התלבטות לגבי משטח למטבח

התלבטות לגבי משטח למטבח

מה דעתכן, מנסיון, על משטח בוצ'ר למטבח גם לאיזור השיש, כלומר לכל המשטחים והאי?
המטבח המדובר יהיה כפרי עדין, ושיש לא נראה לי חמים ונעים...
עצתכן?
 

Iris Design

New member
בעיני - מהמם!

מקובל מאד באירופה

ועם זאת, הישראלים אוהבים עמידות על פני הכל (אנחנו מתכוננים למלחמה בכל יום ובכל שעה, ןכך אנחנו גם בוחרים את החומרים לבתים), ואין ספק שעץ פחות עמיד מקיסר או שיש ודומיו.

לחברת שיש גטניו, וגם במטבחי רגבה יש משטח הנקרא למינם שהוא דמוי עץ וחזק לפחות כמו קיסר. מחירו גבוה אולם בהנתן שחשבת גם כך על בוצ׳ר זה יכול לצאת אפילו זול יותר.
 

מרי פופ

New member
אני לא חושבת שזו ההתכוננות למלחמה

החיים שלנו יותר עמוסים משל הארופאי הממוצע, אנחנו לחוצים ועובדים הרבה יותר שעות ובסופו של חודש משתכרים הרבה פחות ממנו.
כשאנחנו משקיעים את מיטב כספנו במשהו אנחנו מעדיפים שיגלה עמידות לאורך זמן (מטבח משפצים בישראל כל 15-20 שנה) ומאחר ואין לנו זמן להתעסק עם תחזוקה ביומיום הוא צריך להיות פרקטי שלא דורש נקיון וליקוק בבית ששני בני הזוג בו עובדים ומגדלים ילדים.
 
אני אעשה פה לייק:)

בדיוק ככה.כמה שפחות כוחים, כמה שפחות גומחות וכמה שיותר משטחים עמידים. לא ליהיות עבד של הבית זה המוטו.
 

Iris Design

New member
להיות עבד של הבית זה ענין של החלטה בלבד

כבר יצא לי לראות אנשים עם בית מינימליסטי, כהה ויעיל ששום דבר אצלהם לא יכול להשבר ולא צובר אבק והם מקרצפים בלי סוף.
זה הכל עניין של השקפה וגם, ובעיקר של אופי.
 

רוני ג10

New member
ובמטבחים בארצנו לרוב מבשלים יותר...

מארחים יותר,ובכלל המטבחים הרבה יותר פעילים.
מראיית מטבחים מדהימים שהמשטחים שלהם עם בוצ׳ר ,אני חייבת להעיד שתוך מספר קטן של שנים הם נראים רע.
 

Iris Design

New member
זה דוקא פחות נכון

דוקא באיזורים הכפריים יותר באירופה מבשלים בבית המון ודוקא שם נפוץ הבוצ׳ר המסורתי.

בוצ׳ר טוב נראה טוב גם בחלוף הזמן, שימוש נותן לו יופי. הבעיה היא להשיג גימור עץ כזה, זה לא פשוט, ולכן הבוצ׳רים שאת רואה מתבלים בקלת רבה יותר.
 

Iris Design

New member
איך אתם אוהבים להתפש לכל מילה

אני ממש משועשעת מזה.

הבניה פה היא בטון, בלוקים, אבנים ברזל בצורה הרבה יותר מסיבית מרוב מדינות אירופה, וזה נובע מהמון סיבות. אחת מרכזית היא חרדת קיום תמידית שאנו חיים איתה.

בלי שום קשר, אין ספק שבוצ׳ר מהמם ופחות יעיל.
 

מרי פופ

New member
אני בספק אם את משועשעת

אחרת לא היית כותבת "להיתפס לכל מילה" .
קוראים לזה דיון, זו סוגיה מעניינת וראוי לדון בה, בדיון כל הדעות לגיטימיות ומקובלות וכל אחד מביע את דעותיו מנקודת המבט שלו.
 

Iris Design

New member
תודה שאת מבהירה לי איך אני מרגישה

וגם מבהירה לי מה ההגדרה של דיון.
 

batno1402

New member
מנסיון-הבוצר טוב בעיקר לאי-לא למשטחי עבודה

יש לי בוצר על האי. האי לא משמש לעבודה,רק לאכילה.
הוא מאוד יפה, וגם בדירה החדשה,יהיה לי בוצר על האי, אבל הוא מאוד רגיש-סופג מכות ושריטות-לדעתי- לא מומלץ למשטח עבודה.
 

מרי פופ

New member
לא ממליצה, ראי תשובתי לאיריס

עיצבתי לא מעט מטבחים כפריים ולא השתמשתי בעץ מעולם למשטח העבודה הראשי.
זו לא משימה בלתי אפשרית...
 
אם כך-שאלה:

מאחר והאי יהיה חצי אי שמחובר למשטח העבודה הראשי ויצור צורת ר', יהיה לי בעצם חיבור בין משטח השיש לשטח בוצ'ר. עוד לא ראיתי חיבור יפה ביניהם.
יש לכן פתרון יפה לחיבור?
 

מרי פופ

New member
אני ראיתי חיבורים יפים הרבה פעמים

העץ צריך להיות גבוה בס"מ אחד ועל הס"מ הזה מדביקים קנט שיש מדוקק. יוצא מצוין.
 

Iris Design

New member
נכון בוצ׳ר מתחבר ממש יפה לשיש

פשוט צריך בעל מקצוע טוב. את הבוצ׳ר מזמינים לרוב מחברת המטבחים ולכן במקרה הזה כדאי שגם השיש יגיע משם ולו בשביל האחריות, כי אם משהו משתבש בהתקנה לא צריך לרדוף אחרי 3 ספקים שונים ויש מי שנותן את הדעת על גימור העבודה.
 

מרי פופ

New member
אבל חובה לדעת שחברת המטבחים גובה מחירי מחירון על שיש

מדובר בפערים של מעל 30% לעומת מחירי ספק שיש בקניה ישירה.
 

Iris Design

New member
לא תמיד

צריך לשאול, לעמוד על המקח ולהשוות.

לא מעט חברות מטבחים פשוט מציעות את השיש כשירות והמחיר דומה או זהה למחיר הספק והן אפילו אומרות לך מי הספק.

וכמובן שיש כאלה שגובות עמלה.
 
למעלה