה
בהרט
מלח
לערבב הכל יחד להכין כדורים ולבשל אותם במולטי שף ללא שמן כמה דקות על צד אחד ולאחר מכן צד של טעם של קבב
בישול לילדים >>
לצפיה ב-' יש למישהי מתכון לכדורי בשר'
יש למישהי מתכון לכדורי בשר
31/10/2004 | 10:47
4
55
ברוטב עגבניות, פשוט וטעים?
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות ברוטב יין ועגבניות'
קציצות ברוטב יין ועגבניות
31/10/2004 | 10:55
51
קציצות ברוטב יין ועגבניות /monday


1/2 ק"ג בשר טחון
2-3 שיני שום כתושות
2 בצלים בינוניים קצוצים דק דק
2 גזרים מגוררים דק
1 תפו"א מגורר דק
5 כפיות מלאות קמח מצה
1/4 חב' פטרוזיליה קצוצה
1/2 חב' כוסברה קצוצה
1 כפית מלאה אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
מעט מלח
1 ביצה

לרוטב:
4 עגבניות טריות ללא הקליפה קצוצות
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כפית מלאה אבקת מרק פטריות
1/4 כפית סוכר
1 כוס מים מהברז
2 כפות רסק עגבניות
מעט כמון
מלח פלפל שחור
כפית בזיליקום יבש


בקערה להניח את הבשר הטחון, הבצלים הקצוצים, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה. להוסיף את כל שאר התבלינים, קמח המצה והביצה ולהניח במקרר למנוחה
לחצי שעה במקרר. לאחר מנוחה להכין כדורים ולבשל ברוטב היין והעגבניות.
בינתיים שתערובת הקציצות במקרר, מכינים את רוטב העגבניות והיין בסיר נפרד. מכניסים את העגבניות הקצוצות ואת כל שאר החומרים. מכינים כדורים מתערובת הבשר ושמים אל תוך הרוטב. נותנים רתיחה של הרוטב ביחד עם הכדורים ומנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה לבישול של שעה בערך או עד לצימצום הרוטב.


יוצאות אחלה קציצות וטעימות מאוד ברוטב...נסי ותיהני



בישול לילדים >>
לצפיה ב-'כדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק'
כדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק
31/10/2004 | 11:22
70
וגם המתכון של "הקציצות של מיקי" שנמצא למעלה בשרשור מאוד פשוט...

מתכון: כדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק

רכיבים:
לכדורי העוף:
1 חזה עוף גדול
1 תפוח אדמה בינוני
1 בצל בינוני
1 ביצה
1 כפית גדושה אבקת מרק בצל
1 כפית אבקת מרק עוף
6 כפות קמח מצות (או יותר)
פלפל שחור גרוס
מלח

לרוטב:
1 בצל קצוץ דק
1/2 1 כפות אבקת מרק עוף
קופסה קטנה - רסק עגבניות
2 כפות פפריקה אדומה
כפית שטוחה כמון
מעט מלח
סוכר (על סיר גדול… כמה כפות… לא להיבהל… ניתן להוסיף מעט ולתקן תיבול בסיום הבישול)
פלפל שחור גרוס
מים
2-3 כפות קמח … או יותר (להסמכת הרוטב)

אופן הכנה:
לכדורי העוף:
לטחון את החזה עוף, להוסיף תפוח אדמה ובצל מגורדים (גס) על הפומפיה.
להוסיף תבלינים  + ביצה + קמח מצות.

לרוטב:
לחמם מים בסיר, להוסיף את כל רכיבי הרוטב (פרט לקמח).
כשהרוטב רותח להוסיף את כדורי העוף (לא קטנים מידי ולא גדולים מידי).
לבשל כ 30 דקות, להוסיף את הקמח (מעורבב במעט מים קרים) ולהסמיך את הרוטב.
לבשל עוד כ 10 דקות, לתקן טעמים…. צריך להיות רוטב מתקתק וכדורי העוף אמורים להיות לבנבנים בפנים.

הערות:
הכי טעים עם חלה… לטבול ברוטב ולאכול. לנסות.

הערות:
מומלץ
מאוד אהוב על ילדים…

מקור המתכון:
פורום תפוז-סופי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'ראי למעלה "הקציצות של מיקי"'
ראי למעלה "הקציצות של מיקי"
31/10/2004 | 16:58
27
זה בדיוק מה שאת מבקשת!!!
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'בבקשה - כדורי בשר ברוטב עגבניות'
בבקשה - כדורי בשר ברוטב עגבניות
01/11/2004 | 11:13
93
המתכון לא שלי אלא של גיסתי היקרה.

החומרים:
בשר טחון
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
מלח, פלפל שחור, כמון
פטרוזיליה (לא חובה)
קופסה קטנה של רסק עגבניות

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הבשר, הביצים וכל שאר החומרים - חוץ מהרסק.
יוצרים כדורי בשר ושמים בסיר לחץ.
שמים בקערה את הרסק ועליו שתי כוסות מים רותחים בערך. מתבלים (לא זוכרת במה, בטח מלח, פלפל שחור ופפריקה. אם קריטי אני יכולה לברר).
שופכים את הרוטב על כדורי הבשר בסיר.
לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל בערך 20 דקות.

מה מיוחד במתכון הזה כמה פשוט - ככה טעים... והכנה בצ'יק צ'ק.
לדעתי אפשר להכין אותו גם בלי סיר לחץ.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'והנה ככר אפוייה של אהרוני'
והנה ככר אפוייה של אהרוני
31/10/2004 | 13:45
40
מתכון: ככר בשר אפויה של אהרוני

רכיבים:
מצרכים:
1 קג' בשר טחון
2 פרוסות לחם לבן ללא הקרום, מושרה במים וסחוט
3 שיני שום קצוצות
בצל אחד קצוץ דק
1 שקית פטריות פורצי'ני יבשות
1 כוס עשבי תיבול קצוצים- פטרוזיליה, טימין, מרווה ואורגנו טרי
2 ביצים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, מגלגלים לכיכר ומכניסים לתנור בתבנית משומנת
ל -  45  דק'  בחום של 180 מעלות.

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים, מגלגלים לכיכר ומכניסים לתנור בתבנית משומנת
ל -  45  דק'  בחום של 180 מעלות.

הערות:


מקור המתכון:
שעור פרטי עם אהרוני

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'ו"קוטלטות" גם של AYELETBA'
ו"קוטלטות" גם של AYELETBA
31/10/2004 | 14:09
2
21
מתכון: קוטלטה  -קציצת בשר שאפשר לאכול גם קר

רכיבים:
רכיבים:
כמות - 16 קציצות גדולות:
750 גר' חזה עוף טחון או הודו
1 בצל גדול קצוץ דק
2 ביצים
4 כפות פירורית
3 שיני שום כתושות (אני משתמשת ב-3 קוביות שום כתוש של דורות)
2 כפות קטשופ
4 כפות מים
כפית גדושה פפריקה הונגרית
מלח ופלפל לפי טעמכם
קורט סוכר (לא הכרחי)
אפשר: חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה, שמיר קצוץ וכוסברה קצוצה

אופן הכנה:
אופן הכנה:
1. לערבב לעיסה אחידה ולהניח מס' דקות בצד.
2. לחמם תנור ל- 180 מעלות.
3. לשמן תבנית תנור גדולה במעט שמן קנולה.
4. ליצור קציצות גדולות בצורת ביצה (לי יוצאות 16 - המידה היא כף גדושה מאוד) ולהניח ברביעיות בתנור.
5. מעל לכל - שופכים ספל מים רותחים בה מומסת כף גדושה אבקת מרק בטעם עוף.

לאפות 40 דקות עד להזהבה.

לאכול חם עם תוספת או (ואני מעדיפה) קר בכריך (אני מורחת מיונז וחזרת, הבעל אוהב עם חרדל ומלפפון חמוץ).

הערות:
יתרון לשומרי המשקל - הקציצה אפויה - חישבתי כ-100 קלוריות לקציצה
קוטלטה - אליבא דבעלי הפולני היא קציצת בשר שאפשר לאכול גם קרה. אביו ז"ל היה אוכל אותן בין שתי פרוסות לחם עבות עם שובו מהעבודה.
ואצלנו? הליכה לים עם סבתא ז"ל המקסימה (אמא של אפי) לא היתה הליכה בלי סנדביץ' עם קציצה קרה בפנים - יאממי.

מקור המתכון:
פורום בישול לילדים-ayeletba

הערות:


מקור המתכון:
איילת ב.

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'סליחה.מתכונים שנתתי מתייחסים לשרשור'
סליחה.מתכונים שנתתי מתייחסים לשרשור
31/10/2004 | 14:50
1
18
לצפיה ב-'וזה...לדניאל'
וזה...לדניאל
31/10/2004 | 14:50
11
מתכון: כדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק (של סופי)

רכיבים:
לכדורי העוף:

1 חזה עוף גדול
1 תפוח אדמה בינוני
1 בצל בינוני
1 ביצה
1 כפית גדושה אבקת מרק בצל
1 כפית אבקת מרק עוף
6 כפות קמח מצות (או יותר)
פלפל שחור גרוס
מלח

לרוטב:

1 בצל קצוץ דק
1/2 1 כפות אבקת מרק עוף
קופסה קטנה - רסק עגבניות
2 כפות פפריקה אדומה
כפית שטוחה כמון
מעט מלח
סוכר (על סיר גדול… כמה כפות… לא להיבהל… ניתן להוסיף מעט ולתקן תיבול בסיום הבישול)
פלפל שחור גרוס
מים
2-3 כפות קמח … או יותר (להסמכת הרוטב)

אופן הכנה:
לכדורי העוף:

לטחון את החזה עוף, להוסיף תפוח אדמה ובצל מגורדים (גס) על הפומפיה.
להוסיף תבלינים  + ביצה + קמח מצות.

לרוטב:

לחמם מים בסיר, להוסיף את כל רכיבי הרוטב (פרט לקמח).
כשהרוטב רותח להוסיף את כדורי העוף (לא קטנים מידי ולא גדולים מידי).
לבשל כ 30 דקות, להוסיף את הקמח (מעורבב במעט מים קרים) ולהסמיך את הרוטב.
לבשל עוד כ 10 דקות, לתקן טעמים…. צריך להיות רוטב מתקתק וכדורי העוף אמורים להיות לבנבנים בפנים.

הערות:
הכי טעים עם חלה… לטבול ברוטב ולאכול.

מומלץ.

מקור המתכון:
סופי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-' כדורי העוף של ירון'
כדורי העוף של ירון
31/10/2004 | 17:28
2
74

את המתכון קיבלתי מירון בעלה של חברת ילדות שלי. והן מ-ד-ה-י-מ-ו-ת-!!

המתכון ל - 20-25 קציצות.

400 גר´ בשר חזה עוף טחון
1 ביצה
כף פרורי לחם
כף גדושה קטשופ
כף שטוחה סוכר חום (אפשר גם לבן רגיל)
קצת פלפל ומלח
חצי כף אבקת מרק עוף
בצל אחד מטוגן

לרוטב:
2 עגבניות גדולות מרוסקות
1-2 קופ´ רסק עגבניות
2 כוסות מים
1 כף סוכר
חצי כפית מלח
3 עלי דפנה

להרתיח רוטב ואז לזרוק פנימה כדורי בשר.

הערות שלי:
1. ניתן להכפיל כמויות.
2. אפשרי להחליף סוכר חום ברגיל.
3. בעיסת הכדורים - את הסוכר הוספתי לקוביות הבצל תוך כדי טיגונם -
נותן צבע קרמלי ומעדן את הטעם.
4. אם עיסת הכדורים לא "תופסת" ניתן להוסיף עוד כף פירורי לחם.
5. גודל כדור: אני לוקחת כמות של כפית ומכדררת.
6. זמן בישול: כשעה.
7. טעים על אורז לבן.

בתאבון.






בישול לילדים >>
לצפיה ב-'לימי לשרשור שלך וגם לדניאל'
לימי לשרשור שלך וגם לדניאל
31/10/2004 | 17:30
1
12
למה לא באת למפגש לימי? אה? .
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'ועוד הערה לגבי המתכון של ירון'
ועוד הערה לגבי המתכון של ירון
31/10/2004 | 17:38
16
את הבצל אני "כולה" מטגנת ב-1-2 כפיותשמן. זהו וזה מספיק.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות אפויות'
קציצות אפויות
31/10/2004 | 17:57
1
42
אם אוהבים את הקריספיות של הקציציות ולא את השומן
ניתןלאפות אותן על גבי נייר אפיה עד להשחמה. טעים מאוד.
אח"כ אפשר לבשל גם ברוטב אבל לא חובה.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות קדירה עם קישקע ושזיפים'
קציצות קדירה עם קישקע ושזיפים
01/11/2004 | 08:28
16
מעיתון סגנון

קילו בשר טחון
2 ביצים
3 שיני שום כתושות
3\1 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
3 כפות מים
כף אבקת מרק עוף
חצי עגבניה מרוסקת ללא הקליפה
רוטב:
בצל גדול פרוס
200 גרם שזיפים יבשים מגולענים
2 עצמות מוח
כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור
קורט קינמון

מערבבים את מרכיבי הקציצות ומטגנים מעט מאד שישחימו מכל צד.
לא ממש לטגן .
בסיר כבד מניחים בצל ומעט שמן ומזהיבים.מוסיפים שזיפים,
עצמות,תבלינים. מטגנים מעט ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
מפזרים את הקציצות. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה שעתיים.
מי שרוצה, יוסיף קישקע בשלב של הוספת הקציצות.
מגישים עם אטריות רחבות \אורז\פתיתים.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'לא מתכון אלא לתיבול'
לא מתכון אלא לתיבול
01/11/2004 | 11:45
31
קניתי את התערובת ראס אל חנות ואני מוסיפה קצת ממנה לעיסה של הקציצות. התערובת הזאת מצויינת ולמעשה לא צריך להוסיף שום תיבול אחר לעיסה.
הקטנה שלי בת שנה ואוכלת קציצות שאני מכינה עם התערובת הזאת.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום'
קציצות בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום
01/11/2004 | 12:53
109
מקור המתכון של אמא שלי / 1מדינת ישראל


החומרים

½ ק"ג בשר בקר/עגל  טחון (אפשר לערבב  יחד)
1 פרוסת לחם (רק הפנים) שרויה במים וסחוטה
1 ביצה
2 כפות מים
1 כף שמן
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה
1 ק"ג תפו"א – חתוך לריבועים
שמן לטיגון

לרוטב

1 קופסת רסק עגבניות
2 כפות שמן
¼ כוס מים
1 גבעול סלרי
1 גבעול פטרוזיליה
פלפל שחור, סוכר – מעט
שמיר קצוץ

אופן ההכנת הקציצות

בקערה לשים היטב את כל החומרים לקציצות לערבב,  ליצור קציצות ולטגן.

אופן הכנת הרוטב

לחמם שמן ולהוסיף רסק עגבניות,  מים, מלח, סוכר, סלרי, פטרוזיליה.
לבשל במשך 10 דקות.
מגלים ומוסיפים לרוטב את הקציצות ואת תפו"א החתוכים.
ממשיכים לבשל 15-20 דקות. מוסיפים , פלפל שחור ופטרוזיליה קצוצה.
מתקנים את הטעם.

אפשרות שניה להכנת רוטב
מטגנים מעט קמח ושמן במחבת (הכנת רוויחה)מוסיפים  את הרסק ומערבבים ורק אז להכניס את שאר החומרים.
מגישים חם.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עלה לקישורים -'
עלה לקישורים -
01/11/2004 | 15:46
18
בשר/כבד/עוף/הודו/אווז/שניצל/קורקבנים/כדורי בשר/קציצות/ חמין/יען/אוסו בוקו/כבש/טאג´ין/אנטריקוט
בישול לילדים >>

הודעות אחרונות

20:44 | 14.07.20 timiהאחת
20:40 | 14.07.20 timiהאחת
18:01 | 11.07.20 timiהאחת
17:58 | 11.07.20 timiהאחת
17:56 | 11.07.20 timiהאחת
17:55 | 11.07.20 timiהאחת
17:54 | 11.07.20 timiהאחת
12:27 | 06.07.20 timiהאחת
12:23 | 06.07.20 timiהאחת
19:41 | 03.07.20 timiהאחת
19:38 | 03.07.20 timiהאחת

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ