לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1470014,700 עוקבים אודות עסקים

פורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!
x
הודעה מהנהלת הפורום

המתכונים של הפורום נמצאים במאמרים ובקישורים של הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'בואו נפתח בשירשור עוף....'
בואו נפתח בשירשור עוף....
<< ההודעה הנוכחית
29/05/2004 | 11:03
30
405
קדימה...מתכוני העוף האהובים עליכם......
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף בתנור'
עוף בתנור
29/05/2004 | 11:51
21
חלקי עוף
תפו"א חתוכים לפרוסות

לרוטב :
2 שיני שום כתוש
כף רסק עגבניות או קטשופ
כף חרדל
פלפך גרוס
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
ענף רוזמרין

מערבבים את כל חומרי הרוטב. מורחים את חלקי העוף, מסדריפ את פרוסות התפ"א ועליהם את העוף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות .
רצוי לכסות בנייר אלומיניום עד לריכוך ולהסיר רק כדי להשחים. כ - 15 דקות.


מקור המתכון - ניר צוק.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף בדבש'
עוף בדבש
29/05/2004 | 11:55
14
4 שוקיים
בצל פרוס
3 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה
שן שום כתושה
3 כפות מים
2 כפות מיץ לימון
50 גרם חמאה

להכנת הרוטב - מערבבים את המים , הדבש , הסויה מיץ הלימון והשום.
מניחים את העוף בתבנית משומנת, מורחים עליהם את הרוטב ומוסיפים את פרוסות הבצל.
חותכים את החמאה לקוביות ומניחים על העוף.
מכסים בנייר אלומיניום מנוקב ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 30 דקות.
לפני ההגשה מורידים את נייר האלומיניום וצולים בגריל כעשר דקות.


מקור המתכון - GOOD FOOD
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף בדבש ולימון בתנור:'
עוף בדבש ולימון בתנור:
29/05/2004 | 12:30
7
המצרכים:
3-4 כרעי עוף
3-4 תפוחי אדמה פרוסים לבערך 5 פרוסות
3 בצלים חתוכים לטבעות
ראש שום
גם בטטות רצוי אך לא חובה (2 בטטות)
3 לימונים פרוסים ל 5 פרוסות בלי גרעינים

תבלינים:

מלח
תבלין עוף
5 כפות דבש

בתבנית תנור מניחים את העוך תפוחי האדמה והבטטות עם הבצל וזורים מעל את התבלינים....אופים מכוסה בחום גבוה כשעה ובלי כיסוי בחום גבוה כחצי שעה.

יוצא...משהו משהו .
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף בשזיפים של פינגווינית מומלץ'
עוף בשזיפים של פינגווינית מומלץ
29/05/2004 | 12:47
13
אני ממליצה עליו בכזה חום כי הכנתי אותו כבר 7 פעמים, והוא כל כך טעים ונמס בפה...אין לי מילים לתאר את הדבר הזה...הנה המתכון ואולי גם תמונה:
נראה אם הגודל שלה מתאים לתסבוכות של תפוז:
מתכון: עוף מרוקאי של אמא

רכיבים:
6 כרעיים של עוף חצויות
בצל גדול קצוץ דק
4 כפות שמן
שיני שום מראש שום שלם
1 כף גדושה קארי (חריף - רק אם יש צרכנים לכך)
20 שזיפים שחורים מגולענים
1/2 1 כוס יין לבן
קצת מים (כך נמסר...)
1 כפית פלפל שחור
1 כף מרק דגש
מלח

שמן לטיגון

אופן הכנה:
1. לחמם את השמן בסיר, לטגן את הכרעיים עד לצבע שחום בהיר משני הצדדים. להוציא בצד.
2. לחמם את 4 כפות השמן בסיר, להוסיף את הבצל לטגן עד שקוף, להוסיף את השום, לטגן קלות ולהוסיף את הקארי ולערבב מעט עד שהקארי מעלה "ריח".
3. להוסיף את הכרעיים המטגנות היין והמים, כף מרק דגש והפלפל השחור.
4. להוסיף את השזיפים השחורים
5. לבשל כשעה, וקראת הסוף לטעום ולהחליט אם צריך להוסיף עוד מלח בגלל המרק דגש שיש בו מלח.

6. אוהבי החריף יכולים להוסיף כמה טיפות טאבסקו בצלחת

בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף בבירה שחורה ועוד וריאציות'
עוף בבירה שחורה ועוד וריאציות
29/05/2004 | 12:48
138
כמה חתיכות עוף שרוצים אבל לכל 4 חתיכות מוסיפים:
פחית בירה שחורה
2 בצלים חתוכים לטבעות
מלח.
פלפל לפי הטעם
גם ראש שום מחולק לשיניים

סה טו
בתנור עם נייר אלומיניום לכיסוי שעה ואחכ חצי שעה בלי כיסוי להשחמה..

אותו דבר בדבש ושום או אותו דבר בסירופ מייפל..כשהכמות של הסירופים היא 3/4 כוס סירופ לבערך 5-6 כרעי עוף....
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף אינדיאני'
עוף אינדיאני
29/05/2004 | 12:52
39
קונים עוף שלם...כמובן רצוי טרי...
ממליחים במלח גס את שולי תבנית התנור המצופה בנייר אלומיניום.
מניחים את העוף לשעה בתנור על חום גבוההה...
אם רוצים עוף עוד יותר שרוף ...(יעני עוף אתיופי...משאירים לשעה נוספת בתנור...)  


בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף בסיר לבישול איטי'
עוף בסיר לבישול איטי
29/05/2004 | 12:53
11
קמתי בבוקר...והרחתי באוויר דיכי עמוק...הכנתי 2 תבשילים בעת ובעונה אחת לשיפור המצברוח..אחד כבר בבטן שלי והשני ממתין לילדים:

עוף עם תפוחי אדמה בסיר לבישול איטי:

עצם רגל משובחת
כרע עוף
2 תפוחי אדמה
2 בטטות
2 בצלים
ראש שום.
2 כפות תבלין עוף בגריל
3 כפות דבש
מלח

שקית קוקי עם :
כוס חיטה
ראש שום
בצל חתוך לטבעות.

מניחים יפה הכל בסיר קלוף חתוך וייצוגי. מניחים את החיטה בשקית קוקי..עם השום והבצל, וממקמים בפינה כשהשקית נרטבת מהנוזלים ..מוסיפים כ ליטר ומשהו נוזלים. שמים על אוטומטי והולכים לעבודה...עכשיו חזרתי והתעלפתי מהרייח ועל הטעם כבר אין מה לדבר..אין מה לטעום.
ממליצה לחדשים האוחזים בסיאר לבישול איטי....
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף עם אורז בזעפרן על הגז.'
עוף עם אורז בזעפרן על הגז.
29/05/2004 | 12:55
15
מטגנים בצל עד שיקוף ומניחים בצד.

בסיר חרס מכניסים כוס וחצי אורז, 3 כרעי עוף, 6-7 חוטי זעפרן, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט..ומעל מניחים את הבצל המטוגן, עליו מוסיפים צימוקים ושקדים. מוסיפים לאט לאט מים...כשלוש כוסות ומבשלים על אש נמוכה עד שמוכן. בראש השנה...מומלץ להוסיף גם כפותיים שלוש דבש על כל זה.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף בסילאן:'
עוף בסילאן:
29/05/2004 | 12:57
9
המצרכים:
3-4 כרעי עוף
שליש כוס סילאן
מיץ לימון
בצל טבעות
מלח
תבלין עוף בגריל
מעט נוזלים

לשים הכל בתבנית תנור מכוסה שעה בחום גבוה וחצי שעה בחום גבוה ללא כיסוי.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף "רוסט" הודי'
עוף "רוסט" הודי
29/05/2004 | 13:00
13
לזושי שנה מטורפת, אבל אורן הקטן (שיהיה בריא), חלה קצת ואמא ברווזה נשארה בבית עם אורן הקטן..והחליטה לפצות אתכם ואת עצמה בחוסרים....
החליטותי להכין את הרוסט של השכנה:
העוף שנקרא רוסט זה הדבר הבא:

מכינים סיר רחב..ומצפים בשכבת שמן..
מוסיפים כף אבקת שום כפית שמנה מלח
גראם מסאלה, פלפל שחור.

לוקחים חלקי עוף ללא עור..ופולקע אחד מערבב את כל התבלינים בסיר עד הומוגניות מניחים את העוף בסיר תוך משיחת כל השמן והתבלינים על העוף..מטגנים ממש זמן קצר על אש גבוהה ואחר כך מנמיכים את האש..משאירים בצד ראשון לטגן כחצי שעה ואז הופכים את העוף לעוד 20 דקות.



ואת תבשיל הקאנג'י:


קאנג'י:

הכנה לפני: מעיין צ'ימיצ'ורי הודי:
טוחנים חבילת כוברה עם שום ופלפל ירוק חריף טרי..ומקפיאים בחבילות לשימוש ביום המיועד..

בסיר רגיל לחלוטין, על אש בינונית...

4-5 בצלים בינוניים חתוכים קטן לקוביות.
10 בצלים קטנטנים מוכנים מקולפים לשימוש.
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל 5 חתיכות גדולות.
ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה בכמות של 2 כפות גדושות.
גאראם מסאלה כף ומשהו.
כורכום כפית גדושה.
מלח
עצמות של עוף , כנפיים או כל חלק אחר שייתרום לטעם.
6 עגבניות בשלות מגורדות.


התהליך:
טיגון עד הזהבה של הבצל הקצוץ
הוספת התבלינים
הוספת הצ'ימיצ'ורי ההודי.
הוספת העוף, תפוחי האדמה הבצלים והעגבניות.
בישול זמן של בערך שעה עד שעתיים עד הסמכה ובישול טוב של כל המרכיבים..אם חסר צבע אדום היא אמרה שיש להוסיף גם כף רסק עגבניות.

כיצד אוכלים?

מכינים באותו יום אורז סתמי לבן או צהוב..מניחים מעל האורז את הרוטב הירוק עם כל מני מעל, וליד חתיכות רוסט ואוכלים..

יום נפלא..התמונה מראה בכמה שלבים את העבודה:

קודם כל מהעגבניה החלוטה, והגינג'ר אני מרסקת בבלנדר סטיק..ומוסיפה לסיר עם הקאנג'י..
יש תמונה של איך מכינים את העוף בקאנג'י ואיך נראה הרוסט לפני ואחרי...

עכשיו לווידוי, אין על האוכל של השכנה ההודית שלי, הבן של בעלי טוחן אצלה ארוחות עם החבר שלו..אז במקום להלחם בה הצטרפתי אליה...וזהו.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף בממרח ערמונים של סבין'
עוף בממרח ערמונים של סבין
29/05/2004 | 13:05
4
זה צריך להיות משהו משהו ומבטיחה שביום ראשון אצרף גם תמונה..בחיי

כרעיים עוף
תפו"א פרוסים לפרוסות בינוניות
בצל גדול פרוס לטבעות דקות
3 כפות מחית ערמונים
גראם מסאלה
מעט ג'ינגר טחון
מעט פפריקה
מלח פלפל

לשים הכל בתבנית אפיה חד פעמית, להזליף מעט שמן זית על הכל ולערבב עם הידיים עד שהכל מצופה בתיבול.
לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום, ולהכניס לתנור לשעה וחצי ואח"כ לחצי שעה נוספת ללא נייר האלומיניום להשחמה.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתכון: עוף בריבת תפוזים'
מתכון: עוף בריבת תפוזים
29/05/2004 | 13:05
5
מתכון: עוף בריבת תפוזים

רכיבים:
1 עוף בינוני מחולק ל-8 (אני משתמשת ב-6 כרעיים מחולקים, ללא עור)
למישרה:
3 כפות ריבת תפוזים
3 כפות סוכר
3 כפות סויה
2 כפות יין לבן
1 בצל ירוק קצוץ
קורט ג'ינג'ר
מלח (לא שמתי בגלל הסויה), פלפל שחור

אופן הכנה:
להכנת המישרה-מערבבים בקערה את כל החומרים.
משרים בו את העוף למשך הלילה.(אני השריתי שעתיים בלבד).
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180) ומניחים את העוף בתבנית פיירקס.יוצקים מעל את המשרה.
אופים כשעה או עד שהעוף משחים ומוכן מבפנים.

הערות:


מקור המתכון:
אם תרזו-אין זו אגדה (אילנה רז)

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתכון: עוף ופתיתים ברוטב עגבניות'
מתכון: עוף ופתיתים ברוטב עגבניות
29/05/2004 | 13:06
3
14
מתכון: עוף ופתיתים ברוטב עגבניות

רכיבים:
בצל קצוץ
‏6 שוקיים
‏2 קופסאות רסק עגבניות
‏5 קופסאות הרסק מלאות מים
חצי כפית סוכר
‏1 כף אבקת מרק
מלח (אם צריך), תבלינים אחרים
פתיתים  "פרפלך" (עשיתי את זה פתיתים "קוסקוס" וגם התקבל טוב)

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל, מוציאים לכלי ומטגנים את השוקיים.
לחוד מרתיחים את חומרי הרוטב, ולאחר הרתיחה מבשלים מספר דקות על אש נמוכה.
בסיר נוסף מכינים את הפרפלך (בלי מלח, רק במים).
לאחר טיגון הבצל והשוקיים מכניסים לסיר הרוטב, מרתיחים ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הפרפלך המבושלים, והרי לכם עוף ברוטב עגבניות ופסטה ברוטב עגבניות ביחד!!

הערות:
עשיתי את זה ויצא מאוד טעים. העוף מתקבל ממש ממש רך ועסיסי

מקור המתכון:
אתר לול

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'רותי'לה - פרפלך, זה פתיתים או'
רותי'לה - פרפלך, זה פתיתים או
29/05/2004 | 16:07
2
254
פסטה?  מצטערת על השאלה שאולי נשמעת טיפשית.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'זהסוג של פתיתים...נמצא בסופר'
זהסוג של פתיתים...נמצא בסופר
29/05/2004 | 17:07
26
איפה שכל האטריות והפתיתים (שקית של אוסם).
מקסימום תשאלי את אחת המוכרות.
אבל הבנתי שיוצא נפלא גם עם פתיתי קוסקוס (אני עשיתי עם פרפלך).
מתכון לא גורמה או משהו-סתם כזה של בית.טעים מאוד מאוד.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'היי אורנה'לה...אייך אני בשבילך ??'
היי אורנה'לה...אייך אני בשבילך ??
29/05/2004 | 17:18
10
שירשור העוף הוא למענך....
מצאת כבר משהו ???
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתכון: עוף ממולא של לילי'
מתכון: עוף ממולא של לילי
29/05/2004 | 13:07
11
מתכון: עוף ממולא של לילי

רכיבים:
2 עופות מס' 1

למילוי:
2 כוסות אורז מבושל (1 כוס לפני בישול)
בצל גדול קצוץ דק
שמן לטיגון הבצל
100 ג' צנוברים
10 זיתים שחורים חתוכים
ביצה
כבד עוף אחד קצוץ דק(אפשרי)
עלה דפנה(אפשרי)
פלפל, מלח

2 כוסות יין לבן

אופן הכנה:
לבשל את האורז כרגיל.

לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב.להוסיף צנוברים ולאדות קלות , להיזהר שלא יישרפו.
להוריד מהאש ולהוסיף:
זיתים, כבד, עלה דפנה. לטעום ולתבל.
להוסיף ביצה.

למלא את חלל העופות ולתפור או לחבר בקיסמים.

להכניס לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות לחצי שעה בתוך תבנית. לאחר חצי שעה לשפוך מעל העוף את היין ולתת עוד חצי שעה להתבשל.

הערות:


מקור המתכון:


הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף בחמאת בוטנים/נירהמ1 '
עוף בחמאת בוטנים/נירהמ1
29/05/2004 | 16:04
4
בחמאת בוטנים/נירהמ1

מקור המתכון:
המטבח המערב-אפריקני

המצרכים:
חלקי עוף (איזה שאוהבים, ירכיים, שוקיים וכו'), אפשר גם עוף שלם מחולק לחתיכות
1 בצל גדול
5-4 עגבניות
מעט שמן לטיגון (אני מעדיפה קנולה)
קופסת רסק עגבניות (קטנה)
חצי צנצנת קטנה של חמאת בוטנים (אני משתמשת בסְקִיפִּי)
כוס וחצי מים (או יותר)
כף סוכר, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית פפריקה חריפה (אופציונאלי)

הכנה:
מרסקים את הבצל וסוחטים היטב ושומרים את המים
מרסקים את העגבניות בפומפיה וסוחטים היטב, שומרים את המים בצד
מטגנים את הבצל עד שמזהיב
מוסיפים את שני מיני הפפריקה וממשיכים לטגן בערך דקה
מוסיפים את העגבנייה המגוררת ומטגנים מעט
מוסיפים את חמאת הבוטנים, המים של הבצל והעגבניות ובוחשים היטב
מוסיפים את המלח, את הסוכר ואת חלקי העוף ומבשלים עד שהעוף רך
את רסק העגבניות מוסיפים רק כשהעוף רך, הוא נחרך מאוד בקלות, מערבבים במעט מים שופכים מעל התבשיל ומבשלים כמה דקות נוספות.
מגישים עם אורז לבן, או סמולינה (סולת) אותה מבשלים כמו שמבשלים דייסת תירס. אבל בדרך כלל עם סמולינה אוכלים רק האפריקנים.

בהצלחה ובתיאבון
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף עם קישואים ורוטב עגבניות/נירהמ1'
עוף עם קישואים ורוטב עגבניות/נירהמ1
29/05/2004 | 16:08
1
עוף עם קישואים ורוטב עגבניות-נירהמ1

שוקי עוף כמספר הסועדים
10 שיני שום קצוצות
2 שיני שום שבורות
10 קישואים קטנים, קלופים וחתוכים לטבעות
2 עגבניות מגוררות סחוטות מנוזלים (לא לשפוך את הנוזלים אלא לשמור בצד)
פלפל אדום חתוך לרצועות
1 קופסת קטנה של רסק עגבניות
2 כפיות סוכר לניטרול החומציות של העגבניות
1 כפית גדולה פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
1 כפית שטוחה פלפל שחור
מלח לפי הטעם
שמן קנולה
מעט מים לבישול

הכנה:
שמים מעט שמן בסיר פלוס שתי שיני השום
מטגנים מעט את שוקי העוף ומוציאים
מטגנים את רצועות הפלפל ומוציאים
מטגנים מעט (אבל ממש מעט כדי שלא ייתפרקו) את הקישואים ומוציאים
מוסיפים לשמן את שני סוגי הפפריקה ומטגנים אותה מעט
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים מעט להסמכה
מוסיפים את העגבנייה המגוררת וממשיכים לטגן מעט
מחזירים לסיר את שוקי העוף, הפלפל והקישואים
מוסיפים את שיני השום הקצוצות
מוסיפים את הסוכר והפלפל השחור
מוסיפים מעט מים (הרוטב צריך להיות קצת סמיך אבל לא יותר מדי)
ומבשלים עד לריכוך העוף

להגיש על אורז לבן – אבל אפשר גם לאכול את התבשיל עם לחם שחור טרי ולנגב את הרוטב.

בהצלחה.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף עם קישואים ותפוחי אדמה/נירהמ1'
עוף עם קישואים ותפוחי אדמה/נירהמ1
29/05/2004 | 16:10
4
4
עוף עם קישואים ותפוחי אדמה/נירהמ1

עוף קטן במשקל של 1.5 ק"ג בערך מנוקה מהעור ומחולק לשמיניות
2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות
6-5 קישואים
1 פלפל אדום מתוק קצוץ לרצועות דקות
1 גזר גדול קצוץ לעיגולים או רצועות דקות (לא חשוב)
6-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות (אפשר יותר תלוי במספר הסועדים)
6-5 שיני שום קצוצות דק-דק
2 שיני שום שלמות שבורות
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
1 כפית פלפל שחור
שמן קנולה לטיגון
מים לבישול

הכנה:
שמים מעט שמן קנולה בסיר ומטגנים את העוף טיגון קל ומוציאים למסננת
מוסיפים לשמן את שתי שיני השום השבורות
מוסיפים את טבעות הבצל, את הפלפל ואת הגזר ומטגנים עד לריכוך
מוסיפים את הקישואים וממשיכים לטגן קלות – זמן קצר כדי שלא ייתפרקו
מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה וממשיכים לטגן טיגון קל במשך דקה
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ואת העוף המטוגן קלות
מוסיפים את הפלפל השחור, מוסיפים את שיני השום הקצוצות
מוסיפים את המים ומבשלים עד שהירקות מתרככים והעוף מבושל ורך.

מגישים על אורז לבן.

תיהנו.



בישול לילדים >>
לצפיה ב-'הילה היקרה, תודה על השירשור.'
הילה היקרה, תודה על השירשור.
29/05/2004 | 17:57
3
בחרתי ב- 2 האחרונים. עוף עם קישואים

תודה לכולכם
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'שמחה שזה עזר לך חמודתי.....'
שמחה שזה עזר לך חמודתי.....
29/05/2004 | 18:41
2
5
לצפיה ב-'טעים טעים - עוף בסגנון קווקזי'
טעים טעים - עוף בסגנון קווקזי
29/05/2004 | 21:49
1
256
מתכון: עוף  בסגנון קווקזי

רכיבים:
4 כרעיים של עוף
3  בצלים גדולים חתוכים לרצועות
8 שיני שום פרוסות
שמן קנולה
3 כפות חומץ הדרים
מים רותחים
מלח
פלפל שחור
3 כפות רכז רימונים קווקזי (להשיג במעדניות רוסיות)
4 עגבניות אדומות חתוכות גס
צרור כוסברה קצוץ

אופן הכנה:
להזהיב את הבצלים והשום.  להוסיף את העוף ולטגן  משני הצדדים . לכסות את העוף במים רותחים .  (עד גובה פני העוף בלבד) ,  להמליח ולפלפל , להוסיף את החומץ, להביא לרתיחה ולהעביר ללהבה נמוכה. לבשל בערך 50 דקות.  
להוסיף את רכז הרימונים ולערבב.  
לכסות את העוף מלמעלה  בעגבניות החתוכות והכוסברה הקצוצה,  לתבל בעוד קצת מלח ופלפל, לערבב בעדינות ולבשל עוד 5 דקות.

הערות:
להגיש עם אורז פרסי לבן, רצוי מבושל עם תפוחי אדמה קריספיים בתחתית.

מקור המתכון:
ד ר ו מ י ת 1

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'דרומיתי - נשמע כל כך טעים'
דרומיתי - נשמע כל כך טעים
30/05/2004 | 07:35
5
לצפיה ב-'עוף בשקית קוקי'
עוף בשקית קוקי
29/05/2004 | 22:45
5
עפ"י המתכון שאפיבא הביאה לפורום, אילתרתי מתכון לעוף בקוקי ויצא נהדר ...

הכנתי לקטנה שלי את מרק הירקות שלה ואחרי שטחנתי אותו בבלנדר ראיתי שנשארו יחסית הרבה נוזלים של המרק. שמרתי אותם בצד.
כששמתי את חלקי העוף בשקית הקוקי שפכתי עליהם את נוזלי המרק ותיבלתי במלח, פלפל שחור, תערובת ניו אורלינס, פפריקה מתוקה ואבקת שום. יצא נהדר והיה ריח מדהים בבית כשהעוף נאפה.
זאת דוגמא לאילתור מוצלח וגם לניצול מוצלח של שאריות תבשיל

וזה המתכון שאפיבא הביאה

אני מתבלת עוף שלם ומכניסה לשקית קוקי לאפייה בתנור. להלן התיבול:

מתכון: עוף בגריל (בדומה לחנויות)

רכיבים:
עוף שלם
1 כפית תבלין גריל עוף / תבלין על האש
2 כפיות פפריקה מתוקה
מעט שום כתוש או אבקת שום
מעט מלח
1/5 חבילת מרגרינה.

אופן הכנה:
להמיס את המרגרינה במחבת.
להוסיף את התבלינים למרגרינה.
למרוח את העוף ברוטב שנוצר.
להכניס את העוף (רצוי בתבנית עם רשת), עם החזה כלפי מטה, לתנור לכ- 60 דקות בחום של 180.


מקור המתכון:
Lord_of_Code
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עלה לקישורים- בשר/עוף/...........'
עלה לקישורים- בשר/עוף/...........
30/05/2004 | 10:46
11
לצפיה ב-'עוף עם ירקות ואורז בתבנית אחת'
עוף עם ירקות ואורז בתבנית אחת
31/05/2004 | 09:01
5
מתכון: עוף עם ירקות ואורז בתבנית אחת

רכיבים:
חתיכות עוף

לשמן תבנית ולסדר:

1/4 תבנית - 1.5 כוסות אורז חצי מבושל
עם כפית מלח ולסנן
1/4 תבנית - 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1/4 תבנית - שקית לקט נורמנדי
1/4 תבנית - 4 בצלים גדולים חתוכים לרבעים.
(כמובן שאפשר לגוון בתוספות אחרות שאוהבים כמו תירס, לקטים שונים של ירקות, חומוס גרגרים וכו').

להכין רוטב של: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, קצת שמן, רוטב סויה, שום כתוש, כף אבקת מרק עוף, 1.5 כוסות מים או קולה, מלח

אופן הכנה:
לטבול את חתיכות העוף ואת כל שאר הנוזלים לשפוך על האורז והירקות ומעל לסדר את העוף ולכסות בניר אפיה.

לאפות שעה ב- 200 מעלות לאחר שעה להפוך את העוף ולהחזיר מכוסה בניר אפיה לעוד 20 דקות להפוך חזרה לכסות בניר אפיה ומעליו נייר כסף להוריד את החום ל- 100 מעלות ולהשאיר עד הארוחה (כמה שיותר זמן יותר טעים).

ארוחה מלאה בכלום עבודה וטעים חבל"ז.

הערות:
עשיתי את זה ויצא מאוד-מאוד טעים.
העוף (השתמשתי בשוקיים, אבל אני חושבת שכרעיים יותר יתאימו) התקבל רך ועסיסי
והכי טעים יצא האורז.
מאוד פשוט להכנה וגם איתי מאוד אהב את התוצאה…
(וגם ילדים גדולים יותר)

מקור המתכון:
פורום הורים-שירזי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתכון: אושפלאו לילדים ו…'
מתכון: אושפלאו לילדים ו…
31/05/2004 | 09:05
2
12
מתכון: אושפלאו לילדים ו…

רכיבים:
4-5 שוקיים
‏1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
‏4 גזרים חתוכים למקלות
כוס וחצי אורז מושרה
כף מרק עוף
מלח ופלפל
מים

אופן הכנה:
לטגן את הבצל ב-‏2 כפות שמן עד שקיפות.
להוסיף את העוף ולטגן. להנמיך אש, לכסות ולהוסיף מלח ופלפל. ככה ‏20 דקות ולהפוך מדי פעם.
להוציא את העוף (בלי הבצל) מהסיר. להשטיח בסיר (על הבצל המטוגן) שכבת גזר עליה את העוף ועליו עוד שכבת גזר. על אש נמוכה ‏10 דקות (עד ששכבת הגזר התחתונה נמסה והעליונה רכה).
אחרי ה-‏10 דקות - לשפוך על הכל את האורז+ מים שיכסו את האורז בתוספת מלח, פלפל וכף מרק עוף. לכסות ולבשל כ-‏40 דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה כשעליו מונחת מגבת.
לחכות רבע שעה לפני שפותחים את הסיר. לערבב את הכל ולזלול! יאממי!

הערות:
מאוד קל להכנה והתוצאה מ-ד-ה-י-מ-ה.
למחרת ובימים הבאים זה היה אפילו טעים יותר.
מומלץ ביותר.

מקור המתכון:
אתר לול-איילת של ר&י

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'איילת של ר&י היא ayeletba,ויש לה'
איילת של ר&י היא ayeletba,ויש לה
31/05/2004 | 10:27
1
2
כמה מתכונים מענינים באתר "לול".
בישול לילדים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'כן, היא המלכה! אין כמוה!'
כן, היא המלכה! אין כמוה!
31/05/2004 | 12:54
14

הודעות אחרונות

20:44 | 14.07.20 timiהאחת
20:40 | 14.07.20 timiהאחת
18:01 | 11.07.20 timiהאחת
17:58 | 11.07.20 timiהאחת
17:56 | 11.07.20 timiהאחת
17:55 | 11.07.20 timiהאחת
17:54 | 11.07.20 timiהאחת
12:27 | 06.07.20 timiהאחת
12:23 | 06.07.20 timiהאחת
19:41 | 03.07.20 timiהאחת
19:38 | 03.07.20 timiהאחת

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ