לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
2122521,225 עוקבים אודות עסקים

פורום לקראת הריון

מתכננות ומתכננים הריון?
פתאום מסתבר שלהקים משפחה זה לא פשוט כמו בסרטים. האם אנחנו בכלל מוכנים לשינוי הגדול הזה בחיינו? צריך לעשות בדיקות גנטיות, לנסות לזהות את הימים הפוריים, הציפיה האם "יגיע המחזור או לא?" והאכזבה הקשה למראה "המכשפה/המנקה"... עובר חודש ועוד מחזור. מסביב פתאום כולן מסתובבות עם יד על הבטן או מקטרות על בחילות הבוקר ואנחנו מה !?... זה המקום ללמוד על נפלאות הפוריות, לקטר על הלחצים, הציפיה והאכזבה, לשתף, לשאול את האחרות והאחרים ולהמשיך הלאה.
 זהו פורום מעבר ובניגוד למקובל בפורומים, נשמח אם תהיו כאן כמה שפחות. אבל כל זמן שתשהו עימנו נשמח להציע בית חם ותומך בתקופה שאיננה קלה כלל. מכאן נוביל אתכם יד ביד אל פתחו של פורום "הריון ולידה" או אם צריך נחזיק לכם את היד עד לפתחו של פורום "פוריות".
 
 אך לפני שנתחיל, כמה מילים על קוד ההתנהגות אצלנו בפורום: 
*הפורום פתוח לכולם – גברים ונשים כאחד, מי שבגרו וכבר בהריון ואפילו הורים או לחלופין עברו לפורום פוריות - לנושאים של לקראת הריון. 
*בפורום יש בנות שמנסות להרות, מתוך כך חלקן אף עבר אכזבה או שתיים. לכן ההריוניות שבפורום מתבקשות להתחשב ברגשות האחרות שעדיין לא בהריון ולא לכתוב הודעות ששיכות לפורום הריון ולידה (לרבות פרסום תמונות הריון או תינוקות). 
*בדף הפורום יש מספר מוגבל של הודעות. כל הודעה חדשה דוחקת לדפים אחוריים הודעות קודמות, לכן יש חשיבות רבה לנושא השירשור. אל תפתחו הודעה חדשה אם יש כבר שירשור באותו הנושא. 
* לא נגביל נושאים Off Topic אך חשוב לציין זאת בנושא ורצוי לשרשר הכל להודעה אחת. 
*לא יהיו פשרות בנושא תרבות השיחה. אין שום סיבה לפגוע בכותבים אחרים וגם ביקורת אפשר לכתוב תוך כדי שמירה על רמת הדיון. 
*פירסום אתרים: פירסום אתרים סותר את תקנון 'תפוז'. בקישורי הפורום אנו משתדלות לשים את מרבית החומר הרלוונטי שאנו מוצאות בנושא. במידה וברצונכם לפרסם אתר או אירוע שאינו נמצא בקישורים , נא לפנות אלינו במסר אישי או במייל ואנו נבדוק את רלוונטיות הפירסום ונפעל בהתאם. 
*בכל מקרה של בעיה שאתם לא מעוניינים לפרסמה בפורום, אפשר לפנות אלינו במסר. נשאר לנו רק לאחל בהצלחה. ובינתיים הנאה גדולה מהנסיונות.
 
 שלכן, אבטיח מתוק2 ו-cookii

אודות הפורום לקראת הריון

מתכננות ומתכננים הריון?
פתאום מסתבר שלהקים משפחה זה לא פשוט כמו בסרטים. האם אנחנו בכלל מוכנים לשינוי הגדול הזה בחיינו? צריך לעשות בדיקות גנטיות, לנסות לזהות את הימים הפוריים, הציפיה האם "יגיע המחזור או לא?" והאכזבה הקשה למראה "המכשפה/המנקה"... עובר חודש ועוד מחזור. מסביב פתאום כולן מסתובבות עם יד על הבטן או מקטרות על בחילות הבוקר ואנחנו מה !?... זה המקום ללמוד על נפלאות הפוריות, לקטר על הלחצים, הציפיה והאכזבה, לשתף, לשאול את האחרות והאחרים ולהמשיך הלאה.
 זהו פורום מעבר ובניגוד למקובל בפורומים, נשמח אם תהיו כאן כמה שפחות. אבל כל זמן שתשהו עימנו נשמח להציע בית חם ותומך בתקופה שאיננה קלה כלל. מכאן נוביל אתכם יד ביד אל פתחו של פורום "הריון ולידה" או אם צריך נחזיק לכם את היד עד לפתחו של פורום "פוריות".
 
 אך לפני שנתחיל, כמה מילים על קוד ההתנהגות אצלנו בפורום: 
*הפורום פתוח לכולם – גברים ונשים כאחד, מי שבגרו וכבר בהריון ואפילו הורים או לחלופין עברו לפורום פוריות - לנושאים של לקראת הריון. 
*בפורום יש בנות שמנסות להרות, מתוך כך חלקן אף עבר אכזבה או שתיים. לכן ההריוניות שבפורום מתבקשות להתחשב ברגשות האחרות שעדיין לא בהריון ולא לכתוב הודעות ששיכות לפורום הריון ולידה (לרבות פרסום תמונות הריון או תינוקות). 
*בדף הפורום יש מספר מוגבל של הודעות. כל הודעה חדשה דוחקת לדפים אחוריים הודעות קודמות, לכן יש חשיבות רבה לנושא השירשור. אל תפתחו הודעה חדשה אם יש כבר שירשור באותו הנושא. 
* לא נגביל נושאים Off Topic אך חשוב לציין זאת בנושא ורצוי לשרשר הכל להודעה אחת. 
*לא יהיו פשרות בנושא תרבות השיחה. אין שום סיבה לפגוע בכותבים אחרים וגם ביקורת אפשר לכתוב תוך כדי שמירה על רמת הדיון. 
*פירסום אתרים: פירסום אתרים סותר את תקנון 'תפוז'. בקישורי הפורום אנו משתדלות לשים את מרבית החומר הרלוונטי שאנו מוצאות בנושא. במידה וברצונכם לפרסם אתר או אירוע שאינו נמצא בקישורים , נא לפנות אלינו במסר אישי או במייל ואנו נבדוק את רלוונטיות הפירסום ונפעל בהתאם. 
*בכל מקרה של בעיה שאתם לא מעוניינים לפרסמה בפורום, אפשר לפנות אלינו במסר. נשאר לנו רק לאחל בהצלחה. ובינתיים הנאה גדולה מהנסיונות.
 
 שלכן, אבטיח מתוק2 ו-cookii
x
הודעה מהנהלת הפורום

ברוכה הבאה לפורום לקראת הריון :-)   אנא קראי את מאמר הנחיות הכתיבה בפורום.
הפרסום אסור. הודעות פרסומת תמחקנה ללא אזהרה!

הפורום הינו פורום תמיכה, המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו.
 לפי תקנון האתר - תפוז אנשים - חל איסור לפרסם הודעות או בקשות למסירת תרופות בפורום. הודעות מסוג זה ימחקו לאלתר וכותבן יסתכן בחסימה.
המשך >>

לצפיה ב-'מתכונים לשבועות'
מתכונים לשבועות
<< ההודעה הנוכחית
08/06/2005 | 10:23
36
51
שרשרו לנו כאן שיהיה לנו חג טעים
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'כבר רשמתי למעלה ... אפשר להעתיק???'
כבר רשמתי למעלה ... אפשר להעתיק???
08/06/2005 | 10:38
1
14
לצפיה ב-'ברור '
ברור
08/06/2005 | 11:14
8
לצפיה ב-'אולי יש כאלה שלא יודעות'
אולי יש כאלה שלא יודעות
08/06/2005 | 10:42
11
אבל יש פורום `מתכונים` בתפוז. אז שרשרו לכאן את המתכונים הכי טובים שלכן אבל אם אתן נתקעות פעם אז כדאי שתדענה את הכתובת...
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'פשיטדת פטריות מוצלחת ביותר!!!'
פשיטדת פטריות מוצלחת ביותר!!!
08/06/2005 | 10:47
1
10
לבצק:
1 גביע אשל
חצי חבילה מרגרינה בטמפרטורת החדר
קמח אוסם כמה שנכנס תתחילו עם כוס וחצי ואם יש צורך להוסיף תוסיפו קצת כל הזמן עד שנעשה בצק לא דביק, לשטח בתבנית מרובעת (רצוי) ולחורר את הבצק עם מזלג.

לבלילה:
1 חבילת פטריות בקופסת שמורים
1 בצל גדול
2\1 1 כפות קמח
2 שמנת חמוצה
4 ביצים
200 גרם גבינ"צ מגוררת
מעט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
לוקחים את הבצל חותכים אותו לקוביות דיי קטנות שמים בסיר ומטגנים עם מעט שמן עד לשקיפות ורכות, מוסיפים את חבילת הפטריות המסוננת ממיים ומטגנים כמה דקות, לוקחים את הקמח ומערבבים אותו בקערית קטנה עם טיפה יותר מרבע כוס מיים עמ"נ לעבות את הפטריות והבצל, מחממים קלות ומורדים מהאש להתקרר מעט.
מערבבים את שאר החומרים , מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות אל הבלילה שנוצרה ויוצקים הכל על הבצק.
אופים בחום של 175-180 מעלות למשך כ-50 דקות עד להזהבה ממליצה להכניס קיסם שיוציא נקי אך לא יבש מדיי.

הפשטידה הזו מעולה מאוד וממליצה עלייה בחום גם ילדים אוהבים אותה ושיהיה בהצלחה ואני בסביבה אם יש שאלות ומשהו לא ברור.  
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'מעולההההההה מכירה את המתכון!!!'
מעולההההההה מכירה את המתכון!!!
08/06/2005 | 10:58
6
לצפיה ב-'פשטידת גבינות דיאטטית'
פשטידת גבינות דיאטטית
08/06/2005 | 10:49
5
7
אז כחסידת הדיאטות, הנה המתכון שלי, לא רק לשבועות אלא בכלל.

מדובר בפשטידת גבינות, ללא חלבונים שכולה שווה רק 1200 קלוריות:

לקט ירקות קפואים ( כמו סנפרוסט לדוגמא) מאיזה סוג שאתן אוהבות ( ברוקולי/כרובית/נורמנדי וכו')- רצוי לקצוץ קלות
1 קוטג' 3%
1 גבינה לבנה 3%
1 גבינה בולגרית 5%
4 ביצים
1 כף אבקת מרק בטעם בצל/פטריות
מעט גבינה צהובה לגירוד מעל

משמנים קלות תבנית ומכניסים לתנור בחום בינוני-גבוהה ל-40-50 דקות

בתיאבון
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'לגבי החלבונים'
לגבי החלבונים
08/06/2005 | 11:01
2
2
אמרת שהפסטידה היא ללא חלבונים אבל רשמת 4 ביצים (שלמות?).
למה התכוונת?
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'סליחה, התכוונתי ללא פחמימות'
סליחה, התכוונתי ללא פחמימות
08/06/2005 | 11:18
1
5
לצפיה ב-'גם הגבינות בחלבונים וחלק מהירקות'
גם הגבינות בחלבונים וחלק מהירקות
09/06/2005 | 00:58
6
לצפיה ב-'פשטידת פסטה קלה להכנה וטעימה!'
פשטידת פסטה קלה להכנה וטעימה!
08/06/2005 | 11:07
1
10
מטגנים במחבת 4 כפות פירורי לחם עם רבע חבילת מרגרינה\חמאה עד להזהבה.

מרתיחים מיים בסיר עם קצת מלח ויוצקים לתוכו 1\2 חבילת קרניים בינוניות זה שם הפסטה עד שהם מוכנים אבל שלא יהיו יותר מדיי רכים, מסננים ומקררים מעט.
3 ביצים
1 גביע קוטג'
2\1 1 גביעי שמנת חמוצה
כוס בצל ירוק חתוך
4\1 כוס פטרוזיליה
מעט מלח ופלפל

אופן ההכנה:
משמנים תבנית קפיצית עגולה גם מסביב במעט מרגרינה\חמאה ובשטחה של התבנית מסדרים את פירוי הלחם שהזהבנו.
מערבבים את שאר החומרים יחד עם הפסטה ויוצקים על הפירורי לחם.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך כחצי שעת עד שקיסם יוצא נקי
מוציאים מהתנור ונותנים לה לנוח בערך 5-10 דקות והופכים על מגש ולאחר מכן מוציאים את הקפיץ של התבנית.
בתאבון ובהצלחה
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'מאפינס שוקולד טעימים להפליא!!!'
מאפינס שוקולד טעימים להפליא!!!
08/06/2005 | 11:21
1
100 גרם חמאה(חבילה)
50 גרם מרגרינה
להפשיר בערך שעתיים לפני ההכנה עד שהם רכות.
מקציפים בדרגה גבוהה במיקסר עם 2\1 1 כוסות סוכר בערך 5 דקות עד לקבלת קרם חלק.
להחליש את המיקסר ולהוסיף 3 ביצים אבל בהדרגה אחת אחרי השנייה, לאחר מכן מוסיפים 2 גביעי יוגורט רגיל לא משנה מה כמות ה-%.
בצלחת נפרדת מערבבים 2 כוסות קמח אוסם עם שלוש כפות קקאו לשפוך לתערובת ולהקציף מעט, עכשיו התערובת לא אמורה להיות נוזלית כמו עוגה אלה סמיכה אז אם היא יותר מדיי סמיכה תוך כדי ערבול להוסיף 3\1 כוס חלב.
יוצקים לתבניות מאפינס שמרופדות בניירות מתאימים (מס' 4 או 5) כשליש מהגובה מפזרים מעט שוקולד צ'יפס מעל ומערבבים קלות שהבלילה תכסה אותם.
אני אישית חותכת שוקולד פרה מריר לקוביות קטנות הרבה יותר טעים.
אז בהצלחה לכן בננות שלי ושוב אם יש שאלות אני פה.
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'עוגת שמנת פירורים מדהימה!!'
עוגת שמנת פירורים מדהימה!!
08/06/2005 | 11:20
1
1

לבצק פריך:
150 גר' חמאה מרוככת
2 כוסות קמח תופח מאליו
1/2 כוס סוכר
1 חלמון ביצה

לערבב הכל יחד עד שמתקבל בצק אחיד
משטיחים 2/3 מהתערובת על תבנית עגולה
ו- 1/3 על נייר כסף (זה יהיה לפירורים למעלה)
ואופים עד שמזהיב

למילוי:
500 גר' גבינה לבנה 5%
1 שמנת מתוקה לקצפת
1/2 כוס סוכר

להקציף את השמנת ולהוסיף 2 כפות סוכר
לערבב בקערה נפרדת את הגבינה ולהוסיף את שאר הסוכר
לערבב את שתי התערובות יחד.

לשים על התחתית האפויה ואז לפזר פירורים למעלה.
לשים במקפיא ל שעתיים לפחות.
טעיםםםםםםםםם
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'עוגת ביסקוויטים נהדרת!!!'
עוגת ביסקוויטים נהדרת!!!
08/06/2005 | 11:49
3
חומרים:
2 חבילות ביסקוויטים בטעם וניל\שוקו
2 שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה
300 גרם גבינת שמנת טבעית במשקל
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
4\3 כוס חלב
2\1 כוס סוכר
תבנית מרובעת

אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת הטבעית עם הסוכר עשר דקות בדרגה גבוהה לאחר מכן מוסיפים את השמנת מתוקה, האינסטנט וניל והחלב ומקציפים עד לקבלת קרם משהו כמו עוד עשר דקות, מחלישים את המיקסר ומוסיפים את השמנת הרגילה מקיציפים עוד דקה על נמוך ומכניסים את התערובת למקרר ל10 דקות להתייצב.
על תבנית מסדרים ביסקוויטים שטבלנו אותם עם נס קפה עם חלב מעל יוצקים שליש מהקרם עוד שכבת ביסקווטים ועוד שליש מהקרם עוד שכבת ביסקוויטים ואת הקרם הנותר
מעל ניתן לגרד שוקולד או להמיס בסיר שתי חבילות שוקולד עם 4\3 כוס חלב לקבלת קרם אחיד, יוצקים על העוגה ומכניסים למקרר לכמה שעות.
בהצלחהההההההההההה
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'בורקס ולא מבצק עלים...'
בורקס ולא מבצק עלים...
08/06/2005 | 14:03
13
6
בצק שק"ם
1 שמנת חמוצה
1 מרגרינה לאפיה רכה
1 חלמון ביצה
1 חבילה קמח תופח קטן (נדמה לי שווה ערך ל1/2 2 כוסות)
*ניתן להשתמש בבצק זה גם לעוגות  במלית מתוקה

מלית: גבינה טוב טעם+קוטג'+ גבינה מלוחה +חלמון ביצה +מלח/פלפל לפי הטעם
מלית 2: גבינה בולגרית +גבינה לבנה/קוטג' +ת.אדמה מבושל+חלמון ביצה +מלח/פלפל שחור לפי הטעם...
..*אפשר לטגן בצל לזהוב +פטריות ולערבב עם הגבינות
אופן הכנת הבצק: לערבב את כל החומרים יחדיו לבצק רך וגמיש במידה ונדבק בידיים להוסיף קמח תופח{מעט מאוד}
המלית: לשים בקערה את כל החומרים{את הגבינה המלוחה לגרר במגררת] ולערבב יחדיו. לקמח קלות משטח עבודה ולהתחיל לעבוד
*ניתן לחלק את הבצק ל מס' חלקים לרדד לעלה לשים את המלית ולגלגל לרולדה
או לחלק את הבצק ל 2 לרדד חלק תחתון בתבנית אפיה לשים את המלית ולרדד חלק עליון מעל הבצק
לאפות בחום בינוני {170-175 מעלות] עד להזהבה
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'המשך יבוא......'
המשך יבוא......
08/06/2005 | 14:07
2
לצפיה ב-'וואו!! נשמע פיצוץ אני אנסה בשבועות!'
וואו!! נשמע פיצוץ אני אנסה בשבועות!
08/06/2005 | 14:08
3
לצפיה ב-'סיס שאלה בקשר לבורקס'
סיס שאלה בקשר לבורקס
09/06/2005 | 10:09
10
4
צריך למרוח אותו בביצה ולפזר סומסום או שזאת אפשרות?
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'כן יקרתי זאת אפשרות'
כן יקרתי זאת אפשרות
09/06/2005 | 11:54
2
אני בגלל הילדודים נמנעת מלפזר שומשום אבל ל"גדולים"אפשר
בהצלחה
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'תודה'
תודה
09/06/2005 | 14:25
8
1
לצפיה ב-'סיסוש יקירתי!! שאלה אחרונה'
סיסוש יקירתי!! שאלה אחרונה
09/06/2005 | 21:38
7
2
במלית הראשונה כתבת גבינה מלוחה ליזה התכוונת? בולגרית?
וסליחה על השאלות המציקות
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'שושה יקרתי'
שושה יקרתי
09/06/2005 | 22:12
6
1
השאלות שלך בכלל לא מציקות הכל בכיף...
ולשאלתך: גבינה מלוחה יכולה להיות גם בולגרית/צפתית/חמד כל מה שיש באפשרותך לקנות{ולפי טעמך} קחי בחשבון את סוג הגבינה שאת קונה להוספת המלח שלא יהיה מלוח מידיי.......
אם החלטת לעשות בתבנית מלבנית תשתדלי לשטח את הבצק כמה שיותר כי הבצק תופח מעט.....
אם יהיו לך עוד שאלות/בקשות אשמח לענות
בהצלחה ליאור
נ.ב. אני העשה את הפשטידה שלך נשמע לי יאמי יאמי
לקראת הריון >>
לצפיה ב-' ההודעה העתה אמורה להיות במסר.'
ההודעה העתה אמורה להיות במסר.
09/06/2005 | 22:13
5
3
לצפיה ב-'ושוב מיליון נשמה מתוקה!!!'
ושוב מיליון נשמה מתוקה!!!
09/06/2005 | 23:11
4
לפחות נעביר את הזמן ואת ההמתנה לפסים בהכנת פשטידות קצת להפיג את המתחים והפשטידה באמת מעולה תנסי ואם יש שאלות אני פה אז בהצלחה גם לך מתוקה
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'כן אה מתי יגיעו הפסים?'
כן אה מתי יגיעו הפסים?
10/06/2005 | 08:45
3
7
לצפיה ב-'הרגע שוחחתי עם...'
הרגע שוחחתי עם...
10/06/2005 | 11:04
2
1
מחלקת פסים שם למעלה והם הודיעו שיש הרבה לכולן
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'ושזה קרוב מאוד אלינו'
ושזה קרוב מאוד אלינו
10/06/2005 | 11:27
1
1
לצפיה ב-'מ השלך למעלה'
מ השלך למעלה
10/06/2005 | 12:05
1
לצפיה ב-'מחפשת מתכון לסלט פסטה'
מחפשת מתכון לסלט פסטה
08/06/2005 | 14:26
4
16
לצפיה ב-'יש לי בבית מתכון מעולה אני יקליד'
יש לי בבית מתכון מעולה אני יקליד
08/06/2005 | 15:43
12
אחה"צ - מספר בישולה תמיד לוקח.
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'סיסי קבלי- סלט פסטה'
סיסי קבלי- סלט פסטה
08/06/2005 | 16:24
29
חבילה פסטה צבעונית מסולסלת ומבושלת
עגניות שרי חתוכות לחצי  
זיתים שחורים מגולענים
עלי בזיליקום

רוטב בבלנדר :
שמן זית
חומץ בן יין
שום, מלח, פלפל, ובזיליקום

לשים את חומרי הסלט
בקערה ומעל לשפוך את חומרי הרוטב
לסיום לקלות אגוזי קשיו ללא שמן ולפזר מעל הסלט
יוצא פשוט פצצה!!!!
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'ב"בישולה" יש מתכון מעולה לסלט פסטה'
ב"בישולה" יש מתכון מעולה לסלט פסטה
08/06/2005 | 16:50
1
561
פשוט מתכון מנצח!!
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'סלט פסטה קר מבישולה-מתכון מנצח'
סלט פסטה קר מבישולה-מתכון מנצח
08/06/2005 | 18:53
120
1 חבילה פסטה "פנה" (אני משתמשת בפסטה גריל ב-3 צבעים).
1 כף שמן.
300 גרם עגבניות שרי חצויות.
10 עגבניות מיובשות קצוצות דק
200 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
1.3 חבילת בזיליקום טריים קצוצים גס
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל
אורגנו

לבשל את הפסטה לפי הוראות יצרן. מסננים ומוסיפים כף שמן, מערבבים ומעבירים לקערת הגשה גדולה, מצננים.
מוסיפים לפסטה הקרה את השרי, העגבניות המיובשות, הגבינה הבולגרית, האגוזים והבזיליקום.
מתבלים בשמן זית, פלפל,מלח ואורגנו (לא לשכוח שהגבינה מלוחה - ויש להוסיף מלח בזהירות)
מערבבים היטב ומגישים.
כדי להוסיף צבע אפשר לגוון בפרוסות זיתים שחורים.

** הערות שלי - קרן אור7 - אני לא מוסיפה אורגנו, פלפל וזיתים ועדיין זה הולך פיצוץ.
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה'
עוגת גבינה
08/06/2005 | 14:38
1 חבילה קמח תופח קטן
1 חבילה מרגריה לאפיה רכה מאוד
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
לערבב את כל החומרים יחדיו ולשטח בתבנית מלבנית 3/4 מהבצק
את ה 1/4 הנותר לשטח בתבנית אינגליש קייק לאפות בחום בינוני עד להזהבה.

החומרים למלילית:
1 מרגרינה רכה
3/4 כוס סוכר {אפשר פחות למי שלא אוהב מתוק במיוחד}
1 סוכר וניל
1 חלמון ביצה
מעט חלב
2 גבינה לבנה 5%/9%
1 שמנת חמוצה
להקציף את המרגרינה עם הסוכר להוסיף את החלב {להקציף טוב שלא יהיו גושים}
להנמיך את מהירות ההקצפה ולהוסיף את יתר החומרים {להקציף היטב}
לשפוך את הקרם על הבצק האפוי ולפורר את הבצק הנותר למעלה[הבצק מהתבנית הקטנה}.
ממולץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה.
לקראת הריון >>
לצפיה ב-'פשטידת גבינות ודברים טובים- מעולה!!'
פשטידת גבינות ודברים טובים- מעולה!!
08/06/2005 | 16:38
1
3
טוב, אמנם היא לא בדיוק פשטידה דיאטטית ואפילו ממש לא דיאטטית אבל היא כל כך טעימה שחחיבים לחטוא לפעמים!!!
המצרכים:
לבצק:
3/4 1 כוסות קמח
120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח
1 ביצה
2 כפות מים קרים

למילוי:
1 גליל גבינת פרומעז פרוסה
100 גרם גבינת קצ’קבל מגורדת
200 גרם פטה פיראוס מפוררת
עגבניות מיובשות לפי הטעם
2-3 חצילים
1 שמנת
3 ביצים
2 כפות קמח
מלח, פלפל שחור גרוס

מה עושים?
קודם כל- חותכים את החצילים לפרוסות. מניחים שכבה של חצילים ומעליה שכבה של מלח ושוב שכבה של חצילים ושכבה של מלח... ככה את כל החצילים ומשאירים ככה ל20 דקות כדי שהמלח יוציא מהחצילים את כל המים.
אחרי 20 דקות שוטפים את החצילים ומטגנים אותם בשמן עד שהם מקבלים גוון חום ואז מוציאים אותם לנייר סופג עד השימוש הבא בהם.
בנתיים, שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומערבבים לבצק פירורי.
מוסיפים ביצה ואם יש צורך מים ומערבבים עד שנהיה בצק אחיד.
עושים מהבצק כדור עוטפים בניילון ניצמד ומקררים שעתיים.
אחרי שעתיים- מרדדים את הבצק על קצת קמח (שלא ידבק),
מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות.
מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ) מסדרים על הבצק בשכבות את הגבינות, עגבניות מיובשות (אני אוהבת הרבה!!!) ואת החצילים המטוגנים.
מערבבים בכלי את השמנת, הביצים, קמח, מלח ופלפל (כמויות ראו בחומרים למילוי) ושופכים לתבנית מעל כל שאר המוצרים.
אופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.

כן, כן אני יודעת... לא מדובר בפשטידת צ'יק צ'ק וצריך קצת להשקיע אבל זה שווה כל רגע!!!!!!!
אפשר לנסות להכין את הפשטידה גם עם גבינות אחרות קצת פחות שמנות...

בהצלחה וחג שמח לכולנו!
מי ייתן ובשנה הבאה לכולנו יהיו ביכורים חדשים!!!

לקראת הריון >>
לצפיה ב-'אמן אמן אמן'
אמן אמן אמן
08/06/2005 | 21:40
3
לצפיה ב-'תודה על המתכונים'
תודה על המתכונים
08/06/2005 | 21:41
2

הודעות אחרונות

15:23 | 13.11.19 lavender3
00:18 | 24.10.19 Shayalove93
09:28 | 20.10.19 noa199210
15:39 | 11.10.19 אבנר ג2
21:28 | 01.10.19 רינת4861
09:54 | 29.09.19 nuni55
21:43 | 25.09.19 nuni55
10:56 | 25.09.19 MineSweeper
10:18 | 16.09.19 noa199210
09:32 | 13.09.19 noa199210
10:56 | 11.09.19 Winkel89
12:00 | 08.09.19 noa199210

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ