צריכה מתכון לבשר?

רוני471

New member
צריכה מתכון לבשר?

שלום! בעלי חולה על בשר,אני לא בא לי לפנק אותו ,אשמח לתבשיל קל וטעים,ושגם הגוזלית שלי בת השנה + תוכל להנות ממנו רוני
 

pirge

New member
צלי בשר פשוט

צלי בשר וירקות קלסיו pirge / מתכונים ו 16:44 | 28/07/04 כמעט 2 קילו בשר צלעות חתוך לקוביות 4 כפות שמן 3\\1 כוס קמח רגיל חצי כפית פלפל שחור אני מוסיפה גם קורט קינמון לטעם וריח. כף וחצי פפריקה מתוקה כפית מלח 3 בצלים קצוצים 6 שיני שום כתושות אפשר פחות פלפל ירוק חתוך לרבעים 3 עגבניות חתוכות לקוביות 3 קישואים פרוסים לקוביות 4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים אפשר להוסיף גם פטריות שלמות. צרור פטרוזיליה כוס מים שמים את הקמח בצלוחית ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה ומעט פלפל חריף מגלגלים את הבשר בקמח ומעבירים לסיר כבד. מוסיפים שמן ומטגנים היטב את הבשר מכל הצדדים. להכניס מעל הבשר את הירקות והתבלינים ולמעלה בשורה העליונה את תפוחי האדמה. מוסיפים כוס מים ומרתיחים.מקטינים להבה ומבשלים כשלוש שעות על אש קטנה. (לשין לב שהמים רותחים). לוודא שהסיר מכוסה היטב. לבדוק אחרי שעה אם יש נוזלים בסיר. אפשר להוסיף מעט מאד נוזלים כל פעם. (רק במידה וצריך).
 
צלי בשר של רקדנית הרוח

מתכון: צלי בקר ובצל של רקדנית הרוח רכיבים: רולדת בשר מס` 5 (קונים בסופר) לבקש שיחתכו לפרוסות די עבות. 7-8 בצלים יבשים גדולים מעט שמן כורכום, מרק עוף, מלח אופן הכנה: לשטוף היטב את פרוסות הבשר. לשים בסיר מעט שמן, 2 בצלים חתוכים לרבעים , פרוסות הבשר מים עד שמכסים את הבשר , לתבל במעט מלח (מעט!!!!) ו1/4 כפית כורכום. לתת רתיחה אחת, לנקות את הקצף. להוסיף 1 כף אבקת מרק עוף. להנמיך אש, לבשל עד שכמעט נגמרים המים. להוסיף 5-6 בצלים חתוכים לקוביות אבל לא קטנטנות כמו לסלט, קוביות גדולות חשוב מאוד: עם הוספת הבצל , לכסות את הסיר ולבשל 20 דקות בלי לפתוח את הסיר. זה כל סוד הטעם, האדים הראשונים שיוצאים מהבצלים. אחרי 20 דקות לפתוח, להוסיף מים אם צריך ( מקס` 1/4 כוס כי הבצלים מפרישים מיץ) להמשיך לבשל על אש קטנה כשעה וחצי- שעתיים עד שהבצל ``סחוט`` לגמרי והבשר רך. גיוון: אפשר בשלב הוספת הבצל להוסיף גם רצועות גמבה אבל לא חובה. זהו... הבצל הופך למין רוטב של הבשר לבשר יש מין טעם מתקתק מיוחד וזה הכי טעים עם חלה שאופים במיוחד לשבת. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
צלי בקר

מתכון: צלי בקר (דרומית) רכיבים: 2 קילו כתף בקר 5 בצלים גדולים ופרוסים ראש שום-מופרד לשיניים קלופות ופרוסות מלח פלפל שחור 2 כוסות יין אדום שמן אופן הכנה: מטגנים את הבשר בשמן חם מכל צדדיו עד שישחים ומוציאים מהסיר. מוסיפים לסיר את הבצלים והשומים ומזהיבים. מחזירים את הבשר ומבשלים תוך ערבוב עוד מס' דקות. מוסיפים את היין האדום ומתבלים. מרתיחים ומעבירים את הסיר ללהבה נמוכה. מבשלים עד שהבשר רך (בין שעתיים לשלוש שעות) ובודקים מדי פעם אם חסרים נוזלים בסיר (מאד חשוב) ומוסיפים מעט מים רותחים. הערות: התיבול המינימלי מאד טעים לטעמי, אבל כמובן שאפשר לתבל איש איש וטעמו. אם מבשלים לילדים אפשר להחליף את היין במרק עוף (גם מאבקה). מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
צלי בשר

מתכון: צלי בקר (דרומית) רכיבים: 2 קילו כתף בקר 5 בצלים גדולים ופרוסים ראש שום-מופרד לשיניים קלופות ופרוסות מלח פלפל שחור 2 כוסות יין אדום שמן אופן הכנה: מטגנים את הבשר בשמן חם מכל צדדיו עד שישחים ומוציאים מהסיר. מוסיפים לסיר את הבצלים והשומים ומזהיבים. מחזירים את הבשר ומבשלים תוך ערבוב עוד מס' דקות. מוסיפים את היין האדום ומתבלים. מרתיחים ומעבירים את הסיר ללהבה נמוכה. מבשלים עד שהבשר רך (בין שעתיים לשלוש שעות) ובודקים מדי פעם אם חסרים נוזלים בסיר (מאד חשוב) ומוסיפים מעט מים רותחים. הערות: התיבול המינימלי מאד טעים לטעמי, אבל כמובן שאפשר לתבל איש איש וטעמו. לילדים אפשר להחליף את היין במרק עוף (גם מאבקה). מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

צוצונת

New member
גולש בשר בשזיפים

1 ק"ג בשר חתוך לקוביות בגודל 3X3 ס"מ 200 גר' שזיפים מיובשים 2 בצלים בינוניים שמן מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה 2 כפות קמח 1/2 כף אבקת מרק בשר או עוף להשרות בערב לפני את השזיפים במים פושרים או ביין אדום יבש (בערך כ- 2 כוסות). מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל הפרוס לפרוסות דקות מקמחים את קוביות הבשר ומוסיפים לסיר מטגנים עד שהבשר משנה את צבעו ומטגן קלות.מוסיפים את התבלינים ואת מי השזיפים או היין מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי. מוסיפים את השזיפים ואם צריך מוסיפים עוד נוזלים מכסים ומבשלים עוד כחצי שעה. אפשר להוסיף יחד עם השזיפים גם קוביות תפוחי אדמה ואז הארוחה מתבשלת כולה בסיר אחד. להמשיך לבשל עד שתפוחי האדמה יתרככו.
 
למעלה