חמין צעד צעד

פוקסי99

New member
חמין צעד צעד

4 בצלים קצוצים דק 12 תפוחי אדמה חתוכים לשמיניות 3/4 קילו שעועית לבנה ואדומה 1/2 1 קילו בשר 1 קילו רגל עגל 1/2 קילו גריסים או חיטה 12 ביצים כף מלח כפית פלפל שחור 8 שיני שום כתושות 2 שקיות אבקת רוטב צלי כף גדושה אבקת מרק עוף 1/4 כוס שנן לטיגון מחממים את השמן שופכים פנימה את הבצל עד שנהיה שקוף מוסיפים את הפלפל השחור מוסיפים את השום תוך בחישה מוסיפים את המלח ואת שקיות רוטב צלי מוסיפים כף אבקת מרק עוף והכל תוך בחישה מוסיפים 3 כוסות מים תוך בחישה כאשר הנוזלים רותחים מורידים את הלהבה לאש קטנה בנתיים מסדרחם בתחתית הסיר את תפוחי האדמה מעל תפוחי האדמה שופכים את השעועית ומפזרים הייטב על השעועית שופכים חצי מהבצל והתבלינים אשר בישלנו ומפזרים הומגני על השעועית ועכשיו שמים את הבשר גאשר בשר הבקר בהייקף ועצמות הרגל במרכז שוטפים הייטב את הגריסים (או החיטה) ומפזרים מלמעלה יש להקפיד להשאיר את גובה הגריסים כ3 ס"מ מקצה הסיר מכוון שבזמן הבישול הגריסים תופסים נפח. על הגריסים שופכים את החצי השני של הבצל המטוגן ומפזרים עושים שקע עם כף ולכל שקע מכניסים ביצה קשה אשר בושלה קודם מוסיפים מים עד גובה הגריסים מניחים על הכיריים עד אשר המים רותחים למספר דקות ומורידים את הקצף מלמעלה מורידים לאש קטנה ונותנים לסיר להתבשל כשעתיים לאחר שעתיים מעבירים לתנור במום של 100 מעלות עד לפני הארוחה בתמונה הבצל לפני הקיצוץ
 

פוקסי99

New member
ועכשיו השמן לסיר

אני מכין את כל פריטי הטעם הבצל והתבלינים בסיר נפרד ולאחר מכן מוסיף לסיר הראשי
 

פוקסי99

New member
ומוסיף שום כתוש

בשלב הוספת השום והתבלינים רצוי להוריד את חום הלהבה
 

פוקסי99

New member
ואבקת מרק עוף

לאלו אשר פוחדים מאבקות ניתן לוותר אבל האבקות מעצימות את הטעם מי שלא אוהב שיוסיף לבצל עלי סלרי שורש סלרי ופטרוזיליה ויבשל ולאחר מכן להוסיף לחמין
 

פוקסי99

New member
מניח את הבשר על השעועית והתבלינים

וכאן לפי התמונה יש הפתעה לא צפויה כאשר באתי להניח את עצמות הרגל הריח של העצמות לא נראה לי נראה שהוא הגיעה מקולקל ואצלי בנושא אוכל עם יש ספק אז אין ספק פשוט זרקתי את העצמות ומכוון שהחנויות היו סגורות הוספתי במקום גרונות הודו וזה יצא גם טעים
 
למעלה