אשמח לחוות דעת - איזו אופציה למטבח עדיפה יותר

yonitkal

New member
אשמח לחוות דעת - איזו אופציה למטבח עדיפה יותר

מצרפת 3 הדמיות שונות (אין לי בינתיים את המידות), וכמו כן תכנית של המטבח הקיים כחלק מכל הקומה.
גודל המטבח הוא 360 (קיר החלון שהוא קבוע) על 340 (אבל אפשר לחרוג עוד ולהאריך מעבר ל- 340, אם צריך. פשוט, ה- 340 הוא לפי התיחום של קיר הדלפק משמאל)
מבחינת הנוחות, אני מעדיפה את האופציה שבה הכיריים נמצאים ליד 3 היחידות הגבוהות.







 

מרי פופ

New member
את יכולה להעלות את התכנית לחוד? והאופציות לחוד?

יש תקלה כרגע בתפוז ולא ניתן בחלק מהדפדפנים להגדיל ולפתוח תמונות.
על פניו אני רואה את האופציה הראשונה והיא נראית לי טובה מאוד ומתוכננת נכון. רוצה לראות את כל התכנית כדי לקבוע סופית, אז כאמור תצרפי בבקשה בנפרד.
 

אייבורי

New member
אופציה מועדפת בעיני

&nbsp
הייתי מוריד את הארונות העליונים ואת סגירת הגבס מעליהם - יראה יותר מרווח
במקום קלאפה למיקרו- עדיף מיקרו בנוי (הקלאפה כלכך מיותרת ומעצבנת)
ואת הארון מעל התנור הייתי ממשיך מעלה מעלה (איחסון ארוך טווח)
&nbsp
&nbsp
 

yonitkal

New member
תגובה

לגבי מיקרו אינטגרלי - הוא כבר קיים. יש קלאפה רק בהדמיה. מסכימה איתך לגבי זה...
על אילו ארונות עליונים היית מוותרת? אלו שבפינה הימנית ליד הקולט?
לא בטוחה לגבי ביטול הגבס: הוא נועד לסגור, וגם להסתיר יציאה של הקולט אל הקיר החיצוני...
החיסרון שאני רואה באופציה זו: התנור מרוחק מהכיריים וממשטח העבודה. כמו כן נוצרת עוד יחידה גבוהה, ונראה לי שעדיף לרכז את כל היחידות הגבוהות במקום אחד.
 

מרי פופ

New member
פינת האוכל נמצאת מרחק יריקה מהמטבח

אני חושבת שהחצי אי מאוד מיותר לישיבה של כמה אנשים, יותר חשוב לאחסון.
לא ברור לי למה הסתבכתם עם התכנון הוא מאוד פשוט, המידות יפות והמטבח מרווח.
מקרר, מזווה ובילט אין תופסים 215 ס"מ, זה משאיר 125 בצלע של ה 340 עבור כיריים ויח' בקבוקים ליד, לא בלחץ כלל, אצרף דוגמאות.
בצלע של הכיריים אין בעיה כלל והאי כאמור לאחסון בחלק שפונה למטבח וישיבה, תכלס אפשר גם של 3-4, שוב בדוגמאות שלי...
כמו כן יש אופציה להכניס ארון מזווה בעלות לא גבוהה למרפסת השירות ליד.

 

lab229

New member
במקרה שמכניסים ארון מזווה זה משאיר לכיריים 65 (125 עם

הפינה שמן הסתם לא רלוונטית למיקום הכיריים)
בלי מזווה ברור שאין בעייה ואז חייבים אחסון באי ..
בכל מקרה שווה לנצל את חדר השירות למזווה בלי קשר אם יש או אין ארון מזווה- תמיד יש מה לאחסן ..
 

yonitkal

New member
ההתלבטות שלי

ההתלבטות שלי (בינתיים יש לי זמן להתלבט, לשחק עם אפשרויות שונות...) היא: האם לחרוג מקו המטבח כדי שעל קיר אחד תהיה יחידה שלמה של ארונות גבוהים וגם כיריים (נוח לי שהכיריים סמוכות לתנור) - ואז מהכניסה לבית כבר יציץ המטבח;
או להיצמד לקו המטבח, ולשים את הכיריים בקיר השני, לאחר החלון (אני בעד קולט אדים ולא להסתפק בחלון מעל הכיריים), וכך לא נשאר לי משטח עבודה כל כך מרווח בין הכיור לכיריים(אני רגילה לכ- 120-130 ס"מ).
 

lab229

New member
הכיריים צריכים להיות בחזית של הגבוהים עם או בלי

ארון מזווה..
האופציה של כיור וכיריים על אותו משטח משאירה לך משטח
עבודה קטן ולא יעיל כ- 80 ס"מ (אולי אפשר קצת יותר אבל אז המגירות פחות יעילות לאחסון סירים וכו' וחשוב שתהיה מגירות רחבות לסירים, מחבתות וכו.'.)

האופציה של הכיריים בחזית הגבוהים נותנת לך מן הסתם יותר משטח, 120 ס"מ(אולי יותר) +חלק מהפינה ויש לך יותר גמישות בתכנון המגירות ואפשרויות למגירות רחבות...

לא חושבת שיש התלבטות באיזה פתרון לבחור..את ההתלבטות תשאירי אם כן או לא ארון מזווה.
אם את לא רוצה לחרוג מקו המטבח תוותרי על ארון המזווה ותעשי בחצי אי אחסון מלא (ללא ישיבה) שיוסיף הרבה מאד אחסון (מהצד של המטבח וגם מהצד השני.. תלוי ברוחב המשטח) ואם כן חשוב לכם ישיבה שם אז אחסון רק מהצד של המטבח לכל אורך האי או חלקו, תלוי כמה ישיבה חשובה לכם (אבל אז כאמור לא יהיה מקום לכולם בו זמנית אלא ל 3-4 תלוי בתכנון)
כדאי גם להוסיף ארון מזווה או מדפים בחדר שירות (תלוי מה רוצים לאחסן שם ואיזה שטח להקצות)
 

yonitkal

New member
אז אם הכיריים נשארים על קיר הגבוהים

האם כדאי לעשות יחידה עליונה בניצב לקיר הגבוהים, בפינה מימין לחלון (אופציה 1 שצירפתי)
או-
יחידה עליונה (או שתיים) באותו הקיר של הכיריים, מצדדיהם (אופציה 4 שצירפתי)?
 

lab229

New member
בניצב לגבוהים (עדיף יחידה כפולה) מה שכן במידה ואת מתכננת

לשים בהן כוסות, קפה , תה, סוכר וכו' עדיף שיהיה קרוב לקומקום/מתקן ..
כלומר אם את מתכננת את הקומקום/מתקן מים/מכונת קפה משמאל לכיור (בפינה ליד קיר חדר שירות) מן הסתם זה יהיה פחות נוח ...
 

גלמיש1

New member
מסכימה לגמרי עם תמי. שולחן האוכל ממש צמוד

למטבח - למה צריך עוד אחד שנושק לו?
אני הייתי בודקת אפשרות של העברת המקרר אל הפינה שמאלית, על הקיר שנושק לח.השרות. ככה המקרר לא מהווה כזה גוש חוסם ענק וכבד שחוסם את כל הזרימה של החלל מהמטבח לפ.האוכל.
עם העברת המקרר לפינה ההיא - אפשר לעשות את הבילט אין (ומזווה אם צריך) בעומק השיש , בלי הבליטה המעצבנת שיש עכשיו. כלומר, מקבלים תכנון יותר נקי וזורם. בימין ארון עם תנור (לא חייב להגיע עד למעלה, יכול להגיע לגובה 120 למשל). ואחריו יכול לבוא מזווה, או לא.
אחרי הארון שיש ארוך וישר ובדופן השניה שיש ומקרר. בדופן השמאלית אפשר לעשות ארון מזווה שטוח ואם רוצים אז גם דלפק קטן שיוצא ממנו, משהו ל2 אנשים או כמשטח עבודה נוסף. לא הייתי עושה יותר מזה.
בעיצוב הזה שולחן האוכל הרבה יותר נגיש ולכן לא צריך שולחן ממש במטבח.
רצ"ב סקיצה מהירה להדגמת הרעיון....
לגבי ארונות עליונים -
 

lab229

New member
יש משהו מאד נוח בכך ששולחן האוכל בתוך המטבח ולא מחוצה לו

במקרה הזה אם ממקמים את פינת האוכל במקום המיועד לה זה עדיין 2.5 מטר פלוס מהמטבח..(אפשר למקם גם אחרת כמובן אבל יש להתחשב בדלת כניסה ממול ומדרגות)
נכון שזה קרוב אבל מאד נוח לדעתי (ולהרבה חברים ולקוחות שיש להם גם אי וגם פינת אוכל במרחק לא גדול) בבקרים לפני גן/בית ספר או ארוחות ערב לילדים שהכל קרוב: להוציא צלחות, סכום, אוכל מהמקרר ישר לשולחן ולא להתחיל ללכת הלוך ושוב עם צלחות, סכום, קוטג' ,חביתות סלט וקורנפלקסים למינהם (ועוד..)

תכלס, זה עניין של הרגלים וסדרי עדיפויות..תחליטו מה הכי נוח ונכון עבורכם.
 

מרי פופ

New member
עוד דוגמא במימדים ממש דומים עם מזווה

שימי לב בשתי התמונות למיקום הכיריים.
ברגע שיש מעל ל 100 זה מספיק מרווח לכיריים ולעמידה שם.
הקיר המפריד כמו באופציה 1 אצלך מיותר, חבל לבזבז 10 ס"מ כשאפשר דופן בנגרות.

 
למעלה