הכנת בקלווה צעד אחר צעד

פוקסי99

New member
הכנת בקלווה צעד אחר צעד

החומרים חבילת בצק עלים של 1ק"ג מחולקת ל3 1/2 3 כוסות אגוזי פקאן טחונים לא דק מידיי 1/2כוס סוכר 1 כף הל (ממליץ מאד להשתמש בהל טחון טרי הל שנשמר זמן רב מאבד מהארומה והריח הנהדר) לערבב את החומרים יחד לרדד את העלה לגודל התבנית למרוח את התבנית המרגרינה ולהניח את העלה בתבנית למתוח את הקצוות עד שהעלה ממלא את כל גודל התבנית לשפוך חצי מהכמות של האגוזים על כל שטח העלה לרדד עלה נוסף ולהניח על האגוזים של החלק הראשון לשפוח את חצי הכמות של האגוזים על העלה השני לרדד את החלק השלישי של הבצק ולהניח על תערובת האגוזים לחתוך למעוינים לפי גודל ההגשה בערך צלע של כ3 ס"מ לאחר חיתוך העוגה (יש להקפיד שהחיתוך יהיה עד התחתית) להזליף בערך חצי כוס שמן על כל העוגה לאפות במרכז התנור ב170 מעלות עד אשר החלק העליון מקבל צבע חום יפה ורואים שהעלים תפחו ונראים אוורירים להוציא מהתנור ולנמתין עד אשר העוגה קרה להכין בסיר קטן1 כוס מים 1/4 1 כוס סוכר ו1/2 כפית הל לבשל עד שירתח לשפוך את הסירופ על העוגה כאשר הוא חם בתאבון יש המוסיפים לאגוזים 1/2 כמות של בוטנים טחונים ויש המוסיפים כמות של פיסטוק חלבי בתמונה מרדדים עלה
 

פוקסי99

New member
מניחים בתבנית

ומותחים בעדינות עד לכיסוי כל התבנית במקרה ונוצרים חורים פשוט לוקחים חתיכת עלה ומדביקים
 

פוקסי99

New member
וכך נראת הבקלווה לפני הכניסה לתנור

כל העוגה מעוינים בשלב זה מזליפים את השמן על כל המעוינים ןהעוגה הולכת לתנור
 

פוקסי99

New member
וכך היא יוצאת לאחר האפיה

מבקש להדגיש בזמן הרכבת הבקלווה יש הרגשה שהיא נמוכה מידיי ומשהו לא בסדר אין מה לדאוג: בזמן האפיה בצק העלים מקבל נפח והבקלווה יוצאת גבוה ונהדרת
 

פוקסי99

New member
ומזליפים את הסירופ על המעוינים

הסירופ החם נספג בעוגה ויוצא מרקם נהדר כמו דבש
 
תודה פוקסי על הסדנא נראה יאמי ו../images/Emo3.gif

אהבתי את הצפורניים
 
למעלה