חישוב אחוזי שומן במוצר מוגמר
נראה לי שבשרשור של הגבינה , חל בלבול מאוד גדול ובצדק בחישוב השומן ...הסיבה לכך נעוצה בכמה גורמים, אחת מהן הרגלי הרישום הלא נכונים והמטעים שחברות המזון הרגילו אותנו, והשנייה, בלבול טבעי ורגיל שלנו... נניח לצורך העניין שאני מעוניינת "להכין" גבינה מליטר אחד של חלב...3%. זה אומר שבכל 100 גר' של חלב שזה 100 סמ"ק יש 3 גר' שומן.... נניח שבישלתי את החלב עם מעט לימון....ואז 750 גר' מי גבינה נזרקו ונותרתי עם 250 גר' גבינה..... במי הגבינה...אין כלל שומן.. בליטר החלב היו 30 גר' שומן כי זה ליטר, לא 100 גר'. אז בגוש הגבינה ששוקלת 250 גר' יש כרגע 30 גר' שומן...שזה.. 30/250=0.12 בערך.... 0.12*100 =12 12% שומן....הגבינה בעצם מכילה 12% שומן. עכשיו אני לא רוצה לבלבל אתכם יותר אבל....הגבינה והחלב שונים כעת גם מבחינת הערך הקלורי שלהם ל 100 גר' ועל כך בהודעה שאחרי...
נראה לי שבשרשור של הגבינה , חל בלבול מאוד גדול ובצדק בחישוב השומן ...הסיבה לכך נעוצה בכמה גורמים, אחת מהן הרגלי הרישום הלא נכונים והמטעים שחברות המזון הרגילו אותנו, והשנייה, בלבול טבעי ורגיל שלנו... נניח לצורך העניין שאני מעוניינת "להכין" גבינה מליטר אחד של חלב...3%. זה אומר שבכל 100 גר' של חלב שזה 100 סמ"ק יש 3 גר' שומן.... נניח שבישלתי את החלב עם מעט לימון....ואז 750 גר' מי גבינה נזרקו ונותרתי עם 250 גר' גבינה..... במי הגבינה...אין כלל שומן.. בליטר החלב היו 30 גר' שומן כי זה ליטר, לא 100 גר'. אז בגוש הגבינה ששוקלת 250 גר' יש כרגע 30 גר' שומן...שזה.. 30/250=0.12 בערך.... 0.12*100 =12 12% שומן....הגבינה בעצם מכילה 12% שומן. עכשיו אני לא רוצה לבלבל אתכם יותר אבל....הגבינה והחלב שונים כעת גם מבחינת הערך הקלורי שלהם ל 100 גר' ועל כך בהודעה שאחרי...