גובה ארונות עליונים מעל כיריים או גובה משתנה ?

goleshp

New member
גובה ארונות עליונים מעל כיריים או גובה משתנה ?

המטבח שלנו ממש לפני הורדה לייצור:
המטבח הוא מקבילי באורך של 3.9 וברוחב של 2.45
יש 2 נישות בצד אחד (בשל אילוצי עמוד) בעומק של 20 ס"מ.
צד אחד של המטבח מקרר ועוד 2.9 מטר של שיש עם כיור וחלון רחב (2 מטר) וללא ארונות עליונים.
בצד השני (בתמונה המצורפת) מזווה בעומק 45 ס"מ ורוחב 65 מול המקרר.
לידו נישה לכיריים ברוחב 130 ס"מ ועומק 65 ס"מ.
בהמשך עמוד ברוחב 70 ס"מ ואז עוד נישה ברוחב 80 ס"מ.
יש לנו ארונות עליונים בכל הקו הזה.
המטבח מטבח פורמייקה (סמל) בצבע לבן.
השאלה היא לגבי גובה הארונות העליונים:
האם בשל הכיריים כדאי להגביה את כל הפס ארונות (יותר מ 3 מטר)
לגובה 70 מעל השיש ?
או שכדאי לעשות גובה משתנה ?
כלומר אולי באזור הנישה לעשות גבוה 75 ס"מ מעל השיש ובהמשך
לקפוץ למטה ל 60 ס"מ ...
האם התקנת קולט אדים תאפשר גובה אחר של הארונות ?

 

goleshp

New member
תמונה נוספת

כאמור אורך כל צלע 3.9 מטר.
המרחק בין הארונות בשני הצדדים כ 130 ס"מ

 
שאלה קטנה: למה הארונות העליונים לא מגיעים עד לתקרה? את אוהבת

לאחסן שם דברים או לאסוף אבק?
מעל הכירים המינימום הוא 70 ולא לכל אחד מתאים קולט אדים ופתרון הוא הצמדת זכוכית שקופה שעומדת בחום בתחתית הארון העליון מעל הכיריים
אכן קפיצה בגובה מעל הכיריים קצת פוגעת באסטטיות, ואם זה נורא מציק אז תתכנני את גובה כל הארונות מעל השיש ל-70
 

מרי פופ

New member
מאוד לא אוהבת את הפרדת הכיור והכיריים למשטחים שונים

אני לא חושבת שזה התכנון הנכון ומסכימה עם סורנה. זה נראה כמו מסדרון ולא כמו מטבח.
תעלו תכנית של הבית עם רקע לגבי מי גר, כמה ולמה? אני מבינה שזה שיפוץ? אישית לא סומכת על תכנון של חברת מטבחים שלרוב לא מתייחס לכל שאר הפונקציות בחלל הציבורי.
 
אפשר עוד לעצור את הרכבת?

אני מאד לא מתלהבת מתכנון המטבח שלכם, בלשון המעטה.
לדעתי טיפול מאד לא נכון בנתונים בשטח, הדבקת מטבח צפוף בתחושת מסדרון
בהתעלמות ממה שקורה. תכנון של חברת המטבחים?
רבות מהן עוסקות ב"הדבקה" במקום לנצל את האילוצים באופן מדוייק.
תחושת הצפיפות מתגברת על ידי 2 עמודי הגבוהים זה מול זה,
העבודה בהפרדת כיור וכיריים מסורבלת ולא נוחה.
הייתי בודקת השקעה של ארונות גבוהים ומקרר בניצול הנישות,
צד שני נמוך ומסודר באופן נוח לעבודה, יש כמה אופציות לתכנון נעים ונוח בהרבה.
ולגבי קולט יש גבהים מ60 ומעלה, תלוי במכשיר, זיגזג בגובה הארונות
לא מומלץ.
 

goleshp

New member
תודה על התגובות

חשבנו הרבה על ניצול הנישות והגענו למסקנה שאנו מעדיפים לדחוק את הגבוהים
לקצה על מנת לקבל בכניסה למטבח את החלק הפתוח.
זאת כחלופה למצב של קיר גבוהים ומטבח של חלק אחד פתוח וחלק שני גבוה
ומרווח קטן יותר. ראינו את זה בלא מעט מטבחים מקביליים דווקא בחו"ל.
התקרה גבוהה (285) ונסגור עם גבס את החלק מעל הארונות.







 
הייתי מקבלת באהבה את מטבחי ההשראה שלך

רק אם הייתי מתארחת באיזה בית מתחילת המאה הקודמת בעיירה בארה"ב,
ואומרת לעצמי שמזל שלא צריכה לבשל במסדרון הזה, בטח לא ביחד עם עוד מישהו.
היחיד שפחות נותן תחושת מטבח "משרתת" הוא בתמונה הרביעית
בה פתוח לחלל עם חלון תקרתי. בכל מקרה בהצלחה.
 

goleshp

New member
הנה עוד דוגמא מעיירה ושמה תל אביב

גם כאן הגבוהים דחוקים לקצה כדי לקבל מטבח יותר פתוח בכניסה
http://xnet.ynet.co.il/architecture/articles/0,14710,L-3105818,00.html
והמטבח הירוק בתמונה למעלה הוא של רגבה בישראל.
קצת מוזר שמטבח פסים "קלאסי" שהוא כה פופולארי שבו הכיריים מול הכיור והמקרר מוגדר כאן בפורום כעבירה תכנונית

לא הצלחתי להבין למה מטבח שבו צד אחד קיר גבוהים ונותן תחושה סגורה
כמו זה למשל:
https://www.youtube.com/watch?v=yEGeyG6vHhk
הוא יותר נכון.
רק בגלל שהכיריים והכיור מופרדים ?
 

מרי פופ

New member
זה שמשהו פופולרי לא עושה אותו לנכון, אבל בכל מקרה

הבישול במטבח הוא תרשים זרימה מובנה: מוציאים ומכינים את האוכל מהמקרר על משטח העבודה שבין הכיור והכיריים, יש לזה סיבה, בשר, ירקות ודברים לבישול בד"כ נשטפים, מורטבים או מטפטפים בדרכם בין הכיור לכיריים, כלומר לכאורה ה"עבירה" היא הפרדת הכיור והכיריים בעיקר, זה מאוד נפוץ אגב, אבל קורבנות אופנה לא חסר ולפעמים באמת יש אילוצים שלא מאפשרים אחרת, לא במקרה שלכם.
כל השאר זה פשוט לא כזה יפה בעיני, כמו הגבוהים בקצה שיוצר עומס מסדרוני לעומת אופציה של ריכוז גבוהים בצד אחד ומשטח נמוך מולם, אבל זה כבר עניין של טעם...
 

goleshp

New member
מרי תודה

אני קצת מרגיש כמו "טרול" אבל שמח שירדת לשורש ה"בעיה" כפי שאת רואה אותה.
אולי הטופיק הזה כבר קצת "דביק" מדי.
אני מסכים איתך שיש כאן פשרה מסוימת בנושא הטפטופים.
אבל באילוצים שתיארתי הצמדת הגבוהים לצד אחד בעיננו היתה גורמת
ל"קיר" שלידו נשאר מטבח ברוחב 2 מטר בלבד.
אפילו פחות מ 2 מטר שכן מקרר רגיל בעומק 75 ס"מ באמצע המטבח
היה ממש סותם. זה אילוץ הנישות.
זה מגדיר את מיקום המקרר בצד ימין בקצה.
קיר גבוהים עם מקרר בנישה הרחבה הרבה יותר דחוס ולחוץ מאשר 3 מטר פתוחים ופקק של 2 הגבוהים בסוף.
אופציה נוספת זה להעביר את הכיריים לצד הכיור ולהסתפק ב 290 ס"מ
עבור פונקציות של כיור וכיריים.

אני חושב שזה יהיה קצת לחוץ ...
 

מרי פופ

New member
אי אפשר להתעמק במידות בלי תכנית, לא ברור לי מה הרוחב הכללי,

לא אחרי מקרר, אלא הכללי... ואם הוא משתנה לאורך המטבח, על אחת כמה וכמה צריך תכנית.
בצורה הנוכחית החלון הכלוא בין שני "גבוהים" מרגיש לי לא נכון והפרדת הכיור כיריים לא אידאלית. בסופו של דבר חשוב שתבין שזו באמת ביקורת בונה, פשוט לא נראה לי מטבח נוח ואופטימלי כמו שאולי ניתן לעשות עם תציג תכנית, במידה ואתה מוכן לשמוע כמובן.
 

מרי פופ

New member
אגב במטבח התלאביבי יש המון מטראז' של משטחים נמוכים

מה הרוחב הכללי של המטבח שלכם?
 

goleshp

New member
רוחב המטבח

אורך המטבח 390 ס"מ
רוחב 2.45
עומק הנישות - 20 ס"מ
ולכן בחלק הרחב 2.65 ס"מ
מאוד דומה למטבח בכתבה מ XNET
 
זה לא קל לקבל ביקורת גורפת כללית

בטח אחרי שכבר סגורים בראש על מבנה ורק רוצים להדק את הפרטים,
זה מאד טבעי ומובן, אך הוצאה של עשרות אלפי שקלים שווה פתיחת
העניין כל עוד ניתן. לאחר ביצוע, מתרגלים... אולי לומדים לפעם הבאה.
אני לא שוללת הפרדת כיור וכיריים כמו מרי פופ ותכננתי מטבחים כאלה,
אבל בתנאים אחרים, כמו למשל כאשר המקביל הוא עם צלע קצרה,
לא לאורך כל המטבח, במרחק מהחלק השני של כ1 מ', 1.1 ולא יותר,
כך שאין צורך לצעוד ביניהם.
ולגבי המטבח שצירפת, יחי ההבדל... מעצבת שחושבת על כל פרט
ומתעמקת בנתונים שהם מאד שונים - תבחן את התכנית, המרווח
בין החלקים גדול יותר, פתח משני הצדדים, חלון רחב מאד בצלע
אחת. זה לא המצב עם הנתונים אצלך, לא קיבלת תפירה מדוייקת
וטובה לנתונים, לשטח, לנישות, שווה גם לחקור מה קורה מעבר
לקיר הנישות כדי לדייק את התכנון.
 

goleshp

New member
מספר נתונים

סורנה את צודקת לגבי הפתח בשני הצדדים.
אנחנו משאירים פה אופציה למשהו עתידי למרות שזו לא הסיבה למטבח פתוח.
יש גם לנו חלון רחב מאוד מעל הכיור (210 ס"מ). לא רואים בתמונה.
הרוחב שלנו 260 ס"מ (במקומות הנישות) ובמטבח הת"א 270 ס"מ.
נראה לי מאוד דומה.
זה נכון ששם לא הפרידו כיור וכיריים.
את לא רואה את הצפיפות שתהיה פה אם נעביר את המקרר לצד שני בתוך הנישה הרחבה?
פשוט נסתום את המטבח לדעתי במחיר של מיקום הכיריים.
מעבר לנישות זה חדר שינה.
המטבח בין עמודים - לא ניתן לפתוח יותר . . .
 
למעלה