../images/Emo91.gifגם אני עושה גונדי
כמה המלצות: 1. אני מבשלת (לפי המלצתה של שירזי מפורום הורים ב-ynet)גם גרגרי חומוס (שכמובן הושרו לילה קודם במים) במרק וזה נורא מוסיף. 2. אני מוסיפה למרק גם 2 תרמילי הל שלמים, בצל שלם קלוף וגזר קלוף חתוך לפיסות גדולות (כי איתי אוהב גזר מבושל). והנה, זה המתכון שאני משתמשת בו (אגב, עוד לא עשיתי את המרק מהמתכון, אבל גם הוא נראה לי אחלה): כופתאות גונדי במרק עוף מורי עם מנטה ולימון רכיבים: מרק עוף מוּרי עם מנטה ולימון : עוף שלם, קטן ושטוף היטב 2 ליטר מים 3/4 כפית מלח בצל גדול, קצוץ דק 125 גרם אורז פרסי 3 לימונים עסיסיים 6 כפות מנטה טרייה, קצוצה דק לכופתאות: 150-200 גר' חומוס, קלוי וטחון (ניתן להשיג בחנויות תבלינים) מנופה (מוסיף אווריריות) 1/2 ק"ג עוף טחון 2 בצלים מגוררים על פומפייה, כולל הנוזלים 1 כפית הל טחון 1/4 כוס שמן מלח ופלפל לפי הטעם ומעט כורכום אופן הכנה: למרק: * שמים את העוף בסיר כבד, מכסים במים ומוסיפים את המלח. מרתיחים מעל להבה גדולה, ומתחילים לקפות את הקצף המצטבר למעלה. * מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל. מכסים ומבשלים שעה. * מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהוא מוכן. להגשה: מניחים בתחתית כל קערה כפית מנטה, יוצקים את המרק וסוחטים לתוכו מחצית לימון. אופציה: מוסיפים כופתאת גונדי (מתכון להלן). לכופתאות: * מערבבים היטב את כל חומרי הכופתאה ולתת לתערובת לשהות לפחות חצי שעה במקרר. צרים כדורים בגודל קלמנטינה. מבשלים כשעה בתוך ציר העוף. * מגישים בתוך מרק עוף מורי, שהובא לעיל, ואפשר גם עם מרק "פולני" בתוספת מיץ לימון. גיוון: ניתן לבשל את הכופתאה גם עם 250 גרם בשר בקר טחון, במקום העוף. הערות: שילוב מהפכני: מרק עוף מוּרי וכופתאות גונדי פרסיות. המרק לקוח מתוך הספר "Food Moorish La", מאת שרה וודוורד, השילוב של שניהם מנצח (אבל ניתן, כמובן, גם להפריד וליהנות מכל אחד לחוד). הכופתאות מעולות אפילו יותר אחרי הקפאה. עשיתי כמות די גדולה והקפאתי חלק. כעבור מס' ימים בישלתי אותן שוב במרק עוף והן יצאו רכות ונימוכות והרבה יותר טעימות. איתי טרף אותן! 6 מנות מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
כמה המלצות: 1. אני מבשלת (לפי המלצתה של שירזי מפורום הורים ב-ynet)גם גרגרי חומוס (שכמובן הושרו לילה קודם במים) במרק וזה נורא מוסיף. 2. אני מוסיפה למרק גם 2 תרמילי הל שלמים, בצל שלם קלוף וגזר קלוף חתוך לפיסות גדולות (כי איתי אוהב גזר מבושל). והנה, זה המתכון שאני משתמשת בו (אגב, עוד לא עשיתי את המרק מהמתכון, אבל גם הוא נראה לי אחלה): כופתאות גונדי במרק עוף מורי עם מנטה ולימון רכיבים: מרק עוף מוּרי עם מנטה ולימון : עוף שלם, קטן ושטוף היטב 2 ליטר מים 3/4 כפית מלח בצל גדול, קצוץ דק 125 גרם אורז פרסי 3 לימונים עסיסיים 6 כפות מנטה טרייה, קצוצה דק לכופתאות: 150-200 גר' חומוס, קלוי וטחון (ניתן להשיג בחנויות תבלינים) מנופה (מוסיף אווריריות) 1/2 ק"ג עוף טחון 2 בצלים מגוררים על פומפייה, כולל הנוזלים 1 כפית הל טחון 1/4 כוס שמן מלח ופלפל לפי הטעם ומעט כורכום אופן הכנה: למרק: * שמים את העוף בסיר כבד, מכסים במים ומוסיפים את המלח. מרתיחים מעל להבה גדולה, ומתחילים לקפות את הקצף המצטבר למעלה. * מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל. מכסים ומבשלים שעה. * מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהוא מוכן. להגשה: מניחים בתחתית כל קערה כפית מנטה, יוצקים את המרק וסוחטים לתוכו מחצית לימון. אופציה: מוסיפים כופתאת גונדי (מתכון להלן). לכופתאות: * מערבבים היטב את כל חומרי הכופתאה ולתת לתערובת לשהות לפחות חצי שעה במקרר. צרים כדורים בגודל קלמנטינה. מבשלים כשעה בתוך ציר העוף. * מגישים בתוך מרק עוף מורי, שהובא לעיל, ואפשר גם עם מרק "פולני" בתוספת מיץ לימון. גיוון: ניתן לבשל את הכופתאה גם עם 250 גרם בשר בקר טחון, במקום העוף. הערות: שילוב מהפכני: מרק עוף מוּרי וכופתאות גונדי פרסיות. המרק לקוח מתוך הספר "Food Moorish La", מאת שרה וודוורד, השילוב של שניהם מנצח (אבל ניתן, כמובן, גם להפריד וליהנות מכל אחד לחוד). הכופתאות מעולות אפילו יותר אחרי הקפאה. עשיתי כמות די גדולה והקפאתי חלק. כעבור מס' ימים בישלתי אותן שוב במרק עוף והן יצאו רכות ונימוכות והרבה יותר טעימות. איתי טרף אותן! 6 מנות מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2