קניתי בשר כבש, אני מחפשת מתכונים.

ד2003

New member
קניתי בשר כבש, אני מחפשת מתכונים.

קניתי צלעות כבש,פרוסות טיבון,אמרו לי שהם יותר טובות מצלעות וקניתי שוק כבש וניסרתי לפרוסות. אני מחפשת מתכונים לפסח. אשמח להצעות שלכם. לילה -טוב
 
בשר כבש אפוי

החומרים בשר כבש (שוק או כתף) 6 שיני שום שמן מיץ לימון מלח פלפל שחור טחון רוזמרין נייר פרגמנט אופן ההכנה עושים חתכים בבשר ומכניסים לתוכם חתיכות שום. מורחים את הבשר בלימון, מלח, פלפל שחור, שמן, ובוזקים עליו קצת רוזמרין. את נייר הפרגמנט מושחים בשמן משני הצדדים ועוטפים בו את הבשר, מעין צרור. שמים בתוך כלי אפייה משומן ואופים בתנור בחום בינוני במשך שעתיים ומעלה, תלוי בכמות הבשר. בבישול מסוג זה שומר הבשר על כל לחלוחיתו וטעמו. מגישים חם. מקור המתכון - 1מדינת ישראל
 
בשר כבש אפוי בתפוחי אדמה וירקות

החומרים בשר כבש (שוק או כתף) 6 שיני שום 6 תפוחי אדמה 4 עגבניות חתוכות לרבעים 2 בצלים פרוסים לטבעות ½ כוס שמן מיץ לימון מלח פלפל שחור טחון 1 כוס מים פפריקה רוזמרין נייר כסף פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה קוצצים את הפטרוזיליה יחד עם השום. עושים חתכים אחדים בבשר ומכניסים לתוכם את הפטרוזיליה הקצוצה והשום. מורחים את הבשר בלימון, מלח, פפריקה ושמן. עורכים את הבשר בכלי אפייה, רצוי מחרס. שמים סביבו חצאי תפו"א קלופים, רבעי עגבניות, טבעות בצל. יוצקים את יתרת השמן עם 1 כוס מים, מוסיפים קמצוץ נדיב של פטרוזיליה קצת רוזמרין וקצת פלפל שחור. מכסים בנייר כסף ואופים במשך שעה אחת בתנור חם. מגלים וממשיכים לאפות עד שהבשר מתרכך ותפוחי האדמה משחימים. מגישים חם. מקור המתכון - 1מדינת ישראל
 
בשר כבש ותרד

החומרים 1 ק"ג בשר כבש ( כתף או החלק האחורי) ½ 1 ק"ג תרד 1 בצל קצוץ 3 כפות שמן 1 כף קמח מיץ מ- ½ לימון מלח קמצוץ סוכר אופן ההכנה בסיר מחממים את השמן ומאדים את הבצל. חותכים את בשר הכבש למנות הגשה, מקמחים ומכניסים לבצל. מערבבים, מבשלים במשך דקות אחדות, מוסיפים קצת מלח ומים, מכסים ומבשלים במשך ½ שעה. רוחצים קוצצים ומנקזים את התרד. מוסיפים לסיר את התרד הקצוץ, מיץ הלימון, הסוכר, מכסים ומבשלים עד שהבשר מתרכך. מגלים, טועמים ומתבלים לפי הטעם מוסיפים קמצוץ פלפל שחור וממשיכים לבשל על אש או בתנור, עד שהמים מתאדים. מגישים חם. מקור המתכון - 1מדינת ישראל
 
בשר כבש ואורז

החומרים 1 ק"ג בשר כבש ( כתף או החלק האחורי) 2 כוסות אורז 1 בצל קצוץ 1 כוס מים 2 כפות שמן זית (או שמן אחר) מלח פלפל שחור טחון פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה רוחצים וחותכים את בשר הכבש למנות הגשה. בסיר שטוח, מחממים את השמן, מאדים את הבשר ואת הבצל, עד שהאחרון מזהיב קמעה. מוסיפים מים, קצת מלח, מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך שעה אחת, או עד שהבשר עשוי כמעט. מוסיפים עוד מים (צריכים להיות 4 כוסות נוזל), הפטרוזיליה הקצוצה, הפלפל השחור, טועמים ומוסיפים עוד מלח, לפי הצורך. מביאים לרתיחה ונותנים לתוך הסיר את האורז, שטוף היטב. מערבבים בכף עץ, מקטינים את האש, מכסים ומבשלים עד שהמים נספגים והאורז מתפיח. מגלים. מניחים מגבת מטבח נקייה על הסיר, מחזירים את המכסה ומעמידים לשעה קלה לפני ההגשה. מגישים חם. מקור המתכון - 1מדינת ישראל
 
בשר כבש ובצל ירוק

החומרים 1 ק"ג בשר כבש 1 ק"ג בצל ירוק ½ ק"ג שום ירוק 2 כפות שמן 2 כפות חומץ 1 כף קמח פלפל שחור טחון מלח קמצוץ סוכר 2 כפות רסק עגבניות ½ כוס מים אופן ההכנה חותכים את הבשר לקוביות. בסיר, מחממים את השמן ומאדים את קוביות הבשר עד שמשחים קמעה. חותכים את החלקים הירוקים של הבצל והשום לחתיכות באורך 2-3 ס"מ. חולטים במים עם מלח במשך 2-3 דקות. נותנים את הירק החלוט לתוך הסיר ומערבבים עם קוביות הבשר. מאדים מספר דקות. בוזקים קמח, מוסיפים חומץ, רסק עגבניות, מלח, קמצוץ סוכר, פלפל שחור ומים מערבבים מכסים ומבשלים ½ שעה. מגלים, מסיימים לבשל בתנור עוד ½ שעה. מגישים עם אורז מבושל. מקור המתכון - 1מדינת ישראל
 
שוק כבש אפוי

שוק כבש אפוי שוק הכבש אוהב יין מכינים מרינדה כוס יין אדום איכותי יבש ובעל חמיצות בינונית כוס שמן זית שום טרי כתוש הרבה רוזמרין מלח גס כמון טחון משאירים לילה במרינדה. הופכים כל 2-3 שעות עם עיסוי טוב מכניסים לתנור בחום הכי גבוה ל30 דקות מורידים חום ל- 160 מעלות לעוד שעתיים על נתח כזה של 4 ק"ג מקור המתכון: eingedi-השף קובי מזרחי הערות: קובי נתן לי את המרשם הזה בפסח שעבר ויצא פשוט מעולה. כמובן שיש להתיחס למשקלו של נתח הבשר, ואם הוא קטן יותר או פרוס צריך לאפות פחות זמן בהתאם.
 
למעלה