אני מעיזה לצרף את המתכון שלי לחמין
אחרי פעמיים בלבד שהכנתי אותו. השבוע אני מתכוונת לשים שתי שקיות קוקי - אחת עם חיטה והשניה עם אורז. המתכון לא מקורי שלי, אלא של אמא שלי עם עצות שקיבלתי מגיסתי. החומרים: חצי כוס שעועית לבנה, מושרית במים לילה קודם חצי כוס חומוס, מושרה במים לילה קודם חצי כוס חיטה, מושרית במים מהבוקר תפו"א קלופים ושטופים לפי מס' הסועדים בטטה גדולה, שטופה עם הקליפה ביצים קשות לפי מס' הסועדים שוקי עוף לפי מס' הסועדים כנפי עוף (לא חובה) שמן לטיגון תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, חוואיג' שקית קוקי קטנה 1 כף דבש (לא חובה) אופן ההכנה:
מרתיחים את החומוס והשעועית עד שנוצר קצף. מכבים את האש ושוטפים היטב.
מחממים את השמן בסיר של החמין ומטגנים את העוף כמה דקות מכל צד.
מוסיפים את החומוס והשעועית.
מוסיפים את הבטטה ותפו"א.
מוסיפים את הביצים הקשות (אני לא מוסיפה ביצים לא מבושלות לחמין).
מכסים במים ומרתיחים. מתבלים ומערבבים (כמה שמצליחים).
לאחר חצי שעה של בישול, מוסיפים את השקית קוקי עם החיטה. אני מתבלת את החיטה עם מלח, פלפל, קצת חוואיג' ושמן. מוסיפה מעט מים ומחוררת את השקית. אם רואים שאין כל כך מקום בסיר לשקית, גוזרים את "הזנב" שלה.
מכסים חלקית את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים בערך שעה וחצי עד שעתיים עד שרואים שהמים מתחילים להיספג.
בערך חצי שעה לפני שמניחים על הפלטה, מרתיחים שוב את החמין רתיחה אחת ומעבירים לפלטה.