עוגת
חומרים לתבנית בקוטר 22 ס”מ:
חמאה רכה לשימון התבנית
4 ביצים מופרדות
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה
280 גרם (2 כוסות) קמח מנופה
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
360 מ”ל (½1 כוסות) מיץ תפוזים טרי
1 כף תמצית וניל.
* מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה רכה.
* מכינים את העוגה: מקציפים חלבונים עם כוס סוכר כ-5 דקות לקצף יציב ונוקשה. מעבירים את הקצף לקערה לאחרת.
* באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים חלמונים עם 1/2 כוס הסוכר הנותרת וסוכר וניל לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי ערבול איטי.
* מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערית. מוסיפים לתערובת החלמונים מיץ תפוזים, תמצית וניל וקמח לסירוגין תוך כדי בחישה. נזהרים מערבוב יתר.
* מקפלים פנימה את קצף החלבונים ויוצקים לתבנית.
* אופים כ-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים כמה דקות.
שיהיה בתאבון ושבת שלום קוקי שלי!