התייעצות מטבח - האם יש מספיק מקום עבודה?

tiptip308

New member
התייעצות מטבח - האם יש מספיק מקום עבודה?

התוכנית מטבח שלנו היא ארונות קיר גבוהים על כל הקיר בשמאלי ביותר בתוכנית
ועוד אי מקביל לארונות בגודל של 2.8X1 שיוצא מהמקום של המקרר בתוכנית.
על האי כיור+גז אידוקציה 60. כלומר יש משטח עבודה של 80+משטח של 60 מימין לכיור (רובו מאחורי הקיר הפינתי - היכן שהיום המקרר) ובעצם יהיה שם מתקן לייבוש כלים.
בארון הגבוה יהיהמשטח שיש של 1.20 בו ימוקמו הקיצנאייד ואולי גם מכונת קפה (מוסתר - ניתן לעבוד רק עם ארונות פתוחים).
האם זה מספיק משטח עבודה? האם באמת אפשר לעבוד במקום אחד ולהניח הכל בחלק הרחוק של האי? יש שם גם כסאות לישיבה.
למה כן? הרבה אחסון ועיצוב מהמם אבל חוששת שמשטח העבודה לא גדול מספיק.
 
נשמע טוב מבחינת העיצוב באופן כללי

אם את מתכוונת למטבח מקבילים, כלומר ללא שימוש לארונות בצלע הח',
אז החשש שלך ממשטחים קטנים מידי נכון. בכל מקרה קשה לדמיין כך מתיאור
מילולי, צריך לעבוד עם שרטוט ומידות מדוייקות, רק כך ניתן להחליט גם על קו הסיום של המטבח. יש למצוא פתרונות נוספים גם לחשיפה הגדולה של איזור העבודה לסלון, לחשוב היטב על אופן הישיבה והמעברים.
בנוסף הייתי משפרת בכלל הדירה את מבנה חדרי הרחצה והאחסון בחדרי השינה.
 

מרי פופ

New member
מאוד יעזור לייעוץ נכון ומועיל להעלות תכנית מטבח מפורטת

מטבח מקבילים יכול להיות פתרון מושלם ויכול להיות נפילה, לכן קשה מאוד לענות.
בכל מקרה חדר השינה זועק לתכנון טוב פי כמה, אפשר לעשות שם יחידת הורים נפלאה עם חדר רחצה גדול והמון אחסון. יש לחשוב גם על חלוקת חחדרי רחצה שירות/שרותי אורחים בשורה... גם שם יש מקום לשיפור משמעותי.
 

lab229

New member
משטח 80 בין כיור לכיריים ממש לא מספיק וזהו המשטח החשוב

לעבודה. לפי הנתונים שכתבת תכלס זהו המשטח היחיד לעבודה. מימין לכיור לא ממש שימושי ונוח בגלל מתקן ייבוש הכלים ומשמאל לכיריים יש אולי 20 ס"מ (בהנחה שכיור הוא 60 ס"מ ולא יותר) שגם זה מרווח קטן צריך לפחות 30 ס"מ..
לגבי השיש בגבוהים לא באמת אפשר לעבוד על משטח בתוך ארון.. זה טוב אולי למיקום מיקסר ומוצרי חשמל נוספים אבל בטח לא לעבוד על זה כשמהצדדים כנפי הדלתות (באופן אישי גם מעדיפה שמכשירים כמו מכונת קפה יהיה נגישים תמיד ולא צריך לפתוח דלתות בשביל להכין קפה)
כמו שכתבו סורנה ותמי צריך תוכנית מטבח מפורטת אבל על פניו לי נראה לא מספיק . הייתי מגדילה את האי (לא ברור אם אפשר תלוי היכן ממוקמת פינת האוכל) או חושבת על סידור אחר ולכן שוב צריך תוכנית..
 

tiptip308

New member
תודה! מצרפת שרטוט ידני עם מידות

מקווה שזה מספיק ברור.
אציין שאנחנו משפחה עם 3 ילדים. ומבשלים. אמנם לא מארחים משפחה מורחבת כל שישי וכו' אבל בהחלט מאוהבי המטבח ומשתדלים לבשל לילדים.

לגבי יתר הדירה - אנחנו מלווים ע"י מעצב והחלקים האלה בהחלט מטופלים.
התוכנית של המטבח היא גם כמובן עיצוב שלו והיא מדהימה, רק מתלבטת לגבי משטחי העבודה במיוחד שעם 3 ילדים הכל עושים במקביל, בלחץ ומהר מהר....

 

מרי פופ

New member
סליחה מראש! אני עומדת לכתוב משהו סקסיסטי

גם אם לא היית אומרת שמדובר במעצב הייתי מהמרת שאת תכנית המטבח הזה הפיק מעצב גבר.
זה יהיה מהמם וזה טרנדי ואם תסכימי להשתעבד לסידור ולנקיון משטחי העבודה גם אולי יראה מדהים ביומיום, אבל זה הכי לא משפחה עם ילדים או מטבח שמבשלים בו באמת.
בפועל, כולל יחידה נסתרת שמתי בדיוק תסתירו אותה? כל לילה כשתלכו לישון? כשתגיע מלכת אנגליה לביקור? יש בדיוק 4 מטרים של משטח שיש. במטבח ממוצע יש לפחות 6-7 מטרים של שיש ואני לא סופרת את המקום שיושבים בו. 280 פלוס ה 120 הנסתר זה פשוט כלום, מספיק בקושי לפתיחת שקיות המשלוחה מהמסעדה. 80 מרחב עבודה בין הכיור לכיריים זה ממש קטן ומתאים למטבחון וגם הפרמטר של מגירות גדולות לכלים סירים ומחבתות לא חזק פה, אין מספיק ונחוץ לפחות 3 סטים של מגירות גדולות. בנוסף אני לא רואה תכנון ליח' בקבוקים ותבלינים לצד הכיריים וכן למזווה נשלפים למיני המזונות הגולמיים שאמורים לבשל במטבח.
לבסוף, יש סיבה שמושיבים תכנית על תכנית הדירה, לפי החישוב שלי המטבח הוא ברוחב 260 ופה בתכנון שציירת כה יפה האי חורג כבר ונכנס לתחום הסלון הלא גדול.
אנ לא פוסלת את רעיון המקבילים הוא בהחלט הגיוני בחלל שלכם, אבל צריך ללכת ולעבוד על התכנית הזו, להגדיל משטחי עבודה, לותר על יח' דקורטיבית ולחשוב עבודה נקיון ולכלוך ביומיום הקדחתני שלנו ולבנות למעשה ותרשים זרימה של ההתנהלות מטבח.
 

tiptip308

New member
איך את מציעה להגדיל משטחי עבודה?

האם כדאי לעשות ח ולהעביר את הכיור או הכיריים מתחת לחלון? זה דורש תכנון מחדש מאחר ויש שם בעיה עם המדיח שהוא בפינה וגם עם התנור.
מצד שני זה מוסיף לי עוד משטח עבודה, המייבש כלים+מכונת קפה+בלגן רגיל של דברים שבכל זאת נשארים בחוץ יהיה בצד מאחורי הקיר וכך רוב האי של ה- 2.8. יישאר פנוי (פחות 60 של כיור/כיריים). כמובן הפינות גורמו להפסד אחסון אבל אני יותר במצוקת משטח עבודה מאשר אחסון.
לגבי היחידה הנסתרת, לקיצנאייד נראה לי סביר, אני לא עושה בו שימוש יומיומי.
זה בעצם קצת כמו התריס פינתי שהיו עושים בעבר. (וגם היום עושים).

לגבי התכנון של מגירות ומגירת תבלינים - זה באי, לא שרטטתי את זה +מתחת לקינצאייד, יהיו 3 מגירות גדולות.

לגבי התוכנית הכללית - את צודקת שיותר קל לראות מכלול אבל זה התייעצות במסגרת הפורום אז ניסיתי לקצר. למעשה אנחנו מחברים את שני החדרים שצמודים לחדר הורים לחדר וחצי וחצי חדר מוסיפים לסלון. כרגע הילדים שלנו קטנים והרעיון, עוד כ- 5-7 שנים שהם פחות ירצו לשחק איתנו במרחב המשותף - להרים את הקיר בחזרה.

תודה על התשובות
 

מרי פופ

New member
אני מבינה שאת מנסה לקצר מפאת המדיה האינטרנטית אבל ייעוץ

לתכנון מתחשב בחלל כולו ובהמון פרמטרים.
מסיכמה שיש מצוקת משטחים, בעיקר משטח העבודה הראשי שמאוד קטן, ממליצה לתכנן מחדש כן עם הפינות והמשך השיש מתחת לחלון, אולי אין שם מקום לכיור ומדיח, אבל יש מקום לכיריים.
אישית אני נגד תריסים ותריס פינתי אינו דומה לתריס באמצע המטבח, טענתי היא שמיותר לסגור בכלל... אני הייתי הולכת לתכנון מסורתי יותר: "ח" עם רגל אחת ארוכה יותר לאורך כל הקיר הגדול, משטחי עבודה ארוכים יותר ואולי אף קיצור האי כי המרחב בין פינת האוכל לאי לא מזהיר.
אחרי שתכללו את כל הפונקציות שצריכות להיות במטבח ותהיו מרוצים מתרשים הזרימה, תחשבו על יח' דקורטיבית ועיצוב, אבל תכנון קודם כל.
 

tiptip308

New member
אני חשבתי על משהו כמו בתמונה המצורפת

אבל מתחת לחלון כיריים.
האם לאור העובדה שהשולחן אוכל ממש בתוך המטבח, זה שטח שיש מספק? אי של 2.80+המשטח מתחת לחלון של 1.80 בלי החלק הפינתי בו אמקם קיצנאייד.
*לגבי התריס - לא אסגור בפינה, מעדיפה להשאיר פתוח לקיצנאייד+מכונת קפה.

לגבי הצעתך - התכוונת לא לעשות ארונות גבוהים בכלל? הכל נמוך?

*התמונה מקבוצה בפייס ואין לי קרדיט אבל לדעתי עיצוב מדהים.

 

מרי פופ

New member
זה מוסיף רק 60 ס"מ לספירת המשטחים, בעיני לא מספיק בכלל

הייתי משאיר את כל הפינה הימנית בערך 120 לפחות עם ארונות נמוכים ואז תחילה את הגבוהים עד לקיר פינת האוכל. באותם 120 לשים את כל אותם דברים שהתכוונת לשים ביחידה עם התריס, ככה השאר נקי ממכשירים. כמו בתמונה.
 

tiptip308

New member
ומה לגבי תנור ומקרר באופציה של

הח' כמו שהצעת, צריכים לעבור מימין ליחידה הדקורטיבית? לא יוצא רחוק מדי מכיור וכיריים שיהיו על האי או על הצלע של הח' בקיר.

מה עם אופציה של קיר גבוהים -מקרר תנור מזווה - מימין ובקיר הארוך של ה 5.95 רק ארונות נמוכים ובמקום אי פלוס שולחן אוכל רק שולחן אוכל ארוך במרכז (מקביל ל 5.95). החסרון מבחינתי שמוותרת על אי שנוח לעבודנ עם בצקים וכו והעבודה עם פנים לקיר ולא לסלון.
 

lab229

New member
גם הייתי מרחיבה לצורת חת ושוקלת להזיז את האי

עד הויטרינה (כתבת שהרחבתם את הסלון על חשבון חצי חדר אז אולי יש מקום לבחון זאת) לא ברור כמה זה מוסיף אך בהערכה גסה 25-30 ס"מ. זה יאפשר אולי למקם מדיח וכיור מתחת לחלון צריך לבדוק מידות.
כיריים הייתי שוקלת לשים במקביל לאי (אפשר למקם 2 סטים של מגירות) ובהמשך הגבוהים ואז אפשר גם לצמצם רוחב אי ל 90 ס"מ. או להשאיר רק כיריים על האי. לגבי אורך האי אם חייבים 5 מקומות ישיבה כלומר ההנחה שהאי הוא מקום אכילה ראשי אז צריך להיות באורך 220 כדי להכניס 4 כסאות (ועוד אחד ניצב להם בראש). אם לא רצוי לקצר כפי שכתבתי באחת התגובות הקודמות. מלבד זאת,כפי שכתבתי בתגובה הקודמת, המרווח בין האי לשלחן ממש צר ביחס למעבר ראשי ממש רצוילקצר שולחן או לשים שולחן ריבועי ולרווח את המעבר .
דרך אגב, לפי התוכנית רוחב החלל הוא 585 אבל לפי השרטוט שלך עם פינת האוכל יוצא 595 אז יש 10 ס"מ מיותרים.
 

tiptip308

New member
יש לי שם קיר, לא יכולה להרחיב עד הוויטרינה

לגבי ה 5.85, 5.95, זה הבדל בין התוכנית שיווק לאוטוקאד אבל תודה!

יש שולחן ישיבה בהמשך, האי מתוכנן ל- 4 אנשים, לא בהרכב מלא
 

lab229

New member
אפשר להרחיב ולעשות פינוי במשטח כלומר המשטח באזור הקיר

"יחבוק" את הקיר. יצא לי לעשות את זה בעבר במטבח ממש דומה. (כולל קיר ליד ויטרינה)
אפשר לקצר את האי ל 165 ס"מ אחרי הקיר יכנסו 3 אנשים ועוד אחד בראש
 

lab229

New member
דוגמה למשהו דומה .הכיריים לא באי אבל אפשר להעביר

ולקצר ארונות היכן שהם בתמונה .. רק רעיון כמובן ודורש התאמות לצרכים/מטבח שלכם

 

AlonPe

New member
אני מוחא!!!


ואפילו בתוקף!.
כבר יצא לי לקבל הערות בסגנון "מה אתה הומו?!" כשהבעתי את המשיכה שלי לתחום של עיצוב פנים. לא שחלילה וחס יש לי בעיה עם הומואים! אבל החלוקה הזו לתפקידים תלויי ג'נדר, צריכה לפוג מהעולם!.
אפשר לפצוח פה בדיונים פילוסופיים על נשיות וגבריות, כולל לגעת בעניינים אקטואליים שבוערים לאחרונה, אבל לא אסחף לשם. לא כאן בכולופן


לעצם העניין, מסכים עם ההערות שלך. מי שתכנן את הסקיצה הזו, לא עובד במטבח. או יותר נכון, לא מבין עבודה במטבח. (נכון ש-סטטיסטית, סביר בהחלט להניח שזה גבר, העניין הוא - שזה לא חשוב! אם זה מביא לפסילת גברים מלעסוק בתכנון מטבחים או עיצוב פנים, (בעיני) זה בדיוק כמו (למשל) לפסול אישה לעדות וכן הלאה!)

לדעתי מתכנן (או מתכננת, אדריכל/ת, מעצב/ת) טוב - לא חייב לדעת הכול על הכול. אלא צריך להיות בעל יכולת דמיון והפשטה, סקרנות והזדהות. גם גבר שכף רגלו מעולם לא דרכה במטבח, יכול להיות מתכנון מטבחים טוב, אם יש בו את התשוקה והסקרנות - להבין לעומק את - התהליכים, הפעולות התנועה בחלל, שגורמת לחלל להיות מעוצב כפי שצריך להיות.
באותה מידה - אישה יכולה לתכנן בהצלחה... לא'דע מה... מוסך, מגרש ספורט, מועדון גברים רווקים....
כמו שלא צריך להיות רופא בשביל לתכנן מרפאה, מסעדן בשביל לתכנן מסעדה וכן הלאה.
 

מרי פופ

New member
אתה מוחה בצדק! כתבתי משהו באמת סקסיסטי ומכליל ואף מעליב

הייתי צריכה לכתוב שמי שתכנן את המטבח שראינו לא עובד במטבחים, לא מבשל ולא מבין בזה כלל.
ותכלס אתה צודק זו שיטת עבודה ולא מגדר או מקצוע (קצת כן נסיון חים ועל זה בהמשך), זה כמו שכדי להיות מבקרת פנים, כפי שהייתי בקריירה הקודמת שלי, הייתי צריכה להכנס ולבקר תחומים שונים של הארגון ובכל פעם ללמוד נושא, למרות שאף פעם בעצמי לא עבדתי בחברות כמו אלו שביקרתי ולא עסקתי ברכש, או בבטיחות, או בתהליכי הטמעת מערכות או ניהול כ"א... רק ביקרתי אותם.
כן אני מאמינה שנסיון חיים, בשלות, ויכולת ללמוד דיסיפלינות ולצאת מתוך עצמך החוצה להסתכל על הדברים עוזרים למעצב מאוד. ואני ממש לא מאמינה שגבר לא יכול לתכנן מטבח מוצלח.
 

AlonPe

New member
האמת,

בעידן ה-PC הזה שלנו, כבר אסור לפתוח ת'פה!

בדרך כלל זה מצחיק אותי. לפעמים זה עצוב, אפילו מפחיד.
נגיד את זה ככה - הטענה שלך לא הייתה מופרכת מהיסוד


זה מתחבר לי לשאלה אחרת שהופנתה אלייך פה לא מזמן -
מה את עושה עם לקוחות שטעמם שונה לגמרי מטעמך.
יש כן משמעות ל- חוויות והתנסויות (וגם ניסיון) אישי.
כמו ש- עדיף לוותר על פרויקט כאשר יש פער תהומי בין הטעם האישי של המתכנן לזה של הלקוח, (זה לא תמיד כזה פשוט. אם מסיבות כלכליות או מסיבות של אגו, אבל לפחות באופן תאורטי) עדיף ש- מי שלא מתעניין בבישול, ובכל מה שקשור למטבח, שאין לו מושג בזה, ובעיקר, אם זה ממש לא מעניין אותו - שלא יתכנן מטבחים.

זה לא ש- צריך לעשות קורס שפים בשביל לתכנן מטבח. אבל אם למתכנן אין סקרנות, נכונות להתחבר ולהבין את התהליכים, הפעולות, התנועה שמייצרות החלל של (במקרה הזה) המטבח, שיתן למישהו אחר לתכנן את המטבח.
 

חופית882

New member
חייבת להסכים, תופעת הפוליטיקלי קורקט - מקל בגלגלים.

בנוסף, בהחלט חושבת שצריך ניסיון במידה מסוימת בעבודה במטבח - ע''מ להבין את תהליך התכנון לעומק.
גם אם לומדים את חוקי התכנון הבסיסיים בתכנון מטבחים (כמו בכל דבר) - כשזה מגיע לעיצוב פנים, לרב נדרש להיות יצירתי ולהתמודד עם חלל מאתגר - ופה כבר חשוב הנסיון ע''מ לדעת לחשוב מחוץ לקופסה, ולא לתכנן משהו שאולי נראה כמו ממגזין - אבל מתוכנן על הפנים.
 
למעלה