לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1469914,699 עוקבים אודות עסקים

פורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!
x
הודעה מהנהלת הפורום

המתכונים של הפורום נמצאים במאמרים ובקישורים של הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'פותחת שירשור: קציצות'
פותחת שירשור: קציצות
<< ההודעה הנוכחית
17/05/2004 | 14:21
37
58
אין לי מושג אם כבר היה שרשור כזה, אבל יש כ"כ הרבה ואריציות
ולא יודעת מה איתכם - אני מנסה כל פעם משו חדש, בכדי להגיע
ל"קציצות האולטימטיביות".
אז יאללה, שרשרו קציצותיכם!
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות שורש סלרי ובשר ברוטב לימון'
קציצות שורש סלרי ובשר ברוטב לימון
17/05/2004 | 14:23
4
96
נראה לי חמווווץ כמו שאני אוהבת...

מתכון: קציצות שורש סלרי ובשר ברוטב לימון

רכיבים:
לקציצות:
3 שורשי סלרי גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים
2 תפו"א קלופים וחתוכים לרבעים
250 גר' בשר בקר טחון
2 ביצים
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1/2 כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
קמח לציפוי

לתבשיל:
10 גבעולי סלרי בהירים קצוצים
4 שיני שום קלופות וקצוצות
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 1 כוסות מרק עוף צח
מיץ מלימון גדול

אופן הכנה:
1. להכנת הקציצות: שמים בסיר את שורש הסלרי ותפוה"א, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות, עד ששורש הסלרי יתרכך.
מסננים ומעבירים לקערה ומועכים בעזרת מועך תפו"א.
2. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, הביצים, הפטרוזיליה ופירורי הלחם, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים לתערובת חלקה. שומרים במקרר שעה.
3. צרים מהתערובת קציצות עגולות ורחבות.
מחממים במחבת שמן לטיגון, טובלים כל קציצה בקמח ומטגנים את הקציצות עד שיזהיבו.

להכנת התבשיל:
מפזרים בסיר נמוך ורחב את עלי הסלרי והשום, מוסיפים את שמן הזית ומסדרים מעל את הקציצות המטוגנות.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון, מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר כ-20 דקות או עד שהרוטב יסמיך.

הערות:


מקור המתכון:
שרי אנסקי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתכון: קציצות בחצילים וקנמון'
מתכון: קציצות בחצילים וקנמון
17/05/2004 | 14:25
3
4
בישול לילדים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-' קציצות סלק ובשר'
קציצות סלק ובשר
17/05/2004 | 14:30
2
7
עשיתי את הקציצות האלה. הן מאוד טעימות ואפילו יותר, אחרי מס' ימים במקרר.
כמו שכתוב במתכון, הן הכי טעימות כשהן קרות ולכן מומלצות לקיץ

מתכון: קציצות סלק  ובשר

רכיבים:
לקציצות:
1/2 1 - 1 ק"ג בשר טחון  
1 סלק מרוסק על פומפיה דקה
1 תפוח אדמה מרוסק על פומפיה דקה
2 בצלים מרוסקים, או טחונים יחד עם הבשר
מיץ מלימון אחד

1 ביצה  
2-4 כפות קמח מצה  
1/2 כוס פטרוזיליה או שמיר, קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
מלח פלפל ומעט סוכר

לרוטב:
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
2 סלקים קלופים ופרוסים
מיץ מלימון אחד
2-3 כפות גדושות רסק עגבניות  
מלח ופלפל וגם קצת סוכר
שמן לטיגון

אופן הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הקציצות ומעמידים ל-1/2 שעה במקרר.

2. מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בידיים ומטגנים מכל הכיוונים רק עד שהן משחימות. הן ישלימו את הבישול בתוך הרוטב.

3. מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים 1/2 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, מיץ הלימון והתבלינים ומרתיחים שוב. טועמים ומשפרים תיבול.

4. מוסיפים את הסלקים הפרוסים ואת הקציצות שטיגנו קודם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כשעה עד שעה וחצי.

5. בגמר הבישול, מעבירים את הקציצות לכלי נפרד מהרוטב (רצוי לעשות זאת לאחר שהן מתקררות מעט) - ומכניסים ללילה למקרר. הקציצות הכי טעימות לאכילה למחרת (ואז הן גם יותר מוצקות).

אני אוהבת אותן כשהן קרות, ואמא שלי מגישה אותן כמנה ראשונה בחגים.

הערות:
עשיתי את זה ויצא נורא נורא טעים, גם כעבור מס' ימים

מקור המתכון:
יעל פיק

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתכון: קציצות על מצע פלפל אדום'
מתכון: קציצות על מצע פלפל אדום
17/05/2004 | 14:32
1
9
לא ניסיתי, אבל נראה לי שהתוצאה מעט מתקתקה ולכן תהיה אהובה על ילדים...

מתכון: קציצות על מצע פלפל אדום

רכיבים:
1/2 קילו בשר טחון
ביצה
2 שיני שום כתושות
4 כפות פירורי לחם
כף אבקת מרק עוף
פטרוזיליה ושמיר קצוצים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון

למצע:
גבעולי פטרוזיליה
4 פלפלים אדומים קלויים וקלופים

אופן הכנה:
מערבבים את מרכיבי הקציצות עם כף מים, בידיים רטובות יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים בשמן חם, לא לטגן יותר מדי.
מרפדים סיר בגבעולי פטרוזיליה יוצקים מעל את השמן שנותר במחבת ומכסים בפלפלים קלויים.
מניחים מעל את הקציצות ומחממים כעשר דקות על אש נמוכה. מגישים עם אורז לבן.

הערות:


מקור המתכון:
droli

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתכון: קציצות תפוחי אדמה ועוף'
מתכון: קציצות תפוחי אדמה ועוף
17/05/2004 | 14:33
9
מתכון: קציצות תפוחי אדמה ועוף

רכיבים:
5 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים בקליפתם
200 גרם בשר עוף טחון  
1-2 ביצים  
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות פירורי לחם  
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית אגוז מוסקט  

לטיגון:
1 כוס קמח  
שמן זית לטיגון חצי עמוק

לרוטב:
3-4 כפות מיונז
4 כפות שמן זית  
6-8 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל לבן  
1/2 כפית מיץ לימון טרי

אופן הכנה:
מערבבים את המרכיבים לקציצות. אם העיסה רכה מדי מוסיפים עוד פירורי לחם או מעט קמח.
מרטיבים את הידיים וצרים קציצות עגולות. מקמחים את הקציצות מכל הצדדים, מנערים מקמח מיותר ומטגנים בשמן עד להשחמה.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים יחד עם הקציצות החמות.

הערות:


מקור המתכון:
בני סיידא

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות בשר עם סולת'
קציצות בשר עם סולת
17/05/2004 | 14:31
1
51
רכיבים:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
1/4 כוס ירק דחוס (פטרוזיליה או כוסברה)
2 כפות שמן
ביצה אחת
3 כפות סולת
מוסיף: 1 כף רוטב סויה

לרוטב:
בצל
2 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל
1/2 כף אבקת מרק עוף
1/2 1 כוס אפונה
או
1 כוס גזר גמדי קפוא
או
1 כוס קישואים חתוכים לקוביות או טבעות
או
פרחי כרובית
או
1 כוס שעועית ירוקה או צהובה

אופן ההכנה:
בסיר לטגן בצל להוסיף 2 כפות רסק. להוסיף כוסוחצי אפונה או אחד מהאפשרויות שבחרתם...
על הכל מוסיפה כוס וחצי מים מבשלת הכל. מתחילה עם אש גבוהה 10 דקות ומעבירה לאש נמוכה, כשהירקות מתרככים מעט, יוצרת קציצות בידיים רטובות וזורקת לרוטב.
מבשלת עד שהקציצות מוכנות.


מקור המתכון:
פורום הורים ynet - שירזי

פורום בישול לילדים RUTHIE1    




בישול לילדים >>
לצפיה ב-'זה באמת מתכון מנצח!'
זה באמת מתכון מנצח!
17/05/2004 | 14:34
31
לצפיה ב-'מתכון: הקציצות של מרגלית צנעני'
מתכון: הקציצות של מרגלית צנעני
17/05/2004 | 14:36
2
43
מתכון: הקציצות של מרגלית צנעני

רכיבים:
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר טחון
2 פרוסות לחם שחור, עבות, מושרות במים וסחוטות
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 צרור כוסברה, קצוץ
2 ביצים
2-3 כפות קמח או קמח מצה
1 כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור
שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב:
1 כף שמן
1 בצל חתוך גס
3-4 שיני שום קצוצות
1 עגבניה בשלה קצוצה
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף כורכום
מלח
4 כוסות מים

אופן הכנה:
1. לשים יחד את כל חומרי הקציצות, פרט לשמן, לעיסה אחידה.
2. מחממים את השמן במחבת, יוצרים כדורים גדולים מהעיסה ומטגנים אותם מכל הצדדים. חשוב להדק טוב את הקציצות בעזרת הידיים כדי שלא יתפרקו בזמן הטיגון.
3. מוציאים את הקציצות המטוגנות מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
4. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, השום והעגבניה. מוסיפים את התבלינים.
5. מוסיפים את המים, טועמים, מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה.
6. כשהמים רותחים מכניסים לסיר את הקציצות המטוגנות, מכסים חלקית ומבשלים כחצי שעה על על להבה בינונית.

הערות:


מקור המתכון: לאשה

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתכון: כופתאות עוף אווריריות'
מתכון: כופתאות עוף אווריריות
17/05/2004 | 14:42
1
8
לא ניסיתי את המתכון הזה
אבל השילוב של עוף-שקדים טחונים ועירית נראה לי אחלה.
אתם חושבים שזה הגיוני 10 דקות בישול לכופתאות עוף?
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אופסכופתאות עוף אווריריות'
אופסכופתאות עוף אווריריות
17/05/2004 | 14:44
5
מתכון: כופתאות עוף אווריריות

רכיבים:

1 ק"ג חזה עוף טחון
300 גרם שקדים טחונים
צרור עירית קצוצה
1/4 כוס סוכר
2 כפות מלח
5 ביצים
50 גרם אבקת אפייה
1 כוס מים לפי הצורך

למרק: 5 כוסות מים
3 כפות אבקת מרק עוף

אופן הכנה:

מערבבים את כל החמרים מלבד המים ומוסיפים מים לפי הצורך.
יוצרים כדורים מהעיסה.
מרתיחים ב סיר רחב מים עם אבקת עוף ומכניסים את הכדורים.
מבשלים כ-10 דקות- עד שמתקבלים כדורים יפים  ובהירים.

הערות:


מקור המתכון:
דרך האוכל

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות'
קציצות
17/05/2004 | 14:40
2
10
אין לי מושג מהיכן המקור של הקציצות הללו, אני קיבלתי את המתכון ממנהל פורום שלושים פלוס maxima ושמנה. אני חושבת שהיא לקחה אותו מפורום מתכונים.

אך ממליצה עליהן מאוד..... הילידם טורפים... חם או קר...

מטגנים 2 בצלים גדולים כשהבצל שקוף ושחום מעט, מוסיפים אותו ל 500 גרם בשר טחון, ולביצה אחת.
פלפל, מלח
לחם ישן מרטיבים במיים לוקחים רק את הרך של הלחם סוחטים ומפוררים ביד לתוך התערובת...
מערבבים עם היד היטיב עד שהכל הופך לעיסה אחת.

לייצור כדורים כדורים , קטנים, לטבול בפרוריי לחם ולטגן בשמן עמוק חצי טיגון... רק כדיי שיסגור את הבשר שלא ייתפרק בבישול.

כך לטגן את כל הכדורים ולשים בצלחת בצד.

לרוטב:
לטגן 2 בצלים גדולים עד שהם הופכים לקופים זהובים
להוסיף מים רותחים... עד חצי הסיר בערך
להוסיף 3 כפות גדושות רסק עגבניות
פלפל שחור
אבקת מרק עוף
מלח לפי הטעם

מרתיחים ..... להנמיך האש ולזרוק בעדינות את הקציצות המטוגנות לתוך הרוטב.... להביא לרתיחה ולבשל 20 דקות על אש קטנה...

לערבב מידי פעם שלא יישרף למטה...

טעים לאכול עם פירה או אורז לבן או קוסקוס...

ב ת א בו ן
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עושה רושם מעולה'
עושה רושם מעולה
17/05/2004 | 14:46
1
4
לא ידעתי שיש פורום של שלושים פלוס

בישול לילדים >>
לצפיה ב-' מוזמנת לבקר'
מוזמנת לבקר
17/05/2004 | 15:16
ממליצה מאוד על הפורום החברתי "שלושים פלוס" בהנהלתן של יפעת ו - maximaושמנה.....

בואו לבקר, לקרוא להתרשם ואף לכתוב
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אלבונדיגוס-כדורי בשר בחצילים'
אלבונדיגוס-כדורי בשר בחצילים
17/05/2004 | 14:48
1
1
המווון עבודה
אבל מה זה טעיייים

מתכון: אלבונדיגוס - כדורי בשר בחצילים

רכיבים:
למחית החצילים:
3 חצילים קלויים וקלופים
2-3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור טחון טרי

לכדורי הבשר:
1/2 ק"ג כתף או צוואר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/4-1/3 כוס שמן לטיגון

אופן הכנה:
1. מניחים את בשר החצילים במסננת לחצי שעה, לניקוז הנוזלים.
2. מערבבים בשר טחון עם בצל, ביצה ופירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל, לשים היטב ומשהים במקרר חצי שעה לפחות לספיגת הטעמים.
3. צרים מהבשר כדורים בקוטר 3 ס"מ בידיים רטובות.
4. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הכדורים 2-3 דקות, עד שהם מזהיבים יפה, מוציאים מהמחבת ומעבירים לתבנית חרס או פיירקס.
5. מטגנים את החצילים במחבת שבה טוגננו הקציצות ומוסיפים שום, מלח ופלפל. טועמים ומעבירים לתבנית הקציצות. דואגים לכסות את הקציצות במחית החצילים.
עד שלב זה אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר.
6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
7. אופים את הקציצות בתערובת החצילים כחצי שעה.
מגישים מיד.

הערות:
4-6 מנות
עשיתי מתכון דומה של שרי אנסקי.
המון עבודה, אבל מאוד טעים.
אפשר אולי לחלק את העבודה למס' ימים (קליית החצילים ביום אחד, טיגון הקציצות ביום אחר…)

מקור המתכון:


הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'כדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק'
כדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק
17/05/2004 | 14:52
17
איתי מאוד אוהב את הקציצות האלה. הן מתאימות לקטנטנים: הן רכות ולא דורשות טיגון.

מתכון: כדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק

רכיבים:
לכדורי העוף:
1 חזה עוף גדול
1 תפוח אדמה בינוני
1 בצל בינוני
1 ביצה
1 כפית גדושה אבקת מרק בצל
1 כפית אבקת מרק עוף
6 כפות קמח מצות (או יותר)
פלפל שחור גרוס
מלח

לרוטב:
1 בצל קצוץ דק
1/2 1 כפות אבקת מרק עוף
קופסה קטנה - רסק עגבניות
2 כפות פפריקה אדומה
כפית שטוחה כמון
מעט מלח
סוכר (על סיר גדול… כמה כפות… לא להיבהל… ניתן להוסיף מעט ולתקן תיבול בסיום הבישול)
פלפל שחור גרוס
מים
2-3 כפות קמח … או יותר (להסמכת הרוטב)

אופן הכנה:
לכדורי העוף:
לטחון את החזה עוף, להוסיף תפוח אדמה ובצל מגורדים (גס) על הפומפיה.
להוסיף תבלינים  + ביצה + קמח מצות.

לרוטב:
לחמם מים בסיר, להוסיף את כל רכיבי הרוטב (פרט לקמח).
כשהרוטב רותח להוסיף את כדורי העוף (לא קטנים מידי ולא גדולים מידי).
לבשל כ 30 דקות, להוסיף את הקמח (מעורבב במעט מים קרים) ולהסמיך את הרוטב.
לבשל עוד כ 10 דקות, לתקן טעמים…. צריך להיות רוטב מתקתק וכדורי העוף אמורים להיות לבנבנים בפנים.

הערות:
הכי טעים עם חלה… לטבול ברוטב ולאכול. לנסות.

הערות:
מומלץ
מאוד אהוב על ילדים…

מקור המתכון:
פורום תפוז-סופי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתכון: קציצות אולטימטיביות'
מתכון: קציצות אולטימטיביות
17/05/2004 | 15:44
10
חצי קילו בקר טחון
חצי קילו הודו טחון
לזה טוחנים במטחנת בשר:
2 תפ"א גדולים ומקולפים
1 בצל כנ"ל
3-4 שיני שום
חופן נדיב של פטרוזיליה
לשים עם מלח, פלפל שחור טחונטרי, כורכום, פפריקה מתוקה וטיפת קינמון
1 ביצה גדולה ושתי כפות קמח מצה

מערבבים היטב ולשים
משהים כשעה במקרר

מטגנים בשמן חצי עמוק במחבת כבדה, עדיף טפלונית

לאכול חם, פושר או קר ורק אז להבין למה הן אולטימטיביות...
המקור: אמא של הרברונן

כל טוב,
רונן
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתכון: כדורי עוף סיניים'
מתכון: כדורי עוף סיניים
17/05/2004 | 16:25
18
כדורים קטנים ופריכים והילידם מתים עליהם.

לכדורים:
500 גרם חזה עוף
1 בצל קצוץ דק
1 תפוח ירוק קלוף וקצוץ דק
2 כפות רוטב סויה
2 כפות קורנפלור
1 ביצה
מלח, פלפל

לציפוי:
קורנפר
שמן לטיגון עמוק

לרוטב:
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות חומץ
1 שן שום קצוצה
1 כפית סוכר

אופן ההכנה:
להכנת הכדורים: מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה, ושומרים במקרר לפחות שעה.
צרים מהתערובת כדורים כמו כדוריי פלאפל.
מגלגלים את הכדורים בצלחת עם קורנפלור עד שיצופו סביב.
מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הכדורים.

להכנת הרוטב: שמים בצנצנת את חומריי הרוטב, סוגרים במכסה ומנערים היטיב. מעבירים לקערית ומגישים עם הכדורים.

ב ת א ב ו ן

מתכון מקורי: אהרוני


בישול לילדים >>
לצפיה ב-'גונדי קציצות עוף וחומוס'
גונדי קציצות עוף וחומוס
17/05/2004 | 16:35
3
9

חומרים:
500 גרם חזה עוף טחון
150 גרם חומוס קלוי ללא מלח
2 בצלים גדולים מגוררים
4 כפות שמן
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה הל
כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס, טרי
8 כוסות מרק עוף  (אפשר מאבקה)

אופן ההכנה:
1. מרסקים את החומוס במעבד מזון עם להב פלדה עד שמתקבלים פרורים גדולים (כל גרגר נטחן לשמיניות וחלק נטחן לאבקה)
2. מערבבים את כל החומרים חוץ ממרק העוף בקערה גדולה יוצרים 12 כופתאות בגודל קצת פחות מכדור טניס.
3. מרתיחים את מרק העוף בסיר גדול ומכניסים לתוכו את כופתאות הגונדי. מכסים ומבשלים בבעבוע עדין חצי שעה.
  הערה: אפשר להגישן עם המרק ובתוכו אורז לבן מבושל.

ב ת א ב ו ן

מקור המתכון:

גיל חובב / עושים שוק
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'ולמי יש מתכון של הקציצות של בני סיי'
ולמי יש מתכון של הקציצות של בני סיי
17/05/2004 | 18:10
13


בני סיידא?????

קציצות שקודם נאפות בתנור ואח"כ מבושלות??

לא מצליחה למצוא

תודתי ורק ימים טובים
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'גם אני עושה גונדי'
גם אני עושה גונדי
17/05/2004 | 19:59
1
45
כמה המלצות:
1. אני מבשלת (לפי המלצתה של שירזי מפורום הורים ב-ynet)גם גרגרי חומוס (שכמובן הושרו לילה קודם במים) במרק וזה נורא מוסיף.
2. אני מוסיפה למרק גם 2 תרמילי הל שלמים, בצל שלם קלוף וגזר קלוף חתוך לפיסות גדולות (כי איתי אוהב גזר מבושל).

והנה, זה המתכון שאני משתמשת בו (אגב, עוד לא עשיתי את המרק מהמתכון, אבל גם הוא נראה לי אחלה):

כופתאות גונדי במרק עוף מורי עם מנטה ולימון

רכיבים:
מרק  עוף מוּרי עם מנטה ולימון :
עוף שלם, קטן ושטוף היטב
2 ליטר מים
3/4 כפית מלח
בצל גדול, קצוץ דק
125 גרם אורז פרסי
3 לימונים עסיסיים
6 כפות מנטה טרייה, קצוצה דק

לכופתאות:
150-200 גר' חומוס, קלוי וטחון (ניתן להשיג
בחנויות תבלינים) מנופה (מוסיף אווריריות)
1/2 ק"ג עוף טחון
2 בצלים מגוררים על פומפייה, כולל הנוזלים
1 כפית הל טחון
1/4 כוס שמן
מלח ופלפל לפי הטעם ומעט כורכום

אופן הכנה:
למרק:
* שמים את העוף בסיר כבד, מכסים במים ומוסיפים את המלח. מרתיחים מעל להבה גדולה, ומתחילים לקפות את הקצף המצטבר למעלה.
* מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל. מכסים ומבשלים שעה.
* מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהוא מוכן.
להגשה: מניחים בתחתית כל קערה כפית מנטה, יוצקים את המרק וסוחטים לתוכו מחצית לימון.
אופציה: מוסיפים כופתאת גונדי (מתכון להלן).

לכופתאות:
* מערבבים היטב את כל חומרי הכופתאה ולתת לתערובת לשהות לפחות חצי שעה במקרר. צרים כדורים בגודל קלמנטינה.
מבשלים כשעה בתוך ציר העוף.
* מגישים בתוך מרק עוף מורי, שהובא לעיל, ואפשר גם עם מרק "פולני" בתוספת מיץ לימון.
גיוון: ניתן לבשל את הכופתאה גם עם 250 גרם בשר בקר טחון, במקום העוף.

הערות:
שילוב מהפכני: מרק עוף מוּרי וכופתאות גונדי פרסיות. המרק לקוח מתוך הספר "Food Moorish La", מאת שרה וודוורד,
השילוב של שניהם מנצח (אבל ניתן, כמובן, גם להפריד וליהנות מכל אחד לחוד).
הכופתאות מעולות אפילו יותר אחרי הקפאה.
עשיתי כמות די גדולה והקפאתי חלק. כעבור מס' ימים בישלתי אותן שוב במרק עוף והן יצאו רכות ונימוכות והרבה יותר טעימות. איתי טרף אותן!
6 מנות

מקור המתכון:


הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

בישול לילדים >>
לצפיה ב-'ובקובץ:'
ובקובץ:
17/05/2004 | 20:00
6
לצפיה ב-'כדורי בשר ברוטב בצל'
כדורי בשר ברוטב בצל
17/05/2004 | 22:10
7
החומרים:
לקציצות:
500 גר' בשר בקר טחון
200 גר' בשר עוף טחון
חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה
3 ביצים
3 כפות פירורי לחם
3 כפות מים
מלח
פלפל
4 שיני שום כתושות (אמיתיות - בבקשה לא להתעצל..)

לרוטב בצל:
2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקיקות
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
לערבב את החומרים לקציצות לעיסה אחידה ולשים במקרר למנוחה.

1. לטגן את הבצל עד להזהבה.
2. על מצע הבצלים מניחים כדורי קציצות שצרים ביד (אני עושה בגודל של כפית.
3. לשפוך מעל חצי כוס מים רותחים בהם מומסת כפית גדושה אבקת מרק עוף.

לבשל על אש קטנה ארבעים דקות, כאשר אחרי 20 דקות מערבבים קצת והופכים את הקציצות.

טעים על פתיתים או על ניוקי או על פירה - היום אכלתי את הקציצות בתוך מרק ירקות!.





בישול לילדים >>
לצפיה ב-'כדורי העוף של ירון'
כדורי העוף של ירון
17/05/2004 | 22:13
5
טעים משוו!

המתכון ל - 20-25 קציצות.
החומרים:
400 גר' בשר חזה עוף טחון
1 ביצה
כף פרורי לחם
כף גדושה קטשופ
כף שטוחה סוכר חום (אפשר גם לבן רגיל)
קצת פלפל ומלח
חצי כף אבקת מרק עוף
בצל אחד מטוגן

לרוטב:
2 עגבניות גדולות מרוסקות
1-2 קופ' רסק עגבניות
2 כוסות מים
1 כף סוכר
חצי כפית מלח
3 עלי דפנה

אופן ההכנה:
להרתיח רוטב ואז לזרוק פנימה כדורי בשר.

הערות שלי:
1. ניתן להכפיל כמויות.
2. אפשרי להחליף סוכר חום ברגיל.
3. בעיסת הכדורים - את הסוכר הוספתי לקוביות הבצל תוך כדי טיגונם -
נותן צבע קרמלי ומעדן את הטעם.
4. אם עיסת הכדורים לא "תופסת" ניתן להוסיף עוד כף פירורי לחם (בכמות הכפולה: 2 כפות).
5. גודל כדור: אני לוקחת כמות של כפית ומכדררת.
6. זמן בישול: כשעה.
7. טעים על אורז לבן.


מקור המתכון: ירון (בעלה של חברת ילדות שלי).









בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות "הבית" של איילת'
קציצות "הבית" של איילת
17/05/2004 | 22:15
9
המתכון האולטימטיבי שלי.

    

כ-‏30 כדורים - לכל המשפחה
החומרים:
‏500 גרם בשר עוף טחון
‏250 גרם בשר בקר טחון
‏2‎-3 כפות שום טרי כתוש
‏3 פרוסות לחם מושרות וסחוטות
גרידת לימון מלימון אחד (כן!)
כף אבקת מרק פטריות (לא הכרחי)
חצי כוס מים
‏3 ביצים
מלח ופלפל
פטרוזיליה/שמיר/כוסברה/כל עשב תיבול אחר קצוץ לפי הטעם
(אני שמה בדר"כ חופן ומעדיפה אישית שמיר)

אופן ההכנה:
לערבב לעיסה אחידה ולהשהות כ-‏10 דקות (בינתיים מכינים רוטב)

לרוטב:
קופסה קטנה טומטו מקס
כוס מרק עוף
אפשר להוסיף לפי הטעם ‏2 תיבוליות קנור - צלי או שום
פטרוזיליה.
חצי ספל אפונה קפואה
‏2 גבעולי סלרי קצוצים
להביא לרתיחה

כשהרוטב רותח צרים כדורים לא גדולים מידי (אני לוקחת כמות של כף עיסה לכל קציצה ומכדררת בידיים רטובות). לי יוצאים תמיד כ- ‏30 כדורים. לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה כשעה.

יאממי עם אורז או ספגטי והיתרון: אפשר להקפיא קבוצות קבוצות ולהגיש לפעוט עם מנת פחמימה או לקחת לעבודה.

אני ובעלי משוגעים על הקציצות האלה. נסו ותהנו. בתאבון.

נ.ב למתכון:
מגרדים לעיסה גם גזר אחד גדול. זה מה זה חמוד שחוצים את הקציצה ורואים שהיא מנומשת מבפנים.









בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות בשר ברוטב עגבניות/נירהמ1'
קציצות בשר ברוטב עגבניות/נירהמ1
17/05/2004 | 22:52
6
קציצות בשר ברוטב עגבניות/נירהמ1

מתכון זה מתאים גם לבישול
לאחרי הטיגון אפשר לבשל אותו בישול קצר ברוטב עגבניות

החומרים:
500 גר' בשר טרי טחון עם מעט שומן
2-3 ביצים
פירורי לחם (או חלה, או לחם לבן ישן)
6-7 שיני שום כתושות
1 שן שום שבורה
הרבה פטרוזיליה, או כוסברה
מלח, פלפל שחור, קצת כמון
שמן קנולה לטיגון

הכנה:
לערבב את כל החומרים
להניח במקרר לחצי שעה לספיגת טעמים
ליצור קציצות עגולות או ארוכות (איך שרוצים)
לשים שמן לטיגון במחבת כבדה ולהוסיף את שן השום השבורה
לטגן משני הצדדים
להניח את הקציצות על מגבות נייר לספיגת השמן

את הקציצות אפשר להגיש עם רוטב (או בלעדיו)

ורסיה נוספת:
את השום שבחומרים לקציצות אפשר להמיר בבצל בינוני מגורר וסחוט.

בתיאבון!

רוטב עגבניות לקציצות

החומרים:
5-6 עגבניות אדומות ומוצקות קצוצות דק, בלי הגרעינים והנוזלים
בצל שלם מגורר
2 שיני שום שבורות
6-7 שיני שום קצוצות דק
קופסא קטנה רסק עגבניות מאיכות טובה
1 פלפל חריף
פטרוזיליה, או כוסברה (צרור קטן)
כפית מלח, כפית וחצי סוכר (לנטרול החומציות של העגבניות), פלפל שחור גרוס טרי, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, מעט כמון (אם רוצים יותר כמון להוריד מכמות המלח(
שמן קנולה (או זית אם אוהבים)

הכנה:
לסחוט היטב את הבצל מנוזלים (לשמור את הנוזלים(
לחמם שמן בסיר, להוסיף את שני שיני השום השבורות
להוסיף את הבצל הסחוט ולהזהיב
להוסיף את הפפריקה המתוקה והחריפה, את הפלפל החריף (אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף), את שיני השום הקצוצות ולבחוש
להוסיף את העגבניות הקצוצות ולהמשיך לטגן (בערך דקה)
להוסיף את נוזלי הבצל, את השום הקצוץ ושאר התבלינים, לבחוש
לבשל כעשר דקות נוספות, ואז להוסיף להוסיף את רסק העגבניות,
לבחוש כחמש דקות, אש נמוכה (לא יותר, משום שלאחר הוספת רסק העגבניות הוא נחרך בקלות), להוסיף את הפטרוזיליה או הכוסברה. אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים (אני אוהבת אותו סמיך), ולכבות את האש.

ברוטב אפשר להשתמש לקציצות, דגים בגריל ועוף בגריל, אפשר גם לאכול עם חצילים מטוגנים.

בתיאבון!

נירה

בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות עוף וקישואים/נירהמ1'
קציצות עוף וקישואים/נירהמ1
17/05/2004 | 23:01
2
1
מתכון לקציצות עוף וקישואים/נירהמ1

חצי ק"ג בשר עוף
6-5 קישואים מגוררים וסחוטים מנוזלים
1 בצל גדול מגורר וסחוט מנוזלים
3 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם - או שתי פרוסות לחם לבן מושרות במים וסחוטות
5-4 שיני שום כתושות
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית פפריקה הונגרית
שמן קנולה לטיגון

לערבב הול להשאיר במקרר לשעה לפחות לספיגת טעמים
ליצור קציצות ולטגן במחבת על הגז או במולטי-שף

בתיאבון!


בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות עוף'
קציצות עוף
17/05/2004 | 23:22
1
4
מתכון: קציצות עוף  

רכיבים:


אופן הכנה:
לערבב בקערה חצי קילו עוף טחון, בצל קטן קצוץ דק, 3 שיני שום מעוכות, פטרוזיליה קצוצה דק (או קוסברה), 3 ביצים, מלח, פלפל שחור וכפית אבקת מרק עוף. להוסיף בערך 3 כפות שמן קנולה ופירורי לחם ולערבב היטב עד ליצירת עיסה אחידה ונוחה ליצירת קציצות. כמובן שהתיבול נתון לטעם האישי...
ליצור קציצות בידיים לחות ולטגן עד שישחימו קלות משני הצדדים.

הערות:
הכי טעים חם ישר מהמחבת, אבל מאד מוצלח  גם  לאכול קר בפיקניק  או בתוך פיתה עם חומוס ועוד דברים טובים.
ואפשר גם לבשל רוטב עגבניות , ליצור כדורים מעיסת  העוף הטחון , לזרוק לתוך הרוטב ולבשל עד שמוכן.  ילדים מתים על זה.  

אפשר גם לערבב חצי כמות עוף טחון וחצי כמות בשר בקר טחון. וגם עם הודו טחון זה טעים מאד.

מקור המתכון:
ד ר ו מ י ת 1

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות בניחוח מזרחי'
קציצות בניחוח מזרחי
17/05/2004 | 23:24
4
מתכון: קציצות בניחוח מזרחי

רכיבים:
700 גר' חזה עוף טחון
300 גר' בשר בקר טחון
כוסברה ופטרוזיליה קצוצות דק
בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
תפוח אדמה גדול מגורר
תבלין לקציצות
מלח
פלפל
קמח מצה "כמה שנכנס"
3 ביצים
4 כפות שמן זית (שנכנסים לעיסת הבשר)
ושמן קנולה לטיגון

אופן הכנה:
לערב  היטב את כל המרכיבים בקערה גדולה. רצוי ללוש בעזרת הידיים.  

ליצור קציצות ולטגן בשמן די עמוק.

הערות:
מאד טעים חם ישר מהטיגון, אבל מעולה  גם קר. מצוין לסנדויצ'ים ולפיקניק.

מקור המתכון:
ד ר ו מ י ת 1

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות בשר של קובי/עין-גדי'
קציצות בשר של קובי/עין-גדי
18/05/2004 | 00:15
6
קציצות בשר של קובי

אני אמנם לא צחי בוקששתר, אבל יש לי מתכון שהוא כולו שלי
הוא מוצלח והוא זוכה לתגובות טובות. שווה לנסות.

500 גרם בשר טחון טוב
בצל בינוני קצוץ קטן קטן ( לא מגורר)
שן שום קצוצה
חופן קטן של כוסברה ( או פטרוזיליה) בערך שתי כפות קצוצות גדושות
עגבניה אדומה סחוטה ומגוררת
כפית כמון
קורט קינמון( אופציה)
פלפל שחור טחון טרי
קורט מלח
כף שמן זית
ביצה אחת
2 כפות פירורי לחם

מערבבים הכל היטב ומצננים שעה

אופן ההכנה:

מכינים קציצות בעובי 2 -3 ס"מ ובקוטר 5 ס"מ.
מטגנים על שמן חצי גובה במחבת בחום בינוני גבוה ( להוריד ולהעלות חום לפי הצורך) ולטגן 3 דקות מכל צד. לא לטגן יותר מידי שלא יצא יבש.

נסו ותיהנו

בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות הודו ברוטב חמוץ/עין-גדי'
קציצות הודו ברוטב חמוץ/עין-גדי
18/05/2004 | 00:20
4
קציצות הודו ברוטב חמוץ/עין-גדי

"את הקציצות נכין בשני שלבים

שלב א'
חצי ק"ג הודו טחון גס
חופן בצל ירוק קצוץ
ביצה אחת גדולה
2 כפות פירורי לחם
קורט כמון
קורט קינמון
מלח ופלפל
מעט פפריקה
כף שמן זית.
מערבבים ומצננים לשעה במקרר.
יוצרים קציצות ומטגנים בשמן זית משני הצדדים עד שישחים
מוציאים הצידה את הקציצות.

שלב ב'
מוסיפים לסיר 4 עלים של סלק( מנגולד) קצוצים דק
2 ענפים של סלרי קצוצים דק
4 עגבניות מגוררות
6 שיני שום קצוצות גס
3 כפות של רסק עגבניות
הרבה פלפל שחור שיהיה חריף
ומלח
מטגנים הכל יחד שתי דקות, מוסיפים עוד שני לימונים סחוטים
וכוס מים רותחים , מבשלים 15 דקות ,
מוסיפים את הקציצות ומבשלים על רתיחה 5 דקות , מכסים ומבשלים
על חום נמוך 5 דקות נוספות"
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קציצות בשר – מתכון בסיסי/בני סיידא'
קציצות בשר – מתכון בסיסי/בני סיידא
18/05/2004 | 00:36
110
קציצות בשר – מתכון בסיסי/בני סיידא מ-ynet בקישור:
בישול לילדים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'קציצות בשר בסגנון תימני'
קציצות בשר בסגנון תימני
18/05/2004 | 01:16
3
198
מתכון: קציצות בשר בסיגנון תימני

רכיבים:
600 גרם בשר בקר (כתף או צוואר), טחון גס
2 ביצים טרופות
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה
1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
מעט חוואייג' למרק
100 גרם פירורי לחם
שמן לטיגון

אופן הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

במחבת גדולה וכבדה מחממים מעט שמן. בידיים רטובות צרים כדורים מהתערובת, ומטגנים כמה דקות בשמן חם מעל להבה נמוכה, עד שהקציצות משחימות. מגישים חם.

הערות:


מקור המתכון:
התימנייה של סנטו (מיכאל סנטו צברי) בזכרון-יעקב

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'לביבות עוף ואבוקדו עם רוטב עגבניות'
לביבות עוף ואבוקדו עם רוטב עגבניות
18/05/2004 | 07:23
2
7
מתכון: לביבות עוף ואבוקדו עם רוטב קל של עגבניות

רכיבים:
חומרים ללביבות:
400 גרם חזה עוף קצוץ
100 גרם אבוקדו מגורד
100 גרם תפו"א מגורד
¼ כפית גרידת לימון
1 כף פירורי לחם
מלח/ פלפל/ כפית מיץ לימון
מעט פלפל חריף (לא חייב)
1 כף שמן זית לטיגון

חומרים לרוטב:
¼ כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
¼ כוס לבבות עגבניה
מלח / פלפל

אופן הכנה:

ללביבות
· מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה.
· יוצרים מעין לביבות שטוחות.
· מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הלביבות כ-2 דקות מכל צד.
· מעבירים את הלביבות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-5 דקות.
לרוטב
· מחממים את כל חומרי הרוטב, יוצקים על צלחת ומניחים מעל את הלביבות.

הערות:


מקור המתכון:
עושים חיים וטעים

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אבוקדו לא נהייה מר כשמבשלים'
אבוקדו לא נהייה מר כשמבשלים
18/05/2004 | 07:44
1
65
לצפיה ב-'וואלה, אין לי מושג. לא ניסיתי...'
וואלה, אין לי מושג. לא ניסיתי...
18/05/2004 | 08:16
6
לצפיה ב-'כיפתה - כופתאות נאש-דידניות'
כיפתה - כופתאות נאש-דידניות
18/05/2004 | 08:19
5
מתכון: כיפתה של אמא של יעל

רכיבים:
לכיפתה:
1/2 קילו בשר בקר טחון
1/2 קילו בשר עוף טחון
2 בצלים מגוררים וסחוטים היטב
1 כוס אורז שטוף
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות פפריקה מתוקה
1 שקית (250 גר') קמח מצה
100 גר' מרגרינה קרה חתוכה לקוביות קטנות.

למרק:
כוס וחצי גרגרי חומוס  מושרים בהרבה מים למשך לילה שלם
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כף כורכום
6 כוסות מים
50 גר' מרגרינה

אופן הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הכיפתה למעט המרגרינה (כלומר
מבשר הבקר ועד קמח המצה) לתערובת אחידה. יוצרים
כ-30 כדורים, כשכל כדור מגובש מסביב  לקוביית מרגרינה קטנה.
לא להדק יותר מדי (הקובייה חשובה, משום שבמהלך הבישול היא תימס בתוך הכיפתה ותדאג לתוספת שומן). חשוב לא להדק כי כך בסוף הבישול מתקבלות כופתאות חלולות ואווריריות, שהן סימן ההיכר של הבשלנית הנאש דידנית הדגולה.
2. מקפיאים 1/2 מהכדורים לשימוש עתידי ושומרים 15 בצלחת על משטח העבודה.

3. מסננים את גרגרי החומוס, שמים בסיר עם הרבה מים.
מרתיחים, מסננים שוב ושטפים היטב.
4. מרתיחים בסיר גדול את 6 כוסות המים וכף אבקת מרק עוף. מוסיפים את גרגרי החומוס ומבשלים בבעבוע עדין 1/2 שעה.
5. מוסיפים את הכיפתה, הכורכום והמרגרינה ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומבשלים לפחות 4  שעות על אש זעירה שבזעירות (אפשר גם לבשל לילה  שלם על פלטת שבת).
6. מגישים שתיים-שלוש כופתאות בצלחת מרק עם מעט מרק וגרגרים (לא כמו מרק, יותר כמו קציצות עם המון רוטב).
ליד, בצלחות נפרדות, מגישים אורז לבן.

הערות:
אוכל נאש-דידני
הכופתאות מאוד רכות ואווריריות.
אחרי כמה ימים - הן אפילו היו יותר טעימות ועוד יותר אחרי הקפאה...
אפשר לדעתי להפחית מכמות הכורכום, כי הטעם שלו מאוד דומיננטי.

מקור המתכון:
גיל חובב

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עלה לקישורים - בשר/כבד/קציצות......'
עלה לקישורים - בשר/כבד/קציצות......
18/05/2004 | 14:20
1

הודעות אחרונות

20:44 | 14.07.20 timiהאחת
20:40 | 14.07.20 timiהאחת
18:01 | 11.07.20 timiהאחת
17:58 | 11.07.20 timiהאחת
17:56 | 11.07.20 timiהאחת
17:55 | 11.07.20 timiהאחת
17:54 | 11.07.20 timiהאחת
12:27 | 06.07.20 timiהאחת
12:23 | 06.07.20 timiהאחת
19:41 | 03.07.20 timiהאחת
19:38 | 03.07.20 timiהאחת

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ