פותחת שירשור: קציצות

limim

New member
../images/Emo91.gifגם אני עושה גונדי

כמה המלצות: 1. אני מבשלת (לפי המלצתה של שירזי מפורום הורים ב-ynet)גם גרגרי חומוס (שכמובן הושרו לילה קודם במים) במרק וזה נורא מוסיף. 2. אני מוסיפה למרק גם 2 תרמילי הל שלמים, בצל שלם קלוף וגזר קלוף חתוך לפיסות גדולות (כי איתי אוהב גזר מבושל). והנה, זה המתכון שאני משתמשת בו (אגב, עוד לא עשיתי את המרק מהמתכון, אבל גם הוא נראה לי אחלה): כופתאות גונדי במרק עוף מורי עם מנטה ולימון רכיבים: מרק עוף מוּרי עם מנטה ולימון : עוף שלם, קטן ושטוף היטב 2 ליטר מים 3/4 כפית מלח בצל גדול, קצוץ דק 125 גרם אורז פרסי 3 לימונים עסיסיים 6 כפות מנטה טרייה, קצוצה דק לכופתאות: 150-200 גר' חומוס, קלוי וטחון (ניתן להשיג בחנויות תבלינים) מנופה (מוסיף אווריריות) 1/2 ק"ג עוף טחון 2 בצלים מגוררים על פומפייה, כולל הנוזלים 1 כפית הל טחון 1/4 כוס שמן מלח ופלפל לפי הטעם ומעט כורכום אופן הכנה: למרק: * שמים את העוף בסיר כבד, מכסים במים ומוסיפים את המלח. מרתיחים מעל להבה גדולה, ומתחילים לקפות את הקצף המצטבר למעלה. * מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל. מכסים ומבשלים שעה. * מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהוא מוכן. להגשה: מניחים בתחתית כל קערה כפית מנטה, יוצקים את המרק וסוחטים לתוכו מחצית לימון. אופציה: מוסיפים כופתאת גונדי (מתכון להלן). לכופתאות: * מערבבים היטב את כל חומרי הכופתאה ולתת לתערובת לשהות לפחות חצי שעה במקרר. צרים כדורים בגודל קלמנטינה. מבשלים כשעה בתוך ציר העוף. * מגישים בתוך מרק עוף מורי, שהובא לעיל, ואפשר גם עם מרק "פולני" בתוספת מיץ לימון. גיוון: ניתן לבשל את הכופתאה גם עם 250 גרם בשר בקר טחון, במקום העוף. הערות: שילוב מהפכני: מרק עוף מוּרי וכופתאות גונדי פרסיות. המרק לקוח מתוך הספר "Food Moorish La", מאת שרה וודוורד, השילוב של שניהם מנצח (אבל ניתן, כמובן, גם להפריד וליהנות מכל אחד לחוד). הכופתאות מעולות אפילו יותר אחרי הקפאה. עשיתי כמות די גדולה והקפאתי חלק. כעבור מס' ימים בישלתי אותן שוב במרק עוף והן יצאו רכות ונימוכות והרבה יותר טעימות. איתי טרף אותן! 6 מנות מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

ayeletba

New member
כדורי בשר ברוטב בצל

החומרים: לקציצות: 500 גר' בשר בקר טחון 200 גר' בשר עוף טחון חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה 3 ביצים 3 כפות פירורי לחם 3 כפות מים מלח פלפל 4 שיני שום כתושות (אמיתיות - בבקשה לא להתעצל..) לרוטב בצל: 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקיקות 3 כפות שמן זית אופן ההכנה: לערבב את החומרים לקציצות לעיסה אחידה ולשים במקרר למנוחה. 1. לטגן את הבצל עד להזהבה. 2. על מצע הבצלים מניחים כדורי קציצות שצרים ביד (אני עושה בגודל של כפית. 3. לשפוך מעל חצי כוס מים רותחים בהם מומסת כפית גדושה אבקת מרק עוף. לבשל על אש קטנה ארבעים דקות, כאשר אחרי 20 דקות מערבבים קצת והופכים את הקציצות. טעים על פתיתים או על ניוקי או על פירה - היום אכלתי את הקציצות בתוך מרק ירקות!.
 

ayeletba

New member
כדורי העוף של ירון

טעים משוו! המתכון ל - 20-25 קציצות. החומרים: 400 גר' בשר חזה עוף טחון 1 ביצה כף פרורי לחם כף גדושה קטשופ כף שטוחה סוכר חום (אפשר גם לבן רגיל) קצת פלפל ומלח חצי כף אבקת מרק עוף בצל אחד מטוגן לרוטב: 2 עגבניות גדולות מרוסקות 1-2 קופ' רסק עגבניות 2 כוסות מים 1 כף סוכר חצי כפית מלח 3 עלי דפנה אופן ההכנה: להרתיח רוטב ואז לזרוק פנימה כדורי בשר. הערות שלי: 1. ניתן להכפיל כמויות. 2. אפשרי להחליף סוכר חום ברגיל. 3. בעיסת הכדורים - את הסוכר הוספתי לקוביות הבצל תוך כדי טיגונם - נותן צבע קרמלי ומעדן את הטעם. 4. אם עיסת הכדורים לא "תופסת" ניתן להוסיף עוד כף פירורי לחם (בכמות הכפולה: 2 כפות). 5. גודל כדור: אני לוקחת כמות של כפית ומכדררת. 6. זמן בישול: כשעה. 7. טעים על אורז לבן. מקור המתכון: ירון (בעלה של חברת ילדות שלי).
 

ayeletba

New member
קציצות "הבית" של איילת

המתכון האולטימטיבי שלי. כ-‏30 כדורים - לכל המשפחה החומרים: ‏500 גרם בשר עוף טחון ‏250 גרם בשר בקר טחון ‏2‎-3 כפות שום טרי כתוש ‏3 פרוסות לחם מושרות וסחוטות גרידת לימון מלימון אחד (כן!) כף אבקת מרק פטריות (לא הכרחי) חצי כוס מים ‏3 ביצים מלח ופלפל פטרוזיליה/שמיר/כוסברה/כל עשב תיבול אחר קצוץ לפי הטעם (אני שמה בדר"כ חופן ומעדיפה אישית שמיר) אופן ההכנה: לערבב לעיסה אחידה ולהשהות כ-‏10 דקות (בינתיים מכינים רוטב) לרוטב: קופסה קטנה טומטו מקס כוס מרק עוף אפשר להוסיף לפי הטעם ‏2 תיבוליות קנור - צלי או שום פטרוזיליה. חצי ספל אפונה קפואה ‏2 גבעולי סלרי קצוצים להביא לרתיחה כשהרוטב רותח צרים כדורים לא גדולים מידי (אני לוקחת כמות של כף עיסה לכל קציצה ומכדררת בידיים רטובות). לי יוצאים תמיד כ- ‏30 כדורים. לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה כשעה. יאממי עם אורז או ספגטי והיתרון: אפשר להקפיא קבוצות קבוצות ולהגיש לפעוט עם מנת פחמימה או לקחת לעבודה. אני ובעלי משוגעים על הקציצות האלה. נסו ותהנו. בתאבון. נ.ב למתכון: מגרדים לעיסה גם גזר אחד גדול. זה מה זה חמוד שחוצים את הקציצה ורואים שהיא מנומשת מבפנים.
 

נירהמ1

New member
קציצות בשר ברוטב עגבניות/נירהמ1

קציצות בשר ברוטב עגבניות/נירהמ1 מתכון זה מתאים גם לבישול לאחרי הטיגון אפשר לבשל אותו בישול קצר ברוטב עגבניות החומרים: 500 גר' בשר טרי טחון עם מעט שומן 2-3 ביצים פירורי לחם (או חלה, או לחם לבן ישן) 6-7 שיני שום כתושות 1 שן שום שבורה הרבה פטרוזיליה, או כוסברה מלח, פלפל שחור, קצת כמון שמן קנולה לטיגון הכנה: לערבב את כל החומרים להניח במקרר לחצי שעה לספיגת טעמים ליצור קציצות עגולות או ארוכות (איך שרוצים) לשים שמן לטיגון במחבת כבדה ולהוסיף את שן השום השבורה לטגן משני הצדדים להניח את הקציצות על מגבות נייר לספיגת השמן את הקציצות אפשר להגיש עם רוטב (או בלעדיו) ורסיה נוספת: את השום שבחומרים לקציצות אפשר להמיר בבצל בינוני מגורר וסחוט. בתיאבון! רוטב עגבניות לקציצות החומרים: 5-6 עגבניות אדומות ומוצקות קצוצות דק, בלי הגרעינים והנוזלים בצל שלם מגורר 2 שיני שום שבורות 6-7 שיני שום קצוצות דק קופסא קטנה רסק עגבניות מאיכות טובה 1 פלפל חריף פטרוזיליה, או כוסברה (צרור קטן) כפית מלח, כפית וחצי סוכר (לנטרול החומציות של העגבניות), פלפל שחור גרוס טרי, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, מעט כמון (אם רוצים יותר כמון להוריד מכמות המלח( שמן קנולה (או זית אם אוהבים) הכנה: לסחוט היטב את הבצל מנוזלים (לשמור את הנוזלים( לחמם שמן בסיר, להוסיף את שני שיני השום השבורות להוסיף את הבצל הסחוט ולהזהיב להוסיף את הפפריקה המתוקה והחריפה, את הפלפל החריף (אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף), את שיני השום הקצוצות ולבחוש להוסיף את העגבניות הקצוצות ולהמשיך לטגן (בערך דקה) להוסיף את נוזלי הבצל, את השום הקצוץ ושאר התבלינים, לבחוש לבשל כעשר דקות נוספות, ואז להוסיף להוסיף את רסק העגבניות, לבחוש כחמש דקות, אש נמוכה (לא יותר, משום שלאחר הוספת רסק העגבניות הוא נחרך בקלות), להוסיף את הפטרוזיליה או הכוסברה. אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים (אני אוהבת אותו סמיך), ולכבות את האש. ברוטב אפשר להשתמש לקציצות, דגים בגריל ועוף בגריל, אפשר גם לאכול עם חצילים מטוגנים. בתיאבון! נירה
 

נירהמ1

New member
קציצות עוף וקישואים/נירהמ1

מתכון לקציצות עוף וקישואים/נירהמ1 חצי ק"ג בשר עוף 6-5 קישואים מגוררים וסחוטים מנוזלים 1 בצל גדול מגורר וסחוט מנוזלים 3 ביצים 1/2 כוס פירורי לחם - או שתי פרוסות לחם לבן מושרות במים וסחוטות 5-4 שיני שום כתושות צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה כפית שטוחה מלח כפית שטוחה פלפל שחור כפית פפריקה הונגרית שמן קנולה לטיגון לערבב הול להשאיר במקרר לשעה לפחות לספיגת טעמים ליצור קציצות ולטגן במחבת על הגז או במולטי-שף בתיאבון!
 
קציצות עוף

מתכון: קציצות עוף רכיבים: אופן הכנה: לערבב בקערה חצי קילו עוף טחון, בצל קטן קצוץ דק, 3 שיני שום מעוכות, פטרוזיליה קצוצה דק (או קוסברה), 3 ביצים, מלח, פלפל שחור וכפית אבקת מרק עוף. להוסיף בערך 3 כפות שמן קנולה ופירורי לחם ולערבב היטב עד ליצירת עיסה אחידה ונוחה ליצירת קציצות. כמובן שהתיבול נתון לטעם האישי... ליצור קציצות בידיים לחות ולטגן עד שישחימו קלות משני הצדדים. הערות: הכי טעים חם ישר מהמחבת, אבל מאד מוצלח גם לאכול קר בפיקניק או בתוך פיתה עם חומוס ועוד דברים טובים. ואפשר גם לבשל רוטב עגבניות , ליצור כדורים מעיסת העוף הטחון , לזרוק לתוך הרוטב ולבשל עד שמוכן. ילדים מתים על זה. אפשר גם לערבב חצי כמות עוף טחון וחצי כמות בשר בקר טחון. וגם עם הודו טחון זה טעים מאד. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
קציצות בניחוח מזרחי

מתכון: קציצות בניחוח מזרחי רכיבים: 700 גר' חזה עוף טחון 300 גר' בשר בקר טחון כוסברה ופטרוזיליה קצוצות דק בצל גדול קצוץ דק 5 שיני שום כתושות תפוח אדמה גדול מגורר תבלין לקציצות מלח פלפל קמח מצה "כמה שנכנס" 3 ביצים 4 כפות שמן זית (שנכנסים לעיסת הבשר) ושמן קנולה לטיגון אופן הכנה: לערב היטב את כל המרכיבים בקערה גדולה. רצוי ללוש בעזרת הידיים. ליצור קציצות ולטגן בשמן די עמוק. הערות: מאד טעים חם ישר מהטיגון, אבל מעולה גם קר. מצוין לסנדויצ'ים ולפיקניק. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

נירהמ1

New member
קציצות בשר של קובי/עין-גדי

קציצות בשר של קובי אני אמנם לא צחי בוקששתר, אבל יש לי מתכון שהוא כולו שלי הוא מוצלח והוא זוכה לתגובות טובות. שווה לנסות. 500 גרם בשר טחון טוב בצל בינוני קצוץ קטן קטן ( לא מגורר) שן שום קצוצה חופן קטן של כוסברה ( או פטרוזיליה) בערך שתי כפות קצוצות גדושות עגבניה אדומה סחוטה ומגוררת כפית כמון קורט קינמון( אופציה) פלפל שחור טחון טרי קורט מלח כף שמן זית ביצה אחת 2 כפות פירורי לחם מערבבים הכל היטב ומצננים שעה אופן ההכנה: מכינים קציצות בעובי 2 -3 ס"מ ובקוטר 5 ס"מ. מטגנים על שמן חצי גובה במחבת בחום בינוני גבוה ( להוריד ולהעלות חום לפי הצורך) ולטגן 3 דקות מכל צד. לא לטגן יותר מידי שלא יצא יבש. נסו ותיהנו
 

נירהמ1

New member
קציצות הודו ברוטב חמוץ/עין-גדי

קציצות הודו ברוטב חמוץ/עין-גדי "את הקציצות נכין בשני שלבים שלב א' חצי ק"ג הודו טחון גס חופן בצל ירוק קצוץ ביצה אחת גדולה 2 כפות פירורי לחם קורט כמון קורט קינמון מלח ופלפל מעט פפריקה כף שמן זית. מערבבים ומצננים לשעה במקרר. יוצרים קציצות ומטגנים בשמן זית משני הצדדים עד שישחים מוציאים הצידה את הקציצות. שלב ב' מוסיפים לסיר 4 עלים של סלק( מנגולד) קצוצים דק 2 ענפים של סלרי קצוצים דק 4 עגבניות מגוררות 6 שיני שום קצוצות גס 3 כפות של רסק עגבניות הרבה פלפל שחור שיהיה חריף ומלח מטגנים הכל יחד שתי דקות, מוסיפים עוד שני לימונים סחוטים וכוס מים רותחים , מבשלים 15 דקות , מוסיפים את הקציצות ומבשלים על רתיחה 5 דקות , מכסים ומבשלים על חום נמוך 5 דקות נוספות"
 

effyba

New member
קציצות בשר בסגנון תימני

מתכון: קציצות בשר בסיגנון תימני רכיבים: 600 גרם בשר בקר (כתף או צוואר), טחון גס 2 ביצים טרופות 1 בצל גדול קצוץ דק 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק מלח פלפל שחור גרוס טרי מעט חוואייג' למרק 100 גרם פירורי לחם שמן לטיגון אופן הכנה: מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה. במחבת גדולה וכבדה מחממים מעט שמן. בידיים רטובות צרים כדורים מהתערובת, ומטגנים כמה דקות בשמן חם מעל להבה נמוכה, עד שהקציצות משחימות. מגישים חם. הערות: מקור המתכון: התימנייה של סנטו (מיכאל סנטו צברי) בזכרון-יעקב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
לביבות עוף ואבוקדו עם רוטב עגבניות

מתכון: לביבות עוף ואבוקדו עם רוטב קל של עגבניות רכיבים: חומרים ללביבות: 400 גרם חזה עוף קצוץ 100 גרם אבוקדו מגורד 100 גרם תפו"א מגורד ¼ כפית גרידת לימון 1 כף פירורי לחם מלח/ פלפל/ כפית מיץ לימון מעט פלפל חריף (לא חייב) 1 כף שמן זית לטיגון חומרים לרוטב: ¼ כוס שמן זית מיץ מלימון אחד ¼ כוס לבבות עגבניה מלח / פלפל אופן הכנה: ללביבות · מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה. · יוצרים מעין לביבות שטוחות. · מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הלביבות כ-2 דקות מכל צד. · מעבירים את הלביבות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-5 דקות. לרוטב · מחממים את כל חומרי הרוטב, יוצקים על צלחת ומניחים מעל את הלביבות. הערות: מקור המתכון: עושים חיים וטעים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
../images/Emo91.gifכיפתה - כופתאות נאש-דידניות

מתכון: כיפתה של אמא של יעל רכיבים: לכיפתה: 1/2 קילו בשר בקר טחון 1/2 קילו בשר עוף טחון 2 בצלים מגוררים וסחוטים היטב 1 כוס אורז שטוף 1 ביצה מלח ופלפל שחור גרוס טרי 1 כף אבקת מרק עוף 2 כפות פפריקה מתוקה 1 שקית (250 גר') קמח מצה 100 גר' מרגרינה קרה חתוכה לקוביות קטנות. למרק: כוס וחצי גרגרי חומוס מושרים בהרבה מים למשך לילה שלם 1 כף אבקת מרק עוף 1/2 כף כורכום 6 כוסות מים 50 גר' מרגרינה אופן הכנה: 1. מערבבים את כל חומרי הכיפתה למעט המרגרינה (כלומר מבשר הבקר ועד קמח המצה) לתערובת אחידה. יוצרים כ-30 כדורים, כשכל כדור מגובש מסביב לקוביית מרגרינה קטנה. לא להדק יותר מדי (הקובייה חשובה, משום שבמהלך הבישול היא תימס בתוך הכיפתה ותדאג לתוספת שומן). חשוב לא להדק כי כך בסוף הבישול מתקבלות כופתאות חלולות ואווריריות, שהן סימן ההיכר של הבשלנית הנאש דידנית הדגולה. 2. מקפיאים 1/2 מהכדורים לשימוש עתידי ושומרים 15 בצלחת על משטח העבודה. 3. מסננים את גרגרי החומוס, שמים בסיר עם הרבה מים. מרתיחים, מסננים שוב ושטפים היטב. 4. מרתיחים בסיר גדול את 6 כוסות המים וכף אבקת מרק עוף. מוסיפים את גרגרי החומוס ומבשלים בבעבוע עדין 1/2 שעה. 5. מוסיפים את הכיפתה, הכורכום והמרגרינה ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומבשלים לפחות 4 שעות על אש זעירה שבזעירות (אפשר גם לבשל לילה שלם על פלטת שבת). 6. מגישים שתיים-שלוש כופתאות בצלחת מרק עם מעט מרק וגרגרים (לא כמו מרק, יותר כמו קציצות עם המון רוטב). ליד, בצלחות נפרדות, מגישים אורז לבן. הערות: אוכל נאש-דידני הכופתאות מאוד רכות ואווריריות. אחרי כמה ימים - הן אפילו היו יותר טעימות ועוד יותר אחרי הקפאה... אפשר לדעתי להפחית מכמות הכורכום, כי הטעם שלו מאוד דומיננטי. מקור המתכון: גיל חובב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה