עגלה לתפו"א ובצל

lior2510

New member
עגלה לתפו"א ובצל

שלום
אנחנו בשלבי תכנון מטבח חדש, שבו אין מקום לעגלה חיצונית לתפו"א, שום בצל וכדומה. המטבח בנויי בצורת ר + דלפק. ומתחת לדפלק יש מגירות וכיסאות...
האם קיים פיתרון אחר למקם אותם??

תודה
 

אודרי11

New member
קחי סלסלת קש יפה..

או קערה גדולה נאה..מלאי אותה בנ"ל..ושימי על הדלפק..
 

אמרלדה

Active member
אצלנו הם קיבלו לזה מגירה ייעודית עמוקה בארון התחתון, עם

רשת מתכת יפה בחזית המגירה, לאוורור. מחזיק מעמד מצוין, כלומר: מתאוורר היטב.

מימין למדיח נוצר לנו מקום לארון בגודל של דלת אחת (לא זוכרת את המידות, נדמה לי 35 ס"מ רוחב) בין המדיח לקיר. במקום ארון יצרנו שם שלוש מגירות. כולן קיבלו את המסגרת עם הרשת בחזית כדי להיות דומות. חשבתי שאשתמש בשתיים לצורך זה, אבל אחת מספיקה והשתיים האחרות מכילות כלי מטבח. בתוכה שמתי שתי רשתות פלסטיק ומחזיקה את כל אלה בתוכן ורוחצת אותן מידי פעם. מאוד נוח ומאוד אסתטי.
 

אמרלדה

Active member
בבקשה

קצת מרחוק, אבל לא התחשק לי לצלם שוב. רואים גם כך את הכוונה.
סידור מושלם.

 

אמרלדה

Active member
שכחתי לציין את המובן מאליו - המטבח שלי מודרני, וכך גם

הפתרון, שלא כרעיונות הכפריים המקסימים שהציעו לך כאן.

מניחה שבזה זה מתחיל.

בפנים המגירה עמוקה דיה - כעומק ארון - להכניס שתי סלסלות בזו אחר זו.
 

פיפיות1

New member
החלוקה שלכם מענינת

תוכלי להסביר למה חילקת כך את המגירות מתחת לכיריים? מה יש בהן?
 

גלמיש1

New member
בבקשה. למטה מגירה רחבה ועמוקה לכל הסירים

עם חלק נפרד בצד לטובת מכסים.
מעל מגירות פחות עמוקות -
אחת למחבתות (אלו שלא נתלות על המתלה בצד השני של המטבח)
מעליה מגרה (מתחת הכיריים) לכל מיני עזרי בישול (רינג לטיגון, פופמיות, מחתות, מצת וכו ) אפשר גם למקם בה תבלינים (לי יש אותם בדלת שמשמאל למקרר, מעל הבצל).
בצד מגירת בקבוקים - שמן קנולה, זית, שומשום, חומץ וכו. (בגובה מותאם לבקבוק שמן זית גבוה). ככה בזמן הבישול יש לי הכל בשלוף לידי. וגם את המקרר
.
&nbsp
 

shany1a

New member
במקרר, אין ריח אין לכלוך של קליפות בצל ונשמר לאורך זמן

 

אודרי11

New member
תפוחי אדמה ובצל במקרר..טעות בריאותית ותזונתית

תפוחי האדמה הופכים את העמילן שבהם לסוכרים...מעבר לזה שזה פחות בריא, זה גם פחות טעים..מחקרים גם טוענים שבמקרר , תפוח האדמה מפריש חומרים מסרטנים והופך למסוכן לבריאות.
בצל במקרר הופך להיות עבש ורטוב במהירות.

אז בטח יכתבו לי פה...אנחנו שנים מחזיקים במקרר ולא קורה כלום.....אז שכל אחד יעשה מה שברצונו...אבל אלה העובדות.

גם עגבניות מאבדות מטעמן במקרר, למרות שמבחינה בריאותית אין בעייה, אבל עדיין עדיף להחזיק בקערה יפה על השיש או השולחן, גם טעים יותר, וגם מוסיף יופי למטבח.
 

shany1a

New member
אז לידיעתך ולידיעת כולם

בארץ בגידול תפוחי אדמה יש סה"כ פעמיים בשנה שמוציאים את תפוחי האדמה מהאדמה וישר לאחר מכן הם הולכים לאחסון בהקפאה, ומשם לאחסון בקירור תקופה ארוכה מאוד , הרבה יותר מהתקופה שיהיו אח"כ אצלך במקרר.

לגבי החומרים המסרטנים - המחקר עדיין לא מבוסס ואין מספיק מידע בשביל לצאת בהכרזות כאלה או אחרות.
 

רוני ג10

New member
תפוחי אדמה ובצל במקרר

אצלנו תפוחי האדמה והבצל במקרר,אין ריח,אין רקבון...
נחשוב בהגיון,בארצות קרות מאחסנים תפוחי אדמה ובצל במרתפים לכל החורף,הטמפרטורה במרתפים נמוכה יותר מזו של המקרר.
לא ידעתי שמקפיאים תפוחי אדמה לפני השווק,זה בכלל מגביר את ההבנה שאין כל מניעה לשמור במקרר.
 
מעצבן שלא יודעים. ואנשים מפיצים משהו...ואני מאמינה

אוף. אתם צודקים. גם האחסון במקרר אחרי הקטיף או האיסוף וגם מה שאמרת על ארצות הקור.
 

אודרי11

New member
אם הכוונה אנשים מפיצים ...אלי...

אז קודם כל...אני רק העברתי פה מידע...שכל אחד יעשה עם זה מה שהוא רוצה.

וזה שבישראל הרבה מהתוצרת היא ברמה מאד ירודה..אחרי איפסונים לא נכונים זו בעייה כאובה....בארצות הקור לפחות פעמיים בשנה בתקופות די ארוכות הם נהנים מתפוחי אדמה טריים לגמרי..בדוק, אני מכירה את זה מקנדה.

אבל זה לא לנושא הפורום..אז כדאי שנרד מזה.

.
 

batno1402

New member
את צודקת במידע שהפצת

ואני רציתי לכתוב-אותו דבר,כי קראתי כבר כמה וכמה כתבות, על הבעתיות,של איכסון תפוחי אדמה במקרר. לא נתקלתי -בכתבה על כך שתפוחי האדמה בארץ-נמצאים בהקפאה, רוב השנה. אם כך-אנחנו אוכלים תפוחי אדמה מורעלים או שהקפאת תפוחי האדמה -לא גורמת להם נזק? רק עובדה היא-שרוב האנשים-מאכסנים בצל ותפוחי אדמה-מחוץ למקרר. אז כנראה-יש בסיס לשמועה.
 
למעלה