מי רוצה מתכון לחמין????

timiהאחת

New member
מנהל
מי רוצה מתכון לחמין????

אשמח לעלות מתכון, מחכה לתגובות.

 

raya

Well-known member
בשמחה ארצה מתכון לחמין.. תמיד מתלבטת איך להכין
 

timiהאחת

New member
מנהל
מתכון לחמין

כאשר אני מכינה את החמין אין לי מידות מדוייקות של התבלינים, אך אנסה לדייק ככל האפשר.

מצרכים:
אוסובוקו טרי (לפי מספר הסועדים).
שפונדרה טרי (לפי מספר הסועדים).
בשר שריר טרי 8 (לפי מספר הסועדים).
חבילה רגל עגל פרה, או חבלה עצמות מח.
5 בצלים קצוצים.
2 ראשי שום.
חבילה שעועית לבנה (מושרית במים לילה לפני).
חבילה חיטה.
תפוחי אדמה.
ביצים
6 עלי דפנה
אבקת מרק עוף אמיתי ללא מונסודיום ללא גלוטומט.
מלח גס, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כורכום.
חבילה קישקע (אני מעדיפה של חברת אסלי עמוס).

ההכנה:
לטגן את הבצלים,עם 6 עלי דפנה כאשר הבצלים מתחילים להזהיב להוסיף את השום וכל התבלינים, ולטגן לכמה דקות.
להוציא את הבצלים מהסיר, להוסיף מעט שמן להוסיף את כל הבשרים ולסגור היטב משני הצדדים.
להוסיף לשעועית מלח..פלפל..פפריקה כורכום ושלוש כפות שמן ולערבב היטב.
להכניס לסיר את הבצלים (את יתרת הבצלים לשמור)
מעל הבצלים להניח את כל העצמות.
מעל העצמות להניח את הבשר.
מעל הבשר לפזר את השעועית.
מעל השעועית לפזר את התפוחי אדמה.
לקחת קערה, להוסיף את החיטה מעל החיטה לפזר פפריקה מתוקה, מלח פלפל, כורכום מעט שמן זית, להכניס לשקית קוקי למלא את השקית קוקי במים קרים מעל גובה תכולת החיטה ולקשור את השקית, ולהניח במרכז הסיר, יש לחורר עם מזלג מסביב לקשירה של השקית שקשרנו. להניח את הקישקע.
לבשל ביצים קשות, ולהכניס אותם לסיר של החמין.
למלא מים רותחים מעל גובה תכולת המצרכים, ולבשל שעה עם מכסה פתוח.
ואחכ להכניס לתנור ל-100 מעלות לכל הלילה, או להעביר לפלטה.

במידה ואין לכם את כל הבשרים הנ"ל, ניתן להשתמש רק בבשר אוסובוקו זה בסדר, או בשר שריר 8.
בהצלחה.
 
למעלה