לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1469914,699 עוקבים אודות עסקים

פורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!
x
הודעה מהנהלת הפורום

המתכונים של הפורום נמצאים במאמרים ובקישורים של הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'זקוקה לעזרה שלכן דחוף!!'
זקוקה לעזרה שלכן דחוף!!
<< ההודעה הנוכחית
15/07/2004 | 23:57
19
70
דבר ראשון אני לא כזאת בשלנית..למרות שאני מנסה לבשל מגוון של אוכל אך לא מצליחה..תמיד יוצא לי לבשל אותו אוכל..
בעלי מתלונן ומתלונן שנמאס לו כבר ממאכלים שלי שחוזרים על עצמם!!
מה הוא רוצה?שאפסיק בינתיים להכין בשר מעוף (כמו קציצות,שניצלים וכו'..)
הוא רוצה שאבשל לו בשר...בשר של בקר למשל!
אבל...אין לי שבץ מושג איך מבשלים בשר...הוא אוהב בשר חזק שלא מתפרר בבישול..
חמתי עושה אורז וגזר עם חתיכות קטנות של בשר (כתף מס 3 -נדמה לי)
והוא מזה אוהב!!אבל אני לא יודעת איך עושים את זה!!
ומבקשת את עזרתך..אולי אתן יודעות לבשל בשר בקר ולהשלב עם תפוח אדמה...או אורז..
ההצעות יתקבלו בברכה
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'צלי בקר'
צלי בקר
16/07/2004 | 00:20
1
7
מתכון: צלי בקר

רכיבים:
10-12 סטייקים של בשר בקר (כתף מרכזית מס' 5), רצועות בצל אחד גדול,
עיגולי גזר גדול,
5-6 גרגרי פלפל אנגלי,
¼ כוס יין אדום יבש,
¼ כוס רוטב סויה,
¼ כוס שמן,
½ כוס מים,
מעט פפריקה מתוקה,
מעט גריל עוף,
מעט אבקת מרק,
פלפל שחור
ומעט כמון,
3 שיני שום חתוכים לקוביות.

אופן הכנה:
יש להרתיח את הבשר כ- 3 פעמים, בכל פעם לאחר הרתיחה יש לשפוך את כל המים, לשטוף את הבשר ולחדש את המים. לאחר כל הרתיחות יש לסדר את הסטייקים בסיר לחץ לפזר עליו את הבצל, הגזר והשום ומעל את כל התבלינים ובסוף את כל הנוזלים. יש לבשל את הכל על אש נמוכה כ- ½ 1 – 1 שעות. לאחר מכן שהלחץ מהסיר יורד יש לפתוח את המכסה ותקן טעמים אם צריך ולהמשיך לבשל עוד כ- 1/2 שעה על אש נמוכה ללא המכסה.

הערות:


מקור המתכון:
אמא של מירי73

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'ההרתחות הן גם לבשר קפוא וגם לטרי?|כ'
ההרתחות הן גם לבשר קפוא וגם לטרי?|כ
16/07/2004 | 18:58
5
לצפיה ב-'צלי בקר (כתף) של אמירה-מומלץ'
צלי בקר (כתף) של אמירה-מומלץ
16/07/2004 | 00:22
1
6
מתכון: צלי בקר

רכיבים:
1/2 1 ק"ג בשר כתף או פלה מדומה
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים
6 שיני שום שלמות-לא מקולפות
2 גזרים-חתוכים
1/2 כוס יין אדום
2 כוסות שזיפים מיובשים
2 כוסות מים
1 כף אבקת מרק
3 עלי דפנה
פלפל אנגלי
פטריות טריות חתוכות לרבעים
מלח ,פלפל

אופן הכנה:
להפשיר את הבשר במקרר, ליבש היטב עם מגבת ניר, לחמם בסיר גדול* את השמן, להכניס את חתיכת הבשר בשלמותה, ולטגן(לאטום) מכל הצדדים, בזהירות , לא לתת להשרף.
להוסיף את הבצלים, השום, הגזרים, והיין.לבשל יחד במשך 5 דקות, להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהפטריות, להביא לרתיחה, להקטין הלהבה, ולבשל במשך שעה וחצי.
להסיר מהאש, להוציא את נתח הבשר, ולדוג את כלי הדפנה , ולצננן את הנתח היטב, לחתוך לפרוסות דקות ולהחזירן לסיר, להוסיף הפטריות החתוכות, לתבל לפי הצורך ולבשל עוד כ-15 דקות.
להגיש על מצע אורז לבן או פירה.

הערות:
*אני מבשלת בסיר לחץ, המקצר משמעותית את זמן הבישול.
בישול ראשון כ-40 דקות, ובישול שני ללא לחץ.

מקור המתכון:
אמירה

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'צלי הבקר של אמירה מאוד מומלץ'
צלי הבקר של אמירה מאוד מומלץ
16/07/2004 | 08:16
1
טעים ונהדר, הכנתי אותו המון פעמים וקל להכנה

שיהיה לך בהצלחה ולא צריך לפחד מהמטבח ובכלל כל העניין

זה לנסות, כל החיים הם ניסוי אחד ענק....

כל טוב ושבת שלום ונעימה שתהיה לך ולמשפחתך




בישול לילדים >>
לצפיה ב-'צלי כתף או פילה'
צלי כתף או פילה
16/07/2004 | 00:23
5
מתכון: צלי כתף או פילה

רכיבים:
בשר מאיכות טובה לפחות צלי כתף אבל עדיף כמובן פילה (קשה להשגה ויקר)
2 -3 בצלים
2- 3 גזרים מרוסקים
כוס יין אדום יבש
מעט מלח (אם הבשר מוכשר בלי)
פלפל
כמה שיני שום מעוכות (לפי אהבת השום שלכם)
2-3 עלי דפנה שבורים
כמה גבעולי טימין אפשר יבשים עדיף טריים או מוקפאים .

אופן הכנה:
להכין מרינדה מבצל בפרוסות 2 3 בצלים 2 3 גזרים מרוסקים כוס יין אדום יבש מעט מלח (אם הבשר מוכשר בלי) פלפל כמה שיני שום מעוכת (לפי אהבת השום שלכם)2-3 עלי דפנה שבורים כמה גבעולי טימין אפשר יבשים עדיף טריים או מוקפאים . שמים בערך מחצית מהמשרה בתחתית התבנית כדאי חסינת אש שתלך לתנור על זה את נתח הבשר השטוף ומעליו את המחצית השניה ולכסות במכסה או בניילון נצמד להשאיר במקרר כמה שעות ולהפוך תוך כדי בערך שעה וחצי לפני ההגשה להכניס לתנור ב 230 מעלות זמן האפיה הוא בין שעה לשעה ןשלשת רבעי לפי האיכות של הבשר ולפי האדמומיות הרצויה אבל כדאי לבדוק כדאי להפוך את הצלי במחצית הזמן אבל לפחות להרטיב בנוזלים יש מטפטף מיוחד לצלי או בכף

הערות:


מקור המתכון:
אמא של איריס ונופר

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'גולאש הונגרי גזעי/דרומית 1'
גולאש הונגרי גזעי/דרומית 1
16/07/2004 | 00:56
5
גולאש הונגרי גזעי/דרומית 1 בקישור.

לא מסובך להכנה וטעים מאוד.
בישול לילדים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'קבאב רומני גם כן של דרומית 1'
קבאב רומני גם כן של דרומית 1
16/07/2004 | 00:57
1
קבאב רומני גם כן של דרומית 1
קבב מעולה וקל להכנה - מומלץ כמו כל המתכונים של דרומית

אני מכינה קבאב דומה רק בלי סודה לשתיה, עם פטרוזיליה והרבה שום.
בישול לילדים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'מתכון קל ללזניה בשרית של צוצונת'
מתכון קל ללזניה בשרית של צוצונת
16/07/2004 | 00:59
10
מתכון קל ללזניה בשרית של צוצונת:

בהצלחה מנומשת
בישול לילדים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'קציצות בשר ברוטב עגבניות/נירהמ1'
קציצות בשר ברוטב עגבניות/נירהמ1
16/07/2004 | 08:01
9
קציצות בשר ברוטב עגבניות
מקור המתכון: נירהמ1

מתכון זה מתאים גם לבישול
לאחרי הטיגון אפשר לבשל אותו בישול קצר ברוטב עגבניות

החומרים:
500 גר' בשר טרי טחון עם מעט שומן
3-2 ביצים
פירורי לחם (או חלה, או לחם לבן ישן, מושרים במים וסחוטים)
6-7 שיני שום כתושות
2 שני שום שבורות
הרבה פטרוזיליה, או כוסברה
מלח, פלפל שחור, קצת כמון
שמן קנולה לטיגון

הכנה:
לערבב את כל החומרים
להניח במקרר לחצי שעה לספיגת טעמים
ליצור קציצות עגולות או ארוכות (איך שרוצים)
לשים שמן לטיגון במחבת כבדה ולהוסיף את שיני השום השבורות
לטגן את הקציצות משני הצדדים
להניח את הקציצות על מגבות נייר לספיגת השמן

את הקציצות אפשר להגיש עם רוטב (או בלעדיו)

ורסיה נוספת:
את השום שבחומרים לקציצות אפשר להמיר בבצל בינוני מגורר וסחוט.

רוטב עגבניות לקציצות

החומרים:
6-5 עגבניות אדומות ומוצקות קצוצות דק, בלי הגרעינים והנוזלים
בצל שלם מגורר
2 שיני שום שבורות
7-6 שיני שום קצוצות דק-דק
קופסא קטנה רסק עגבניות מאיכות טובה
1 פלפל חריף
פטרוזיליה, או כוסברה (צרור קטן)
כפית מלח, כפית וחצי סוכר (לנטרול החומציות של העגבניות), פלפל שחור גרוס טרי, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, מעט כמון (אם רוצים יותר כמון להוריד מכמות המלח)
שמן קנולה (או זית אם אוהבים)

הכנה:
לסחוט היטב את הבצל מנוזלים (לשמור את הנוזלים)
לחמם שמן בסיר, להוסיף את שני שיני השום השבורות
להוסיף את הבצל הסחוט ולהזהיב
להוסיף את הפפריקה המתוקה והחריפה, את הפלפל החריף (אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף), את שיני השום הקצוצות ולבחוש
להוסיף את העגבניות הקצוצות ולהמשיך לטגן (בערך דקה)
להוסיף את נוזלי הבצל, את השום הקצוץ ושאר התבלינים, לבחוש
לבשל כעשר דקות נוספות, ואז להוסיף להוסיף את רסק העגבניות, מדולל במעט מים, לבחוש כחמש דקות, אש נמוכה (לא יותר, משום שלאחר הוספת רסק העגבניות הוא נחרך בקלות), להוסיף את הפטרוזיליה או הכוסברה.
אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים (אני אוהבת אותו סמיך), ולכבות את האש.

ברוטב אפשר להשתמש לקציצות, דגים בגריל ועוף בגריל, אפשר גם לאכול עם חצילים מטוגנים.

בתיאבון!
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'סינטה מגולגלת ומתובלת/עין-גדי'
סינטה מגולגלת ומתובלת/עין-גדי
16/07/2004 | 08:13
2
סינטה מגולגלת ומתובלת/עין-גדי

"את המתכון הזה הפשוט כל כך מכינים יום קודם וצולים שעה לפני הארוחה.

משאירים את השומן, הוא חשוב.

פורסים את הסינטה לאורך, מקבלים יריעת בשר בעובי ס"מ
מורחים בשמן זית
חוצים שן שום ומשפשפים את הבשר
מתבלים במלח ופלפל
מפזרים טימין טרי או יבש( אבל פחות)
מגלגלים חזרה את הבשר וקושרים עם חוט שפגט די צפוף.
מצננים במקרר.

בבוקר:
מתבלים במעט כמון מלח ופלפל
מפזרים מעל רוזמרין יבש ושמן זית
צולים בתנור על רשת מעל תבנית בחום גבוה 15 דקות מכל צד
מורידים חום ל-150 מעלות ל30 דקות
מכבים תנור ומשאירים את הנתח להירגע בפנים עוד 10 דקות

ואם לא כך אז פשוט למרוח על מה שאמרתי מבחוץ בלי לקשור כל היתר אותו הדבר".
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'סינטה מגולגלת ומתובלת/עין-גדי'
סינטה מגולגלת ומתובלת/עין-גדי
16/07/2004 | 08:13
סינטה מגולגלת ומתובלת/עין-גדי

"את המתכון הזה הפשוט כל כך מכינים יום קודם וצולים שעה לפני הארוחה.

משאירים את השומן, הוא חשוב.

פורסים את הסינטה לאורך, מקבלים יריעת בשר בעובי ס"מ
מורחים בשמן זית
חוצים שן שום ומשפשפים את הבשר
מתבלים במלח ופלפל
מפזרים טימין טרי או יבש( אבל פחות)
מגלגלים חזרה את הבשר וקושרים עם חוט שפגט די צפוף.
מצננים במקרר.

בבוקר:
מתבלים במעט כמון מלח ופלפל
מפזרים מעל רוזמרין יבש ושמן זית
צולים בתנור על רשת מעל תבנית בחום גבוה 15 דקות מכל צד
מורידים חום ל-150 מעלות ל30 דקות
מכבים תנור ומשאירים את הנתח להירגע בפנים עוד 10 דקות

ואם לא כך אז פשוט למרוח על מה שאמרתי מבחוץ בלי לקשור כל היתר אותו הדבר".
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות של בני סיידא-'
קציצות של בני סיידא-
16/07/2004 | 10:27
1
9
את המתכון הזה ניסיתי והוא מצויין!!
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'וגם הקציצות האלה-'
וגם הקציצות האלה-
16/07/2004 | 10:30
7
לצפיה ב-'מתכון: אורז עם גזר וקוביות בקר'
מתכון: אורז עם גזר וקוביות בקר
16/07/2004 | 17:14
2
10
(מתאים לסיר ענק)

משרים קילו אורז בסמתי טוב (טילדה או לפחות ההודי של סוגת) במים כדי כיסוי פלוס עוד קצת ועוד 2 כפות מלח גס (או כף מלח רגיל), על השיש. מדובר במי ברז.

מסננים ומבשלים בכמות מים רותחים ענקית כמו פסטה, עד דרגת אל דנטה

מסננים היטב ושוטפים במים קרים (מנקה מעמילנים מיותרים ומפסיק את הבישול)

בסיר נפרד מטגנים בצל בינוני קצוץ דק ועוד 3 שיני שום כתושות במעט שמן עד הזהבה
מוסיפים קוביות לא גדולות מבערך 600 גרם בשר בקר (אפשר יותר או פחות) ומזהיבים קלות
מתבלים במלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, כורכום ומעט קינמון. אפשר גם אבקת מרק עוף.
מוסיפים 5-10 גזרים קצוצים ל"גפרורים" עבים
מוסיפים כוס וחצי מים רותחים
מנמיכים ומבשלים בסיר מכוסה כחצי שעה
מכבים

בסיר בו בישלנו את האורז:
שמים שמן
מרפדים בפרוסות די עבות של תפ"א
מדליקים האש
כשמתחילות פרוסות התפ"א להזהיב שמים בשכבות:
שכבה עבה של אורז (לא דוחסים)
שכבה עבה של תערובת הבשר והגזר (לא דוחסים)
כך כמה שיש, ומסיימים בשכבת גזר ובשר
מוסיפים כמה כפות נדיבות של שמן מלמעלה
סוגרים הסיר היטב
אחרי 10 דקות מנמיכים האש
אחרי עוד שעה ורבע מכבים
פותחים אחרי עוד רבע שעה

ומתענגים על האמירה "זה הרבה יותר טעים משל אמא שלי"...

נשמע מסובך? ממש לא. צריך להתרגל.

שבת שלום וכל טוב,
רונן
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'נראה מדהים, אבל יש לי 2 שאלות'
נראה מדהים, אבל יש לי 2 שאלות
16/07/2004 | 18:55
1
2
מה זאת כמות האורז הענקית הזאת? איזו כמות מומלצת לסיר רגיל המיועד למשפחה של 3 נפשות? שאלה נוספת - באיזה בשר אתה ממליץ להשתמש?
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'שתי תשובות:'
שתי תשובות:
18/07/2004 | 12:02
3
א. הכמות הענקית הזו "נשאבת" אצלנו בשתי ארוחות (1 בשבת ו 1 באמצע שבוע)
לא יודע מה זה סיר רגיל לשלוש נפשות, כי אצלנו סיר רגיל זה 8 נפשות, אבל פחות מחצי כמות לא הייתי מכין כדי לקבל מיצוי טוב של הטעמים.

ב. כל בשר צלי איכותי מתאים כאן. אם רוצים לחמם לילה שלם על הפלטה, כמו חמין, מומלץ בשר גולש.

כל טוב,
רונן
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עלה לקישורים - בשר/עוף.............'
עלה לקישורים - בשר/עוף.............
18/07/2004 | 07:45
2
5
לצפיה ב-'המון תודות לכן על הזרה'
המון תודות לכן על הזרה
18/07/2004 | 13:18
1
לצפיה ב-'הזרה=העזרה'
הזרה=העזרה
18/07/2004 | 13:18
1

הודעות אחרונות

20:44 | 14.07.20 timiהאחת
20:40 | 14.07.20 timiהאחת
18:01 | 11.07.20 timiהאחת
17:58 | 11.07.20 timiהאחת
17:56 | 11.07.20 timiהאחת
17:55 | 11.07.20 timiהאחת
17:54 | 11.07.20 timiהאחת
12:27 | 06.07.20 timiהאחת
12:23 | 06.07.20 timiהאחת
19:41 | 03.07.20 timiהאחת
19:38 | 03.07.20 timiהאחת

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ