סדנא להכנת לזנייה בשרית

daimond1

New member
סדנא להכנת לזנייה בשרית


עגבניות: עשיתי בהן חריץ עם סכין ושמתי סיר עם מים חמים. אפשר לשים בקערה עם מים רותחים ולכסות עם ניילון נצמד.
בשתי הצורות הנ"ל קליפת העגבנייה מתקלפת בקלות
 

daimond1

New member
גזר פרוס

חתכתי לעיגולים ואח"כ שמתי בסיר עם מים עד לריכוך הגזרים.
 

daimond1

New member
דפי לזנייה

השתמשתי בדפי לזנייה בטעם תרד.
בסיר עם מים חמים (כשהאש דלוקה) שמתי כל פעם 2 דפים בסיר, בערך דקה לריכוך הדפים.
 

daimond1

New member
בסוף שמתי עגבנייה פרוסה

בשכבה האחרונה אפשר לשים רוטב עגבניות או רוטב בשמל.
 

daimond1

New member
מתכון

ירקות:
1 חציל פרוס מטוגן
1 גזר גדול פרוס, מרוכך
8 עגבניות מקולפות קצוצות
1 בצל קצוץ

1 קילו בשר בקר טחון
1 חבילה דפי לזנייה(או פחות, תלוי בגודל התבנית)
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה
1/4 כוס מים
שמן לטיגון

אופן הכנה:
לקלוף עגבניות ולקצוץ
לפרוס גזר ולרכך במים חמים
לטגן את העגבניות על אש בינונית, להוסיף את הרסק עגבניות, תבלינים ו-1/4 כוס מים. לבשל ולערבב מידי פעם עד שנוצר רוטב סמיך.
לטגן בצל ולהוסיף בשר עד שהבשר מבושל, ולתבל.
בתבנית משומנת מעט לשים שכבה של דפי לזנייה.
מעל לשים שכבה של בשר ורוטב עגבניות, לזנייה, חצילים וגזר, שכבה של לזנייה. יש לחזור על זה עד שמגיעים לשפת התבנית.
בסוף שמתי עגבנייה פרוסה
אני השתמשתי בתבנית קטנה והלזנייה יצאה גבוהה.
לאפות במשך כשעה בחום של 170 מעלות. במהלך האפייה שמתי נייר כסף כדי שלא יישרף למעלה.
אם משתמשים בתבנית גדולה יותר זמן האפייה מתקצר.
 
נראה נפלא. תודה על הסדנה

'WOWW, השקעה גדולה בצילום הסדנה. אישית אין לי סבלנות שכזו. רוצה לזניה גבוה
מה גודל התבנית?
התמונות מעולות
יום חמים
טלי
 
ווואו מהמם!

אני הייתי מערבבת את הבקר עם רוטב העגבניות לפני ששמה אותו כשכבה, סתם כי זה קל יותר.
ושאלה - אני אף פעם לא מרככת את דפי הלזניה לפני, והאמת שיוצא די טעים. מה ההבדל מבחינת התוצאה? זה לא יוצא רך מדי?
 
למעלה