אז למה באמת לא ../images/Emo209.gif??
נשים הרות רגישות יותר לזיהומים שמקורם במזון ועלולות לחלות בעקבותיהם, בעוד שנשים שאינן בהריון לא ילקו בהרעלה או יפתחו מחלה קלה בלבד. העובר פגיע במיוחד למזהמים מהמזון, מכיוון שהמערכת החיסונית שלו לא סיימה להתפתח ואינה יכולה להילחם נגדם ביעילות. המזהמים המסוכנים ביותר לנשים הרות הם החיידק ליסטריה מונוציטוגנאז והטפיל טוקסופלסמה גונדי. בנוסף, החיידקים סלמונלה ואי קולי (E Coli) יכולים לגרום בהריון למחלות בדרגת חומרה גבוהה לעומת נשים שאינן הרות. ליסטריה מונוציטוגנאז הוא חיידק שנמצא בקרקע, במוצרי בשר או דג לא מבושלים ובמוצרי חלב לא מפוסטרים. הוא יכול להתרבות גם בקירור, ולכן עלול להימצא גם במזונות מוכנים לאכילה הנשמרים במקרר. בתחילת ההריון חיידק זה עלול לגרום להפלה. בשלבים מתקדמים יותר של ההריון הוא עלול לגרום ללידת פג, למות העובר או ללידת תינוק חולה מאוד שחייו בסכנה. רוב האנשים שאוכלים מזון מזוהם בליסטריה לא יחלו, אך לנשים הרות סיכון גבוה פי 20 ללקות בזיהום ליסטריה (ליסטריוזיס), המתבטא בסימפטומים דמויי שפעת. נשים הרות שחשות סימפטומים כאלה צריכות להיוועץ בהקדם ברופא. עם זאת, רוב הדגים נחשבים לבטוחים למאכל בהריון, בתנאי שבושלו כהלכה. אך סוגים מסוימים עלולים להכיל את המתכת הרעילה כספית בכמויות גדולות יותר מאחרים, ולכן מומלץ להימנע מאכילתם בהריון ובהנקה. בנוסף, טונה טרייה, המשמשת להכנת סושי וסטייק טונה, עלולה להכיל יותר כספית, ולכן יש להימנע מאכילתה בהריון ובהנקה. טונה משומרת, שמכינים מדגים קטנים יותר, נחשבת לבטוחה לשימוש, אך מומלץ להגביל את צריכתה למקסימום 340 גרם בשבוע. ולכן דג נא: קרפצי'ו דג, סביצ'ה, סשימי וסושי. סושי צמחוני לא מפחית את הסיכון, אם במטבח משתמשים באותם כלים ומשטחי עבודה להכנת שני סוגי הסושי. בנוסף, במהלך ההריון מומלץ בחום להמנע לחלוטין מצריכת: בשר נא ובשר שלא בושל די הצורך: סטייק שאינו עשוי WELL DONE, סטייק טרטר וקרפצ'ו, ממרחי כבד ובשר הנשמרים בקירור (מצוננים),מאכלי ים שאינם עוברים בישול, כגון צדפות, מוצרי חלב שאינם מפוסטרים: חלב וגבינות שלא ידוע אם עברו פסטור, וכן גבינות בשלות (כמו ברי, קממבר, רוקפור וגבינה כחולה), מזונות המכילים ביצים לא מבושלות או ביצים שלא בושלו די הצורך: ביצה רכה, ביצה עין, חביתה שהחלמון בה עדיין נוזלי. טירמיסו, מוס שוקולד, עוגת מוס, עוגת קרם וכל קרם או קינוח המכילים קצף ביצים. רטבים לסלט המכילים ביצים, כמו רוטב הולנדייז ורוטב לסלט קיסר. מיונז ביתי (מיונז תעשייתי מוכן מביצים מפוסטרות, ולכן נחשב בטוח לשימוש). עם זאת, במסעדות ובאירועים כדאי לוותר על סלטים שלא ידוע כיצד הוכנו וכמה זמן עמדו מחוץ למקרר. בזמן הכנת עוגות אין לטעום את הבלילה המכילה ביצים לא מבושלות, נבטים לא מבושלים, כמו נבטי אלפלפא. מיצי פירות וירקות שלא עברו פסטור. בדקו על גבי האריזה האם המיץ מפוסטר. אז מה נשאר לאכול?! ש-ו-קו-לדדדדדדדדדדדדד
רק בריאות