אשמח לחוות דעת - איזו אופציה למטבח עדיפה יותר

yonitkal

New member
אופציה 4 חדשה

אופציה זו היא ללא ארון מזווה, על מנת שלא לחרוג מקו המטבח. החשיבה היא שבמקום ארון המזווה יש עוד יחידת מגירות ויחידת ארונות עליוניים בפינה השמאלית של המטבח.

 

lab229

New member
עמוס מדי מבחינת מראה לדעתי וגם לא יעיל כמו ארון מזווה מבחינת

אחסון.. אפשר לעשות ארון מזווה בגודל 50 שיצמצם את החריגה
האם החדר הסמוך (חדר השירות) מיועד גם לאחסון או רק לכביסה?
האם הדלפק משמשגם כמשטח עבודה? אחסון? (נראה שיש אחסון רק לא ברור כמה)
 

yonitkal

New member
בחדר השירות יוותר מקום גם לאחסון

גם בדלפק, תלוי בבחירתנו, יכול להיות מקום לאחסון
 

lab229

New member
נקודה חשובה לגבי האי/דלפק שאחסון יגרע

מממספר מקומות הישיבה ...לא ממליצה לעשות מספר מקומות ישיבה קטן ממספר הנפשות בבית (מנסיון והיכרות עם הרבה משפחות) - ברגע שיש אי/דלפק זה הופך לשולחן אוכל מרכזי יומיומי ופינת האוכל נזנחת לטובת אולי ארוחות שישי/אירוח ( או במקרה הגרוע משטח לקיפול כביסה
)
לאחרונה תיכננתי החלפה של משטח האי למשפחה מאחר ומספר המקומות המקורי שתוכנן בו היה קטן מדי והם אוכלים רק שם ופינת האוכל לא בשימוש (ולא היתה מהרגע שנכנסו לבית למעט אירוח וארחות שישי כי לא היה מקום באי)

אני בעד אחסון באי/חצי אי אבל צריך להתחשב בתכנון בשמירת מעבר רחב מספיק ומרחק מהמקרר בעיקר אם יהיה בקצה כסא/ות) וגם במספר מקומו הישיבה.
חדר שירות/מזווה מקום מצויין לאחסון - הוא נגיש וקרוב למטבח וכדאי לתכנן שם נגרות/אחסון שישרת את 2 הפונקציות ..

תכלס, את יודעת מה האחסון שאת זקוקה לו מבחינת מזון , סירים, כלים וכו..ולכן חשוב לתכנן לפי הצרכים וההרגלים.
 

yonitkal

New member
לגבי תכנון הדלפק

זו התלבטות
מדובר בחמישה נפשות, כך שהאופציות הן: שולחן לחמישה או דלפק גבוה שישמש רק את זוג ההורים בעיקר.
העניין הוא שפינת האוכל היא די קרובה (כמופיע בתכנית), והשאלה היא האם יש טעם לעשות שולחן לחמישה (במקרה כזה כבר לא יוותר מקום לאחסון), כשאפשר להשתמש בפינת האוכל, אחרת היא די תהיה "מתה", כי לאירוח של "חמולה" ממילא היא לא מספיקה.
 

lab229

New member
אין סיכוי שדלפק ישמש רק את המבוגרים.. ילדים מתים על כסאות בר

ומטפסים לאן שרק ניתן. במהרה זה יהפוך לשולחן שלהם (ואם תשאירו מקום רק ל-2 כסאות הם יריבו מי ישב שם אין סיכוי שאתם תשבו לאכול שם אלא רק כשהם ישנו :))..

לי לא נראה כזה נורא לחרוג מעט מקו המטבח לטובת ארון מזווה ואחסון יעיל כדי עשות דלפק עם 5 מקומות שכל המשפחה תוכל לסעוד יחד.אם אתם אוהבים את הקונספט.

לדעתי דלפק במטבח נוח לעבודה וארוחות יומיומיות מאשר פינת אוכל שהיא מעט מרוחקת ולא בלב המטבח אבל ממש עניין והעדפה אישית...

ישיבה על דלפק/אי זו חוויה אחרת מאשר ליד שולחן אוכל אבל גם עניין מאד סובייקטיבי.
אפשר גם לעשות רק דלפק לאחסון ללא ישיבה וישיבה תהיה רק בפינת האוכל..

חושבת שאם עושים דלפק אז חייבים מקום ל-5 או לא לעשות בכלל ישיבה שם (רק אחסון ומשטח עבודה כאמור)
ברגע שיהיה מקום ישיבה שם זה יהפוך למקום אכילה ראשי בבית ואז יריבו מי יישב שם).

לגבי פינת אוכל באופן עניין של החלטה שלכם האם צריך או לא ומה הרגלי אירוח ואם צריך איזה גודל וצורה ( דווקא בגלל שמיקום פינת האוכל חסום בפינה תתאים שם לדעתי יותר פינת אוכל עגולה שתשבור קצת את הקווים הישרים והפינות ותאפשר ישיבה נוחה)
 

lab229

New member
הבעייה באופציה 1 בה הכיריים ליד הגבוהים היא שלפי

התוכנית (340 אם לא מחשיבים את הקיר ) נשאר מקום של מקסימום ארון 70.
מאחר ובהמשך יש פינה הכיריים צריכים להיות ממוקמים מן הסתם בטווח הארון הזה.. זה אומר שהכיריים (מינימום 60) יהיו ממש קרובים לבילט אין (או גבוה אחר) לא נוח לבשל כמובן כי הארון יפריע.. צריך מרחק של 40 (אולי קצת פחות אבל לא פחות מ 35) מהבילט אין בערך כדי שיהיה נוח לעמוד ולעבוד בנוחות.. זה אומר שיש במצב הזה להזיז את הגבוהים כ 30 ס"מ (אם לא מחשיבים את הקיר) לכיוון פינת האוכל (יוצא חלקית מול דלת הכניסה)
דרך אגב, באופציה זו יוצא שהמדיח כנראה נפתח מול הדלפק יש לשמור על מרווח מתאים שיאפשר גם ישיבה וגם פתיחה של המדיח בו זמנית
או אולי למקם מדיח מימין לכיור...

בכל מקרה אם מזיזים אז זה פתרון טוב מאד ומשאיר משטח עבודה גדול.

באופציה בה הכיריים והכיור על אותו משטח הכיור קרוב מדי לפינה (ואולי הכיריים- תלוי מה גודל הארון ומה גודל הכיריים) לא נוח לעמוד - צריך להרחיק אותו כ 40 ס"מ לפחות מהארונת הניצבים שיהיה נוח לשטף ואז זה משאיר משטח עבודה קטן בין גיור לכיריים..

האופציה בה בילט אין מרטוחק ממקקרר ומזווה לא מוצלחת
 
למעלה