שבת שלום

cookiii

New member
שבת שלום


שבת שלום ומבורך. מה אתן מכינות לשבת? אשמח למתכונים.
מישהי הולכת לטייל? מקומות מומלצים?
 
גוד שאבס!

האמת שהמכשפה הביאה איתה כאב ראש מטורף. יחד עם זאת בעלולי חייב לאכול בערב. אני בדרך! כלל שישי הולכים להורים שלו ואז שבת צהריים להורים שלי ונשארים שמה כל היום. או שישי אצל ההורים שלי ושבת חופש. זה מצחיק כי עדיין אין ילדים. פעם בחודש עושים סופ״ש ללא הורים.
אז היום בתפריט


שניצל עוף - עם הבלילה הסודית שלי יאמ יאמ
חציל קלוי עם טחינה לימונית ( חולה על חמוץ)
עוד לא החלטתי אם לעשות פירה או צ׳יפס תפו״ח אדמה וסלק... יאמי!
לקינוח בגלל שביום ראשון היה יום הולדת של בעלי והשקעתי בעוגת אוראו גבינה...יצא טירוף! השבת אעשה עוגת תפוזים פשוטה ונעימה עם מעט אבקת סוכר מעל.
נעשה ערב סדרה או סרט. נראה מה יותר בא לנו.

מחר סביר להניח שנצא לצהריים איפשהו וב2 נוסעים לאנערף מקום למכור אחד מ ה 467 שטיחים הפרסים של חמותי. רק בעלי המתוקי כרגיל מתנדב בלעזור, ללכת ומה לא בשביל ההורים שלו. יש לי בעל מדהים אמרתי כבר???


מאחלת לכולנו שבת שלום. תנוחו, תהנו, תשנו, מי שיכולה שתקמפר ומי שלא שתחליף טמפון כל כמה שעות זה לא בריא
 
עוגת


חומרים לתבנית בקוטר 22 ס”מ:

חמאה רכה לשימון התבנית
4 ביצים מופרדות
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה
280 גרם (2 כוסות) קמח מנופה
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
360 מ”ל (½1 כוסות) מיץ תפוזים טרי
1 כף תמצית וניל.

* מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה רכה.
* מכינים את העוגה: מקציפים חלבונים עם כוס סוכר כ-5 דקות לקצף יציב ונוקשה. מעבירים את הקצף לקערה לאחרת.
* באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים חלמונים עם 1/2 כוס הסוכר הנותרת וסוכר וניל לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי ערבול איטי.
* מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערית. מוסיפים לתערובת החלמונים מיץ תפוזים, תמצית וניל וקמח לסירוגין תוך כדי בחישה. נזהרים מערבוב יתר.
* מקפלים פנימה את קצף החלבונים ויוצקים לתבנית.
* אופים כ-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים כמה דקות.

שיהיה בתאבון ושבת שלום קוקי שלי!
 
שבת שלום!!

היום הגדול שלי בבית כי אין לו בית ספר והוא כבר התיש אותי לגמרי ורק 10:30 בבוקר פה... לפעמים אני תוהה לעצמי למה אני עושה את זה לעצמי ורוצה עוד ילדים

הולכת להכין להיום פלפלים ממולאים, קורן ביף מבושל (לא יודעת איך אומרים בעברית) עם תפוחי אדמה, שניצלים ואורז לילדים.
שבוע שעבר הכנתי עוגת קרמבו ממש טובה, אם את רוצה אעלה לך את האתר
 
אני קונה פה בשקית מוכנה

ובפנים יש עוד שקית קטנה עם תבלינים.
מבשלת על אש נמוכה עם התבלינים במשך שעתיים וחצי-שלוש וזה יוצא לא רע
 

merlion

New member
שבת שלום בנות


נראה לי שהשבת לא יהיו יותר מדי בישולים אלא בעיקר נאכל בחוץ (ככה נהוג פה בסינגפור) - לאכול פה בחוץ הרבה יותר זול מלהכין בבית...
ואני גם קצת מתפנקת בגלל דלקת עיניים שתקפה אותי...

בסופ"ש הזה אנחנו מתחילים קורס סלסה למתחילים... זה היה רעיון של בעלי וזה נראה לי אחלה זמן בילוי זוגי
מקווה לא לעשות פאדיחות....
 
איזה כייף!

אתם תהנו ממש מקורס סלסה. זה לא רק כייף זה גם סקסי בטירוף! איי איי איי


שיהיה לכם שבת שלום ושתחלימי מהר והדלקת!
 

my little world

New member
איזה כיף!!!

אני מתה על סלסה! הלוואי שבעלי היה מסכים ללכת...
אתם ממש תהנו! :)
 

merlion

New member
באמת היה כיף


במקרה שלנו ללכת ללמוד סלסה בכלל היה רעיון של בעלי... והיה רעיון ממש ממש מוצלח...

אחרי השיעור גיליתי שליד הסטודיו יש קונדיטוריה שקראתי עליה פה וממש רציתי לנסות עוגות של אז לקחנו בטייק אווי הבייתה והיה טעים בטירוף


ממש בילוי זוגי שווה..
מצרפת לכן תמונה של העוגות לשטוף את העיניים
 
למעלה