רוצה להתחיל לאפות!

רוצה להתחיל לאפות!

היי,

אשמח אם תוכלו להכווין אותי לכמה מ"אבני הדרך" לאופה המתחיל.

מתכונים שאהנה מהכנתם, שיהיו טעימים.

יש לי מעבד מזון ומיקסר י-ד-נ-י

תודה רבה.
 

shron17

New member
תפרטי קצת יותר, לאיזה סוגי מאפים את מתכוונת ?

האם לתערובות לעוגות בחושות , או ממש מאפה של בצקים ?
(יש בצק פריך, בצק עלים, בצק שקם ,בצק לבסיס לעוגה, בצק שמרים וכו' ?
מה היית רוצה מכול אלה ?
&nbsp
&nbsp
 

shron17

New member
מאפה שהכנתי וכול אוהבים,,

ההמלצה שלי: מאפה טעים במיוחד,לאוהבי בטטות אפויות:

מאפה בטטות על בסיס בצק פריך :
הכנת בצק פריך :
80 גרם חמאה קרה, לחתוך לקוביות.
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
ביצה אחת.

להכנת תערובת למאפה :
2 בצלים סגולים (או 1 ממש גדול) לפרוס לפרוסות,
2-3 בטטות מאורכות,לבשל בסיר מים ,רק עד לתחילת ריכוך, (15 דקות בערך),
1 כף רוזמרין טרי,קצוץ דק-דק
2 ביצים
1/2 מיכל שמנת לבישול
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1)ראשית מכינים את הבצק: מכניסים למעבד -מזון: חמאה, קמח ,ומלח,
ומערבלים כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה ,ומערבלים שוב,עד שמתגבש כדור -בצק.
(אם יבש מדי ולא מתגבש לכדור,נוסיף כף או שתיים של מים קרים,למעבד המזון.)
לאחר עירבול מאוד קצר,אוספים בידיים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ,
ומכניסים למקרר לשעה.
לאחר שעה,מחממים את התנור ל-180 מעלות חום.
2) במחבת מחממים מעט שמן ,ומטגנים את פרוסות הבצל, כ-5 דקות-
על אש בינונית,עד שנעשים שקופים.
3)בינתיים פורסים את הבטטות המבושלות ,לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.
לא לבשל יותר מדי, אלא רק עד לריכוך חלקי,שיאפשר לפרוס פרוסות יציבות ,
ולא רכות מדי.
4) בקערה טורפים ביחד: ביצים, 1/2 מכיל שמנת-לבישול, רוזמרין, מלח ופלפל.
ויוצקים לתבנית מעל שכבת עיגולי- הבטטות.
רידוד הבצק : להניח את הבצק על ניר אפיה,על השיש ,(או במקום יציב ונוח לרידוד),
וגם מעל הבצק מניחים ניר -אפייה, ומרדדים במערוך ,כשהבצק יהיה מונח,
בין 2 ניירות -האפיה,ומרדדים לעלה בצק דק.
מניחים את עלה -הבצק בתבנית משומנת קלות,(מס' 24 ס"מ). ומפזרים מעליו
את הבצל המטוגן ,
ומעליו מסדרים את עיגולי הבטטה,שיהיו מונחים זה ליד זה.
ומעל הכל יוצקים את בלילת הביצים.
מכניסים לתנור המחומם , ואופים כ- 30 דקות- 40 דקות- או עד שהמאפה משחים.
מצננים את המאפה הלוהט מחוץ לתנור,עד שיהיה חמים ,אך לא לוהט,
ורק לאחר צינון ,יהיה קל לחתוך את המאפה, למנות,מבלי שיתפרק.
מתקבל מאפה נפלא וריחני ,טעים מאוד, וקל להכנה.
 
וואו :) נשמע מדהים!!! (אודה למתכונים נוספים)

אגב, במעבד מזון - עם איזה סכין מערבבים את הבצק?

היי,

חשבתי להתחיל עם עוגות בחושות, עוגות גבינה, בצק שמרים, מאפים...

תודה רבה!
 

shron17

New member
לבצק,משתמשים במעבד -המזון עם להב -הפלדה,

לבצק:
כשרואים לאחר ערבוב קצר שנוצרים פירורי-בצק ,מוסיפים את הביצה,
ומערבלים עוד כמה שניות, ומתקבל בצק דביק ואחיד,
עוטפים בניילון-נצמד ומכניסים למקרר להתיייצבות.
 
היי

ניסיתי את המתכון והבצק לא הפך פריך
עשיתי בדיוק מה שכתוב
הבצק נשאר בצק אם כי אפוי מעט
יש לך מושג למה?
 

shron17

New member
בצק שלא יוצא אפוי מספיק ,אולי בעיה בחום התנור.

ואם המרקם לא פריך,יתכן ועורבל זמן רב מדי:
יש לערבל את החומרים שבמעבד -המזון ,רק שניות ספורות בלבד.
ערבול יתר של הקמח ,הופך אותו למרקם כבד ולא פריך.
 
התנור פיקס

כן ערבלתי הרבה זמן את הבצק
יכול להיות שכאן הבעיה
בכל מקרה
רק רוצה לוודא
לא אופים את הבצק לפני ששים את המילוי נכון?
 

shron17

New member
נכון,על הבצק המרודד דק,להניח את המילוי ,ולאפות ביחד,,,

אופים בתנור שחומם מראש, לחום בינוני,180 מעלות.
 
למעלה