התייעצות למטבח

lipskya

New member
התייעצות למטבח

בתכנון המטבח יש נישה מאחורי המקרר (תמונה מצורפת, מסומן באדום) וחשבנו לעשות בה מזווה נוסף.
דופן המקרר הוא מימין לפתיחת המזווה ולכן יש צורך באיזשהו חיפוי שיתחום את המקרר ויאפשר פתיחה של המזווה שמשמאלו.
בנוסף, מעל המקרר תהיה קלפה, שבדומה למקרר, תיפתח לכיוון האי.
גובה התקרה 3 מטרים. אנחנו רוצים להגיע כמה שיותר גבוה עם הארונות הגבוהים כדי למקסם את האחסון, ומעל לסגור בגבס עד התקרה.
אגב, רוב המידות בתכנית מופיעות, ובכל מקרה כל משבצת מייצגת 10x10 ס"מ.

נודה לעזרתכם:
1. מה הגובה המקסימלי (כולל צוקל) שאפשר להגיע עם הארונות הגבוהים ?
2. נשמח להמלצה לסידור המזווה בעקבות המידות ה"מיוחדות" שלו, עומק 99ס"מ, וגובה מקסימלי (לפי שאלה 1). האם לעשות מזווה בגובה "רגיל" ומעליו קלפה ? האם דלת אחת גדולה עם מגירות / מדפים ? או סידור אחר...קצת הלכנו כאן לאיבוד.
3. מה לעשות מבחינת חיפוי שאמור גם להסתיר את הדופן של המקרר (מימין) וגם לשמש לפתיחה של המזווה (משמאל); כעקרון חשבנו על משהו נסתר, אולי דלת שנפתחת בלחיצה אבל שוב, די הלכנו כאן לאיבוד...

תודה


 

lab229

New member
עומק 90 עמוק מדי לארון ולא יעיל . אפשר כמובן לעשות ארון

בעומק סטנדרטי ולהרחיק מהקיר מאחור (30 ס"מ בערך) ולתחום את דופן המקרר ואת גבו (זה צידו הימני של המזווה) ולחזית המזווה להתייחס כרהיט /ארון נפרד מהמטבח בצבע/סגנון אחר אך לא ברור לי מה יש מול המטבח ואיך נראה כל חלל הבית/דירה.
הכי טוב יהיה אם תעלו תוכנית של הדירה/בית כדי לראות איך המטבח משתלב בחלל ולהבין כיצד הכי נכון ואסתטי לנצל את החלל.

בלי קשר, האם באי בצד המרורק מהמטבח מתועננת ישיבה של 3 מטר? אם לא מה מתוכנן שם?
 

lipskya

New member
תשובות

בצד המרוחק של האי ימוקמו 6 כסאות במהלך היום, כאשר כשיושבים לאכול אפשר למקם 3 מול 3 כפי שמופיע בסרטוט. המטרה היא שלא להפריע למשטח העבודה ע"י כסאות ולכן הם ימוקמו בשורה. זו הסיבה שהמגירות ברוחב 120 הן בעומק 60 מתוך 100 (עומק השיש). ה-40 הנותרים יכילו את הכסא.
בין האי וגב הספות יהיה רווח של כ-90 ס"מ.

מצורפת תוכנית המטבח יחד עם הסלון והכניסה לבית.
ליד דלת הכניסה תמוקם קונסולה נפתחת (מופיעה בסרטוט במצב סגור) ולכן לא תהיה פינת אוכל בדירה. מעל הקונסולה תהיה מראה מעוצבת גדולה.
האי יכל להכיל מקסימום 8 אנשים לכן הוא אמור להספיק ליום יום כולל חברים של הילדים וכ"ו...

אגב, בדקתי לפני כשנה, כאשר עבדנו על תכניות המטבח ולא מצאתי מסילות עמוקות יותר מ-65 (לארון עומק 70). האם יש היום מוצר כזה ? נניח מסילות עומק 80, 90...יכל לעזור לנצל את המזווה העמוק.

מה לגבי העיצוב של דופן המקרר וחזית המזווה ? אשמח להצעות...כרגע ידוע שצבע הקירות יהיה שמנת ow221P, וידוע כיצד ייראה קיר הטלוויזיה (מצורפת תמונה). עדיין לא החלטנו על צבע ארונות מטבח.

מה לגבי מבנה המזווה עצמו מבחינת גובה ? האם דלת אחת גבוהה ובפנים חלוקה למדפים ? האם דלת "רגילה" ומעליה קלפה ? נראה לי פחות נסתר...



 

lab229

New member
היכן אתם מתכננים לאחסן מעילים, תיקים וכו ?

אני דווקא חושבת שיש לא מעט אחסון במטבח ואת החלל שאתם רוצים לנצל במזווה כדאי לשקול דווקא למעילים תיקים נעליים וכו...
יש לא מעט אחסון במטבח והרבה פעמים נתקעים בלי מקום נוח למעילים ותיקים ואז הם צלילים להתפזר בבית ולמצוא מקומם על כסאות או גרניט הראשון שאפשר לזרוק עליו שפוגעים בדרך.
הייתי סוגרת את דופן המטבח ואת הגב עם קיר ובעצם נוצרת נישה לארון ( מזווה או מעילים)
מבחינת עיצוב לדעתי לא צריך להיות כמו המטבח אלא שונה דווקא ולהתחבר דווקא לחלל הכניסה והסלון.
לא הייתי עושה קלפה אלא חזית דלת / דלת מעל דלת שלא יראה כמו מטבח.
לא מכירה מגירות בעומק כזה.
 

lab229

New member
האם מימין לדלת הכניסה יש ארון למיילים?

כנראה פיספסתי והכיתוב בתמונה לא ברור לי ( קוראת בטלפון).
בכל מקרה , מבחינת עיצוב עדיין חושבת שיותר נכון לעשות הפרדה כי במסווה לא חלק מחלל המטבח אלא מחוצה לו ומאחורי המקרר
.ניתן גם לאחסן שם מגב , מטאטא , שואב וכו אם אין מקום אחר קרוב.
 

גלמיש1

New member
לא נראה שיש לכם שולחן אוכל נוסף בחלל, האם נכון?

אם כך התכנון הזה לא הגיוני.
לא הייתי עושה בכלל את הדלפק המפוצל הזה. במקומו, ובאותו מקום, הייתי מציבה שולחן אוכל רגיל, בנוי במתואם למקום ולמטבח, שיהיה ניתן להזיז ולהאריך בעת הצורך כדי לאפשר אכילה נוחה ביום יום, ואפשרות ארוח של סועדים.
החלק מימין שכתוב עליו "משטח עבודה+מגירות" יתרחב למלוא העומק מתחת למטבח - ויקבל סט מגירות פונה למטבח, ומדפים פתוחים/סט מגירות, מה שמתאים , שפונה לסלון.
 

lipskya

New member
אסביר את ההגיון מאחורי העיצוב; מוסיף גם תכנית של הדירה כולה

כפי שציינתי, האי הגדול מאפשר ישיבה נוחה של עד 8 אנשים. מספיק לנו ליום יום ומאפשר הוספת משטח עבודה גדול, לעומת שולחן שהינו נמוך יותר.
מבחינת פינת אוכל, בתכנון המקורי של הדירה פינת האוכל אמורה להיות במקום הקונסולה כאשר המקרר והמזווה הנוסף לא שם. די נדיר שאנחנו מארחים קבוצה גדולה של אנשים לארוחה ולכן העדפנו להשאיר את החלל פתוח עד כמה שניתן. לכן וויתרנו על פינת האוכל. הקונסולה ליד דלת הכניסה נפתחת בעת הצורך לשולחן באורך 3 מטרים כך שיש פתרון למקרים בהם כן נרצה לארח...
לגבי המזווה הנוסף, היום אנחנו בקושי מסתדרים עם מזווה אחד ולכן מעדיפים כן לנצל את השטח מאחורי המקרר לאחסון מזון. מבחינת מקום למעילים וכ"ו, במסדרון שמוביל את החדרים יש נישה ברוחב 265 ס"מ ובעומק 60 ס"מ בה נעשה ארון גדול, עד גובה 260 (גובה הנמכת הגבס במסדרון). בארון הזה נשים את כל המעילים וכ"ו...(ראו תכנית מצורפת).
אנחנו שואלים בעצם מה לעשות כדי לאפשר אחסון אופטימלי במזווה מאחורי המקרר, הן מבחינת הסידור שלו; אולי לעשות פשוט מדפים בעומק מטר ?
לא ברור אם יהיה ממש נוח. אפשר לתכנן שהמזווה הזה ישמש יותר לאחסון של "מלאי", לא שאנחנו מקימים מסעדה
אבל יוצא שיש לנו כמות ממוצר כזה או אחר ולא צריך את הכל נגיש וקרוב במזווה שבמרכז המטבח...כמו גם להניח שם למשל את האופה לחם ומוצרי חשמל נוספים, בקיצור דילמה

והנושא השני, מבחינת עיצוב החזית, מסכימים לגמרי עם ההצעה לשבור ולעשות משהו שונה מהמטבח... מה לגבי נגיד זוג דלתות, הימנית דמי (לדופן המקרר) והשמאלית אמיתית - למזווה. מה לגבי הרעיון של פתיחה בלחיצה כדי שלא יהיו ידיות (בשונה מהמטבח) ואז בעצם כל החזית נקייה לגמרי ? מתאים גם לרעיון שלא תהיה קלפה מעל המזווה אלה דלת ואז באמת יכל להיות נסתר כמעט לחלוטין.
נשמח לרעיונות נוספים...

תודה
 

lab229

New member
אני מסכימה אתכם לגבי עניין הדלפק וכך שלא

נחוץ לכם שולחן אוכל.
אישית, אצלי, אין פינת אוכל ויש אי גדול ל 6-9 סועדים (6 ביום יום וניתן לצרף עוד כסאות)
לא מארחים חמולות ואם כן זה בגינה (לא בחורף ) אם במקרים נדירות צריך לארח בחורף מכניסים שולחן (מהגינה למשל)
אישית עדפתי אי גדול ומשטח עבודה ענק שיתאים לי ליום יום ולא אם פעם ב.. מארחת
 

lipskya

New member
בדיוק אחד לאחד החשיבה שלנו. טוב לדעת שאנחנו לא לבד


דרך אגב, הקונסולה זו המצאה גאונית, להיות עם ולהרגיש בלי
 

lab229

New member
אכן הקונסולה הזו שנפתחת לשולחן אוכל

רעיון מצויין וגם יפה. ראיתי אותה בזאגה נראית מצויין.
לגבי המשך המטבח וארון המזווה כפי שכתבתי מקודם חושבת שזה לא צריך להראות ארון מטבח אלא יותר רהיט ולכן ממש לא לעשות קלפה שלי מזכירה מטבח.
ניתן לעשות דופן נגרות למקרר ולהמשיך לסגירת המזווה כחזית הארון .
אפשר עם אי בלי ידיות אבל חשוב קודם להבין מה סגנון ומראה המטבח וכיצד לשלב זאת בצורה אסתטית ונכונה שלא יראה כאילו אלו 2 חלקים לא קשורים שבמקרה נמצאים שם.
מה למשל החומרים שאתם רוצים במטבח ..: עץ ? פורמייקה ? צבע? צריך לתכנן כך שהכל יזרום ויתחבר.
לגבי המזווה עצמו ,מדף בעומק מטר לא יעיל לאחסון מזון. עמוק מדי ולא ניתן יהיה להגיע למוצרים שדחוקים פנימה . כן יעיל למזוודות נניח לאחסון יותר גבוה..
 
אני מאד אוהבת את הזרימה של המטבח מעבר לפינה ולא הייתי קוטעת

אלא מאחדת בחומר דופן מקרר ודלת מזווה. זה כמובן לא מחייב
שכל המטבח יהיה באותו גוון\חומר, אפשר ורצוי לגוון ולשלב אך במקומות אחרים.
מצרפת עיצוב ותיק שלי באותו עיקרון, צילום לא משהו אך מקווה שמבהיר,
כאן יש המשכיות המשתלבת עם מדפיםשונים והארון הפונה לסלון
קיבל ידיות פחות מטבחיות.



 

גלמיש1

New member
עכשיו שאני רואה את הדירה הייתי בכלל מתכננת אחרת

את כל המטבח.
הייתי גם מרווחת אותו כי כרגע הוא צר. היות שיש לכם מרחב גדול פה.
&nbsp
לגבי סוגית השולחן - אמנם זה ענין של העדפה אישית. אבל יש לקחת בחשבון שהצרכים והמנהגים משתנים עם השתנות המשפחה. משפחה צעירה עם פעוטות זה דבר אחד,
ומשפחה עם מתבגרים זה משהו אחר, ואחר כך שוב שינויים...
אני רק יכולה לומר שאנחנו מארחים כל הזמן, אם לא חברים של הילדים אז בני משפחה או משפחות של חברים וכו. לכן שולחן אוכל נוח שנפתח בקלות בעת צורך זה מאסט.
&nbsp
 

lipskya

New member
תודה על התגובה. מה הכוונה שהמטבח צר ?

מה היית עושה אחרת מבחינת סידור המטבח ? לפחות כדי שקבל תחושה לתפיסה אחרת...
למיטב הבנתנו המרחק האופטימלי בין האי לפס שמולו הוא 110 עד 120 לכן בחרנו 120, יותר מזה והמרחק הופך לפחות פונקציונלי.

לגבי השולחן/אי שוב עניין של גישה.
בגדול כדי להבין את גישתך, את אומרת שבמקום אי כדאי להציב שולחן רגיל ? מה היתרון של שולחן לעומת אי ?
אכן הצרכים משתנים אבל למה שאי לא יענה על הצרכים השונים ? היום יש לנו בן 3.5 ובן 5 ואנחנו יושבים על דלפק בגובה שיש כל ערב בלי בעיה.
דווקא כשיגדלו אני מניח שיהיה להם קל יותר (פחות עניין מבחינת הגובה).
ומבחינת לארח, כרגע אנחנו 4 נפשות ומניחים שנגיע ל-5 בסופו של דבר

מכיוון שהאי מאפשר ישיבה של עד 8 אנשים, יש מספיק מקום לארח גם חברים בקטנה. לא כל יום יגיעו אלינו חמולות


ושוב תודה על התגובה
פתוחים ושמחים לקבל דעות שונות ונוספות
 

גלמיש1

New member
המרחק המינימלי !! (כמובן כשלא מדובר על מצבי אין ברירה)

בין 2 פסי ארונות הוא 120. אבל! במצב בו יש ישיבה צריך מרווח גדול יותר. בזמן ישיבה ליד השולחן אנחנו לא5 נצמדים עם הבטן לשולחן/משטח אכילה. אנחנו נשענים לאחור, הכיסא מוסט קצת אחורה, המרפק שלנו בולט אחורה וכו. ובאותו שמן אנשים אחרים מבשלים, מכינים, שולפים מגירות, פוערים מדיח כדי להטעין/לפרוק... וסתם מסתובבים במטבח.
ככה המעבר נחסם לגמרי!
מה לעשות?
יש לכם הרבה מרחב פה לשחק איתו,
א. שאפשר פשוט להרחיק את האי/שולחן מארון המטבח בעוד 20- סמ. לפחות.
ב. אפשר להעמיד את האי/שולחן במרכז החלל ולייצר מעברים משני הצדדים (יש מקום לאי/שולחן ארוך - אפילו 2 מטר אורך)
ג. יש עוד אפשרויות סידור של המטבח בלי ליצר מצב שיגרור פקקי תנועה, או צפיפות. למשל - אפשר להעביר את המקרר למקום אחר, ולנצל את המיקום הנוכחי שלו ומה שמאחוריו ( יש שם שטח גדול שלא מנוצל כרגע) לטובת מזווה גדול בנוי/או ארון.

באמת שיש לכם מספיק מרחב כדי לתכנן ברווחה. וגם לקחת בחשבון שבבית של משפחה (גם אם כיום הילדים קטנטנים) מגיעים למצבים בהם יש משתמשים רבים במטבח בזמן נתון, וצריך להיות מרחב תנועה ועבודה לכולם. ולכן יש צורך במעברים רחבים, ורצוי יותר מכניסה אחת לתוך חלל המטבח.

רצ"ב שירבוט מהיר שמראה אפשרות אחת.
כאן האי/שולחן עבר לאמצע החלל.
א. זה מפנה את הקיר התחתון כדי למקם עוד ארון+שיש, עוד נפח איכסון ועוד משטח עבודה.
ב. זה מאפשר למקם כיור מתחת לחלון. או כיריים (אם כי יש כאלו שחוששים מזה משום מה) או מה שרוצים.
ג. זה מאפשר אי/שולחן גדול ורחב במידה שמתאים לכם. ומאפשר גמישות במיקום שלו, ואפשרות להאריך אותו בקלות.
ד. וזה הכי חשוב - זה מפנה מעבר נוסף לתוך המטבח.
כלומר אם בצד אחד חסום בגלל מישהו שיושב אחורה, או מי שעומד מול מקרר פתוח וחוסם מעבר, או מגירות שלופות/מדיח פתוח במטבח - אפשר לעבור מהצד השני.

 

lab229

New member
ללא קשר לארון המזווה המדובר במצב הנוכחי של

המרחק בין הכיריים לקיר מימין לא מספיק. כעת הוא כ 20 סמ צריך לפחות 30 סמ ועדיף יותר אם ניתן.
אני רואה שאין מגירה לבקבוקים ותבלינים . האם זה מכוון ואין לכם צורך בכך ?
כדאי לשקול שינוי בסידור הארונות בצלע זאת כדי לרווח מרחק כיריים מהקיר.
 

lipskya

New member
הי, לגבי מרחק של כיריים מהקיר - אשמח להבין מדוע כדאי להרחיק

דווקא חשבנו שלא יהיה נוח לעבוד על משטח עבודה שצמוד לקיר ולכן, כדי שלא לצמצם את משטח העבודה משמאל לכיריים, אמרנו שנמרכז אותם לסט המגירות הימני, ייתן לנו כ-22 ס"מ מהקיר הימני שזה אמור להיות סביר כדי להניח כף, קופסה וכ"ו.
דווקא בנושא הזה אין בעיה לשנות את התכנית ולהזיז את הכיריים שמאלה, אפשר למשל למרכז בין שני הסטים של המגירות 105 ס"מ כך שיהיה משטח של 75 ס"מ מימין לכיריים ועד הקיר. השאלה שוב מדוע ? שינוי כזה אגב ישנה את המרחק בין הכיריים לכיור ל-125 שזה עדיין מרחק גדול ויפה אבל פחות מקודם.
האם היית עושה כך או אולי אופציה אחרת ?

לגבי מגירת בקבוקים, אנחנו לא אוהבים. מסתדרים עם בקבוקים במזווה, גם היום.
תכלס חוץ מבקבוק שמן וחומץ, שאר הבקבוקים לבישול שמצדיקים מיקום ליד הכיריים גם ככה נמצאים במקרר.
לגבי תבלינים, אנחנו עושים את אחת המגירות העליונות, מניח שזו שמתחת לכיריים כמגירה לתבלינים עם עשרות צנצנות מקוטלגות כמו חנות

במקרה הזה אכן יושב צמוד לכיריים...

שוב, המון תודה
 

lipskya

New member
במחשבה שנייה נזכרתי מדוע הרחקנו את הכיריים לכיוון הקיר

הכנסנו שתי קלפות בתכנית, כאשר השמאלית מכילה ייבוש כלים (אלמגוב).
כדי שהקלפות יהיו כמה שיותר גדולות ובנוסף כדי שהקלפה השמאלית תכסה את הכיור כולו (רק החלק שמעל הכיור יכיל ייבוש כלים), היינו חייבים להזיז את הכיריים ימינה כיוון שבעייתי להעמיד סירים מתחת לקלפה. הלחות מהאדים והחום יהרסו את הדופן התחתונה שלה...
שוב, אשמח להבין עד כמה בעייתי המיקום הנוכחי של הכיריים...

תודה
 

lab229

New member
המידות הן מידות תוכנית ולא מידות בפועל

זה שמצויין מרחק 520 ס"מ זה על הנייר. בפועל אחרי טיח (וסטיות בנייה שעלולות לקרות) זה יהיה כבר 516.
בתכנון המטבח עצמו הפינה למשל בעומק 65 ס"מ מינימום (ואף יותר תלוי אם אתם עושים בחברת מטבחים ותלוי איזו חברה - לכל אחתהסטנדרטים שלה).
וכך בפועל המגירות יקטנו.
בנוסף, אם תרצו בהמשך כיריים רחבים תהיו תקועים.
אם אלו כיריים גז, צריך מרחק מהקיר ולכן נהוג לעשות לא פחות מ - 30 ס"מ.

אני בעד משטח עבודה גדול - דווקא הייתי הופכת מיקום מדיח וכיור עם המגירות השמאליות (הקרובות לפינה המתה)- כלומר מדיח, כיור, וסט 3 מגירות של 105 (שפועל יהיו פחות בגלל מה שכתבתי)
את מרכז הכיריים בתפר בין 2 המגירות הימניות - כך יהיה משטח מרווח בין כיור לכיריים ויותר מקום ומרווח באזור הכיריים
 

אודרי11

New member
בעניין הכיריים

מנסיון בדירה השכורה, כיריים צמודות לקיר זה מכה, ממש לא נוח...אין לאן להעביר סיר..אם יש אפשרות למרכז אותן יותר , אל תהססו
 
למעלה