מתכון
ירקות:
1 חציל פרוס מטוגן
1 גזר גדול פרוס, מרוכך
8 עגבניות מקולפות קצוצות
1 בצל קצוץ
1 קילו בשר בקר טחון
1 חבילה דפי לזנייה(או פחות, תלוי בגודל התבנית)
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה
1/4 כוס מים
שמן לטיגון
אופן הכנה:
לקלוף עגבניות ולקצוץ
לפרוס גזר ולרכך במים חמים
לטגן את העגבניות על אש בינונית, להוסיף את הרסק עגבניות, תבלינים ו-1/4 כוס מים. לבשל ולערבב מידי פעם עד שנוצר רוטב סמיך.
לטגן בצל ולהוסיף בשר עד שהבשר מבושל, ולתבל.
בתבנית משומנת מעט לשים שכבה של דפי לזנייה.
מעל לשים שכבה של בשר ורוטב עגבניות, לזנייה, חצילים וגזר, שכבה של לזנייה. יש לחזור על זה עד שמגיעים לשפת התבנית.
בסוף שמתי עגבנייה פרוסה
אני השתמשתי בתבנית קטנה והלזנייה יצאה גבוהה.
לאפות במשך כשעה בחום של 170 מעלות. במהלך האפייה שמתי נייר כסף כדי שלא יישרף למעלה.
אם משתמשים בתבנית גדולה יותר זמן האפייה מתקצר.