קציצות בקר והודו ברוטב

timiהאחת

New member
מנהל
קציצות בקר והודו ברוטב

מצרכים:
500 גר' בשר בקר טחון פעמים.
100 גר' בשר טרי שווארמה הודו.
1 בצל מגורר על פומפיה.
4 שיני שום כתושות.
2 ביצים.
חצי כוס פירורי לחם + 2 כפות פירורי לחם.
1 תפוח אדמה גדול מגורר על פומפיה לא החלק הגס.
כפית מלח פלפל שחור גרוס.


לרוטב:
1 בצל לבן פרוס.
1 בצל סגול שלם.
3 תפוחי אדמה שלמים ומקולפים.
6 שיני שום פרוסים.
חבילה אפונה עדינה קפואה.
2 כפות אבקת מרק עוף בשרי רכיבים טבעיים בלבד.
כפית מלח..כורכום...פפריקה מתוקה הונגרית רצוי של חברת מימון.

ההכנה:
1. לערבב היטב את הבשר עם כל
המצרכים הנ"ל.
2. להכניס חצי שעה למקרר לספיגת
טעמים.
3. ליצור עיגולים מהבשר, ולטגן.

הכנת הרוטב:
לחתוך לרצועות עבות את הבצל הלבן, את הבצל הסגול להשאיר שלם ולטגן על אש קטנה עם השום.
להוסיף את האפונה, ואת תפוחי האדמה ולטגן על אש קטנה ולערבב
להוסיף את התבלינים ולהמשיך לטגן עד שהאפונה נהיית רכה (שימו לב! את תבלין הפפריקה להוסיף בגמר הטיגון ולטגן לעוד 3 דקות נוספות.
להוסיף מים רותחים ואבקת מרק עוף.
כאשר הרוטב רותח להוסיף את הקציצות ולבשל 40 דקות על אש נמוכה.

בנוגע לבשר הבקר:
אני אוהבת להשתמש בצלעות מספר 2 טחון פעמיים
הפעם קניתי בשר מאורגאוי מיושן של מעדני הטלה בשר נהדר, אך אסור להקפיא אותו בשנית מאחר והוא מיושן.

 
למעלה