לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1470014,700 עוקבים אודות עסקים

פורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!
x
הודעה מהנהלת הפורום

המתכונים של הפורום נמצאים במאמרים ובקישורים של הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'שירשור - החמין שלי'
שירשור - החמין שלי
<< ההודעה הנוכחית
21/01/2004 | 15:26
25
193
אנא שרשרו מתכונים בהמשך להודעה זו.

יום נעים וטעים
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'יש כמובן 4 סוגי חמין שאני מכירה'
יש כמובן 4 סוגי חמין שאני מכירה
21/01/2004 | 16:34
28
אבל .....
1. של אמא שלי
2. של שכנה שלי שהוא מדהים
3. חמתי עירקי
4. חמי פרסי

עד עכשיו הכי אהבתי את של אמא שלי
והבא אחריו של שכנה שלי

המתכון של אמא שלי
מיצרכיםL
בצל
תפוחי אדמה
גריסים
שעועית
קישקע
בשר בקר עדיף פילה

הכנה
שמים שמן בסיר ענק ועליו בצל
מעל מניחים את כל המיצרכים אנחנו מניחים בשכבות.
בסוף את הבשר והקישקע.
ואז מבלים עד לרתיחה ומכניסים לתנור למשך הלילה ויום שבת.
ואז כאשר ניכנסים לבית הריר מתחיל ליזלוג ומתחילים לחשוב על צלחות עמוסות בחמין חום וטעים.
במידה ומישהיא רוצה את שאר המתכונים אז אני אברר מה הם
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'החמין שלי'
החמין שלי
21/01/2004 | 16:45
2
26
מתכון: חמין של דרומית

רכיבים:

250 גרם שעועית
200 גרם גריסים
קילו עד קילו וחצי בשר שפונדרה חתוך לקוביות גדולות
נקניק קבנוס חתוך גס
בצל אחד ענק (או שניים בינוניים ) קצוץ
5 שיני שום גדולות  פרוסות
תפוחי אדמה שלמים קלופים (כמספר האוכלים)
ביצים (כמספר האוכלים)
פפריקה מתוקה
פפריקה  חריפה
פלפל שחור
מלח
שמן

אופן הכנה:

להשרות את השעועית  כ-12 שעות במים קרים. כדאי להחליף את המים מדי פעם .  
לשטוף את  הגריסים במסננת .
לטגן את הבצל והשום  בשמן, להוסיף את הבשר והקבנוס ולטגן מספר דקות תוך ערבוב. להוסיף את השעועית , את הגריסים ואת תפוחי האדמה ולערבב. לתבל  בנדיבות  ולערבב היטב.  
לחורר בעזרת סיכה את הביצים ולהניח בעדינות למעלה.
בשלב הזה אפשר להניח  קישקע ממולע שקונים מוכן בסופר וגם אותו מחוררים מעט.  

אפשר גם להכין קיגל בסגנון הונגרי ולהניח מלמעלה:

שמים בקערה קמח ומוסיפים בהדרגה שמן תוך ערבוב עד ליצירת בצק סמיך. מתבלים  במלח והרבה פלפל שחור.
יוצרים צורה של קציצה ענקית ומניחים על  החמין.

בשלב זה מוסיפים מים רותחים  שיכסו את החמין בערך בגובה 2-3 אצבעות מעל פניו.   דבר זה תופס גם אם מכינים את החמין ללא תוספת הקישקע או הקיגל.

מרתיחים את החמין מעל להבה גבוהה. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים בערך שעה.  מוסיפים מים רותחים שיגיעו לאותו גובה  שהיה בסיר בתחילת הבישול ומעבירים לכל הלילה לתנור על חום 100 מעלות.

כדאי לבדוק פעם בכמה שעות אם חסרים מים בחמין.
כאשר החמין מוכן הוא אמור להיות עם מעט מאד נוזלים, כך שאם מוסיפים מים רותחים, צריך להוסיף ממש קצת ובזהירות.

הערות:

רצוי לבשל בסיר ברזל גדול וכבד.
אפשר כמובן להקטין את הכמויות.
את הקבנוס מוסיפים כדי שיתן  טעם מעושן לתבשיל.

זהו חמין בסגנון הונגרי למעט  הביצים ותפוחי האדמה שהם  תוספת ישראלית מבורכת.

מקור המתכון:
ד ר ו מ י ת 1

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'שדרוג הקיגל'
שדרוג הקיגל
22/01/2004 | 08:57
1
9
לגרר 1-2 בצלים, להוסיף קמח , פלפל, מלח ולעבד לבצק עם שמן.
הבצל משדרג את הקיגל בכמה רמות.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'הקיגל יקבל טעם שונה לחלוטין'
הקיגל יקבל טעם שונה לחלוטין
22/01/2004 | 15:49
6
עם תוספת הבצל. כל אחד וטעמו. אני מכינה כמו שלמדתי מאמא שלי ויוצא יותר מעודן כך לטעמי.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'נצל"ש לשאלה: אני מתכננת להכין'
נצל"ש לשאלה: אני מתכננת להכין
21/01/2004 | 16:48
4
15
חמין לשבת ולשים חיטה בשקית קוקי.  כמה מים צריך לשים גיסתי אומרת שצריך על כל כוס חיטה לשים שתי כוסות מים.  פסקל פרץ-רובין כתבה ב"אנשים" של שבוע שעבר שצריך כוס מים על כל כוס חיטה. איזה יחס הוא הנכון (בהתחשב בעובדה שגם בחמין עצמו יש מים)
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
21/01/2004 | 18:14
3
12
תסתכלי במתכון שלי - שם מופיעה התשובה במקרה..
אני שמה את השקית עם החיטה מעל החמין וכאשר אני מוסיפה מים עד כיסוי אני מכסה גם את שקית החיטה - כך שהמדידה היא לא ממש אחד לאחד אלא לפי "העין" - פשוט מים עד כיסוי (מקווה שהבהרתי את עצמי ).
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אם הבנתי נכון - את לא שמה בכלל מים'
אם הבנתי נכון - את לא שמה בכלל מים
21/01/2004 | 20:00
2
12
בשקית קוקי עצמה, אלא מדובר רק בנוזלים של החמין.
כשהכנתי חמין לפני שבועיים, שמתי מים גם בשקית קוקי וגם כמובן בחמין, והחיטה יצאה דייסתית והמים לא נספגו כל כך.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'הבנת נכון מאוד'
הבנת נכון מאוד
21/01/2004 | 20:19
1
12
והחיטה יוצאת לא רכה מידי ולא דייסתית. ובהגשה - אני פותחת את שקית הקוקי לצלחת נפרדת כי לא כולם אוהבים חיטה - וזה היתרון של שקית הקוקי.
ושוב - אני מדגישה - בלי מים בשקית - רק לעשות חרירים עם מזלג והחיטה סופגת טעמים נפלא!
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'..נשמט לי..'
..נשמט לי..
21/01/2004 | 20:20
6
סופגת טעמים ונוזלים של החמין.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'חמין עוף'
חמין עוף
21/01/2004 | 18:12
1
9
כוס שעועית לבנה יבשה
כוס חומוס יבש
כוס חיטה
שוקיים עוף - 10-12 (מספיק לכ - 6 סועדים)
6 תפו"א גדולים מקולפים וחתוכים גס
1 בצל גדול מקולף חצוי
1 ראש שום שלם(חצוי

כפית גדושה פפריקה מתוקה(אפשר גם חריפה למי שאוהב חריף)
כפית גדושה מלח
פלפל שחור לפי הטעם
כפית גדושה כמון
כפית גדושה כורכום
1 כף אבקת מרק עוף
כף דבש
כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1. את הקטניות משרים בקערה עם מים ו1/2 כפית סודה לשתיה מהבוקר (או לחילופין - אני למשל משרה מראש עם הקניה ומקפיאה במנות בפריזר כך שזה זמין לי לשימוש בכל פעם) - בהנחה שאת החמין מעמידים לבישול בלילה. בתום ההשריה - לסנן היטב (להשרות כל סוג בנפרד).
2. שמים בתחתית הסיר (אני אישית מכינה חמין בסיר לבישול איטי) את החומוס והשעועית המושרים. על הקטניות שמים את העוף (למי שמתעלם מהקלוריות..ניתן לטגן לפני כן את העוף ב- 50 גרם מרגרינה ו- 6 כפות שמן עד להלבנה ותחילת הזהבה - מוסיף מאוד!)  
3. לסדר מעל העוף את תפוחי האדמה.
4.לשים את הבצל ושני חצאי ראש השום.בצל אחד קטן שלם וקלוף.
5. את החיטה המושרית לשים בשקית קוקי, לקשור ולעשות חורים עם מזלג. לשים מעל לחמין.
6. להמיס בכוס מים רותחים את התבלינים ומרק העוף ושופכים מעל לחמין.
7. מוסיפים מים עד כיסוי.

למי שמכין בסיר רגיל:
לבשל על אש גבוהה מביאים לרתיחה להנמיך אש ולבשל כשעה.
מעבירים לתנור לכל הלילה עד לצהרי המחרת על חום נמוך של כ 80-100 מעלות צלזיוס.

סיר לבישול איטי:
שעה על חום גבוה ואח"כ להנמיך לחום נמוך ולבשל עד למחרת בצהרים.

טיפים:
ניתן להוסיף לחמין ביצים לפי מס' הסועדים, ג'חנון, קישקע ועוד כיד הדמיון הטובה .
אפשר להחליף שוקיים בבשר בקר שמתאים לחמין.











בישול לילדים >>
לצפיה ב-'תיקונצ'יק'
תיקונצ'יק
21/01/2004 | 20:23
2
את הדבש מוסיפים לתערובת התבלינים במים הרותחים. אפשר להוסיף יותר מכף - לפי טעמכם.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'גיוון לחמין - ג'חנון'
גיוון לחמין - ג'חנון
22/01/2004 | 00:54
23
הוספתי בפעם האחרונה במקום קישקע (אפשר בנוסף..).
מכוסה כחצי גובה מים.
יצא - משהו משהו.
הג'חנון ולידו הביצים הקשות מתאים כחלק מ. הצהריים או בארוחת הבוקר.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'שאלה בענין הביצים בחמין .'
שאלה בענין הביצים בחמין .
22/01/2004 | 09:02
5
10
יש טענה שאסור לשים ביצים עם קליפתן, לבישול, יחד עם מרכיבי אוכל אחרים.
הטענה היא שקליפת הביצה מפרישה כל מיני חומרים לא סימפטיים בזמן הבישול הממושך, שנספגים בתבשיל.
לכן, אני נוהגת לבשל ביצים קשות מחוץ לסיר החמין ולהוסיף אותם ללא קליפה לבישול האיטי כל הלילה.

היש אמת בטענה ?
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'לדעתי ממש אין אמת ,אך לפני ההוספה'
לדעתי ממש אין אמת ,אך לפני ההוספה
22/01/2004 | 09:51
1
2
לסיר החמין או לג'חנון
אני תמיד שוטפת אותם עם סקוצברייט וסבון כלים
ושוטפת טוב ואז מכניסה לסיר לכל הלילה

עוד מעט יוצאת לדרך
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'לפי מה שאני יודעת א ס ו ר'
לפי מה שאני יודעת א ס ו ר
22/01/2004 | 12:01
11
לשטוף את הבצים עם סקוצברייט כיוון שהקליפה של הביצה סופגת את החומר ומחדירה אותה לתוך הביצה
והחמין שלי הוא:
מטגנים בצל
מוסיפים את הבשר(אני מוסיפה פילה מדומה מס' 6)
או אפשר חתיכות שוארמה
וממשיכים לטגן
מוסיפים תפוחי אדמה
חיטה וחומוס שהושרו במים (לא חייב הרבה זמן)
שיני שום
פלפל חריף ירוק (לפי הטעם)
פלפל שחור+אדום
מלח
אבקת מרק
עלי דפנה
כמון
חרתיחים בערך חצי שעה
ואז לפלטה מכניסת השבת
יוצא טעים להפליא
הקטן שלי מת על החיטה
בתאבון
ארית
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'לא יודעת אם יש בזה אמת, הבעיה היא'
לא יודעת אם יש בזה אמת, הבעיה היא
22/01/2004 | 10:04
3
שביצים מקולפות מתיבשות בתבשיל אז הפיתרון שלי הוא להרתיח את הביצים, לבשל מספר דקות, לשטוף היטב ואז להוסיף לסיר. למטרה זו של בישול ארוך אני משתמשת בביצים הטריות ישר מהלול (של תנובה/גליקסמן).
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אני מבשלת את הביצים לפני שאני'
אני מבשלת את הביצים לפני שאני
22/01/2004 | 10:42
3
מוסיפה אותן לסיר של החמין.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'ומה שאני עושה לביצים של החמין '
ומה שאני עושה לביצים של החמין
22/01/2004 | 22:14
8
וזה ברצינות:

אני מבשלת אותן לפני שאני שמה בסיר ומכניסה אותן עטופות בניר כסף לסיר.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'חמין מרוקאי'
חמין מרוקאי
22/01/2004 | 10:26
3
18
זה מתכון שלקחתי מדודה שלי כי זה החמין היחידי שאני אוהבת (חוץ מאשר את של סבתא שלי).

להשרות חומוס ושעועית ביום חמישי או בשישי בבוקר לפחות ל-6 שעות.
דרך אגב, דודתי עושה שעועית, סבתי עושה חומוס ואני את שניהם.
לטגן את הבשר +העצמות בשמן, למלא מים חמים. לשים את הקטניות (המסוננות) וראש של שום (לא מקולף אך קטום בראשו). אני מוסיפה גם חופן גריסים.
לבשל כ-30 דקות ברתיחה. אם עולה קצף - לקפות.
לשים תפו"א קלופים קטנים או בינונים, אפשר גם בטטות.
בינתיים ביצים לבשל בסיר נפרד.
תיבול: מלח, פלפל שחור, כפית מרק עוף, פפריקה, כורכום (מעט), כמון, חצי כוס שמן זית (תלוי בכמות החמין, היא שמה כוס).
לתת לבעבע כ-20 דקות.

לשים את הביצים והקישקע (זו תוספת שלי).

לשים בתנור מחומם ללילה.

כמובן שאפשר להוסיף - קיגל, ג'חנון, חיטה (אפשר בקוקי), וכל מה שאוהבים. אך זה העקרון.

בתאבון.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'כמה שאלות:'
כמה שאלות:
22/01/2004 | 12:26
2
6
באיזה בשר את משתמשת?
גריסים וחיטה הם דברים שונים? (סליחה על השאלה)...
מהו החום בו את אופה משך הלילה את הקדירה?
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'בהנחה שהשאלות אלי -'
בהנחה שהשאלות אלי -
22/01/2004 | 12:50
1
4
אני משתמשת בבשר לחמין (ככה אני אומרת לקצב) ואם אני לא טועה מדובר בצוואר.
גריסים וחיטה הם לא אותו דבר. וטוב שאת שואלת כי קניתי גריסים בחנות טבע והיה להם צבע לבנבן כזה (גריסי פנינה) ואילו בסופר זה באמת נראה כמו חיטה. בפעם האחרונה קניתי בלית ברירה בסופר אבל אני מעדיפה את אלה בחנויות הטבע.
אצלי בתנור אני שמה על דרגה מס' 3 - נדמה לי שזה משהו כמו 100 מעלות.
רצוי להכין ולהכניס בסביבות 18:00 19:00 ביום שישי ולבדוק לפני השינה ובבוקר שיש מספיק מים (אבל שלא יהיו יותר מדי).
בחמין הזה יש בתחתית רוטב סמיך וטעים - פשוט לחמם חלה בתנור ולנגב !

בישול לילדים >>
לצפיה ב-'תודה '
תודה
22/01/2004 | 13:11
1
לצפיה ב-'תודה לכולם, השירשור עלה לטאגליינס'
תודה לכולם, השירשור עלה לטאגליינס
23/01/2004 | 11:26
2
3
לצפיה ב-'איך מוסיפים את הג'חנון לחמין?'
איך מוסיפים את הג'חנון לחמין?
25/01/2004 | 13:44
1
11
לצפיה ב-'אף אחת לא יודעת?'
אף אחת לא יודעת?
27/01/2004 | 09:38
7
האם בשקית קוקי?
בישול לילדים >>

הודעות אחרונות

20:44 | 14.07.20 timiהאחת
20:40 | 14.07.20 timiהאחת
18:01 | 11.07.20 timiהאחת
17:58 | 11.07.20 timiהאחת
17:56 | 11.07.20 timiהאחת
17:55 | 11.07.20 timiהאחת
17:54 | 11.07.20 timiהאחת
12:27 | 06.07.20 timiהאחת
12:23 | 06.07.20 timiהאחת
19:41 | 03.07.20 timiהאחת
19:38 | 03.07.20 timiהאחת

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ