מתכוני צלי לקיש לורן

../images/Emo41.gif צלי בקר

צלי בקר רכיבים: ק"ג וחצי בשר בקר 3 כפות שמן זית 4 בצלים קלופים וחצויים 4 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות מאוד 4-5 תפו"א (תלוי בגודל) קלופים וחתוכים לרבעים 2 בטטות קלופות וחתוכות לרבעים 2 כפות קמח 2-3 כוסות מים 2 כפיות אבקת מרק בצל 3 שיני שום קלופות וחתוכות לחצאים 1 קופסה רסק עגבניות "טומטו מקס" מלח, פלפל (אםשר פלפל לבן) פפריקה הכנה: מחממים תנור לחום בינוני-גבוה. בסיר כבד מחממים את השמן ומשחימים את נתח הבשר מכל הצדדים עד שהוא מושחם היטב (בערך 15 דקות). מעבירים את הבשר לסיר שיוכל להכנס לתנור (אנחנו משתמשים בסיר אובלי, מיוחד לצלי), זורים מלח ופלפל. מסדרים מסביב לבשר את הבצל, השום, תפוחי האדמה, הגזר והבטטות, מערבבים חצי כוס מהמים עם הקמח, הפפריקה ואבקת מרק ושופכים על הבשר יחד עם שאר המים ורסק העגבניות. הנוזלים צריכים לכסות כמעט את כל הנתח. מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים לפחות. מקור המתכון: שף קובי מזרחי. מתוך: "טעם של עוד" מתכון מס' 722 בתאבון
אמא של צליל ואופק
 

קישלורן

New member
קודם כל ../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif

ולשאלות: באיזה בשר מדובר? סיר מחרס - טרקוטה (עם גלזורה בחלק התחתון) יכול להתאים לצורך העניין? לאחר הבישול - מספיקה סכין טובה כדי לפרוס את הצלי ?
 
../images/Emo92.gif ותשובות

אני משתמשת בבשר כתף (מס' 5). וסיר רגיל וכבד עושה יופי את העבודה (לא ניסיתי בסיר מחרס). לאחר הבישול- לא לפרוס ישר את הבשר- לתת לו "לנוח" כ- 15 דקות ורק אז לפרוס אותו- הרבה יותר קל וכל המיצים הטעימים נשארים בבשר. ובשביל הפוזה
אפשר להגיש אותו שלם ודקורטיבי לשולחן ולפרוס ברוב רושם לעיני הסועדים. אצלנו בבית הצלי עם שפע הבצל של רקדנית הרוח - מנצח בגדול. ספרי לי מה הוחלט בסוף בתאבון
 

קישלורן

New member
ושוב המון תודה ../images/Emo140.gif

אם הצלי של רקדנית הרוח כזה להיט אצלכם . .. נראה לי שאני אנסה אותו. חשבתי להגיש על מצע של פירה ואולי אספרגוס או איזה ירק ירוק ליד. מה דעתך ? ומרק כמנה ראשונה - הולך? רעיונות אחרים ?
 
../images/Emo41.gifצלי בקר עם תפוחי אדמה ופטריות

צלי בשר עם תפוחי אדמה פטריות וגזר רכיבים: כ1/2 1 (אחד וחצי) ק"ג בשר בקר כחצי כוס קמח שמן לטיגון 1 בצל 2 כפות אבקת מרק בשר 2 כוסות מים 1 כוס יין אדום 4 שיני שום 1/4 כפית פלפל קורט פפריקה חריפה קורט פפריקה מתוקה 1 עלה דפנה 1 קופסא קטנה רסק עגבניות 7-6 גזרים 1 ק"ג תפו"א קטנים 200 גרם פטריות טריות או משומרות מלח לפי הטעם אופן הכנה: לחתוך את הבשר לקוביות בגודל 2x2 ס"מ, ליבש במגבת ניר, לגלגל בקמח כך שיכוסו בשכבה דקה. לחמם שמן במחבת גדולה ולטגן את קוביות הבשר עד שישחימו ויווצר קרום פריך. להעביר את קוביות הבשר לכלי גדול (וחסין אש- אם מעדיפים לבישול בתנור). לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן שנשאר במחבת, להעביר לכלי הבשר. להוסיף את אבקת המרק, מים, יין, שום, מלח, תבלינים ורסק העגבניות. להביא לרתיחה על הגז. אם הכוונה לבשל בתנור, יש להעביר בשלב זה לתנור בחום בינוני. אם הכוונה לבשל על הגז - להנמיך את הלהבה. יש להקפיד שבמשך כל הזמן תהיה רתיחה איטית ועדינה. משך הבישול על הגז: כשעתיים עד שעתיים וחצי. משך הבישול בתנור: כשלוש שעות. לקלף את הגזרים ותפ"א, לנקות ולנגב את הפטריות. לחתוך את גזרים לרוחבם לחתיכות של כשני ס"מ, להוסיף לסיר כחצי שעה עד שלושת רבעי השעה לפני תום בישול הבשר. כשהכל מוכן, יש להעביר את הירקות והבשר לכלי הגשה, להשאיר את הרוטב בסיר ולבשל על אש גבוהה עד שהכמות תיקטן פי שתיים, הרוטב יהיה סמיך ומרוכז. לצקת את הרוטב על התבשיל ולשמור בתנור מחומם עד להגשה. הערה קטנה: במקרה הצורך יש להוסיף עוד מים בזמן הבישול. הערות: טעים. מומלץ. מקור המתכון: קושוש מתוך "טעם של עוד" מתכון מס' 1568 בתאבון
אמא של צליל ואופק
 
../images/Emo41.gifצלי בקר ובצל - טעים חבל"ז ../images/Emo13.gif

מומלץ
צלי בקר ובצל מתכון מרוקאי.. פרוסות בשר מבושלות עם ``טונות`` של בצל עד שהבשר רך , נימוח ונמס בפה... זה טעים טעים.. בלי הרבה עבודה רק סבלנות והקפדה על הוראות. אז ככה: המצרכים- רולדת בשר מס` 5 (קונים בסופר) לבקש שיחתכו לפרוסות די עבות. 7-8 בצלים יבשים גדולים מעט שמן כורכום, מרק עוף, מלח אופן הכנה- לשטוף היטב את פרוסות הבשר. לשים בסיר מעט שמן, 2 בצלים חתוכים לרבעים , פרוסות הבשר מים עד שמכסים את הבשר , לתבל במעט מלח (מעט!!!!) ו1/4 כפית כורכום. לתת רתיחה אחת, לנקות את הקצף. להוסיף 1 כף אבקת מרק עוף. להנמיך אש, לבשל עד שכמעט נגמרים המים. להוסיף 5-6 בצלים חתוכים לקוביות אבל לא קטנטנות כמו לסלט, קוביות גדולות חשוב מאוד: עם הוספת הבצל , לכסות את הסיר ולבשל 20 דקות בלי לפתוח את הסיר. זה כל סוד הטעם, האדים הראשונים שיוצאים מהבצלים. אחרי 20 דקות לפתוח, להוסיף מים אם צריך ( מקס` 1/4 כוס כי הבצלים מפרישים מיץ) להמשיך לבשל על אש קטנה כשעה וחצי- שעתיים עד שהבצל ``סחוט`` לגמרי והבשר רך. גיוון: אפשר בשלב הוספת הבצל להוסיף גם רצועות גמבה אבל לא חובה. זהו... הבצל הופך למין רוטב של הבשר לבשר יש מין טעם מתקתק מיוחד וזה הכי טעים עם חלה שאופים במיוחד לשבת. הערות: מומלץ מקור המתכון: רקדנית הרוח מתוך: "טעם של עוד" מתכון מס' 1569 בתאבון
אמא של צליל ואופק
 
צלי בקר מומלץ של אמירה

מתכון: צלי בקר-אמירה רכיבים: 1/2 1 ק"ג בשר כתף או פלה מדומה 3 כפות שמן 2 בצלים גדולים 6 שיני שום שלמות-לא מקולפות 2 גזרים-חתוכים 1/2 כוס יין אדום 2 כוסות שזיפים מיובשים 2 כוסות מים 1 כף אבקת מרק 3 עלי דפנה פלפל אנגלי פטריות טריות חתוכות לרבעים מלח ,פלפל אופן הכנה: להפשיר את הבשר במקרר, ליבש היטב עם מגבת ניר, לחמם בסיר גדול* את השמן, להכניס את חתיכת הבשר בשלמותה, ולטגן(לאטום) מכל הצדדים, בזהירות , לא לתת להשרף. להוסיף את הבצלים, השום, הגזרים, והיין.לבשל יחד במשך 5 דקות, להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהפטריות, להביא לרתיחה, להקטין הלהבה, ולבשל במשך שעה וחצי. להסיר מהאש, להוציא את נתח הבשר, ולדוג את כלי הדפנה , ולצננן את הנתח היטב, לחתוך לפרוסות דקות ולהחזירן לסיר, להוסיף הפטריות החתוכות, לתבל לפי הצורך ולבשל עוד כ-15 דקות. להגיש על מצע אורז לבן או פירה. הערות: *אני מבשלת בסיר לחץ, המקצר משמעותית את זמן הבישול. בישול ראשון כ-40 דקות, ובישול שני ללא לחץ. מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
צלי בקר של אהרוני

מתכון: צלי בקר של אהרוני רכיבים: קג שייטל או ויסברנט קשור ברשת 2 כוסות יין אדום משובח 4 כוסות מרק צח או 2 כוסות יין נוספות 1/2 כוס סויה 1/3 כוס שמן זית 1 גזר קלוף 2 גבעולי סלרי פרוסים 2 בצלים פרוסים 4 שיני שום 1 שרש פטרוזליה 2 עלי דפנה 4 גבעולי טימין 2 גבעולי רוזמרין 2 כפות פטריות יער מושרות 1/2 שעה במים חמים מלח פלפל טרי 3-4 רגל עם מח אופן הכנה: שוזרים בבשר טימין ורוזמרין מחממים שמןומטגנים את הבשר מפלפל ומומלח 8-10 דקות (סוגרים אותו) ומוציאים לצד לאותו הסיר מכניסים את הירקות ל 5 דקות תוך ערבוב מוסיפים רגל מח ל 15 דקות וכל השאר מחזירים את הנתח לסיר מרתיחים מכסים למשך שעתיים שעתיים וחצי על להבה נמוכה מוציאים בשר מצמצמים רוטב עד שמסמיך אפשר להוסיף 100 גרם חמאה או שווה ערך לה כדי להעשיר בשלב זה כשהבשר התקרר אני מורידה את הרשת פורסת יפה מניחה בכלי שניתן לחימום בתנור יוצקת את הרוטב ומכסה עד לזמן ההגשה או החימום מחדש הערות: הביאה אמא של שלושה מקור המתכון: אהרוני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
צלי בקר של eingedi

מתכון: צלי בקר רכיבים: אופן הכנה: שלום רב אני ממליץ לעשות כך. את הבשר בגוש אחד סוגרים בטיגון בסיר עם שמן זית ממש מכל הכיוונים עם פלפל שחור טחון טרי וכמון. מוציאים ומניחים על תבנית שהולכת לתנור ומתאימה להגשה. חותכים ירקות כמו סלרי ( רק גבעולים) בצלצלים קטנים שלמים פרוסות גזר .כל סוג נוסף של שורש כמו שיני שום שורש סלרי שורש פתרוזליה הכל הולך. חותכים ומוסיפים אותם לאותו סיר הטיגון של הבשר. משחימים 5 דקות ומתבלים בפלפל ומלח. מוסיפים לסיר עם הירקות חצי ליטר יין אדום או לבן מה שאוהבים ומבשלים 10 דקות עם הירקות. יוצקים את כל הירקות עם הנוזלים על ומסביב לבשר מכסים בייר אפיה ואוטמים עם נייר כסף מכניסים לתנור על 150 מעלות לשעתיים מינימום 3-4 שעות זה גם המכסימום הנדרש. לתת לנוח חצי שעה לפני ההגשה חג שמח ושנה טובה קובי הערות: מקור המתכון: einged הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
צלי בקר של רקדנית הרוח

מתכון: צלי בקר ובצל של רקדנית הרוח רכיבים: רולדת בשר מס` 5 (קונים בסופר) לבקש שיחתכו לפרוסות די עבות. 7-8 בצלים יבשים גדולים מעט שמן כורכום, מרק עוף, מלח אופן הכנה: לשטוף היטב את פרוסות הבשר. לשים בסיר מעט שמן, 2 בצלים חתוכים לרבעים , פרוסות הבשר מים עד שמכסים את הבשר , לתבל במעט מלח (מעט!!!!) ו1/4 כפית כורכום. לתת רתיחה אחת, לנקות את הקצף. להוסיף 1 כף אבקת מרק עוף. להנמיך אש, לבשל עד שכמעט נגמרים המים. להוסיף 5-6 בצלים חתוכים לקוביות אבל לא קטנטנות כמו לסלט, קוביות גדולות חשוב מאוד: עם הוספת הבצל , לכסות את הסיר ולבשל 20 דקות בלי לפתוח את הסיר. זה כל סוד הטעם, האדים הראשונים שיוצאים מהבצלים. אחרי 20 דקות לפתוח, להוסיף מים אם צריך ( מקס` 1/4 כוס כי הבצלים מפרישים מיץ) להמשיך לבשל על אש קטנה כשעה וחצי- שעתיים עד שהבצל ``סחוט`` לגמרי והבשר רך. גיוון: אפשר בשלב הוספת הבצל להוסיף גם רצועות גמבה אבל לא חובה. זהו... הבצל הופך למין רוטב של הבשר לבשר יש מין טעם מתקתק מיוחד וזה הכי טעים עם חלה שאופים במיוחד לשבת. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
צלי בקר שלי

מתכון: צלי בקר רכיבים: 2 קילו כתף בקר 5 בצלים גדולים ופרוסים ראש שום-מופרד לשיניים קלופות ופרוסות מלח פלפל שחור 2 כוסות יין אדום שמן אופן הכנה: מטגנים את הבשר בשמן חם מכל צדדיו עד שישחים ומוציאים מהסיר. מוסיפים לסיר את הבצלים והשומים ומזהיבים. מחזירים את הבשר ומבשלים תוך ערבוב עוד מס' דקות. מוסיפים את היין האדום ומתבלים. מרתיחים ומעבירים את הסיר ללהבה נמוכה. מבשלים עד שהבשר רך (בין שעתיים לשלוש שעות) ובודקים מדי פעם אם חסרים נוזלים בסיר (מאד חשוב) ומוסיפים מעט מים רותחים. הערות: התיבול המינימלי מאד טעים לטעמי, אבל כמובן שאפשר לתבל איש איש וטעמו. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

המנומשת

New member
צלי הזה עשה לי תאבון../images/Emo13.gifויש לי בעיה.

הבעיה שבעלי שונא בצל מטוגן...אוי איתו...אני משתדלת לבשל אוכל בלי בצל..או מפחיתה מהכמויות של הבצל..
אני מאוד אוהבת בצל מטוגן...מאוד!!ויש לי שאלה האם אפשר לבשל בלי בצל..או שאפשר רק בצל אחד ולא הרבה?אפשר עם שום?או שזה מקלקל את הטעם? אפשר לבשל את צלי עם תפו"ח?
 
תשובה למנומשת

את יכולה בהחלט להפחית בכמויות הבצל. תשימי בצל אחד או שניים קצוצים דק שטעמם יהיה פחות מורגש.
 

המנומשת

New member
יש לי שאלה נוספת../images/Emo13.gif

האם אפשר לבשל את צלי עם תפוח אדמה?כי בעלי אוהב לאכול בשר עם משהו..ואני יודעת שהוא גם אוהב תבשיל צלי עם תפוח אדמה ולטבול בלחם ברוטב
 
בהחלט

תחתכי את תפוחי האדמה לפלחים כמו צ'יפס עבה ותוסיפי בשעה האחרונה של הבישול. הם יקבלו את הטעם של הרוטב ויהיו מאד טעימים. כדאי להמליח אותם מעט ולהוסיף קצת מים רותחים.
 

שי סרגי

New member
בבקשה תכתבי לי את המתכון לפני הסדר

שלא אתבלבל..תכתבי לפני הסדר ממה להתחיל...שלא אטעה..אני מתחילה
 
למעלה