מבשלים לפסח?

חנהפ

Active member
מאפינס ירקות ללא גלוטן

רכיבים:
3 זוקיני
3 גזר
2 בטטה
2 בצל
2 שיני שום
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית בזיליקום מיובש
4 ביצים
1/2 כוס קמח תפו"א
1/4 1 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מגררים את כל הירקות על מגררת גסה
מערבבים עם שאר החומרים
ממלאים שקעים בתבנית מאפינס
אופים בחום 185 מעלות כשעה.

 

חנהפ

Active member
עוגת שייש ללא גלוטן

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/04/blog-post_342.html[/URL]

החומרים:
10 ביצים מופרדות
1/2 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח תפו"א
2 כפות קקאו מסונן
קליפה ומיץ מחצי תפוז
אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר
להניח בצד
להקציף את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר והסוכר וניל
להוסיף בזרזוף את השמן
להוסיף בבחישה ידנית את הקמח תפו"א ואבקת האפיה
לאחד את קציפת החלמונים עם קצף החלבונים
לחלק לשתיים
למחצית להוסיף את הקקאו, קליפת התפוז והמיץ, לערבב
להניח בתבנית לסרוגין מהעיסות השונות, לערבב קלות בעזרת כף
לאפות בחום 170 מעלות כ- 40 דקות.

 

חנהפ

Active member
עוגת שוקולד ללא גלוטן

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/04/blog-post_17.html[/URL]


רכיבים:
4 ביצים
2 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1/2 כוס קקאו מסונן
1 כוס קמח תפו"א
1/3 כפית אבקת אפיה
1 כוס אגוזים טחונים
אופן ההכנה:
מקצים את הביצים בשלמותן עם הסוכר
מוסיפים בזרזוף את השמן, תוך הקצפה
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את שאר החומרים
יוצקים לתבנית מלבנית ח"פ
אופים בחום 180 מעלות 40 דקות
כשהעוגה מתקררת אפשר לצפות בקרם שוקולד
לציפוי:
להמיס
150 גר' שוקולד מריר עם 1/2 מיכל שמנת צמחית של השף הלבן
להוסיף 2 כפות ברנדי,
לערבב עד שאחיד ולצקת על העוגה.

 
למעלה