כמה טיפים
1. למיין את המוצרים שנכנסים למקרר למספר קבוצות - לרכוש כמה סלסילות שקופות, עדיף במספר גדלים, להתאים את הסלסילות למוצרים. למשל: נאמר שאין מגירת חלב, ואתם רוכשים המון מוצרי חלב - אז סלסילה גדולה למוצרי חלב וכו'. סלסילות מתאימות אפשר לרכוש ב"איקאה", "מקס סטוק" (לא בטוחה שככה קוראים לרשת הזו, אבל נראה לי שכן). לא את הכל אפשר למיין לקבוצות, וצריך לזכור להשאיר מקום לקופסאות אחסון לאוכל מבושל, אבל מה שייכנס לסלסילה - יחסוך לך הרבה מקום. זה בעצם הופך את רב המקרר לסוג של מגירות - את שולפת ורואה מה יש ומה אין, בלי לפלס את הדרך בין הררי קופסאות, צנצנות, סירים ועוד דברים לא מזוהים.
2. את המוצרים לסדר בסלסילה לפי התוקף (בדיוק כמו במדף הסופר) - מה שהתוקף שלו קרוב מקדימה, מה שהתוקף שלו רחוק מאחורה.
3. כדאי להוסיף מדבקה עם השם הכללי של מה שיש בה: חלב, ירקות, פירות, ממרחים, שימורים. אותו הדבר במקפיא: בשרים, עופות, דגים, ירקות, לחמים, בצקים, גלידות וכו'. אם המקפיא מסודר במגירות - מה טוב - חוסך לך את העניין - פשוט למיין לפי מגירות.
4. לא לאחסן אוכל בסירים - אחרי שאכלתם מהאורז - הסיר חצי ריק אבל עדיין תופס הרבה מקום במקרר - פשוט להעביר לקופסה (עדיף שקופה) שהגודל שלה מתאים לכמות.
לקנות כמה גדלים שונים של קופסאות, אפילו כמה קופסאות ממש קטנות, כי לפעמים את צריכה לאחסן משהו ממש קטן או מועט - וסתם מטופש ללכלך קופסה גדולה בשביל דבר כזה.
5. לגבי המקפיא: רב האנשים מקפיאים בקופסאות שתופסות הרבה מקום במקפיא, חבל. אני קונה שקיות 'זיפלוק' עבות, קטנות וגדולות, ומקפיאה בהן את רב הדברים למשל: צירי בישול, מרקים, קוסקוס שאני מביאה מההורים (מקפיאה לפי מנות - כל שקית מכילה קוסקוס שמספיק לסיר אחד), לפני כמה ימים הכנתי תערובת בשר להמבורגרים - הקפאתי את התערובת כשהיא כבר מחולקת לקציצות המבורגר - ככה שאפשר להוציא ולהפשיר רק מה שאת רוצה - אפשר לעשות את זה עם כל דבר. בכל אופן, כשזה בתוך השקית - זה תופס בדיוק את המקום שהוא צריך, בלי נפח מיותר.
6. לשים על המקרר פנקס ממוגנט עם עט - נגמר הקטשופ? נשארה עוד כוס אורז אחת בשקית? מיד לכתוב בפנקס.
זה מה שהכי עזר לי להפסיק לקנות מה שיש לי כבר בבית (מכירה את זה שאת קונה גזר - מגיעה הביתה ומגלה שיש עוד 3 אריזות של גזר, אבל חסה לא קנית כבר שנתיים - אז הפנקס הפשוט הזה עושה סדר בבלגן).
7. חוזרת עם קניות מהסופר - מקדישה 10 דקות לסידור המקרר:
- זורקת מה שעבר זמנו.
- מעבירה לקדמת המקרר את מה שכבר קיים בו, ומאחסנת מאחורה את מה שחדש.
- בודקת אם צריך לנקות משהו בקטנה, אולי משהו נשפך או התפזר.
עוד דבר כשרוצים לנקות את המקרר בצורה יותר יסודית:
כשהמקרר מסודר בצורה הזו - מאוד מאוד קל לנקות אותו - במקום להוציא 1000 מצרכים - הרב כבר מאוחסן בסלסילות - פשוט להוציא, לנקות את פנים המקרר, לטפל בכל סלסילה בנפרד, ולהחזיר פנימה.
מקווה שהמידע יעזור לך, רוב הטיפים פה תקפים גם לגבי המזווה.
בהצלחה