למישהו יש מתכון פשוט ומהיר לעוף,

חלילית1

New member
קבלי-עוף-

הכי פשוט- לטגן 2 בצלים פרוסים. להוסיף את העוף ולטגן אותו קצת. להוסיף-פפריקה, א. מרק, מלח, פלפל או כל תבלין אחר שאוהבים. להוסיף מים רותחים עד 1/2 הגובה. לכסות ולבשל על אש נמוכה כשעה. להוסיף תפו"א שחתוכים לקוביות ולערבב עם העוף. להוסיף עוד מעט מים אם חסר. לבשל עוד 1/2 שעה עד 40 דקות.
 

effyba

New member
עוף מתוק של פירגה ממתכונים

מתכון: עוף מתוק של פירגה רכיבים: החומרים: חלקי עוף 3 כפות סוכר חום בצלים לקוביות גזר גדול פרוס. פפריקה קטשופ צ'ילי יין אדום חמוץ אופן הכנה: אופן ההכנה: מטגנים את הבצל במעט שמן. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים את הגזר וחלקי העוף ומטגנים מכל הצדדים. מוסיפים את הפפריקה ומלח ,קטשופ, רבע כוס יין (אפשר יותר) והצ'ילי ואבקת המרק. מוסיפים מים. מבשלים כ-25 דקות. בודקים תיבלון ועם העוף מוכן. מוציאים את העוף והגזר לכלי. להכניס לרוטב פרוסות או קוביות תפוחי אדמה, על אש קטנה עד שרך. להגיש עם פרוסות לימון מעל. הערות: מקור המתכון: PIRGE הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
עוף ופתיתים ברוטב עגבניות

לא זוכרת מי נתן......... מתכון: עוף ופתיתים ברוטב עגבניות רכיבים: בצל קצוץ ‏6 שוקיים ‏2 קופסאות רסק עגבניות ‏5 קופסאות הרסק מלאות מים חצי כפית סוכר ‏1 כף אבקת מרק מלח (אם צריך), תבלינים אחרים פתיתים "פרפלך" (עשיתי את זה פתיתים "קוסקוס" וגם התקבל טוב) אופן הכנה: מטגנים את הבצל, מוציאים לכלי ומטגנים את השוקיים. לחוד מרתיחים את חומרי הרוטב, ולאחר הרתיחה מבשלים מספר דקות על אש נמוכה. בסיר נוסף מכינים את הפרפלך (בלי מלח, רק במים). לאחר טיגון הבצל והשוקיים מכניסים לסיר הרוטב, מרתיחים ומבשלים כשעה על אש נמוכה. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הפרפלך המבושלים, והרי לכם עוף ברוטב עגבניות ופסטה ברוטב עגבניות ביחד!! הערות: עשיתי את זה ויצא מאוד טעים. העוף מתקבל ממש ממש רך ועסיסי מקור המתכון: אתר לול הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
עוף פפריקש של דרומית

מתכון: עוף פפריקש רכיבים: רכיבים: בצל גדול 2 פלפלים ירוקים בהירים 4 עגבניות גדולות 4 כרעי עוף פפריקה הונגרית מתוקה מלח פלפל שחור שמן מים אופן הכנה: אופן הכנה: לחתוך את הירקות לריבועים גדולים. לטגן בשמן עד לריכוך קל, להוסיף תבלינים (לא לקמץ בפפריקה). להוסיף את העוף ולבשל עוד מס' דקות משני הצדדים. להוסיף מים רק שיכסו את העוף ולא יותר. לדאוג שהעוף יהיה מכוסה ברוטב של הירקות. לאחר שהתבשיל רתח, להעביר ללהבה נמוכה לרתיחה עדינה ל-50 דקות. להגיש עם פלחי תפ"א, פירה או נוקדלי ולהוסיף רוטב פפריקש מעל התוספת. הערות: ישנה אפשרות להכין רוטב צימחוני לפפריקש. במקרה זה, לטגן את הירקות ולהוסיף מעט מים. לבשל כ-20 דקות לאחר הרתיחה על להבה נמוכה. אפשר לבשל יחד עם העוף פלחי תפ"א ולא לשכוח לזרות עליהם מלח בעת הבישול. יוצא נימוח וטעים במיוחד ויש ארוחה שלמה בסיר. לאוהבי הטעם החריף, ניתן להוסיף פפריקה הונגרית חריפה לפי הטעם. מקור המתכון: דרומית 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
כרעיים של עוף ברוטבים(והערה מצחיקה

שימולב להערה המצחיקה באמצע המתכון
מתכון: כרעיים של עוף ברוטבים רכיבים: 4 כרעיים 1 בצל בינוני 1 כרישה גדולה 2 עגבניות 1 ראש שום שלם 1/2 כוס מים רותחים 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק 4 כפות רוטב סויה טיפות טבסקו כפית מלח שמן שומשום לטיגון אופן הכנה: לפרוס בצל לטבעות ולטגן בשמן שומשום עד להשחמה כבדה. לפרוס כרישה לטבעות, לקלף שיני שום ולהוסיף לבצל. לטגן כ-5 דקות ולבחוש. לקחת מטאטא ולגרש את המוני השכנים הצובאים על הדלת בגלל הריח ולהבטיח להם שבפעם הבאה אתם תכינו דבר כזה במיוחד בשבילם. להוסיף עגבניות קלופות וחתוכות (עם המיץ והגרעינים) ולבשל כ-10 דקות נוספות. להוסיף מים רותחים. להוסיף את שאר החומרים, לבחוש ולהכניס את העוף. להרתיח, להוריד להבה למינימום ולבשל כשעה, עד שהבשר מתרכך. הערות: מקור המתכון: דוד(האחר) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
צלי עוף בנוסח תימני- בני סיידא

מתכון: צלי עוף ותפוחי-אדמה בנוסח תימני רכיבים: (4 מנות) 1/4 כוס שמן 2 בצלים גדולים, קצוצים דק 1 עוף, מחולק לרבעים 6 שיני שום, כתושות 2 כפיות פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה חריפה 1 כפית כמון 2 כפות חווייג' למרק מלח, פלפל שחור, טחון טרי 2 כפות אבקת מרק עוף 1 כוס מרק עוף צח 4 תפוחי-אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות. אופן הכנה: 1) מחממים בסיר כבד את השמן, ומזהיבים את הבצלים. מוסיפים את העוף, ומזהיבים היטב משני הצדדים. 2) מוסיפים לסיר את השום, התבלינים , אבקת המרק והמרק הצח ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על אש קטנה חצי שעה. 3) מוסיפים את תפוחי-האדמה, ומערבבים. מכסים, ומבשלים כשעה, עד שהעוף רך והרוטב סמיך, ובעת הבישול מוסיפים מרק לפי הצורך. טועמים, ומשפרים תיבול. הערות: רשמה: אריאלה ב. הערות שלי: במקום כוס מרק עוף צח הוספתי עוד כף אחת של מרק עוף מעולה בכוס מים חמים. לפי דעתי, כמות הנוזלים במתכון לא מספיקה. אני הוספתי עוד מים. יצאה פשוט - ללקק ת'אצבעות . מעולה!! מקור המתכון: בני סיידא, "ברגע האחרון" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה