רעיונות לאוכל לגדולים וגם

רעיונות לאוכל לגדולים וגם ../images/Emo91.gif

יש לי 2 חזות עוף לא משוטחים. יש לכם רעיונות מה לעשות איתם לגדולים (לבעלי ולי)? משו לא משמין במיוחד, כלומר בלי שמנת מתוקה (שגם ככה אין) וטעים, מזין ומשביע. ואם כבר, אז הנה רעיון שעשיתי אתמול ויצא טעים: הכנתי מרינדה מ: 1/2 כוס כמויונז + כף דבש, מיץ מחצי לימון ורוטב סויה תבלתי בפנים חזה עוף לא משוטח(במקור היה כתוב שאפשר עם כל סוג עוף). עשיתי לו ככה "קיצי קיצי" בגב. שמתי אותו להתפנן, ככה, איזה כמה שעות. טיגנתי אותו אח"כ במחבת טפלון. יצא מה-זה טעים ורך ועסיסי ופשוט... מקור: פורום אורט (לא זוכרת של מי משם. א-ב-ל: א. נראה לי שעדיף, אם כבר, לעשות את זה עם חלקי עוף אחרים. אם כי, אני באופן אישי, חשבתי שזה יכול להיות מגניב כמרינדה לשניצלים. ב. אפשר לתבל בכל מיני צורות: עם רוטב פסטו, רוטב פלפלים, תבלינים שונים וכו'.. אפשר גם לצלות במנגל, לאפות וכו'. ג. במקרה שלי, לא הוספתי שמן למחבת ב-כ-ל-ל ונראה לי שכדאי להוסיף קצת, אלא אם כן עושים עם חלקי עוף שמנים יותר. העופות נדבקו לי למחבת וחבל... ד. כדאי לתבל ביותר תבלינים, כי טעם המיונז די דומיננטי.. כך או כך, דרך מהירה וטעימה
 

effyba

New member
חזה עוף בדבש מאת אורי הבולגרי מאורט

מתכון: חזה עוף בדבש , אורי הבולגרי רכיבים: 300 ג' חזה עוף נקי חתוך לקוביות או רצועות 1 בצל קטן 3 שיני שום כתוש 1 פלפל חריף קטן (לא חובה) חתיכת זנגוויל פרוס דק לרוטב 1/2 כוס מרק עוף צח 2 כפות דבש 1 כפית עמילן תירס(קורנפלאור) 1 כף מים אופן הכנה: קוצצים את הבצל קטן קטן זורים מלח על רצועות העוף מערבבים את 1/2 כוס המרק עם הדבש, ובנפרד בוחשים את העמילן עם כף המים מחממים במחבת את השמן מוסיפים את הבצל מטגנים כדקה מוסיפים את הפלפל והזנגוויל מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים או תוך כדי עירבוב כ 2 דקות עד שמלבין. מוסיפים את תערובת המרק והדבש את העמילן מביאים לרתיחה והבשלים כ דקה שתים עד שהרוטב מסמיך. הערות: מקור המתכון:אורי הבולגרי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
חזה עוף שנת אהרוני ואני מרבה להכין

מתכון: חזה עוף בצ'אטני אגסים של אהרוני רכיבים: המצרכים: 6 חזות עוף מנוקים היטב למשרה: 3 כפות רוטב סויה 3 כפות דבש 2 כפות שמן 2 שיני 2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק 1 כפית "חמישה תבלינים מלח, פלפל שחור גורס מגישים עם צ'אטני אגסים ועלי כוסברה שלמים המצרכים: 6 אגסים קלופים חתוכים לקוביות קטנות 3 עגבנית קלופות, קצוצות דק 1 בצל קצוץ דק 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ חצי כוס צימוקים מושרים במיץ לימון כף קליפת תפוז מגורדת 150 גר סוכר חצי כוס מיץ תפוזים שליש כוס חומץ יין לבן קינמון מוסקט מעט זעפרן אופן הכנה: אופן ההכנה: משרים את החזות בתערובת המשרה למשך כמה שעות. מניחים את החזות על מחבת פסים חמה מאד לשלוש דקות מכל צד עד שהם צרובים יפה. מגישים עם צ'אטני אגסים ועלי כוסברה שלמים אופן ההכנה: שמים את כל החומרים בסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כשעה. מעבירים לצנצנת אטומה. הערות: מקור המתכון: אהרוני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
חזה עוף ממולא שנתן הרב רונן

מתכון: חזה עוף ממולא של הרב רונן רכיבים: פרטים ראה אופן ההכנה לדעתי (אפרת) זהו מתכון מנצח………… אופן הכנה: בסיס: קונים "פרפרים" של חזה עוף אצל מי שקונים מפרידים כל פרפר לשתי חתיכות יפות ואת העצם של החזה זורקים (בשאריות הבשר ניתן להכין רצועות חזה עם תבלינים) חותכים בסכין חדה "כיס" בכל פרפר ממלאים במה שרוצים אפשר להכניס לתנור או לשים על מחבת סטייק כבר ככה, אבל אני מטגן בסיר טיגון במשך 2 דקות ואז מכניס לתנור, שומר מאד על העסיס הבעייתי גם ככה בחזה עוף רעיונות למילוי: הכי פשוט - עגבניות מיובשות פרוסות, פלפל שחור ופרוסות שום אני הכנתי הפעם תערובת מפלפלים קלויים פרוסים דק, עגבניות מיובשות, פטרוזיליה וצנוברים (ומעט שמן זית שהפך את הכל למעין עיסה). פעם ראשונה, ויצא מאד מוצלח. הערות: הרב רונן מקור המתכון: הרברונן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה