פותחת שירשור: קציצות

limim

New member
פותחת שירשור: קציצות../images/Emo124.gif

אין לי מושג אם כבר היה שרשור כזה, אבל יש כ"כ הרבה ואריציות ולא יודעת מה איתכם - אני מנסה כל פעם משו חדש, בכדי להגיע ל"קציצות האולטימטיביות". אז יאללה, שרשרו קציצותיכם!
 

limim

New member
קציצות שורש סלרי ובשר ברוטב לימון

נראה לי חמווווץ כמו שאני אוהבת... מתכון: קציצות שורש סלרי ובשר ברוטב לימון רכיבים: לקציצות: 3 שורשי סלרי גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים 2 תפו"א קלופים וחתוכים לרבעים 250 גר' בשר בקר טחון 2 ביצים 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים 1/2 כוס פירורי לחם שמן לטיגון קמח לציפוי לתבשיל: 10 גבעולי סלרי בהירים קצוצים 4 שיני שום קלופות וקצוצות 1/4 כוס שמן זית מלח ופלפל שחור טחון טרי 1/2 1 כוסות מרק עוף צח מיץ מלימון גדול אופן הכנה: 1. להכנת הקציצות: שמים בסיר את שורש הסלרי ותפוה"א, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות, עד ששורש הסלרי יתרכך. מסננים ומעבירים לקערה ומועכים בעזרת מועך תפו"א. 2. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, הביצים, הפטרוזיליה ופירורי הלחם, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים לתערובת חלקה. שומרים במקרר שעה. 3. צרים מהתערובת קציצות עגולות ורחבות. מחממים במחבת שמן לטיגון, טובלים כל קציצה בקמח ומטגנים את הקציצות עד שיזהיבו. להכנת התבשיל: מפזרים בסיר נמוך ורחב את עלי הסלרי והשום, מוסיפים את שמן הזית ומסדרים מעל את הקציצות המטוגנות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון, מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר כ-20 דקות או עד שהרוטב יסמיך. הערות: מקור המתכון: שרי אנסקי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
../images/Emo91.gif קציצות סלק ובשר

עשיתי את הקציצות האלה. הן מאוד טעימות ואפילו יותר, אחרי מס' ימים במקרר. כמו שכתוב במתכון, הן הכי טעימות כשהן קרות ולכן מומלצות לקיץ מתכון: קציצות סלק ובשר רכיבים: לקציצות: 1/2 1 - 1 ק"ג בשר טחון 1 סלק מרוסק על פומפיה דקה 1 תפוח אדמה מרוסק על פומפיה דקה 2 בצלים מרוסקים, או טחונים יחד עם הבשר מיץ מלימון אחד 1 ביצה 2-4 כפות קמח מצה 1/2 כוס פטרוזיליה או שמיר, קצוצים דק 2 שיני שום כתושות מלח פלפל ומעט סוכר לרוטב: 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ 2 סלקים קלופים ופרוסים מיץ מלימון אחד 2-3 כפות גדושות רסק עגבניות מלח ופלפל וגם קצת סוכר שמן לטיגון אופן הכנה: 1. מערבבים את כל חומרי הקציצות ומעמידים ל-1/2 שעה במקרר. 2. מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בידיים ומטגנים מכל הכיוונים רק עד שהן משחימות. הן ישלימו את הבישול בתוך הרוטב. 3. מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים 1/2 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, מיץ הלימון והתבלינים ומרתיחים שוב. טועמים ומשפרים תיבול. 4. מוסיפים את הסלקים הפרוסים ואת הקציצות שטיגנו קודם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כשעה עד שעה וחצי. 5. בגמר הבישול, מעבירים את הקציצות לכלי נפרד מהרוטב (רצוי לעשות זאת לאחר שהן מתקררות מעט) - ומכניסים ללילה למקרר. הקציצות הכי טעימות לאכילה למחרת (ואז הן גם יותר מוצקות). אני אוהבת אותן כשהן קרות, ואמא שלי מגישה אותן כמנה ראשונה בחגים. הערות: עשיתי את זה ויצא נורא נורא טעים, גם כעבור מס' ימים מקור המתכון: יעל פיק הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: קציצות על מצע פלפל אדום

לא ניסיתי, אבל נראה לי שהתוצאה מעט מתקתקה ולכן תהיה אהובה על ילדים... מתכון: קציצות על מצע פלפל אדום רכיבים: 1/2 קילו בשר טחון ביצה 2 שיני שום כתושות 4 כפות פירורי לחם כף אבקת מרק עוף פטרוזיליה ושמיר קצוצים מלח ופלפל שחור טחון טרי שמן לטיגון למצע: גבעולי פטרוזיליה 4 פלפלים אדומים קלויים וקלופים אופן הכנה: מערבבים את מרכיבי הקציצות עם כף מים, בידיים רטובות יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים בשמן חם, לא לטגן יותר מדי. מרפדים סיר בגבעולי פטרוזיליה יוצקים מעל את השמן שנותר במחבת ומכסים בפלפלים קלויים. מניחים מעל את הקציצות ומחממים כעשר דקות על אש נמוכה. מגישים עם אורז לבן. הערות: מקור המתכון: droli הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: קציצות תפוחי אדמה ועוף

מתכון: קציצות תפוחי אדמה ועוף רכיבים: 5 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים בקליפתם 200 גרם בשר עוף טחון 1-2 ביצים 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה 3 כפות פירורי לחם 2 בצלים ירוקים קצוצים דק מלח ופלפל שחור טחון טרי 1/2 כפית אגוז מוסקט לטיגון: 1 כוס קמח שמן זית לטיגון חצי עמוק לרוטב: 3-4 כפות מיונז 4 כפות שמן זית 6-8 שיני שום כתושות 1/2 כפית פלפל לבן 1/2 כפית מיץ לימון טרי אופן הכנה: מערבבים את המרכיבים לקציצות. אם העיסה רכה מדי מוסיפים עוד פירורי לחם או מעט קמח. מרטיבים את הידיים וצרים קציצות עגולות. מקמחים את הקציצות מכל הצדדים, מנערים מקמח מיותר ומטגנים בשמן עד להשחמה. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים יחד עם הקציצות החמות. הערות: מקור המתכון: בני סיידא הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
קציצות בשר עם סולת

רכיבים: 1/2 ק"ג בשר בקר טחון 1 בצל בינוני 1/4 כוס ירק דחוס (פטרוזיליה או כוסברה) 2 כפות שמן ביצה אחת 3 כפות סולת מוסיף: 1 כף רוטב סויה לרוטב: בצל 2 כפות רסק עגבניות מלח, פלפל 1/2 כף אבקת מרק עוף 1/2 1 כוס אפונה או 1 כוס גזר גמדי קפוא או 1 כוס קישואים חתוכים לקוביות או טבעות או פרחי כרובית או 1 כוס שעועית ירוקה או צהובה אופן ההכנה: בסיר לטגן בצל להוסיף 2 כפות רסק. להוסיף כוסוחצי אפונה או אחד מהאפשרויות שבחרתם... על הכל מוסיפה כוס וחצי מים מבשלת הכל. מתחילה עם אש גבוהה 10 דקות ומעבירה לאש נמוכה, כשהירקות מתרככים מעט, יוצרת קציצות בידיים רטובות וזורקת לרוטב. מבשלת עד שהקציצות מוכנות. מקור המתכון: פורום הורים ynet - שירזי פורום בישול לילדים RUTHIE1
 

limim

New member
מתכון: הקציצות של מרגלית צנעני

מתכון: הקציצות של מרגלית צנעני רכיבים: לקציצות: 1/2 ק"ג בשר טחון 2 פרוסות לחם שחור, עבות, מושרות במים וסחוטות 1 בצל גדול, קצוץ דק 1 צרור כוסברה, קצוץ 2 ביצים 2-3 כפות קמח או קמח מצה 1 כף אבקת מרק עוף פלפל שחור שמן לטיגון חצי עמוק לרוטב: 1 כף שמן 1 בצל חתוך גס 3-4 שיני שום קצוצות 1 עגבניה בשלה קצוצה 1/2 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף כורכום מלח 4 כוסות מים אופן הכנה: 1. לשים יחד את כל חומרי הקציצות, פרט לשמן, לעיסה אחידה. 2. מחממים את השמן במחבת, יוצרים כדורים גדולים מהעיסה ומטגנים אותם מכל הצדדים. חשוב להדק טוב את הקציצות בעזרת הידיים כדי שלא יתפרקו בזמן הטיגון. 3. מוציאים את הקציצות המטוגנות מהמחבת ומניחים על נייר סופג. 4. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, השום והעגבניה. מוסיפים את התבלינים. 5. מוסיפים את המים, טועמים, מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה. 6. כשהמים רותחים מכניסים לסיר את הקציצות המטוגנות, מכסים חלקית ומבשלים כחצי שעה על על להבה בינונית. הערות: מקור המתכון: לאשה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: כופתאות עוף אווריריות

לא ניסיתי את המתכון הזה אבל השילוב של עוף-שקדים טחונים ועירית נראה לי אחלה. אתם חושבים שזה הגיוני 10 דקות בישול לכופתאות עוף?
 

limim

New member
אופס../images/Emo67.gif../images/Emo9.gifכופתאות עוף אווריריות

מתכון: כופתאות עוף אווריריות רכיבים: 1 ק"ג חזה עוף טחון 300 גרם שקדים טחונים צרור עירית קצוצה 1/4 כוס סוכר 2 כפות מלח 5 ביצים 50 גרם אבקת אפייה 1 כוס מים לפי הצורך למרק: 5 כוסות מים 3 כפות אבקת מרק עוף אופן הכנה: מערבבים את כל החמרים מלבד המים ומוסיפים מים לפי הצורך. יוצרים כדורים מהעיסה. מרתיחים ב סיר רחב מים עם אבקת עוף ומכניסים את הכדורים. מבשלים כ-10 דקות- עד שמתקבלים כדורים יפים ובהירים. הערות: מקור המתכון: דרך האוכל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
קציצות

אין לי מושג מהיכן המקור של הקציצות הללו, אני קיבלתי את המתכון ממנהל פורום שלושים פלוס maxima ושמנה. אני חושבת שהיא לקחה אותו מפורום מתכונים. אך ממליצה עליהן מאוד..... הילידם טורפים... חם או קר... מטגנים 2 בצלים גדולים כשהבצל שקוף ושחום מעט, מוסיפים אותו ל 500 גרם בשר טחון, ולביצה אחת. פלפל, מלח לחם ישן מרטיבים במיים לוקחים רק את הרך של הלחם סוחטים ומפוררים ביד לתוך התערובת... מערבבים עם היד היטיב עד שהכל הופך לעיסה אחת. לייצור כדורים כדורים , קטנים, לטבול בפרוריי לחם ולטגן בשמן עמוק חצי טיגון... רק כדיי שיסגור את הבשר שלא ייתפרק בבישול. כך לטגן את כל הכדורים ולשים בצלחת בצד. לרוטב: לטגן 2 בצלים גדולים עד שהם הופכים לקופים זהובים להוסיף מים רותחים... עד חצי הסיר בערך להוסיף 3 כפות גדושות רסק עגבניות פלפל שחור אבקת מרק עוף מלח לפי הטעם מרתיחים ..... להנמיך האש ולזרוק בעדינות את הקציצות המטוגנות לתוך הרוטב.... להביא לרתיחה ולבשל 20 דקות על אש קטנה... לערבב מידי פעם שלא יישרף למטה... טעים לאכול עם פירה או אורז לבן או קוסקוס... ב ת א בו ן
 

limim

New member
עושה רושם מעולה../images/Emo45.gif

לא ידעתי שיש פורום של שלושים פלוס
 
../images/Emo24.gif מוזמנת לבקר

ממליצה מאוד על הפורום החברתי "שלושים פלוס" בהנהלתן של יפעת ו - maximaושמנה..... בואו לבקר
, לקרוא
להתרשם
ואף לכתוב
 

limim

New member
../images/Emo91.gifאלבונדיגוס-כדורי בשר בחצילים

המווון עבודה אבל מה זה טעיייים מתכון: אלבונדיגוס - כדורי בשר בחצילים רכיבים: למחית החצילים: 3 חצילים קלויים וקלופים 2-3 שיני שום כתושות מלח ופלפל שחור טחון טרי לכדורי הבשר: 1/2 ק"ג כתף או צוואר בקר טחון 1 בצל קצוץ דק 1 ביצה 2 כפות פירורי לחם מלח ופלפל שחור טחון טרי 1/4-1/3 כוס שמן לטיגון אופן הכנה: 1. מניחים את בשר החצילים במסננת לחצי שעה, לניקוז הנוזלים. 2. מערבבים בשר טחון עם בצל, ביצה ופירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל, לשים היטב ומשהים במקרר חצי שעה לפחות לספיגת הטעמים. 3. צרים מהבשר כדורים בקוטר 3 ס"מ בידיים רטובות. 4. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הכדורים 2-3 דקות, עד שהם מזהיבים יפה, מוציאים מהמחבת ומעבירים לתבנית חרס או פיירקס. 5. מטגנים את החצילים במחבת שבה טוגננו הקציצות ומוסיפים שום, מלח ופלפל. טועמים ומעבירים לתבנית הקציצות. דואגים לכסות את הקציצות במחית החצילים. עד שלב זה אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר. 6. מחממים תנור ל-200 מעלות. 7. אופים את הקציצות בתערובת החצילים כחצי שעה. מגישים מיד. הערות: 4-6 מנות עשיתי מתכון דומה של שרי אנסקי. המון עבודה, אבל מאוד טעים. אפשר אולי לחלק את העבודה למס' ימים (קליית החצילים ביום אחד, טיגון הקציצות ביום אחר…) מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
../images/Emo91.gifכדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק

איתי מאוד אוהב את הקציצות האלה. הן מתאימות לקטנטנים: הן רכות ולא דורשות טיגון. מתכון: כדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק רכיבים: לכדורי העוף: 1 חזה עוף גדול 1 תפוח אדמה בינוני 1 בצל בינוני 1 ביצה 1 כפית גדושה אבקת מרק בצל 1 כפית אבקת מרק עוף 6 כפות קמח מצות (או יותר) פלפל שחור גרוס מלח לרוטב: 1 בצל קצוץ דק 1/2 1 כפות אבקת מרק עוף קופסה קטנה - רסק עגבניות 2 כפות פפריקה אדומה כפית שטוחה כמון מעט מלח סוכר (על סיר גדול… כמה כפות… לא להיבהל… ניתן להוסיף מעט ולתקן תיבול בסיום הבישול) פלפל שחור גרוס מים 2-3 כפות קמח … או יותר (להסמכת הרוטב) אופן הכנה: לכדורי העוף: לטחון את החזה עוף, להוסיף תפוח אדמה ובצל מגורדים (גס) על הפומפיה. להוסיף תבלינים + ביצה + קמח מצות. לרוטב: לחמם מים בסיר, להוסיף את כל רכיבי הרוטב (פרט לקמח). כשהרוטב רותח להוסיף את כדורי העוף (לא קטנים מידי ולא גדולים מידי). לבשל כ 30 דקות, להוסיף את הקמח (מעורבב במעט מים קרים) ולהסמיך את הרוטב. לבשל עוד כ 10 דקות, לתקן טעמים…. צריך להיות רוטב מתקתק וכדורי העוף אמורים להיות לבנבנים בפנים. הערות: הכי טעים עם חלה… לטבול ברוטב ולאכול. לנסות. הערות: מומלץ מאוד אהוב על ילדים… מקור המתכון: פורום תפוז-סופי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

הרברונן

New member
מתכון: קציצות אולטימטיביות

חצי קילו בקר טחון חצי קילו הודו טחון לזה טוחנים במטחנת בשר: 2 תפ"א גדולים ומקולפים 1 בצל כנ"ל 3-4 שיני שום חופן נדיב של פטרוזיליה לשים עם מלח, פלפל שחור טחונטרי, כורכום, פפריקה מתוקה וטיפת קינמון 1 ביצה גדולה ושתי כפות קמח מצה מערבבים היטב ולשים משהים כשעה במקרר מטגנים בשמן חצי עמוק במחבת כבדה, עדיף טפלונית לאכול חם, פושר או קר ורק אז להבין למה הן אולטימטיביות... המקור: אמא של הרברונן כל טוב, רונן
 
מתכון: כדורי עוף סיניים

כדורים קטנים ופריכים והילידם מתים עליהם. לכדורים: 500 גרם חזה עוף 1 בצל קצוץ דק 1 תפוח ירוק קלוף וקצוץ דק 2 כפות רוטב סויה 2 כפות קורנפלור 1 ביצה מלח, פלפל לציפוי: קורנפר שמן לטיגון עמוק לרוטב: 1/4 כוס רוטב סויה 2 כפות חומץ 1 שן שום קצוצה 1 כפית סוכר אופן ההכנה: להכנת הכדורים: מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה, ושומרים במקרר לפחות שעה. צרים מהתערובת כדורים כמו כדוריי פלאפל. מגלגלים את הכדורים בצלחת עם קורנפלור עד שיצופו סביב. מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הכדורים. להכנת הרוטב: שמים בצנצנת את חומריי הרוטב, סוגרים במכסה ומנערים היטיב. מעבירים לקערית ומגישים עם הכדורים. ב ת א ב ו ן
מתכון מקורי: אהרוני
 
../images/Emo91.gifגונדי קציצות עוף וחומוס

חומרים: 500 גרם חזה עוף טחון 150 גרם חומוס קלוי ללא מלח 2 בצלים גדולים מגוררים 4 כפות שמן כפית שטוחה כורכום כפית שטוחה הל כפית מלח מעט פלפל שחור גרוס, טרי 8 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה) אופן ההכנה: 1. מרסקים את החומוס במעבד מזון עם להב פלדה עד שמתקבלים פרורים גדולים (כל גרגר נטחן לשמיניות וחלק נטחן לאבקה) 2. מערבבים את כל החומרים חוץ ממרק העוף בקערה גדולה יוצרים 12 כופתאות בגודל קצת פחות מכדור טניס. 3. מרתיחים את מרק העוף בסיר גדול ומכניסים לתוכו את כופתאות הגונדי. מכסים ומבשלים בבעבוע עדין חצי שעה. הערה: אפשר להגישן עם המרק ובתוכו אורז לבן מבושל. ב ת א ב ו ן מקור המתכון: גיל חובב / עושים שוק
 
ולמי יש מתכון של הקציצות של בני סיי

בני סיידא????? קציצות שקודם נאפות בתנור ואח"כ מבושלות?? לא מצליחה למצוא תודתי ורק ימים טובים
 
למעלה