מתכונים לשבועות

מעיןבר

New member
../images/Emo172.gifמתכונים לשבועות../images/Emo172.gif

שרשרו לנו כאן שיהיה לנו חג טעים
 
אולי יש כאלה שלא יודעות

אבל יש פורום `מתכונים` בתפוז. אז שרשרו לכאן את המתכונים הכי טובים שלכן אבל אם אתן נתקעות פעם אז כדאי שתדענה את הכתובת...
 

shosa1

New member
פשיטדת פטריות מוצלחת ביותר!!!

לבצק: 1 גביע אשל חצי חבילה מרגרינה בטמפרטורת החדר קמח אוסם כמה שנכנס תתחילו עם כוס וחצי ואם יש צורך להוסיף תוסיפו קצת כל הזמן עד שנעשה בצק לא דביק, לשטח בתבנית מרובעת (רצוי) ולחורר את הבצק עם מזלג. לבלילה: 1 חבילת פטריות בקופסת שמורים 1 בצל גדול 2\1 1 כפות קמח 2 שמנת חמוצה 4 ביצים
200 גרם גבינ"צ מגוררת
מעט מלח ופלפל שחור אופן ההכנה: לוקחים את הבצל חותכים אותו לקוביות דיי קטנות שמים בסיר ומטגנים עם מעט שמן עד לשקיפות ורכות, מוסיפים את חבילת הפטריות המסוננת ממיים ומטגנים כמה דקות, לוקחים את הקמח ומערבבים אותו בקערית קטנה עם טיפה יותר מרבע כוס מיים עמ"נ לעבות את הפטריות והבצל, מחממים קלות ומורדים מהאש להתקרר מעט. מערבבים את שאר החומרים , מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות אל הבלילה שנוצרה ויוצקים הכל על הבצק. אופים בחום של 175-180 מעלות למשך כ-50 דקות עד להזהבה ממליצה להכניס קיסם שיוציא נקי אך לא יבש מדיי. הפשטידה הזו מעולה מאוד וממליצה עלייה בחום גם ילדים אוהבים אותה ושיהיה בהצלחה ואני בסביבה אם יש שאלות ומשהו לא ברור.
 
פשטידת גבינות דיאטטית

אז כחסידת הדיאטות, הנה המתכון שלי, לא רק לשבועות אלא בכלל. מדובר בפשטידת גבינות, ללא חלבונים שכולה שווה רק 1200 קלוריות: לקט ירקות קפואים ( כמו סנפרוסט לדוגמא) מאיזה סוג שאתן אוהבות ( ברוקולי/כרובית/נורמנדי וכו')- רצוי לקצוץ קלות 1 קוטג' 3% 1 גבינה לבנה 3% 1 גבינה בולגרית 5% 4 ביצים 1 כף אבקת מרק בטעם בצל/פטריות מעט גבינה צהובה לגירוד מעל משמנים קלות תבנית ומכניסים לתנור בחום בינוני-גבוהה ל-40-50 דקות בתיאבון
 
לגבי החלבונים

אמרת שהפסטידה היא ללא חלבונים אבל רשמת 4 ביצים (שלמות?). למה התכוונת?
 

shosa1

New member
פשטידת פסטה קלה להכנה וטעימה!

מטגנים במחבת 4 כפות פירורי לחם עם רבע חבילת מרגרינה\חמאה עד להזהבה. מרתיחים מיים בסיר עם קצת מלח ויוצקים לתוכו 1\2 חבילת קרניים בינוניות זה שם הפסטה עד שהם מוכנים אבל שלא יהיו יותר מדיי רכים, מסננים ומקררים מעט. 3 ביצים 1 גביע קוטג' 2\1 1 גביעי שמנת חמוצה כוס בצל ירוק חתוך 4\1 כוס פטרוזיליה מעט מלח ופלפל אופן ההכנה: משמנים תבנית קפיצית עגולה גם מסביב במעט מרגרינה\חמאה ובשטחה של התבנית מסדרים את פירוי הלחם שהזהבנו. מערבבים את שאר החומרים יחד עם הפסטה ויוצקים על הפירורי לחם. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך כחצי שעת עד שקיסם יוצא נקי מוציאים מהתנור ונותנים לה לנוח בערך 5-10 דקות והופכים על מגש ולאחר מכן מוציאים את הקפיץ של התבנית. בתאבון ובהצלחה
 

shosa1

New member
מאפינס שוקולד טעימים להפליא!!!

100 גרם חמאה(חבילה) 50 גרם מרגרינה להפשיר בערך שעתיים לפני ההכנה עד שהם רכות. מקציפים בדרגה גבוהה במיקסר עם 2\1 1 כוסות סוכר בערך 5 דקות עד לקבלת קרם חלק. להחליש את המיקסר ולהוסיף 3
ביצים אבל בהדרגה אחת אחרי השנייה, לאחר מכן מוסיפים 2 גביעי
יוגורט רגיל לא משנה מה כמות ה-%. בצלחת נפרדת מערבבים 2 כוסות קמח אוסם עם שלוש כפות קקאו לשפוך לתערובת ולהקציף מעט, עכשיו התערובת לא אמורה להיות נוזלית כמו עוגה אלה סמיכה אז אם היא יותר מדיי סמיכה תוך כדי ערבול להוסיף 3\1 כוס חלב
. יוצקים לתבניות מאפינס שמרופדות בניירות מתאימים (מס' 4 או 5) כשליש מהגובה מפזרים מעט שוקולד צ'יפס מעל ומערבבים קלות שהבלילה תכסה אותם. אני אישית חותכת שוקולד פרה מריר לקוביות
קטנות הרבה יותר טעים. אז בהצלחה לכן בננות שלי ושוב אם יש שאלות אני פה.
 
עוגת שמנת פירורים מדהימה!!

לבצק פריך: 150 גר' חמאה מרוככת 2 כוסות קמח תופח מאליו 1/2 כוס סוכר 1 חלמון ביצה לערבב הכל יחד עד שמתקבל בצק אחיד משטיחים 2/3 מהתערובת על תבנית עגולה ו- 1/3 על נייר כסף (זה יהיה לפירורים למעלה) ואופים עד שמזהיב למילוי: 500 גר' גבינה לבנה 5% 1 שמנת מתוקה לקצפת 1/2 כוס סוכר להקציף את השמנת ולהוסיף 2 כפות סוכר לערבב בקערה נפרדת את הגבינה ולהוסיף את שאר הסוכר לערבב את שתי התערובות יחד. לשים על התחתית האפויה ואז לפזר פירורים למעלה. לשים במקפיא ל שעתיים לפחות. טעיםםםםםםםםם
 

shosa1

New member
עוגת ביסקוויטים נהדרת!!!

חומרים: 2 חבילות ביסקוויטים בטעם וניל\שוקו
2 שמנת מתוקה 1 גביע
שמנת חמוצה 300 גרם גבינת שמנת טבעית במשקל 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 4\3 כוס
חלב 2\1 כוס סוכר תבנית מרובעת אופן ההכנה: מקציפים את השמנת הטבעית עם הסוכר עשר דקות בדרגה גבוהה לאחר מכן מוסיפים את השמנת מתוקה, האינסטנט וניל והחלב ומקציפים עד לקבלת קרם משהו כמו עוד עשר דקות, מחלישים את המיקסר ומוסיפים את השמנת הרגילה מקיציפים עוד דקה על נמוך ומכניסים את התערובת למקרר ל10 דקות להתייצב. על תבנית מסדרים ביסקוויטים שטבלנו אותם עם נס קפה
עם חלב מעל יוצקים שליש מהקרם עוד שכבת ביסקווטים ועוד שליש מהקרם עוד שכבת ביסקוויטים ואת הקרם הנותר מעל ניתן לגרד שוקולד או להמיס בסיר שתי חבילות שוקולד עם 4\3 כוס חלב לקבלת קרם אחיד, יוצקים על העוגה ומכניסים למקרר לכמה שעות. בהצלחהההההההההההה
 
../images/Emo172.gifבורקס ולא מבצק עלים...

בצק שק"ם 1 שמנת חמוצה 1 מרגרינה לאפיה רכה 1 חלמון ביצה 1 חבילה קמח תופח קטן (נדמה לי שווה ערך ל1/2 2 כוסות) *ניתן להשתמש בבצק זה גם לעוגות במלית מתוקה מלית: גבינה טוב טעם+קוטג'+ גבינה מלוחה +חלמון ביצה +מלח/פלפל לפי הטעם מלית 2: גבינה בולגרית +גבינה לבנה/קוטג' +ת.אדמה מבושל+חלמון ביצה +מלח/פלפל שחור לפי הטעם... ..*אפשר לטגן בצל לזהוב +פטריות ולערבב עם הגבינות אופן הכנת הבצק: לערבב את כל החומרים יחדיו לבצק רך וגמיש במידה ונדבק בידיים להוסיף קמח תופח{מעט מאוד} המלית: לשים בקערה את כל החומרים{את הגבינה המלוחה לגרר במגררת] ולערבב יחדיו. לקמח קלות משטח עבודה ולהתחיל לעבוד
*ניתן לחלק את הבצק ל מס' חלקים לרדד לעלה לשים את המלית ולגלגל לרולדה או לחלק את הבצק ל 2 לרדד חלק תחתון בתבנית אפיה לשים את המלית ולרדד חלק עליון מעל הבצק לאפות בחום בינוני {170-175 מעלות] עד להזהבה
 

shosa1

New member
סיס שאלה בקשר לבורקס

צריך למרוח אותו בביצה ולפזר סומסום או שזאת אפשרות?
 
למעלה