קציצות בשר בקר

timiהאחת

New member
מנהל
קציצות בשר בקר

מצרכים:
500 גר' בשר טחון טרי צלעות.
1 בצל גדול קצוץ במג'מיקס.
3 שיני שום כתושות.
חופן עלי סלרי ללא הגבעולים.
חופן עלי שמיר.
חופן עלי פטרוזיליה.
1 ביצה.
כוס פירורי לחם מלא.(כוס פלסטיק של שתייה קרה).
2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן.
כף כורכום.
כפית כמון.
כפית מלח גס.
חצי כפית פלפל שחור גרוס.
קצת אגוז מוסקט.

ההכנה:
1. לערבב היטב את כל המצרכים הנ"ל. את הירק לקצוץ במג'מיקס
ולהכניס למקרר לשעה לספיגת טעמים.

רוטב:
1 שקית אפונה של סנפרוסט. רצוי אפונה גדולה.
3 בצלים קצוצים במג'מיקס.
כף כורכום.
4 כפות פפריקה מתוקה.
2 כפות אבקת מרק עוף בשרי ללא מונסודיום, וללא גלוטומט.
כפית מלח גס.
פלפל שחור גרוס.

לטגן את הבצלים, לאחר מכן לשטוף היטב במסננת את האפונה במים קרים ולהמשיך לטגן..בערך רבע שעה עם תבלין הכורכום, להוסיף את שאר התבלינים ולטגן לעוד 5 דקות.
להוסיף מים רותחים...שיכסו את תכולת הקציצות ולבשל במשך שלושת רבע שעה, לפזר מלמעלה כמה גבעולי עלי סלרי לטעם.
ובתיאבון.

 
למעלה