ל-CLCL שעוזרת תמיד...אני מחפשת

effyba

New member
ל-CLCL שעוזרת תמיד...אני מחפשת

מתכון לסטייק פרגיות. אכלנו לאחרונה בחתונה והתלהבנו. מאוד רוצה להכין לארוחה לילדים בסו"ש זה.ו....ת-ו-ד-ה
 

clcl

New member
אפי . . . אני מכירה את המנה ו"הסוד"

של מנה זו אצל "המקצוענים" שהם מכינים אותו על האש . . . ואני הבלתי מקצועית מכינה סטייק פרגיות מעולה בדרך הבאה: מבעוד יום אני מתבלת את הפרגיות עם שמן, שום כתוש בנדיבות, מלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה. מכלי סגור במקרר. להכנה מלהיטה מחבת פסים ומכינה את הפרגיות במחזוריות. טעים טעים, רך רך, מומלץ מומלץ.
 
יאמי!

ואת הפרגיות אפשר להכין לבד ולחסוך כסף. לקנות את החלק הרחב של הכרע של העוף (שהוא החלק הזול יותר), להוריד את העור ועם סכין חדה לחדור לאט לאט ובזהירות בין הבשר לעצם ולהפריד את הבשר.
 

effyba

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gifהמוני תודות....לשתיכן

 

silvey

New member
גמנח גמני מכינה ככה../images/Emo3.gif

בכלי אני מכינה משרה של שמן זית, פפריקה מתוקה, שום כתוש, פלפל שחור גרוס טרי, אבקת מרק עוף (במקום מלח...) המון עשבי תיבול טריים או מיובשים כמו בזיליקום, טימין, רוזמרין, פטרוזיליה וכו') מערבבת היטב ומכניסה את הסטייקים למקרר לכמה שעות. אחר כך על מחבת פסים לוהט אני מטגנת פרוסות של בצל יבש וכשהן מוכנות אני שמה בצד וצולה את הבשר. ככה כל שבת בצהריים! חפוז וטעים...כל סוגי הבשר.
 

clcl

New member
עוף במרינדה / שישי דרעי

עוף במרינדה / שישי דרעי חומרים 1 ק"ג ירכי עוף מנוקות מעצמות וחתוכות ל 2 למרינדה: 1 כוס שמן זית 1 כף דבש 4 שיני שום כתוש 4 כפות רוטב טנדורי (לא הכרחי) 2 כפיות כמון טחון 1 עגבניה מרוסקת 4 כפות חלב קוקוס 1 כפית סומק 3 כפות נענע קצוצה פלפל אופן ההכנה 1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את העוף למשך הלילה. 2. צולים על גריל פחמים, מתבלים במלח ומגישים.
 
אפי, אצלינו בעבודה הטבח מכין סטיק

חזה על מנגל חשמלי (שטוח ללא פסים) קודם משמן אותו ע"י בצל ואחר"כ מניח את החזה ומתבל מעט בפפריקה + פלפל שחור ומלח, מבריש שוב מעל הסטייק, אחר"כ הופך לצד השני ושוב מבריש מעל הסטייק.
 

effyba

New member
../images/Emo24.gifכולכם עזרתם לי ואני מעניקה

לכם
 

silvey

New member
../images/Emo32.gifאבל מאוד IN... אתמול קניתי

"פרגיות" בצורת סטייקים ובחתיכות לשפודים. 30 שקלים לקילוגרם אחד
. רק צריך להגיע לשדרות ירושלים ביפו. חנות כשרה שתמיד מלאה אנשים. אפילו מקבלים הזמנות טלפוניות ומכינים. נכון זול
 

מיכל63

New member
../images/Emo51.gifרבה רבה לכולם על הרעיונות../images/Emo140.gif

והעצות,גם אני מאמצת מייד את המתכון וכל מה שכתבתם
 

מיכל63

New member
מצאתי מתכון כמו שלכם בחוברת

של טיב טעם נראה מעולה ועכשיו אני גם אדע איך לעשות שייצא לי כמו בתמונה
 

effyba

New member
לכל נותני העצות - הכנתי ויצא מצויין

כולם ליקקו אצבעות......אגב, הכנתי במולטי שף כדי למנוע התזה על הכיריים- ויצא מוצלח מאוד.המוני תודות ממני ומהחבר'ה כאן בבית....
 
למעלה