מתכונים לקורקבני עוף

limim

New member
ברוכה הבאה! אני לא יכולה לעזור

זה דווקא אחד הדברים שממש לא מושכים אותי לאכול. אולי אפשר לעשות את זה טעים אצלנו בקיבוץ, בחדר האוכל, זה היה נראה נורא... בטח יהיו חכמות ממני שיוכלו לעזור לך (דרומית? שוש?)
 

big mama 2

New member
ברוכה הבאה אליינו....../images/Emo24.gif

ולא, גם אני לא יכולה לעזור.... אבל בכל זאת....
 
קורקבנים עם רוטב גזר

מאד מאד טעים... מתכון: קורקבנים עם רוטב גזר בסגנון הונגרי רכיבים: קילו קורקבנים מנוקים 3 גזרים מגורדים 4 שיני שום גדולות כתושות בצל גדול קצוץ שמן מלח פלפל שחור 2 כפות קמח אופן הכנה: את הקורקבנים רצוי להרתיח פעמיים , לשפוך את המים ולשטוף. לחתוך לקוביות. מחממים בסיר קצת שמן ומוסיפים את כל הרכיבים ביחד חוץ מהקמח. מטגנים כמה דקות. מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים בסיר לחץ כשעה. מורידים את המכסה ומצמצים את הרוטב. כאשר כמעט אין נו זלים, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים במהירות . מבשלים עוד 2-3 דקות תוך ערבוב. הערות: אפשר להכין גם חלקי עוף קטנים עם אותו רוטב. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
איך ידעתי שאת תיחלצי לעזרה ../images/Emo8.gif

ואת חושבת שאולי אפשר לעשות את הרוטב הזה גם עם פולקעס? כי יש לי 4 פולקעס במקרר... בכל מקרה, זה נשמע רוטב מגניב.
 
בטח. מאד טעים גם לפולקעס...

אבל לא להשאיר את הפולקעס שלמים אלא לחתוך לשניים. מאד טעים גם לכנפיים. אני מתה על הרוטב הזה ומחסלת בכף את מה שנשאר בסיר...
 

נירהמ1

New member
אופס - בצהריים כשאחזור מהסידורים

של יום שישי. אחפש לך מתכוני קורקבנים (אם את יכולה לחכות כמה שעות). שוב ברוכה הבאה,
 

effyba

New member
קורקבנים ביין לבן ותפוזים

מתכון: קורקבנים ביין לבן ותפוזים רכיבים: 1 קילו קורקבנים 3-4 בצלים חצי כוס יין לבן (רצוי יבש) שליש כוס מיץ תפוזים (טרי, לא פריגת!) מעט שמן זית תבלינים אופן הכנה: קוצצים את הבצלים דק דק, ומטגנים אותם בסיר עם מעט שמן זית, עד שהם משחימים. מוסיפים את הקורקבנים (לאחר שמנקים אותם, כמובן), ומטגנים קצת עד שהקורקבנים מתחילים לשנות את צבעם. מוסיפים את היין הלבן והתפוזים, ומתבלים במעט פלפל שחור, מלח ואבקת שום. מביאים לרתיחה ראשונה. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 45-60 דקות (כדי שהקורקבנים יתרככו). אפשר להגדיל קצת את כמויות היין ומיץ התפוזים, כדי שיצא יותר רוטב. הרוטב הזה הולך נפלא עם אורז או עם פירה. הערות: אילן וגנשטיין מקור המתכון: אמא של אילן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
תבשיל קורקבנים ולבבות הודו-בקישור

קילוגרם קורקבנים 1 קילוגרם לבבות הודו 1 יחידה שום, ראש שום שלם 2 כפיות פפריקה מתוקה 1/4 כפית פלפלת חריפה 1 כפית כורכום 1 כפית גרגירי כוסברה 3 יחידות גזר 3 גבעולי כרפס 2 ליטר מיץ עגבניות 3 כפות רסק עגבניות 3 יחידות עלי דפנה לפי הטעם מלח הנכהה ןפוא 1.לאחר שמנקים את הלבבות והקורקבנים חותכים אותם לקוביות. 2. את הגזרים מקלפים וחותכים לקוביות גדולות. 3. את גבעולי הכרפס חותכים לחלקים של 5 ס"מ. 4. מערבבים את הפפריקה החריפה והמתוקה יחד עם הכורכום והכוסברה ורסק העגבניות. 5. את הקורקבנים והלבבות מטגנים בסיר רחב וגבוה ללא שמן עד שישתנה צבעם.רצוי לעשות זאת בנפרד. מוציאים אותם מהסיר בעזרת מצקת ומעבירים לקערה. 6. בסיר יוצקים את מיץ העגבניות ומוסיפים את רסק העגבניות, עלי הדפנה וראש השום, הגזר והכרפס ומבשלים כ-10 דקות בלהבה גבוהה. 7.מעבירים את הקורקבנים והלבבות לסיר מכסים במכסה ומבשלים בלהבה בינונית עד שהקורקבנים והלבבות יתרככו. 8. מגישים עם פסטה או תפוחי-אדמה
 

effyba

New member
צלי קורקבנים ביין אדום-חיים כהן

צלי קורקבנים ביין אדום :החומרים 2\1 ק"ג קורקבנים של עוף או של אווז שמן זית 2 בצלים (250 גרם), קצוצים 2 שיני שום, כתושות 4\1 כוס ברנדי (אם רוצים) 2\1 כוס יין אדום יבש 2 עלי דפנה 2 גבעולי טימין 4\1 כוס מרק עוף צח או מים להגשה עלים ירוקים שונים (רוקט, תרד או אחרים), שטופים ומיובשים גרסאת הדפסה שילחו לחבר :אופן ההכנה מחדירים קצה של סכין בין הקורקבן לקליפה העוטפת אותו מצד אחד. מכניסים אצבע בין הבשר לקליפה ומסירים את הקליפה. עושים כך גם מצדו השני של הקורקבן. מנקים כך את כל הקורקבנים ושוטפים היטב במים. מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים את הבצלים. הקורקבנים והשום, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות. אם רוצים יוצקים את הברנדי לסיר, מדליקים אותו וממתינים עד שהלהבות דועכות. מוסיפים את היין ומתבלים בפלפל שחור. מוסיפים את עלי הדפנה, הטימין והמרק או המים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי, עד שהקורקבנים רכים. מגישים על מצע של עלים ירוקים.
 

silvey

New member
כך גם אני מכינה את הקורקבנים אבל

במקום מצע ירוקים אני מניחה על מצע של םירה תפוחי אדמה. הפירה סופג נהדר את הרוטב...
 

נירהמ1

New member
קאילצ'ה של שי עשהאל

קאילצ'ה של שי עשהאל מתפוז מתכונים בקישור:
 
קורקבנים ברוטב סלסה

להכין רוטב סלסה בסיר לחתוך את הקורקבנים לחתיכות קטנות, בסיר נוסף, להרתיח את חתיכות הקורקבנים בהמון מים, רתיחה אחת בלבד להוציא מהמים הרתוחים ולסנן להוסיף את הקורקבנים לסיר עם רוטב הסלסה ולכסות במים רותחים עד כדי כיסוי הקורקבנים. לאחר הרתיחה הראשונה, להנמיך ולבשל על להבה קטנה עד בינונית עד לריכוך הקורקבנים.
 
למעלה