בואו נפתח בשירשור עוף....

big mama 2

New member
../images/Emo41.gifבואו נפתח בשירשור עוף....../images/Emo41.gif

קדימה...מתכוני העוף האהובים עליכם......
 

big mama 2

New member
עוף בתנור

חלקי עוף תפו"א חתוכים לפרוסות לרוטב : 2 שיני שום כתוש כף רסק עגבניות או קטשופ כף חרדל פלפך גרוס פפריקה חריפה פפריקה מתוקה 2 כפות שמן זית ענף רוזמרין מערבבים את כל חומרי הרוטב. מורחים את חלקי העוף, מסדריפ את פרוסות התפ"א ועליהם את העוף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות . רצוי לכסות בנייר אלומיניום עד לריכוך ולהסיר רק כדי להשחים. כ - 15 דקות. מקור המתכון - ניר צוק.
 

big mama 2

New member
עוף בדבש

4 שוקיים בצל פרוס 3 כפות דבש 2 כפות רוטב סויה שן שום כתושה 3 כפות מים 2 כפות מיץ לימון 50 גרם חמאה להכנת הרוטב - מערבבים את המים , הדבש , הסויה מיץ הלימון והשום. מניחים את העוף בתבנית משומנת, מורחים עליהם את הרוטב ומוסיפים את פרוסות הבצל. חותכים את החמאה לקוביות ומניחים על העוף. מכסים בנייר אלומיניום מנוקב ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 30 דקות. לפני ההגשה מורידים את נייר האלומיניום וצולים בגריל כעשר דקות. מקור המתכון - GOOD FOOD
 

זושי1

New member
עוף בדבש ולימון בתנור:

המצרכים: 3-4 כרעי עוף 3-4 תפוחי אדמה פרוסים לבערך 5 פרוסות 3 בצלים חתוכים לטבעות ראש שום גם בטטות רצוי אך לא חובה (2 בטטות) 3 לימונים פרוסים ל 5 פרוסות בלי גרעינים תבלינים: מלח תבלין עוף 5 כפות דבש בתבנית תנור מניחים את העוך תפוחי האדמה והבטטות עם הבצל וזורים מעל את התבלינים....אופים מכוסה בחום גבוה כשעה ובלי כיסוי בחום גבוה כחצי שעה. יוצא...משהו משהו .
 

זושי1

New member
עוף בשזיפים של פינגווינית מומלץ

אני ממליצה עליו בכזה חום כי הכנתי אותו כבר 7 פעמים, והוא כל כך טעים ונמס בפה...אין לי מילים לתאר את הדבר הזה...הנה המתכון ואולי גם תמונה: נראה אם הגודל שלה מתאים לתסבוכות של תפוז: מתכון: עוף מרוקאי של אמא רכיבים: 6 כרעיים של עוף חצויות בצל גדול קצוץ דק 4 כפות שמן שיני שום מראש שום שלם 1 כף גדושה קארי (חריף - רק אם יש צרכנים לכך) 20 שזיפים שחורים מגולענים 1/2 1 כוס יין לבן קצת מים (כך נמסר...) 1 כפית פלפל שחור 1 כף מרק דגש מלח שמן לטיגון אופן הכנה: 1. לחמם את השמן בסיר, לטגן את הכרעיים עד לצבע שחום בהיר משני הצדדים. להוציא בצד. 2. לחמם את 4 כפות השמן בסיר, להוסיף את הבצל לטגן עד שקוף, להוסיף את השום, לטגן קלות ולהוסיף את הקארי ולערבב מעט עד שהקארי מעלה "ריח". 3. להוסיף את הכרעיים המטגנות היין והמים, כף מרק דגש והפלפל השחור. 4. להוסיף את השזיפים השחורים 5. לבשל כשעה, וקראת הסוף לטעום ולהחליט אם צריך להוסיף עוד מלח בגלל המרק דגש שיש בו מלח. 6. אוהבי החריף יכולים להוסיף כמה טיפות טאבסקו בצלחת
 

זושי1

New member
עוף בבירה שחורה ועוד וריאציות

כמה חתיכות עוף שרוצים אבל לכל 4 חתיכות מוסיפים: פחית בירה שחורה 2 בצלים חתוכים לטבעות מלח. פלפל לפי הטעם גם ראש שום מחולק לשיניים סה טו בתנור עם נייר אלומיניום לכיסוי שעה ואחכ חצי שעה בלי כיסוי להשחמה.. אותו דבר בדבש ושום או אותו דבר בסירופ מייפל..כשהכמות של הסירופים היא 3/4 כוס סירופ לבערך 5-6 כרעי עוף....
 

זושי1

New member
עוף אינדיאני

קונים עוף שלם...כמובן רצוי טרי... ממליחים במלח גס את שולי תבנית התנור המצופה בנייר אלומיניום. מניחים את העוף לשעה בתנור על חום גבוההה... אם רוצים עוף עוד יותר שרוף ...(יעני עוף אתיופי...משאירים לשעה נוספת בתנור...)
 

זושי1

New member
עוף בסיר לבישול איטי

קמתי בבוקר...והרחתי באוויר דיכי עמוק...הכנתי 2 תבשילים בעת ובעונה אחת לשיפור המצברוח..אחד כבר בבטן שלי והשני ממתין לילדים: עוף עם תפוחי אדמה בסיר לבישול איטי: עצם רגל משובחת כרע עוף 2 תפוחי אדמה 2 בטטות 2 בצלים ראש שום. 2 כפות תבלין עוף בגריל 3 כפות דבש מלח שקית קוקי עם : כוס חיטה ראש שום בצל חתוך לטבעות. מניחים יפה הכל בסיר קלוף חתוך וייצוגי. מניחים את החיטה בשקית קוקי..עם השום והבצל, וממקמים בפינה כשהשקית נרטבת מהנוזלים ..מוסיפים כ ליטר ומשהו נוזלים. שמים על אוטומטי והולכים לעבודה...עכשיו חזרתי והתעלפתי מהרייח ועל הטעם כבר אין מה לדבר..אין מה לטעום. ממליצה לחדשים האוחזים בסיאר לבישול איטי....
 

זושי1

New member
עוף עם אורז בזעפרן על הגז.

מטגנים בצל עד שיקוף ומניחים בצד. בסיר חרס מכניסים כוס וחצי אורז, 3 כרעי עוף, 6-7 חוטי זעפרן, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט..ומעל מניחים את הבצל המטוגן, עליו מוסיפים צימוקים ושקדים. מוסיפים לאט לאט מים...כשלוש כוסות ומבשלים על אש נמוכה עד שמוכן. בראש השנה...מומלץ להוסיף גם כפותיים שלוש דבש על כל זה.
 

זושי1

New member
עוף בסילאן:

המצרכים: 3-4 כרעי עוף שליש כוס סילאן מיץ לימון בצל טבעות מלח תבלין עוף בגריל מעט נוזלים לשים הכל בתבנית תנור מכוסה שעה בחום גבוה וחצי שעה בחום גבוה ללא כיסוי.
 

זושי1

New member
עוף "רוסט" הודי

לזושי שנה מטורפת, אבל אורן הקטן (שיהיה בריא), חלה קצת ואמא ברווזה נשארה בבית עם אורן הקטן..והחליטה לפצות אתכם ואת עצמה בחוסרים.... החליטותי להכין את הרוסט של השכנה: העוף שנקרא רוסט זה הדבר הבא: מכינים סיר רחב..ומצפים בשכבת שמן.. מוסיפים כף אבקת שום כפית שמנה מלח גראם מסאלה, פלפל שחור. לוקחים חלקי עוף ללא עור..ופולקע אחד מערבב את כל התבלינים בסיר עד הומוגניות מניחים את העוף בסיר תוך משיחת כל השמן והתבלינים על העוף..מטגנים ממש זמן קצר על אש גבוהה ואחר כך מנמיכים את האש..משאירים בצד ראשון לטגן כחצי שעה ואז הופכים את העוף לעוד 20 דקות. ואת תבשיל הקאנג'י: קאנג'י: הכנה לפני: מעיין צ'ימיצ'ורי הודי: טוחנים חבילת כוברה עם שום ופלפל ירוק חריף טרי..ומקפיאים בחבילות לשימוש ביום המיועד.. בסיר רגיל לחלוטין, על אש בינונית... 4-5 בצלים בינוניים חתוכים קטן לקוביות. 10 בצלים קטנטנים מוכנים מקולפים לשימוש. 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל 5 חתיכות גדולות. ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה בכמות של 2 כפות גדושות. גאראם מסאלה כף ומשהו. כורכום כפית גדושה. מלח עצמות של עוף , כנפיים או כל חלק אחר שייתרום לטעם. 6 עגבניות בשלות מגורדות. התהליך: טיגון עד הזהבה של הבצל הקצוץ הוספת התבלינים הוספת הצ'ימיצ'ורי ההודי. הוספת העוף, תפוחי האדמה הבצלים והעגבניות. בישול זמן של בערך שעה עד שעתיים עד הסמכה ובישול טוב של כל המרכיבים..אם חסר צבע אדום היא אמרה שיש להוסיף גם כף רסק עגבניות. כיצד אוכלים? מכינים באותו יום אורז סתמי לבן או צהוב..מניחים מעל האורז את הרוטב הירוק עם כל מני מעל, וליד חתיכות רוסט ואוכלים.. יום נפלא..התמונה מראה בכמה שלבים את העבודה: קודם כל מהעגבניה החלוטה, והגינג'ר אני מרסקת בבלנדר סטיק..ומוסיפה לסיר עם הקאנג'י.. יש תמונה של איך מכינים את העוף בקאנג'י ואיך נראה הרוסט לפני ואחרי... עכשיו לווידוי, אין על האוכל של השכנה ההודית שלי, הבן של בעלי טוחן אצלה ארוחות עם החבר שלו..אז במקום להלחם בה הצטרפתי אליה...וזהו.
 

זושי1

New member
עוף בממרח ערמונים של סבין

זה צריך להיות משהו משהו ומבטיחה שביום ראשון אצרף גם תמונה..בחיי כרעיים עוף תפו"א פרוסים לפרוסות בינוניות בצל גדול פרוס לטבעות דקות 3 כפות מחית ערמונים גראם מסאלה מעט ג'ינגר טחון מעט פפריקה מלח פלפל לשים הכל בתבנית אפיה חד פעמית, להזליף מעט שמן זית על הכל ולערבב עם הידיים עד שהכל מצופה בתיבול. לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום, ולהכניס לתנור לשעה וחצי ואח"כ לחצי שעה נוספת ללא נייר האלומיניום להשחמה.
 

RUTHIE1

New member
מתכון: עוף בריבת תפוזים

מתכון: עוף בריבת תפוזים רכיבים: 1 עוף בינוני מחולק ל-8 (אני משתמשת ב-6 כרעיים מחולקים, ללא עור) למישרה: 3 כפות ריבת תפוזים 3 כפות סוכר 3 כפות סויה 2 כפות יין לבן 1 בצל ירוק קצוץ קורט ג'ינג'ר מלח (לא שמתי בגלל הסויה), פלפל שחור אופן הכנה: להכנת המישרה-מערבבים בקערה את כל החומרים. משרים בו את העוף למשך הלילה.(אני השריתי שעתיים בלבד). מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180) ומניחים את העוף בתבנית פיירקס.יוצקים מעל את המשרה. אופים כשעה או עד שהעוף משחים ומוכן מבפנים. הערות: מקור המתכון: אם תרזו-אין זו אגדה (אילנה רז) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

RUTHIE1

New member
מתכון: עוף ופתיתים ברוטב עגבניות

מתכון: עוף ופתיתים ברוטב עגבניות רכיבים: בצל קצוץ ‏6 שוקיים ‏2 קופסאות רסק עגבניות ‏5 קופסאות הרסק מלאות מים חצי כפית סוכר ‏1 כף אבקת מרק מלח (אם צריך), תבלינים אחרים פתיתים "פרפלך" (עשיתי את זה פתיתים "קוסקוס" וגם התקבל טוב) אופן הכנה: מטגנים את הבצל, מוציאים לכלי ומטגנים את השוקיים. לחוד מרתיחים את חומרי הרוטב, ולאחר הרתיחה מבשלים מספר דקות על אש נמוכה. בסיר נוסף מכינים את הפרפלך (בלי מלח, רק במים). לאחר טיגון הבצל והשוקיים מכניסים לסיר הרוטב, מרתיחים ומבשלים כשעה על אש נמוכה. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הפרפלך המבושלים, והרי לכם עוף ברוטב עגבניות ופסטה ברוטב עגבניות ביחד!! הערות: עשיתי את זה ויצא מאוד טעים. העוף מתקבל ממש ממש רך ועסיסי מקור המתכון: אתר לול הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

oisdvib

New member
רותי'לה - פרפלך, זה פתיתים או

פסטה? מצטערת על השאלה שאולי נשמעת טיפשית.
 

RUTHIE1

New member
זהסוג של פתיתים...נמצא בסופר

איפה שכל האטריות והפתיתים (שקית של אוסם). מקסימום תשאלי את אחת המוכרות. אבל הבנתי שיוצא נפלא גם עם פתיתי קוסקוס (אני עשיתי עם פרפלך). מתכון לא גורמה או משהו-סתם כזה של בית.טעים מאוד מאוד.
 

big mama 2

New member
היי אורנה'לה...אייך אני בשבילך ??

שירשור העוף הוא למענך.... מצאת כבר משהו ???
 

RUTHIE1

New member
מתכון: עוף ממולא של לילי

מתכון: עוף ממולא של לילי רכיבים: 2 עופות מס' 1 למילוי: 2 כוסות אורז מבושל (1 כוס לפני בישול) בצל גדול קצוץ דק שמן לטיגון הבצל 100 ג' צנוברים 10 זיתים שחורים חתוכים ביצה כבד עוף אחד קצוץ דק(אפשרי) עלה דפנה(אפשרי) פלפל, מלח 2 כוסות יין לבן אופן הכנה: לבשל את האורז כרגיל. לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב.להוסיף צנוברים ולאדות קלות , להיזהר שלא יישרפו. להוריד מהאש ולהוסיף: זיתים, כבד, עלה דפנה. לטעום ולתבל. להוסיף ביצה. למלא את חלל העופות ולתפור או לחבר בקיסמים. להכניס לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות לחצי שעה בתוך תבנית. לאחר חצי שעה לשפוך מעל העוף את היין ולתת עוד חצי שעה להתבשל. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

נירהמ1

New member
עוף בחמאת בוטנים/נירהמ1 ../images/Emo39.gif

בחמאת בוטנים/נירהמ1 מקור המתכון: המטבח המערב-אפריקני המצרכים: חלקי עוף (איזה שאוהבים, ירכיים, שוקיים וכו'), אפשר גם עוף שלם מחולק לחתיכות 1 בצל גדול 5-4 עגבניות מעט שמן לטיגון (אני מעדיפה קנולה) קופסת רסק עגבניות (קטנה) חצי צנצנת קטנה של חמאת בוטנים (אני משתמשת בסְקִיפִּי) כוס וחצי מים (או יותר) כף סוכר, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית פפריקה חריפה (אופציונאלי) הכנה: מרסקים את הבצל וסוחטים היטב ושומרים את המים מרסקים את העגבניות בפומפיה וסוחטים היטב, שומרים את המים בצד מטגנים את הבצל עד שמזהיב מוסיפים את שני מיני הפפריקה וממשיכים לטגן בערך דקה מוסיפים את העגבנייה המגוררת ומטגנים מעט מוסיפים את חמאת הבוטנים, המים של הבצל והעגבניות ובוחשים היטב מוסיפים את המלח, את הסוכר ואת חלקי העוף ומבשלים עד שהעוף רך את רסק העגבניות מוסיפים רק כשהעוף רך, הוא נחרך מאוד בקלות, מערבבים במעט מים שופכים מעל התבשיל ומבשלים כמה דקות נוספות. מגישים עם אורז לבן, או סמולינה (סולת) אותה מבשלים כמו שמבשלים דייסת תירס. אבל בדרך כלל עם סמולינה אוכלים רק האפריקנים. בהצלחה ובתיאבון
 

נירהמ1

New member
עוף עם קישואים ורוטב עגבניות/נירהמ1

עוף עם קישואים ורוטב עגבניות-נירהמ1 שוקי עוף כמספר הסועדים 10 שיני שום קצוצות 2 שיני שום שבורות 10 קישואים קטנים, קלופים וחתוכים לטבעות 2 עגבניות מגוררות סחוטות מנוזלים (לא לשפוך את הנוזלים אלא לשמור בצד) פלפל אדום חתוך לרצועות 1 קופסת קטנה של רסק עגבניות 2 כפיות סוכר לניטרול החומציות של העגבניות 1 כפית גדולה פפריקה מתוקה חצי כפית פפריקה חריפה 1 כפית שטוחה פלפל שחור מלח לפי הטעם שמן קנולה מעט מים לבישול הכנה: שמים מעט שמן בסיר פלוס שתי שיני השום מטגנים מעט את שוקי העוף ומוציאים מטגנים את רצועות הפלפל ומוציאים מטגנים מעט (אבל ממש מעט כדי שלא ייתפרקו) את הקישואים ומוציאים מוסיפים לשמן את שני סוגי הפפריקה ומטגנים אותה מעט מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים מעט להסמכה מוסיפים את העגבנייה המגוררת וממשיכים לטגן מעט מחזירים לסיר את שוקי העוף, הפלפל והקישואים מוסיפים את שיני השום הקצוצות מוסיפים את הסוכר והפלפל השחור מוסיפים מעט מים (הרוטב צריך להיות קצת סמיך אבל לא יותר מדי) ומבשלים עד לריכוך העוף להגיש על אורז לבן – אבל אפשר גם לאכול את התבשיל עם לחם שחור טרי ולנגב את הרוטב. בהצלחה.
 
למעלה