2 מתכונים אהובים לכדורי בשר

ayeletba

New member
כדורי בשר ברוטב בצל

לכדורים: 500 גר' בשר עוף טחון 200 גר' בשר בקר טחון חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה 3 ביצים 3 כפות פירורי לחם 3 כפות מים מלח פלפל 4 שיני שום כתושות (אמיתיות - בבקשה לא להתעצל..) לרוטב בצל: 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקיקות 3 כפות שמן זית אופן ההכנה: לערבב את החומרים לקציצות לעיסה אחידה ולשים במקרר למנוחה. 1. לטגן את הבצל עד להזהבה. 2. על מצע הבצלים מניחים כדורי קציצות שצרים ביד (אני עושה בגודל של כפית). 3. לשפוך מעל חצי כוס מים רותחים בהם מומסת כפית גדושה אבקת מרק עוף. לבשל על אש קטנה ארבעים דקות, כאשר אחרי 20 דקות מערבבים קצת והופכים את הקציצות. טעים על פתיתים או על ניוקי.
 

ayeletba

New member
כדורי העוף של ירון

את המתכון קיבלתי מירון בעלה של חברת ילדות שלי. והן מ-ד-ה-י-מ-ו-ת-!! ואפילו רותם שאף פעם לא שעתה לתחנוניי לאכול קציצות התלהבה מהן ואכלה במרץ. המתכון ל - 20-25 קציצות. 400 גר' בשר חזה עוף טחון 1 ביצה כף פרורי לחם כף גדושה קטשופ כף שטוחה סוכר חום (אפשר גם לבן רגיל) קצת פלפל ומלח חצי כף אבקת מרק עוף בצל אחד מטוגן לרוטב: 2 עגבניות גדולות מרוסקות 1-2 קופ' רסק עגבניות 2 כוסות מים 1 כף סוכר חצי כפית מלח 3 עלי דפנה להרתיח רוטב ואז לזרוק פנימה כדורי בשר. הערות שלי: 1. ניתן להכפיל כמויות. 2. אפשרי להחליף סוכר חום ברגיל. 3. בעיסת הכדורים - את הסוכר הוספתי לקוביות הבצל תוך כדי טיגונם - נותן צבע קרמלי ומעדן את הטעם. 4. אם עיסת הכדורים לא "תופסת" ניתן להוסיף עוד כף פירורי לחם. 5. גודל כדור: אני לוקחת כמות של כפית ומכדררת. 6. זמן בישול: כשעה. 7. טעים על אורז לבן. בתאבון.
 

מירבלי

New member
../images/Emo91.gifקציצות סלק ובשר טחון יאמי

מתכון: קציצות סלק רכיבים: לקציצות 1.5 ק"ג בשר טחון )בדיסקית עם החורים הגסים, אצלנו משתמשים בחזה + החלק האדום של הודו, אמא נוטה לטחון חזה ולא לשקול? מוסיפה עד שהעיסה נראת לה יציבה )לקציצות בשר ולא ירק(( 1 סלק )מרוסק על גבי פומפיה דקה( 1 תפ"א )מרוסק על גבי פומפיה דקה( 1 בצל )מרוסק על פומפיה דקה( מיץ מלימון אחד ביצה קמח מצה 4) - 2 כפות, "כמה שתופס" , להוסיף כל פעם כף עד שהתערובת יציבה כמו לקציצות( פטרוזיליה ו/או שמיר )קצוצים דק( 2 שיני שום )כתושות( מלח/פלפל/טיפה סוכר )בערך 2 כפיות, רק ע"מ לסתור את הלימון - לא למתיקות( שמן לטיגון לרוטב: בצל גדול )קלוף + קצוץ( 2 סלקים )קלופים + פרוסים )לפרוס לעיגולים וכל עיגול לרבעים( מיץ מלימון אחד רסק עגבניות )שלוש - ארבע כפות גדושות( מלח/פלפל/א.מרק/מעט סוכר )לנטרול החומציות מהרסק והלימון( מעט שמן לטיגון הבצל אופן הכנה: לערבב את כל המרכיבים של עיסת הקציצות+להשהות מעט במקרר להתגבשות )ש"יתפס" יותר טוב( = לטגן קציצות בינוניות, עד שהן מקבלות צבע יפה )לא חיבות להיות מבושלות גם מבפנים, הן עוד מתבשלות ברוטב( רוטב: להזהיב את הבצל במעט שמן+להוסיף מים )בערך 3-4 כוסות( ולהביא לרתיחה. להוסיף את רסק העגבניות+מיץ הלימון+תבלינים = להביא שוב לרתיחה, לטעום ולשפר טעם. להוסיף את הסלקים החתוכים+הקציצות = להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל בערך שעה על אש קטנה. בגמר הבישול, להעביר את הקציצות לכלי נפרד מהרוטב )רצוי לעשות זאת אחרי שהן מתקררות, כשהן חמות אחרי הבישול הן עלולות להתפרק( ולהכניס ללילה למקרר. הקציצות הכי טעימות לאכילה למחרת )ואז הן גם יותר "מוצקות"(, אני אוהבת את הקציצות הנ''ל יותר כשהן קרות, אמא עושה אותן בד''כ כבתור אחת מהמנות הראשונות בחגים - וטעים מאוד )מאוד מאוד מאוד( גם למעוך בתוך לחמניה מרוחה בחמאה או אפילו חומוס? - אם לא הולכים להשתמש בכל הקציצות )יוצאת כמות גדולה(, ניתן להקפיא אותן לאחר הטיגון ובפעם הבאה רק לבשל אותן ברוטב. הערות: כשר לפסח מ-צ-ו-י-ן מקור המתכון: פיקציה
 

נירהמ1

New member
בבקשה - קציצות בשר בשר/נירהמ1../images/Emo140.gif

קציצות בשר ברוטב עגבניות/נירהמ1 המתכון הזה אמנם לקציצות - אך אפשר בהחלט לעשות ממנו כדורים ולבשל ברוטב עגבניות, הרבה פעמים כשלא מתחשק לי מטוגן אני פשוט עושה כדורים ומבשלת ברוטב שמצורף למטה. החומרים: 500 גר' בשר טרי טחון עם מעט שומן 2-3 ביצים פירורי לחם (או חלה, או לחם לבן ישן) 6-7 שיני שום כתושות (אפשר גם יותר למי שאוהב) 1 שן שום שבורה הרבה פטרוזיליה, או כוסברה מלח, פלפל שחור, קצת כמון (אופציונאלי) שמן קנולה לטיגון הכנה: לערבב את כל החומרים להניח במקרר לחצי שעה לספיגת טעמים ליצור קציצות עגולות או ארוכות (איך שרוצים) לשים שמן לטיגון במחבת כבדה ולהוסיף את שן השום השבורה לטגן משני הצדדים להניח את הקציצות על מגבות נייר לספיגת השמן את הקציצות אפשר להגיש עם רוטב (או בלעדיו) רוטב עגבניות לקציצות - או כדורים החומרים: 5-6 עגבניות אדומות ומוצקות קצוצות דק, בלי הגרעינים והנוזלים בצל שלם מגורר 2 שיני שום שבורות 6-7 שיני שום קצוצות דק קופסא קטנה רסק עגבניות מאיכות טובה 1 פלפל חריף פטרוזיליה, או כוסברה (צרור קטן) כפית מלח, כפית וחצי סוכר (לנטרול החומציות של העגבניות), פלפל שחור גרוס טרי, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, מעט כמון (אם רוצים יותר כמון להוריד מכמות המלח( שמן קנולה (או זית אם אוהבים) הכנה: לסחוט היטב את הבצל מנוזלים (לשמור את הנוזלים) לחמם שמן בסיר, להוסיף את שני שיני השום השבורות להוסיף את הבצל הסחוט ולהזהיב להוסיף את הפפריקה המתוקה והחריפה, את הפלפל החריף (אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף), את שיני השום הקצוצות ולבחוש להוסיף את העגבניות הקצוצות ולהמשיך לטגן (בערך דקה) להוסיף את נוזלי הבצל, את השום הקצוץ ושאר התבלינים, לבחוש לבשל כעשר דקות נוספות, ואז להוסיף להוסיף את רסק העגבניות, לבחוש כחמש דקות, אש נמוכה (לא יותר, משום שלאחר הוספת רסק העגבניות הוא נחרך בקלות), להוסיף את הפטרוזיליה או הכוסברה. אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים (אני אוהבת אותו סמיך), ולכבות את האש. הערה: ברוטב אפשר להשתמש לקציצות, דגים בגריל ועוף בגריל ואפשר גם לאכול עם חצילים מטוגנים או קישואים. בתיאבון! נירה
 
קציצות עוף

מתכון: קציצות עוף רכיבים: אופן הכנה: לערבב בקערה חצי קילו עוף טחון, בצל קטן קצוץ דק, 3 שיני שום מעוכות, פטרוזיליה קצוצה דק (או קוסברה), 3 ביצים, מלח, פלפל שחור וכפית אבקת מרק עוף. להוסיף בערך 3 כפות שמן קנולה ופירורי לחם ולערבב היטב עד ליצירת עיסה אחידה ונוחה ליצירת קציצות. כמובן שהתיבול נתון לטעם האישי... ליצור קציצות בידיים לחות ולטגן עד שישחימו קלות משני הצדדים. הערות: הכי טעים חם ישר מהמחבת, אבל מאד מוצלח גם לאכול קר בפיקניק או בתוך פיתה עם חומוס ועוד דברים טובים. ואפשר גם לבשל רוטב עגבניות , ליצור כדורים מעיסת העוף הטחון , לזרוק לתוך הרוטב ולבשל עד שמוכן. ילדים מתים על זה. אפשר גם לערבב חצי כמות עוף טחון וחצי כמות בשר בקר טחון. וגם עם הודו טחון זה טעים מאד. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה