תכנון מטבח ראשוני

shtaz

New member
תכנון מטבח ראשוני

לפני פגישה עם חברות מטבחים, מנסה לחשוב מה אני רוצה וצריכה

הדילמה היא לגבי רוחבי מגירות וסוגיהן-
אם אני רוצה את הכיור ממורכז לחלון אזי מצד ימין שלו ישאר לי 90 ס"מ.
67 ס"מ ילכו לטובת פינה מתה (אני לא אוהבת פינות במטבחים)
ואז בין הפינה לכיור נשאר לי משהו כמו 23 ס"מ-זה מאפשר לעשות משהו שימושי בכלל? אולי לבנות מגירות לכל הפיציפקס שאף פעם אין להם מקום (שקיות לסנדיביצים/ניילון נצמד/נייר כסף/מגבות מטבח/עטים ומספריים לשימוש היומיומי)?
אולי מגירת תבלינים?
מגירת בקבוקים?
אולי בכלל להשאיר פתוח לכוורת בקבוקי יין? (האמת שאנחנו לא שותים אלכוהול בכלל ואין לנו יין בבית אז זה רעיון הרבה פחות שימושי).

לוותר על מרכוז הכיור? ואז אולי כבר עדיף לשים את המדיח בצד הזה, זה יהיה נורא?
 

מרי פופ

New member
מגירת תבלינים/בקבוקים צריכה להיות ליד הכיריים

יש בעיה עם מדיח מימין כי זה מקטין מאוד את משטח העבודה בין הכיור לכיריים.
למה להסתפק במטבח בצורת "ר"? זה עניין של תקציב?
 
אני רק שאולה - למה מדיח מימין לכיור מקטין את שטח העבודה?

זה הכי נוח לימניים לשים א הכלים ימינה וזה לא שהוא פתוח כל הזמן, רק פעם ביום לפני שמפעילים אותו
 

shtaz

New member
סליחה, לא הייתי ברורה

המטבח בשרטוט הוא ממש לא המטבח המתוכנן. השרטוט הוא רק בשביל המידות והמבנה שטח
התכנון שלי הוא מטבח ח שבצד ימין יהיו ארונות גבוהים ועל צלע שמאל יהיו הכיריים .
רק הכיור יהיה במקום שהשרטוט המצורף מראה כי אני לא אוהבת כיריים מתחת לחלון ומעדיפה כיור לנוף ולחצר .
הדילמה כמובן היא אם למרכז את הכיור לחלון או לא ואיזה ארונות לסדר בצלע הזו
 

shtaz

New member
השרטוט החופשי שלי



 
אני דווקא עשיתי לא ליד הכיריים כי רציתי יותר בפינה. הסתדר לי

טוב. רציתי את הבקבוקים בקצה המטבח וזה הסתדר לי עם העיצוב שבחזית הכל קו אחד.
 

shtaz

New member
חשבתי על מטבח כזה (אפילו הצבע מוצא חן בעיני)

רק שהכיור והכיריים הפוכים.
אני עוד שוקלת את הקיר הנמוך שזה הרעיון הראשוני שלי...
לא הצלחתי להבין באיזה גובה כדאי לעשות אותו

 

אודרי11

New member
אני יודעת שזה מקובל..

אבל אפשר להפר "חוקים" כאלה לפי הצורך....

נכון להיום, מגירת התבלינים והבקבוקים שלי ממוקמת בין הכיור , לכיריים, לא ממש קרוב לכיריים אבל באותו קו הליכה....בפועל רוב הבקבוקים שאני מאחסנת שם, הם בקבוקי חומץ מסוגים שונים, שמן זית, ותבלינים שלא כולם מיועדים לבישול, בדרך כלל משמשים אותי לתיבול סלטים בלי קשר לכיריים...אז להבנתי, אם המטבח הוא לא ענק בגודלו, אפשר למקם את מגירת הבקבוקים והתבלינים, איפה שיוצא מבחינת הנוחיות של הנגרות, וזה ממש לא משנה אם לפני הבישול אני אוציא מהמגירה, שניים שלושה תבלינים, אלך חצי מטר, ואניח אותם על השיש ליד הכיריים.
 

מרי פופ

New member
טוב, זה לא בדיוק חוקים שמישהו חוקק

וזה גם לא שרירותי.
הכוונה היא שהמטבח יהיה מה שיותר נוח לתפעול כי מבלים בו זמן לא מועט בפעילות שלא נראית מאומצת, אבל היא כן פיסית ויכולה להתיש את התכנון מקשה.
כמובן שמתרגלים להכל ויש דברים שהם לא קריטיים (כמו זה), מיקום מגירת הבקבוקים באיזור נגיש הוא אפשרי ברוב המקרים בלי להתאבד.
אבל אם זה נהיה תיק אז בהחלט אפשר להסתדר עם מיקום אחר.
אצלי במטבח הכיריים באמצע, מדירת הבקבוקים נפתחת משמאל בלי שאזוז והתבלינים מימין, בלי שאזוז, זה נוח להפליא, וגם במטבח החדש שלי יהיה בדיוק כך.
 

אודרי11

New member


במטבח החדש שלי, מתוכננת עגלת בקבוקים ברוחב 60 ס"מ, ממש בצד ימין לכיריים, מרחק הושטת יד, ומתחת לכיריים 3 מגירות ברוחב 120.
המטבח בצורת ח', קיר גבוהים בצד ימין, עם מקרר רחב, מזווה ברוחב 85 ס"מ, וארון בילט אין, בהמשך הקיר המדובר עם הכיריים, ובהמשך צד שמאל קיר עם הכיור וחלון מעליו, במערך הארונות של הכיור יהיה כמובן המדיח ועוד ארון ברוחב 60 ס"מ, עם סלסלות ניקל בתוכו.
מה שחשבתי בסופו של דבר זה להעביר את עגלת הבקבוקים לצד שמאל, ומתחת לכיור לעשות 6 מגירות של 90 ס"מ...כאשר אחת המגירות העליונות יכולה לשמש בין היתר כמגירת תבלינים.

יש לי עדיין מספיק זמן לשנות.
 

מרי פופ

New member
נשמע אחלה, אבל אם את יכולה שמגירת התבלינים לא תהיה מתחת

לכיריים, עוד יותר טוב.
אני מעדיפה להניח שם סכו"ם וששת שמוציאים מהר וסוגרים, הם גם מאוד נגישים אם חייבים להוציא משהו שעוד שניה נשרף וגם לא מפריע לעמוד.
את מגירת התבלינים אני משאירה הרבה פעמים פתוחה בזמן תיבול תבשילים ולכן לא נוח שהיא מתחת לכיריים שם אני עומדת.
 

אודרי11

New member
בהחלט נקודה למחשבה...

למרות שהרגלי הבישול שלי הם כאלה, שאני מניחה על השיש את כל מה שאצטרך לפני שאני מתחילה...

בכל אופן תודה על הטיפ..
 
למעלה