בניצה - מאפה גבינות בולגרי

בניצה - מאפה גבינות בולגרי

בניצה - מאפה גבינות בולגרי

קבלו מתכון למאפה פיצוץ אסלי בולגרי
את המחמאות תשמרו לעצמכם....


החומרים לבצק - לתבנית עגולה הכי גדולה חד פעמי

1/4 ק"ג קמח לבן רגיל - מנופה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס מים

אופן הכנת הבצק

להכניס את החומרים למיקסר וללוש כמה דקות על מהירות איטית עד שהחומר מתאסף ואחר"כ עוד כמה דקות על המהירות הגדולה ביותר.
להניח בצד מכוסה למנוחה כ- 1/2 שעה.

לאחר מנוחה של הבצק, לחלק ל-4-5 חלקים.
כל חלק פותחים על משטח מקומח - חייבים כל הזמן לדאוג לקמח את משטח העבודה בכדי שאפשר יהיה לפתוח בצק דק ככל האפשר (כמו נייר אפייה).
לשפוך מעל הבצק מעט שמן
ולהוסיף מעל את המלית.
לגלגל לרולדה ואחר"כ לחילזון.
לשפוך שמן (בערך 5 כפות) בתחתית התבנית
לשים את החילזון מעל השמן
להכין עוד רולדה ארוכה וללפף אותה מסביב לחילזון שבתבנית.
כך ממשיכים למלא את התבנית ברולדות מלופפות עד שהתבנית מתמלאה.
בסוף לשפוך מעל כל התבנית שמן.
לפזר שומשום וקצח
לאפות בחום בינוני עד להזהבה.



ניתן למלא גם במליות:

בשר

תרד ובולגרית

פטריות ובצל מטוגן

חצילים ובולגרית

-------------------------------------------------------------------------

מלית פטריות ובצל


לטגן המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןן בצלים (אני טיגנתי 5 גדולים לשתי פשטידות)
להוסיף 2 קופ' פטריות חתוכות ולהמשיך לטגן
לתבל במלח ופלפל שחור


================================
מלית תרד וגבינה


650 ג' תרד

2 ביצים

2 כפות גבינה צהובה מגוררת
3/4 קוביה בולגרית (או חב' גבינה טוב טעם + מעט מלח)


להכנת המלית

לשטוף היטב את התרד

לקצוץ את התרד,ולהעביר לסיר.

להוסיף מים עד חצי מגובה התרד,

לתבל במעט מלח.

להרתיח, להנמיך את הלהבה לנמוך ביותר , לכסות ולהמשיך בבישול בין 7-10 דקות.
לצנן את התרד, ולסחוט היטב ולשים בקערה

להוסיף לקערת התרד - קובית גבינה בולגרית מפוררת, כף גב"צ וביצה.

(במקום בולגרית ניתן להשתמש בגבינה טוב טעם + מעט מלח


לתבל במלח ופלפל שחור ולערבב

======================================

החומרים למלית גבינה

1 קוביה גבינה בולגרית (אם אין אפשר עם גבינה טוב טעם ולהוסיף מלח)
2 ביצים
1 כף שמן
2 כפיות יוגורט

ניתן להוסיף מעל המלית מעט צ`ובריצ`ה / זעתר.

אופן הכנת המלית

בקערה לערבב את הביצים
להוסיף את הגבינה הבולגרית ולמעוך עם מזלג עד שאין גושים
להוסיף את היוגורט והשמן
לערבב את כל החומרים היטב
 

raya

Well-known member
מעולה!! אכין לבת שלי כאשר תגיע עם הנכד באמצע השבוע.

שבת שלום!

רעיה
 

raya

Well-known member
בניצה - שאלה (קצת טיפשית האמת....).
איך מגישים /חותכים את המאפה?
כלומר - האם לחתוך מעין משולשים או לקחת מהחילזון?
ועוד משהו - 250 גרם קמח מספיקים לכמות הזו?

תודה,

רעיה
 
תשובות

איך חותכים? חחחחחחחחחחח
אני לוקחת סיבוב מהבניצה ותאמיני לי הייתי מסיימת הכל לבד.....בלי סכין
לאורחים הכי טוב בלי שייתפורר
תוציאי סיבוב אחד של בצק ואת יכולה לחתוך חתיכות מלבניות,

לגבי הבצק- 250 גר זה המון בערך 1/2 1 כוסות (140 גרם 1 כוס)
קחי בחשבון שאת צריכה למתוח את הבצק עד שיהיה דק

בהצלחה
 

shira1la

New member
זה נראה טעים!!!

וואו מה עשית לי עם התמונה...
בהחלט ננסה את זה! :)
 
מי שמתקשה לפתוח את הבצק דק דק,

מרכיבי הבצק כמו בצק פילו,
צריך לפתוח דק מאוד , לכן אם רוצים לקצר תהליכים
ניתן לקנות בצק פילו, להכין את המלית, למלא ולגלגל.
 

raya

Well-known member
אין סיכוי שאקנה בצק פילו... אתמודד עם הבצק שלך.
הגעתי לא מזמן מתל אביב עם הבת והנכד, מקווה שאספיק בכל הבלגן גם להכין את הבניצה.

רעיה
 

raya

Well-known member
נא להיאזר בסבלנות.... הבית אמור ל"התמלא" בנכדים לקראת סוף השבוע.

לילה טוב!

רעיה
 
למעלה