בואו נפתח בשירשור עוף....

נירהמ1

New member
עוף עם קישואים ותפוחי אדמה/נירהמ1

עוף עם קישואים ותפוחי אדמה/נירהמ1 עוף קטן במשקל של 1.5 ק"ג בערך מנוקה מהעור ומחולק לשמיניות 2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות 6-5 קישואים 1 פלפל אדום מתוק קצוץ לרצועות דקות 1 גזר גדול קצוץ לעיגולים או רצועות דקות (לא חשוב) 6-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות (אפשר יותר תלוי במספר הסועדים) 6-5 שיני שום קצוצות דק-דק 2 שיני שום שלמות שבורות 1 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה) 1 כפית פלפל שחור שמן קנולה לטיגון מים לבישול הכנה: שמים מעט שמן קנולה בסיר ומטגנים את העוף טיגון קל ומוציאים למסננת מוסיפים לשמן את שתי שיני השום השבורות מוסיפים את טבעות הבצל, את הפלפל ואת הגזר ומטגנים עד לריכוך מוסיפים את הקישואים וממשיכים לטגן קלות – זמן קצר כדי שלא ייתפרקו מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה וממשיכים לטגן טיגון קל במשך דקה מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ואת העוף המטוגן קלות מוסיפים את הפלפל השחור, מוסיפים את שיני השום הקצוצות מוסיפים את המים ומבשלים עד שהירקות מתרככים והעוף מבושל ורך. מגישים על אורז לבן. תיהנו.
 

oisdvib

New member
הילה היקרה, תודה על השירשור.../images/Emo140.gif

בחרתי ב- 2 האחרונים. עוף עם קישואים תודה לכולכם
 
טעים טעים - עוף בסגנון קווקזי

מתכון: עוף בסגנון קווקזי רכיבים: 4 כרעיים של עוף 3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות 8 שיני שום פרוסות שמן קנולה 3 כפות חומץ הדרים מים רותחים מלח פלפל שחור 3 כפות רכז רימונים קווקזי (להשיג במעדניות רוסיות) 4 עגבניות אדומות חתוכות גס צרור כוסברה קצוץ אופן הכנה: להזהיב את הבצלים והשום. להוסיף את העוף ולטגן משני הצדדים . לכסות את העוף במים רותחים . (עד גובה פני העוף בלבד) , להמליח ולפלפל , להוסיף את החומץ, להביא לרתיחה ולהעביר ללהבה נמוכה. לבשל בערך 50 דקות. להוסיף את רכז הרימונים ולערבב. לכסות את העוף מלמעלה בעגבניות החתוכות והכוסברה הקצוצה, לתבל בעוד קצת מלח ופלפל, לערבב בעדינות ולבשל עוד 5 דקות. הערות: להגיש עם אורז פרסי לבן, רצוי מבושל עם תפוחי אדמה קריספיים בתחתית. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוף בשקית קוקי

עפ"י המתכון שאפיבא הביאה לפורום, אילתרתי מתכון לעוף בקוקי ויצא נהדר ... הכנתי לקטנה שלי את מרק הירקות שלה ואחרי שטחנתי אותו בבלנדר ראיתי שנשארו יחסית הרבה נוזלים של המרק. שמרתי אותם בצד. כששמתי את חלקי העוף בשקית הקוקי שפכתי עליהם את נוזלי המרק ותיבלתי במלח, פלפל שחור, תערובת ניו אורלינס, פפריקה מתוקה ואבקת שום. יצא נהדר והיה ריח מדהים בבית כשהעוף נאפה. זאת דוגמא לאילתור מוצלח וגם לניצול מוצלח של שאריות תבשיל וזה המתכון שאפיבא הביאה אני מתבלת עוף שלם ומכניסה לשקית קוקי לאפייה בתנור. להלן התיבול: מתכון: עוף בגריל (בדומה לחנויות) רכיבים: עוף שלם 1 כפית תבלין גריל עוף / תבלין על האש 2 כפיות פפריקה מתוקה מעט שום כתוש או אבקת שום מעט מלח 1/5 חבילת מרגרינה. אופן הכנה: להמיס את המרגרינה במחבת. להוסיף את התבלינים למרגרינה. למרוח את העוף ברוטב שנוצר. להכניס את העוף (רצוי בתבנית עם רשת), עם החזה כלפי מטה, לתנור לכ- 60 דקות בחום של 180. מקור המתכון: Lord_of_Code
 

limim

New member
עוף עם ירקות ואורז בתבנית אחת

מתכון: עוף עם ירקות ואורז בתבנית אחת רכיבים: חתיכות עוף לשמן תבנית ולסדר: 1/4 תבנית - 1.5 כוסות אורז חצי מבושל עם כפית מלח ולסנן 1/4 תבנית - 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות 1/4 תבנית - שקית לקט נורמנדי 1/4 תבנית - 4 בצלים גדולים חתוכים לרבעים. (כמובן שאפשר לגוון בתוספות אחרות שאוהבים כמו תירס, לקטים שונים של ירקות, חומוס גרגרים וכו'). להכין רוטב של: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, קצת שמן, רוטב סויה, שום כתוש, כף אבקת מרק עוף, 1.5 כוסות מים או קולה, מלח אופן הכנה: לטבול את חתיכות העוף ואת כל שאר הנוזלים לשפוך על האורז והירקות ומעל לסדר את העוף ולכסות בניר אפיה. לאפות שעה ב- 200 מעלות לאחר שעה להפוך את העוף ולהחזיר מכוסה בניר אפיה לעוד 20 דקות להפוך חזרה לכסות בניר אפיה ומעליו נייר כסף להוריד את החום ל- 100 מעלות ולהשאיר עד הארוחה (כמה שיותר זמן יותר טעים). ארוחה מלאה בכלום עבודה וטעים חבל"ז. הערות: עשיתי את זה ויצא מאוד-מאוד טעים. העוף (השתמשתי בשוקיים, אבל אני חושבת שכרעיים יותר יתאימו) התקבל רך ועסיסי והכי טעים יצא האורז. מאוד פשוט להכנה וגם איתי מאוד אהב את התוצאה… (וגם ילדים גדולים יותר) מקור המתכון: פורום הורים-שירזי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: אושפלאו לילדים ו…

מתכון: אושפלאו לילדים ו… רכיבים: 4-5 שוקיים ‏1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות ‏4 גזרים חתוכים למקלות כוס וחצי אורז מושרה כף מרק עוף מלח ופלפל מים אופן הכנה: לטגן את הבצל ב-‏2 כפות שמן עד שקיפות. להוסיף את העוף ולטגן. להנמיך אש, לכסות ולהוסיף מלח ופלפל. ככה ‏20 דקות ולהפוך מדי פעם. להוציא את העוף (בלי הבצל) מהסיר. להשטיח בסיר (על הבצל המטוגן) שכבת גזר עליה את העוף ועליו עוד שכבת גזר. על אש נמוכה ‏10 דקות (עד ששכבת הגזר התחתונה נמסה והעליונה רכה). אחרי ה-‏10 דקות - לשפוך על הכל את האורז+ מים שיכסו את האורז בתוספת מלח, פלפל וכף מרק עוף. לכסות ולבשל כ-‏40 דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה כשעליו מונחת מגבת. לחכות רבע שעה לפני שפותחים את הסיר. לערבב את הכל ולזלול! יאממי! הערות: מאוד קל להכנה והתוצאה מ-ד-ה-י-מ-ה. למחרת ובימים הבאים זה היה אפילו טעים יותר. מומלץ ביותר. מקור המתכון: אתר לול-איילת של ר&י הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
איילת של ר&י היא ayeletba,ויש לה

כמה מתכונים מענינים באתר "לול".
 
למעלה