לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1469914,699 עוקבים אודות עסקים

פורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!
x
הודעה מהנהלת הפורום

המתכונים של הפורום נמצאים במאמרים ובקישורים של הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'מתכוני צלי לקיש לורן'
מתכוני צלי לקיש לורן
<< ההודעה הנוכחית
26/01/2004 | 21:11
19
88
לצפיה ב-' צלי בקר'
צלי בקר
26/01/2004 | 21:14
3
12
צלי בקר

רכיבים:
ק"ג וחצי בשר בקר
3 כפות שמן זית
4 בצלים קלופים וחצויים
4 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות מאוד
4-5 תפו"א (תלוי בגודל) קלופים וחתוכים לרבעים
2 בטטות קלופות וחתוכות לרבעים
2 כפות קמח
2-3 כוסות מים
2 כפיות אבקת מרק בצל
3 שיני שום קלופות וחתוכות לחצאים
1 קופסה רסק עגבניות "טומטו מקס"
מלח, פלפל (אםשר פלפל לבן)
פפריקה

הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה.
בסיר כבד מחממים את השמן ומשחימים את נתח הבשר מכל הצדדים עד שהוא מושחם היטב (בערך 15 דקות).
מעבירים את הבשר לסיר שיוכל להכנס לתנור (אנחנו משתמשים בסיר אובלי, מיוחד לצלי), זורים מלח ופלפל. מסדרים מסביב לבשר את הבצל, השום, תפוחי האדמה, הגזר והבטטות, מערבבים חצי כוס מהמים עם הקמח, הפפריקה ואבקת מרק ושופכים על הבשר יחד עם שאר המים ורסק העגבניות.
הנוזלים צריכים לכסות כמעט את כל הנתח.
מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים לפחות.

מקור המתכון: שף קובי מזרחי.

מתוך: "טעם של עוד" מתכון מס' 722

בתאבון

אמא של צליל ואופק
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קודם כל '
קודם כל
26/01/2004 | 21:18
2
5
ולשאלות:
באיזה בשר מדובר?
סיר מחרס - טרקוטה (עם גלזורה בחלק התחתון) יכול להתאים לצורך העניין?
לאחר הבישול - מספיקה סכין טובה כדי לפרוס את הצלי ?
בישול לילדים >>
לצפיה ב-' ותשובות'
ותשובות
26/01/2004 | 21:27
1
3

אני משתמשת בבשר כתף (מס' 5).
וסיר רגיל וכבד עושה יופי את העבודה (לא ניסיתי בסיר מחרס).
לאחר הבישול- לא לפרוס ישר את הבשר- לתת לו "לנוח" כ- 15 דקות ורק אז לפרוס אותו- הרבה יותר קל וכל המיצים הטעימים נשארים בבשר.

ובשביל הפוזה
אפשר להגיש אותו שלם ודקורטיבי לשולחן ולפרוס ברוב רושם לעיני הסועדים.

אצלנו בבית הצלי עם שפע הבצל של רקדנית הרוח - מנצח בגדול.

ספרי לי מה הוחלט בסוף

בתאבון
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'ושוב המון תודה '
ושוב המון תודה
26/01/2004 | 22:00
1
אם הצלי של רקדנית הרוח כזה להיט אצלכם . .. נראה לי שאני אנסה אותו. חשבתי להגיש על מצע של פירה ואולי אספרגוס או איזה ירק ירוק ליד. מה דעתך ? ומרק כמנה ראשונה - הולך? רעיונות אחרים ?
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'צלי בקר עם תפוחי אדמה ופטריות'
צלי בקר עם תפוחי אדמה ופטריות
26/01/2004 | 21:18
5

צלי בשר עם תפוחי אדמה פטריות וגזר

רכיבים:
כ1/2 1 (אחד וחצי) ק"ג בשר בקר
כחצי כוס קמח
שמן לטיגון
1 בצל
2 כפות אבקת מרק בשר
2 כוסות מים
1 כוס יין אדום
4 שיני שום
1/4 כפית פלפל
קורט פפריקה חריפה
קורט פפריקה מתוקה
1 עלה דפנה
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
7-6 גזרים
1 ק"ג תפו"א קטנים
200 גרם פטריות טריות או משומרות
מלח לפי הטעם

אופן הכנה:
לחתוך את הבשר לקוביות בגודל 2x2 ס"מ, ליבש במגבת ניר, לגלגל בקמח כך שיכוסו בשכבה דקה.
לחמם שמן במחבת גדולה ולטגן את קוביות הבשר עד שישחימו ויווצר קרום פריך.
להעביר את קוביות הבשר לכלי גדול (וחסין אש- אם מעדיפים לבישול בתנור).

לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן שנשאר במחבת, להעביר לכלי הבשר.

להוסיף את אבקת המרק, מים, יין, שום, מלח, תבלינים ורסק העגבניות.

להביא לרתיחה על הגז.

אם הכוונה לבשל בתנור, יש להעביר בשלב זה לתנור בחום בינוני.
אם הכוונה לבשל על הגז - להנמיך את הלהבה.

יש להקפיד שבמשך כל הזמן תהיה רתיחה איטית ועדינה.

משך הבישול על הגז: כשעתיים עד שעתיים וחצי.
משך הבישול בתנור: כשלוש שעות.

לקלף את הגזרים ותפ"א, לנקות ולנגב את הפטריות.
לחתוך את גזרים לרוחבם לחתיכות של כשני ס"מ, להוסיף לסיר כחצי שעה עד שלושת רבעי השעה לפני תום בישול הבשר.

כשהכל מוכן, יש להעביר את הירקות והבשר לכלי הגשה, להשאיר את הרוטב בסיר ולבשל על אש גבוהה עד שהכמות תיקטן פי שתיים, הרוטב יהיה סמיך ומרוכז.
לצקת את הרוטב על התבשיל ולשמור בתנור מחומם עד להגשה.

הערה קטנה: במקרה הצורך יש להוסיף עוד מים בזמן הבישול.

הערות: טעים. מומלץ.


מקור המתכון: קושוש


מתוך "טעם של עוד" מתכון מס' 1568

בתאבון
אמא של צליל ואופק
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'צלי בקר ובצל - טעים חבל"ז '
צלי בקר ובצל - טעים חבל"ז
26/01/2004 | 21:22
9
מומלץ

צלי בקר ובצל

מתכון מרוקאי..
פרוסות בשר מבושלות עם ``טונות`` של בצל
עד שהבשר רך , נימוח ונמס בפה...

זה טעים טעים..
בלי הרבה עבודה רק סבלנות והקפדה על הוראות.
אז ככה:

המצרכים-
רולדת בשר מס` 5 (קונים בסופר) לבקש שיחתכו לפרוסות די עבות.
7-8 בצלים יבשים גדולים
מעט שמן
כורכום, מרק עוף, מלח

אופן הכנה-
לשטוף היטב את פרוסות הבשר.
לשים בסיר מעט שמן, 2 בצלים חתוכים לרבעים , פרוסות הבשר
מים עד שמכסים את הבשר , לתבל במעט מלח (מעט!!!!) ו1/4 כפית כורכום.

לתת רתיחה אחת, לנקות את הקצף.
להוסיף 1 כף אבקת מרק עוף.
להנמיך אש, לבשל עד שכמעט נגמרים המים.
להוסיף 5-6 בצלים חתוכים לקוביות אבל לא קטנטנות כמו לסלט, קוביות גדולות
חשוב מאוד: עם הוספת הבצל , לכסות את הסיר ולבשל 20 דקות בלי לפתוח את הסיר. זה כל סוד הטעם, האדים הראשונים שיוצאים מהבצלים.

אחרי 20 דקות לפתוח, להוסיף מים אם צריך ( מקס` 1/4 כוס כי הבצלים מפרישים מיץ)
להמשיך לבשל על אש קטנה כשעה וחצי- שעתיים עד שהבצל ``סחוט`` לגמרי והבשר רך.

גיוון:
אפשר בשלב הוספת הבצל להוסיף גם רצועות גמבה אבל לא חובה.

זהו...
הבצל הופך למין רוטב של הבשר
לבשר יש מין טעם מתקתק מיוחד
וזה הכי טעים עם חלה שאופים במיוחד לשבת.

הערות: מומלץ

מקור המתכון: רקדנית הרוח

מתוך: "טעם של עוד" מתכון מס' 1569

בתאבון

אמא של צליל ואופק
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'צלי בקר מומלץ של אמירה'
צלי בקר מומלץ של אמירה
27/01/2004 | 08:22
5
מתכון: צלי בקר-אמירה

רכיבים:
1/2 1 ק"ג בשר כתף או פלה מדומה
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים
6 שיני שום שלמות-לא מקולפות
2 גזרים-חתוכים
1/2 כוס יין אדום
2 כוסות שזיפים מיובשים
2 כוסות מים
1 כף אבקת מרק
3 עלי דפנה
פלפל אנגלי
פטריות טריות חתוכות לרבעים
מלח ,פלפל

אופן הכנה:
להפשיר את הבשר במקרר, ליבש היטב עם מגבת ניר, לחמם בסיר גדול* את השמן, להכניס את חתיכת הבשר בשלמותה, ולטגן(לאטום) מכל הצדדים, בזהירות , לא לתת להשרף.
להוסיף את הבצלים, השום, הגזרים, והיין.לבשל יחד במשך 5 דקות, להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהפטריות, להביא לרתיחה, להקטין הלהבה, ולבשל במשך שעה וחצי.
להסיר מהאש, להוציא את נתח הבשר, ולדוג את כלי הדפנה , ולצננן את הנתח היטב, לחתוך לפרוסות דקות ולהחזירן לסיר, להוסיף הפטריות החתוכות, לתבל לפי הצורך ולבשל עוד כ-15 דקות.
להגיש על מצע אורז לבן או פירה.

הערות:
*אני מבשלת בסיר לחץ, המקצר משמעותית את זמן הבישול.
בישול ראשון כ-40 דקות, ובישול שני ללא לחץ.

מקור המתכון:
אמירה

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'צלי בקר של אהרוני'
צלי בקר של אהרוני
27/01/2004 | 08:22
11
מתכון: צלי בקר של אהרוני

רכיבים:
קג שייטל או ויסברנט קשור ברשת
2 כוסות יין אדום משובח
4 כוסות מרק צח או 2 כוסות יין נוספות
1/2 כוס סויה
1/3 כוס שמן זית
1 גזר קלוף
2 גבעולי סלרי פרוסים
2 בצלים פרוסים
4 שיני שום
1 שרש פטרוזליה
2 עלי דפנה
4 גבעולי טימין
2 גבעולי רוזמרין
2 כפות פטריות יער מושרות 1/2 שעה במים חמים
מלח
פלפל טרי
3-4 רגל עם מח

אופן הכנה:
שוזרים בבשר טימין ורוזמרין
מחממים שמןומטגנים את הבשר מפלפל ומומלח 8-10 דקות (סוגרים אותו) ומוציאים לצד
לאותו הסיר מכניסים את הירקות ל 5 דקות תוך ערבוב
מוסיפים רגל מח ל 15 דקות וכל השאר
מחזירים את הנתח לסיר
מרתיחים
מכסים למשך שעתיים שעתיים וחצי על להבה נמוכה
מוציאים בשר מצמצמים רוטב עד שמסמיך אפשר להוסיף 100 גרם חמאה או שווה ערך לה כדי להעשיר
בשלב  זה כשהבשר התקרר אני מורידה את הרשת פורסת יפה מניחה בכלי שניתן לחימום בתנור יוצקת את הרוטב ומכסה עד לזמן ההגשה או החימום מחדש

הערות:
הביאה אמא של שלושה

מקור המתכון:
אהרוני

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'צלי בקר של eingedi'
צלי בקר של eingedi
27/01/2004 | 08:23
8
מתכון: צלי בקר  
רכיבים:


אופן הכנה:
שלום רב
אני ממליץ לעשות כך.
את הבשר בגוש אחד סוגרים בטיגון בסיר עם שמן זית
ממש מכל הכיוונים עם פלפל שחור טחון טרי וכמון.
מוציאים ומניחים על תבנית שהולכת לתנור ומתאימה להגשה.

חותכים ירקות כמו סלרי ( רק גבעולים) בצלצלים קטנים שלמים
פרוסות גזר .כל סוג נוסף של שורש כמו שיני שום שורש סלרי שורש פתרוזליה
הכל הולך.
חותכים ומוסיפים אותם לאותו סיר הטיגון של הבשר. משחימים
5 דקות ומתבלים בפלפל ומלח.
מוסיפים לסיר עם הירקות חצי ליטר יין אדום או לבן מה שאוהבים
ומבשלים 10 דקות עם הירקות.

יוצקים את כל הירקות עם הנוזלים על ומסביב לבשר
מכסים בייר אפיה ואוטמים עם נייר כסף
מכניסים לתנור על 150 מעלות לשעתיים מינימום
3-4 שעות זה גם המכסימום הנדרש.
לתת לנוח חצי שעה לפני ההגשה
חג שמח
ושנה טובה
קובי

הערות:


מקור המתכון:
einged

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'צלי בקר של רקדנית הרוח'
צלי בקר של רקדנית הרוח
27/01/2004 | 08:25
7
מתכון: צלי בקר ובצל של רקדנית הרוח

רכיבים:
רולדת בשר מס` 5 (קונים בסופר) לבקש שיחתכו לפרוסות די עבות.
7-8 בצלים יבשים גדולים
מעט שמן
כורכום, מרק עוף, מלח

אופן הכנה:
לשטוף היטב את פרוסות הבשר.
לשים בסיר מעט שמן, 2 בצלים חתוכים לרבעים , פרוסות הבשר מים עד שמכסים את הבשר , לתבל במעט מלח (מעט!!!!) ו1/4 כפית כורכום.

לתת רתיחה אחת, לנקות את הקצף.
להוסיף 1 כף אבקת מרק עוף.
להנמיך אש, לבשל עד שכמעט נגמרים המים.
להוסיף 5-6 בצלים חתוכים לקוביות אבל לא קטנטנות כמו לסלט, קוביות גדולות
חשוב מאוד: עם הוספת הבצל , לכסות את הסיר ולבשל 20 דקות בלי לפתוח את הסיר. זה כל סוד הטעם, האדים הראשונים שיוצאים מהבצלים.

אחרי 20 דקות לפתוח, להוסיף מים אם צריך ( מקס` 1/4 כוס כי הבצלים מפרישים מיץ)
להמשיך לבשל על אש קטנה כשעה וחצי- שעתיים עד שהבצל ``סחוט`` לגמרי והבשר רך.

גיוון:
אפשר בשלב הוספת הבצל להוסיף גם רצועות גמבה אבל לא חובה.

זהו...
הבצל הופך למין רוטב של הבשר
לבשר יש מין טעם מתקתק מיוחד
וזה הכי טעים עם חלה שאופים במיוחד לשבת.

הערות:


מקור המתכון:


הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'צלי בקר שלי'
צלי בקר שלי
27/01/2004 | 08:43
8
מתכון: צלי בקר

רכיבים:

2 קילו  כתף בקר
5 בצלים גדולים ופרוסים
ראש שום-מופרד לשיניים  קלופות ופרוסות
מלח
פלפל שחור
2 כוסות יין אדום
שמן

אופן הכנה:

מטגנים את הבשר בשמן חם מכל צדדיו  עד שישחים ומוציאים  מהסיר.
מוסיפים לסיר את הבצלים והשומים ומזהיבים. מחזירים את  הבשר  ומבשלים תוך ערבוב עוד מס' דקות.
מוסיפים את היין האדום ומתבלים.  מרתיחים  ומעבירים את הסיר ללהבה נמוכה.
מבשלים  עד שהבשר רך (בין שעתיים לשלוש שעות) ובודקים מדי פעם אם חסרים נוזלים בסיר (מאד חשוב) ומוסיפים מעט מים רותחים.

הערות:

התיבול המינימלי מאד טעים לטעמי, אבל כמובן שאפשר לתבל  איש איש וטעמו.

מקור המתכון:
ד ר ו מ י ת 1

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'תודה לכולם, השירשור עלה לטאגליינס'
תודה לכולם, השירשור עלה לטאגליינס
27/01/2004 | 09:33
7
2
לצפיה ב-'צלי הזה עשה לי תאבוןויש לי בעיה.'
צלי הזה עשה לי תאבוןויש לי בעיה.
27/01/2004 | 19:53
6
7
הבעיה שבעלי שונא בצל מטוגן...אוי איתו...אני משתדלת לבשל אוכל בלי בצל..או מפחיתה מהכמויות של הבצל..
אני מאוד אוהבת בצל מטוגן...מאוד!!ויש לי שאלה האם אפשר לבשל בלי בצל..או שאפשר רק בצל אחד ולא הרבה?אפשר עם שום?או שזה מקלקל את הטעם?
אפשר לבשל את צלי עם תפו"ח?
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אפשר להשתמש בבצל מטוגן מיובש'
אפשר להשתמש בבצל מטוגן מיובש
28/01/2004 | 01:01
5
לצפיה ב-'תשובה למנומשת'
תשובה למנומשת
28/01/2004 | 07:43
4
3
את יכולה בהחלט להפחית בכמויות הבצל. תשימי בצל אחד או שניים קצוצים דק שטעמם יהיה פחות מורגש.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'יש לי שאלה נוספת'
יש לי שאלה נוספת
28/01/2004 | 18:02
3
4
האם אפשר לבשל את צלי עם תפוח אדמה?כי בעלי אוהב לאכול בשר עם משהו..ואני יודעת שהוא גם אוהב תבשיל צלי עם תפוח אדמה ולטבול בלחם ברוטב
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'בהחלט'
בהחלט
28/01/2004 | 19:28
2
2
תחתכי את תפוחי האדמה לפלחים כמו צ'יפס עבה ותוסיפי בשעה האחרונה של הבישול. הם יקבלו את הטעם של הרוטב ויהיו מאד טעימים. כדאי להמליח אותם מעט ולהוסיף קצת מים רותחים.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'בבקשה תכתבי לי את המתכון לפני הסדר'
בבקשה תכתבי לי את המתכון לפני הסדר
28/01/2004 | 22:03
1
7
שלא אתבלבל..תכתבי לפני הסדר ממה להתחיל...שלא אטעה..אני מתחילה
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אופס כתבתי בשם כינוי של בעלי'
אופס כתבתי בשם כינוי של בעלי
29/01/2004 | 08:50
4

הודעות אחרונות

20:44 | 14.07.20 timiהאחת
20:40 | 14.07.20 timiהאחת
18:01 | 11.07.20 timiהאחת
17:58 | 11.07.20 timiהאחת
17:56 | 11.07.20 timiהאחת
17:55 | 11.07.20 timiהאחת
17:54 | 11.07.20 timiהאחת
12:27 | 06.07.20 timiהאחת
12:23 | 06.07.20 timiהאחת
19:41 | 03.07.20 timiהאחת
19:38 | 03.07.20 timiהאחת

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ