זקוקה לעזרה שלכן דחוף!!

המנומשת

New member
../images/Emo178.gifזקוקה לעזרה שלכן דחוף!!

דבר ראשון אני לא כזאת בשלנית..למרות שאני מנסה לבשל מגוון של אוכל אך לא מצליחה..תמיד יוצא לי לבשל אותו אוכל.. בעלי מתלונן ומתלונן שנמאס לו כבר ממאכלים שלי שחוזרים על עצמם!! מה הוא רוצה?שאפסיק בינתיים להכין בשר מעוף (כמו קציצות,שניצלים וכו'..) הוא רוצה שאבשל לו בשר...בשר של בקר למשל! אבל...אין לי שבץ מושג איך מבשלים בשר...הוא אוהב בשר חזק שלא מתפרר בבישול.. חמתי עושה אורז וגזר עם חתיכות קטנות של בשר (כתף מס 3 -נדמה לי) והוא מזה אוהב!!אבל אני לא יודעת איך עושים את זה!! ומבקשת את עזרתך..אולי אתן יודעות לבשל בשר בקר ולהשלב עם תפוח אדמה...או אורז.. ההצעות יתקבלו בברכה
 

effyba

New member
צלי בקר

מתכון: צלי בקר רכיבים: 10-12 סטייקים של בשר בקר (כתף מרכזית מס' 5), רצועות בצל אחד גדול, עיגולי גזר גדול, 5-6 גרגרי פלפל אנגלי, ¼ כוס יין אדום יבש, ¼ כוס רוטב סויה, ¼ כוס שמן, ½ כוס מים, מעט פפריקה מתוקה, מעט גריל עוף, מעט אבקת מרק, פלפל שחור ומעט כמון, 3 שיני שום חתוכים לקוביות. אופן הכנה: יש להרתיח את הבשר כ- 3 פעמים, בכל פעם לאחר הרתיחה יש לשפוך את כל המים, לשטוף את הבשר ולחדש את המים. לאחר כל הרתיחות יש לסדר את הסטייקים בסיר לחץ לפזר עליו את הבצל, הגזר והשום ומעל את כל התבלינים ובסוף את כל הנוזלים. יש לבשל את הכל על אש נמוכה כ- ½ 1 – 1 שעות. לאחר מכן שהלחץ מהסיר יורד יש לפתוח את המכסה ותקן טעמים אם צריך ולהמשיך לבשל עוד כ- 1/2 שעה על אש נמוכה ללא המכסה. הערות: מקור המתכון: אמא של מירי73 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
צלי בקר (כתף) של אמירה-מומלץ

מתכון: צלי בקר רכיבים: 1/2 1 ק"ג בשר כתף או פלה מדומה 3 כפות שמן 2 בצלים גדולים 6 שיני שום שלמות-לא מקולפות 2 גזרים-חתוכים 1/2 כוס יין אדום 2 כוסות שזיפים מיובשים 2 כוסות מים 1 כף אבקת מרק 3 עלי דפנה פלפל אנגלי פטריות טריות חתוכות לרבעים מלח ,פלפל אופן הכנה: להפשיר את הבשר במקרר, ליבש היטב עם מגבת ניר, לחמם בסיר גדול* את השמן, להכניס את חתיכת הבשר בשלמותה, ולטגן(לאטום) מכל הצדדים, בזהירות , לא לתת להשרף. להוסיף את הבצלים, השום, הגזרים, והיין.לבשל יחד במשך 5 דקות, להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהפטריות, להביא לרתיחה, להקטין הלהבה, ולבשל במשך שעה וחצי. להסיר מהאש, להוציא את נתח הבשר, ולדוג את כלי הדפנה , ולצננן את הנתח היטב, לחתוך לפרוסות דקות ולהחזירן לסיר, להוסיף הפטריות החתוכות, לתבל לפי הצורך ולבשל עוד כ-15 דקות. להגיש על מצע אורז לבן או פירה. הערות: *אני מבשלת בסיר לחץ, המקצר משמעותית את זמן הבישול. בישול ראשון כ-40 דקות, ובישול שני ללא לחץ. מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

monday

New member
צלי הבקר של אמירה מאוד מומלץ

טעים ונהדר, הכנתי אותו המון פעמים וקל להכנה שיהיה לך בהצלחה ולא צריך לפחד מהמטבח ובכלל כל העניין זה לנסות, כל החיים הם ניסוי אחד ענק.... כל טוב ושבת שלום ונעימה שתהיה לך ולמשפחתך
 

effyba

New member
צלי כתף או פילה

מתכון: צלי כתף או פילה רכיבים: בשר מאיכות טובה לפחות צלי כתף אבל עדיף כמובן פילה (קשה להשגה ויקר) 2 -3 בצלים 2- 3 גזרים מרוסקים כוס יין אדום יבש מעט מלח (אם הבשר מוכשר בלי) פלפל כמה שיני שום מעוכות (לפי אהבת השום שלכם) 2-3 עלי דפנה שבורים כמה גבעולי טימין אפשר יבשים עדיף טריים או מוקפאים . אופן הכנה: להכין מרינדה מבצל בפרוסות 2 3 בצלים 2 3 גזרים מרוסקים כוס יין אדום יבש מעט מלח (אם הבשר מוכשר בלי) פלפל כמה שיני שום מעוכת (לפי אהבת השום שלכם)2-3 עלי דפנה שבורים כמה גבעולי טימין אפשר יבשים עדיף טריים או מוקפאים . שמים בערך מחצית מהמשרה בתחתית התבנית כדאי חסינת אש שתלך לתנור על זה את נתח הבשר השטוף ומעליו את המחצית השניה ולכסות במכסה או בניילון נצמד להשאיר במקרר כמה שעות ולהפוך תוך כדי בערך שעה וחצי לפני ההגשה להכניס לתנור ב 230 מעלות זמן האפיה הוא בין שעה לשעה ןשלשת רבעי לפי האיכות של הבשר ולפי האדמומיות הרצויה אבל כדאי לבדוק כדאי להפוך את הצלי במחצית הזמן אבל לפחות להרטיב בנוזלים יש מטפטף מיוחד לצלי או בכף הערות: מקור המתכון: אמא של איריס ונופר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

נירהמ1

New member
קבאב רומני גם כן של דרומית 1

קבאב רומני גם כן של דרומית 1 קבב מעולה וקל להכנה - מומלץ כמו כל המתכונים של דרומית אני מכינה קבאב דומה רק בלי סודה לשתיה, עם פטרוזיליה והרבה שום.
 

נירהמ1

New member
קציצות בשר ברוטב עגבניות/נירהמ1

קציצות בשר ברוטב עגבניות מקור המתכון: נירהמ1 מתכון זה מתאים גם לבישול לאחרי הטיגון אפשר לבשל אותו בישול קצר ברוטב עגבניות החומרים: 500 גר' בשר טרי טחון עם מעט שומן 3-2 ביצים פירורי לחם (או חלה, או לחם לבן ישן, מושרים במים וסחוטים) 6-7 שיני שום כתושות 2 שני שום שבורות הרבה פטרוזיליה, או כוסברה מלח, פלפל שחור, קצת כמון שמן קנולה לטיגון הכנה: לערבב את כל החומרים להניח במקרר לחצי שעה לספיגת טעמים ליצור קציצות עגולות או ארוכות (איך שרוצים) לשים שמן לטיגון במחבת כבדה ולהוסיף את שיני השום השבורות לטגן את הקציצות משני הצדדים להניח את הקציצות על מגבות נייר לספיגת השמן את הקציצות אפשר להגיש עם רוטב (או בלעדיו) ורסיה נוספת: את השום שבחומרים לקציצות אפשר להמיר בבצל בינוני מגורר וסחוט. רוטב עגבניות לקציצות החומרים: 6-5 עגבניות אדומות ומוצקות קצוצות דק, בלי הגרעינים והנוזלים בצל שלם מגורר 2 שיני שום שבורות 7-6 שיני שום קצוצות דק-דק קופסא קטנה רסק עגבניות מאיכות טובה 1 פלפל חריף פטרוזיליה, או כוסברה (צרור קטן) כפית מלח, כפית וחצי סוכר (לנטרול החומציות של העגבניות), פלפל שחור גרוס טרי, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, מעט כמון (אם רוצים יותר כמון להוריד מכמות המלח) שמן קנולה (או זית אם אוהבים) הכנה: לסחוט היטב את הבצל מנוזלים (לשמור את הנוזלים) לחמם שמן בסיר, להוסיף את שני שיני השום השבורות להוסיף את הבצל הסחוט ולהזהיב להוסיף את הפפריקה המתוקה והחריפה, את הפלפל החריף (אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף), את שיני השום הקצוצות ולבחוש להוסיף את העגבניות הקצוצות ולהמשיך לטגן (בערך דקה) להוסיף את נוזלי הבצל, את השום הקצוץ ושאר התבלינים, לבחוש לבשל כעשר דקות נוספות, ואז להוסיף להוסיף את רסק העגבניות, מדולל במעט מים, לבחוש כחמש דקות, אש נמוכה (לא יותר, משום שלאחר הוספת רסק העגבניות הוא נחרך בקלות), להוסיף את הפטרוזיליה או הכוסברה. אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים (אני אוהבת אותו סמיך), ולכבות את האש. ברוטב אפשר להשתמש לקציצות, דגים בגריל ועוף בגריל, אפשר גם לאכול עם חצילים מטוגנים. בתיאבון!
 

נירהמ1

New member
סינטה מגולגלת ומתובלת/עין-גדי../images/Emo39.gif

סינטה מגולגלת ומתובלת/עין-גדי "את המתכון הזה הפשוט כל כך מכינים יום קודם וצולים שעה לפני הארוחה. משאירים את השומן, הוא חשוב. פורסים את הסינטה לאורך, מקבלים יריעת בשר בעובי ס"מ מורחים בשמן זית חוצים שן שום ומשפשפים את הבשר מתבלים במלח ופלפל מפזרים טימין טרי או יבש( אבל פחות) מגלגלים חזרה את הבשר וקושרים עם חוט שפגט די צפוף. מצננים במקרר. בבוקר: מתבלים במעט כמון מלח ופלפל מפזרים מעל רוזמרין יבש ושמן זית צולים בתנור על רשת מעל תבנית בחום גבוה 15 דקות מכל צד מורידים חום ל-150 מעלות ל30 דקות מכבים תנור ומשאירים את הנתח להירגע בפנים עוד 10 דקות ואם לא כך אז פשוט למרוח על מה שאמרתי מבחוץ בלי לקשור כל היתר אותו הדבר".
 

נירהמ1

New member
סינטה מגולגלת ומתובלת/עין-גדי../images/Emo39.gif

סינטה מגולגלת ומתובלת/עין-גדי "את המתכון הזה הפשוט כל כך מכינים יום קודם וצולים שעה לפני הארוחה. משאירים את השומן, הוא חשוב. פורסים את הסינטה לאורך, מקבלים יריעת בשר בעובי ס"מ מורחים בשמן זית חוצים שן שום ומשפשפים את הבשר מתבלים במלח ופלפל מפזרים טימין טרי או יבש( אבל פחות) מגלגלים חזרה את הבשר וקושרים עם חוט שפגט די צפוף. מצננים במקרר. בבוקר: מתבלים במעט כמון מלח ופלפל מפזרים מעל רוזמרין יבש ושמן זית צולים בתנור על רשת מעל תבנית בחום גבוה 15 דקות מכל צד מורידים חום ל-150 מעלות ל30 דקות מכבים תנור ומשאירים את הנתח להירגע בפנים עוד 10 דקות ואם לא כך אז פשוט למרוח על מה שאמרתי מבחוץ בלי לקשור כל היתר אותו הדבר".
 

הרברונן

New member
מתכון: אורז עם גזר וקוביות בקר

(מתאים לסיר ענק) משרים קילו אורז בסמתי טוב (טילדה או לפחות ההודי של סוגת) במים כדי כיסוי פלוס עוד קצת ועוד 2 כפות מלח גס (או כף מלח רגיל), על השיש. מדובר במי ברז. מסננים ומבשלים בכמות מים רותחים ענקית כמו פסטה, עד דרגת אל דנטה מסננים היטב ושוטפים במים קרים (מנקה מעמילנים מיותרים ומפסיק את הבישול) בסיר נפרד מטגנים בצל בינוני קצוץ דק ועוד 3 שיני שום כתושות במעט שמן עד הזהבה מוסיפים קוביות לא גדולות מבערך 600 גרם בשר בקר (אפשר יותר או פחות) ומזהיבים קלות מתבלים במלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, כורכום ומעט קינמון. אפשר גם אבקת מרק עוף. מוסיפים 5-10 גזרים קצוצים ל"גפרורים" עבים מוסיפים כוס וחצי מים רותחים מנמיכים ומבשלים בסיר מכוסה כחצי שעה מכבים בסיר בו בישלנו את האורז: שמים שמן מרפדים בפרוסות די עבות של תפ"א מדליקים האש כשמתחילות פרוסות התפ"א להזהיב שמים בשכבות: שכבה עבה של אורז (לא דוחסים) שכבה עבה של תערובת הבשר והגזר (לא דוחסים) כך כמה שיש, ומסיימים בשכבת גזר ובשר מוסיפים כמה כפות נדיבות של שמן מלמעלה סוגרים הסיר היטב אחרי 10 דקות מנמיכים האש אחרי עוד שעה ורבע מכבים פותחים אחרי עוד רבע שעה ומתענגים על האמירה "זה הרבה יותר טעים משל אמא שלי"... נשמע מסובך? ממש לא. צריך להתרגל. שבת שלום וכל טוב, רונן
 
נראה מדהים, אבל יש לי 2 שאלות

מה זאת כמות האורז הענקית הזאת? איזו כמות מומלצת לסיר רגיל המיועד למשפחה של 3 נפשות? שאלה נוספת - באיזה בשר אתה ממליץ להשתמש?
 

הרברונן

New member
שתי תשובות:

א. הכמות הענקית הזו "נשאבת" אצלנו בשתי ארוחות (1 בשבת ו 1 באמצע שבוע) לא יודע מה זה סיר רגיל לשלוש נפשות, כי אצלנו סיר רגיל זה 8 נפשות, אבל פחות מחצי כמות לא הייתי מכין כדי לקבל מיצוי טוב של הטעמים. ב. כל בשר צלי איכותי מתאים כאן. אם רוצים לחמם לילה שלם על הפלטה, כמו חמין, מומלץ בשר גולש. כל טוב, רונן
 
למעלה