אשמח לעזרתכם בתכנון מטבח !

מחפשת333

New member
אשמח לעזרתכם בתכנון מטבח !

אנחנו מתכננים כעת מטבח בצורת ח ויש לנו כמה התלבטויות.
ראשית, רצינו לדעת מהו עומק שכיח עבור מקרר?
המעצבת תכננה נישה בעומק 90 ס"מ והציעה להזיז את יתר הארונות הגבוהים קדימה כדי ליישר לחזית אחידה. אבל נראה לי חבל לוותר על 30 ס"מ מרוחב המטבח. כמו כן, זה גורם ליצירת אזור עמוק ולא נגיש בשיש. עד כמה מקובל להשתמש בעומק קטן מ 90? ואיזה עומק מומלץ כדי שהמטבח יתאים בעתיד גם לדיירים שיגיעו אחרינו?
מה עושים עם האזור הלא נגיש שנותר בשיש? האם מומלץ להשאיר פתוח או לבנות ארון או תריס? (ראיתי לפני כמה ימים פתרון יפה עם זכוכית מצוירת באחד מהמטבחים של תמי אבל לא מצליחה למצוא את זה עכשיו).
מתלבטת גם לגבי הצלע שעליה יושבות הכיריים. המיקום הנוכחי שלהם נבחר כדי שהכיריים ישבו במלואם על הקיר ולא ישבו חלקית על חלון. גם אורך הצלע נקבע כך שהיא לא תיגמר באמצע החלון. האם עדיף למרכז את הכיריים בין 2 היחידות הארוכות ולוותר על היחידה השלישית מבלי להתחשב בחלון?
מצרפת את תכנית המטבח. כל רעיון, הערה או הארה יתקבלו בברכה!
תודה :)

 

מרי פופ

New member
אני טרם שמעתי על נישה בעומק 90, זה ממש מיותר

בעבר היו עושים נישות כאלו והעומק היה 80, כסטנדרט, על העומק הזה שמעתי, גם שמעתי. אבל מאז המקררים הפכו לפחות עמוקים והיום 65-70 מספיקים כדי להטמיע את רוב המקררים בשוק, אלא אם את מתכננת מקרר בעומק של 85 מראש.
במקרה של העמקה ל 65-70 באמת לא נורא להזיז את היחידות קצת קדימה, אבל לעומק יותר מזה זה כבר ממש חבל.
בפינה, אני עושה הרבה פעמים הרמוניקה בעומק 40 שבה נכנסים מכשירי החשמל ומתופעלים בנוחות רבה. זה משאיר קצת "שיש" בפינה שתמיד איכשהו קרובה לכיור ולא סוגר אותם בעומק לא נחוץ.
לגבי הכיריים, מקומם בסדר גמור, אם להעביר אז ליחידה שמתחת לחלון, אבל אז משטח העבודה קצת גדול מידי (לא נורא, כי זה מטבח גדול וזה פרופורציונלי).
אם המדיח מצד ימין לכיור אני ממליצה להזיז את הכיריים ליחידה שמתחת לחלון. את רעיון האמצע פה אני פחות אוהבת.



 

מחפשת333

New member
תודה על התשובות. המדיח אכן מימין לכיור

ונראה לי באמת נוח יותר להעביר את הכירים ליחידה מתחת לחלון.
האם נראה לך חשוב להמשיך עם יחידה נוספת כדי שהמטבח לא יסתיים באמצע חלון? חשבתי לקצר צלע אחת כדי לייצור מראה פחות עמוס.
במידה שאכן מזיזים הכל פנימה ומשאירים למקרר 70 אז אפשר להקטין את יחידת הכיור ל 65 ואז נוצר לי מקום ליחידה של 30. איפה היית עושה אותה ומה ממקמת בה? האם אפשר להשתמש בה כדלת לפינה המתה מימין?
 

מרי פופ

New member
היחידה הנוספת מעבר לחלון יכולה להיות עגלת בקבוקים והיא יכולה

להסתיים ממש בחלון או כמה ס"מ אחריו עגלת בקבוקים של 35 מספיקה די והותר.
לגבי הצלע של הכיור: לא הייתי משאירה פינה של 30 בכוונה, אלא ממרכזת את הכיור ביחידה של 70 (לא פחות מזה ולא יותר) ומרווחת את המגירות בצדדים כי הן קטנות מידי לטעמי. על הפינה ממליצה לוותר.
 

גלמיש1

New member
הבעיה העיקרית כאן זו הפינה האבודה שנוצרת

לא מספיק שהפינה מתחת לשיש מתה, חבל להרוג איתה גם את פינת השיש. במצב הנוכחי עדיף כבר לסגור/לאטום את עמוק הפינה בערך במרכז ארון התנור - מאשר להשאיר עומק שאי אפשר יהיה להגיע אליו, לנקות, לסדר וכו.
אני הייתי בודקת קודם כל אם אפשר לעשות שינויים במבנה הכללי לפני שאונסים את המטבח להתאים לו. כלומר - חסרה לי פה התמונה הכללית - מה יש מאחורי קיר המקרר? מה יש אחרי קצה המטבח התחתון? איפה שולחן האוכל?....וכו. רק אם תהיה לנו תמונה כללית של המצב, מה ניתן והאם ניתן לעשות שינויים במבנה, רק אז נוכל לתת עצות חכמות באמת לתכנון המטבח.
&nbsp
 

מרי פופ

New member
נשאלו שאלות מאוד ממוקדות שקל מאוד לענות עליהן באספקט

של תכנון מטבח נקודתי.
המטבח גדול, מרווח ומתוכנן סביר למעט כמה שפצורים קטנים שהצעתי, לא מבינה את התשובה שלך, לא בכל מקרה תמיד צריך לראות את כל החלל הציבורי.
במקרה של המטבח הזה, הרי שמי שמבינה היטב בתכנון מטבחים יכולה להסתדר עם עיצות "חכמות באמת", גם בהינתן הנתונים פה.
 

גלמיש1

New member
וואו, תודה על הקרדיט שאת נותנת לי בהבנת מטבחים...

מה לעשות שאני חושבת אחרת ממך? מותר?
למשל אם יש שולחן שיושב בקצה השיש משמאל- פרוש הדבר שלא נכון להציע להעביר לשם ארונות/שיש/תנור וכו. למשל - אם אפשר "לישר" את הקיר שמאחורי המקרר (וכמו שאת אמרת - אין צורך בעומק של 90 סמ.) יתכן שאפשר ליצר שם מקום למקרר ובילט-אין שאינם צמודים לפינת השיש - ואז הפינה תהייה שימושית. אולי נכון יהיה להציע דלפק בקצה השמאלי העליון לטובת ישיבה במטבח?
יתכנו עוד מיני אפשרויות שנפתחות רק כאשר מכירים את סביבת המקום.

אני מעדיפה להתיחס קודם כל למבנה טוב ונכון של החלל לפי שנכנסים לנגרות והאיבזור.
 

מרי פופ

New member
נתתי לך את אותו קרדיט בדיוק כפי שנתת לי בתשובתך...

נשאלו שאלות מאוד ממוקדות, המטבח כבר שולם לפי התכניות.
 

גלמיש1

New member
לא מבינה - איך את יודע שהמטבח שולם? היא לא כתבה כאן.

לא רוצה להתנצח אבל אני ממש לא רואה איפה ערערתי על הקרדיט שלך בזה שהצעתי להגדיל את התמונה...
לטעמי הרחבת היריעה לרוב מוסיפה מידע, ומגדילה את האופציות.
 

מרי פופ

New member
הקפצת אותי בתגובה הראשונה שלך

לגבי האפשרות לתת "עיצות חכמות באמת", אחרי שניהלתי התכתבות עם השואלת ונראה שלא התקשיתי בתחום מתן העיצות הטובות, למרות ה"נתונים החסרים".
בד"כ אני מסכימה איתך שהרחבת היריעה תורמת, הפעם לטעמי לא רלוונטי לשאלות, אבל ממילא לא זה מה שהקפיץ אותי.
יש מצב שקפצתי רחוק מידי... דפדפי אותי בבקשה.
 

מחפשת333

New member
מצרפת תמונה של אזור הכניסה והסלון

כדי שתוכלו לראות את התמונה הרחבה.
אם רוצים שקיר הגבוהים יהיה בצד ולא מול הסלון אין ככ אפשרות להזיז את המקרר בגלל העמוד, אלא אם הקיר שבנינו עבור המזווה יתארך עוד יותר לכיוון הסלון.
המטבח עדיין לא שולם. פשוט קיבלנו אותו במבנה אחר שלא מצא חן בעיננו ואנחנו מנסים להעמיד אחרת ולהשתמש במרבית היחידות שכבר קיימות (למשל המזווה הגדול , יחידת המגירות של ה 110 , מגירת הבקבוקים ועוד).
אגב הפינה משמאל לכיור מתחת לשיש הבעייתי אינה מתה אלא יש בה יחידת למאנס נהדרת שמנצלת את כל השטח (תוספת שלנו).
בהנחה שהכיריים יוזזו ליחידה האמצעית של קיר החלון ושהמקרר יוזז פנימה ב 25 ס"מ, האם יש דברים אחרים שהייתם משנים?
אם לדעתכם יש תכנון טוב יותר לחלל גם מוזמנים להציע כי כאמור המבנה החדש עדיין לא סגור סופית אלא רק בתכנון
תודה!!!

 
אכן מטבח צריך לתכנן בראיה של החלל השלם

הרי לא מדובר בחדר סגור מופרד.
השקעת המקרר בתחילת קו המטבח, לפני העמוד, תאפשר עומק 60 להמשך הארון.
 

מחפשת333

New member
את מתכוונת איפה שבשרטוט הולך להיבנות ה T ?

תכננו שם קיר גבס באורך 77 ס"מ שבצידו האחד המזווה שכבר קיים ובצידו השני ארון מעילים.
אם נעביר את המקרר לשם נצטרך להאריך את הקיר ל 95 ס"מ. האם לא יפלוש מידי לכיוון הסלון וייצור מסדרון ארוך מידי בכניסה לדירה?
 
אכן שם, אפשר לוותר על הקיר

ולחסוך כמה ס"מ בכך, לייצר דופן נגרות למקרר שתסתיר את צידו.
וזאת תשובת אינטרנט, שיש לבדוק בשרטוטים מקצועיים עם מידות מדוייקות
ושאר ההשלכות על המיקומים בחלל הציבורי.
על פניו זה משהו שהייתי בודקת, כיוון שבהתרשמות השיטחית האפשרית בפורום, נראה עם יותר יתרונות מחסרונות, וגם עם יותר יתרונות כנראה מהאופציה לוותר על שטח גדול של 30 ס"מ לכל אורך הצלע.
 

גלמיש1

New member
או קי, ממש לא זו היתה כוונתי.

התכוונתי לומר שכדי לייעץ באופן רחב ומושכל יותר... זה לא אומר שעצות שניתנו בהתאם לשאלה כפי שנוסחה אינן חכמות.
הניסוח היה לא מוצלח...
&nbsp
 

ריזל2

New member
מטבח

לדעתי המטבח מתוכנן לא נכון
משטחי שיש גדולים מעבר לכיריים ללא שימוש
מרחק בין הכירים לכיור קטן יחסית לגודל של המטבח
פתרון יותר עיצובי להפרשי העומק האזור המקרר
יש אפשרות להוציא מהחלל הזה מטבח יות פונקציונלי
 

מחפשת333

New member
אז עכשיו כשאתם רואים תמונה רחבה יות ר של הבית

האם יש רעיונות אחרים לניצול טוב יותר של המרחב? אפשר גם סידור אחר ללגמרי אם נראה לכם עדיף.
בסידור הנוכחי בצורת ח יש עוד הערות מלבד השארת עומק קטן יותר למקרר והזזת הכיריים מתחת לחלון?
 

מרי פופ

New member
המטבח עם השיפורים הקטנים מצוין ומתאים לחלל

אין סידור אחר שמתאים יותר.
 

גלמיש1

New member
הסידןר הזה הרבה יותר טוב.

אפשר להחליט שכל הדופן הימנית תהיה של ארונות גבוהים. בתוכם שתול המקרר (במיקום של התכנית הזאת צמוד לעמוד) את הבילט אין למקם בקצה המטבח (מאחורי ארון המעילים) כמו כן הייתי דואגת לרכוש מקרר לא עמוק, נניח 70-75 סמ.
במצב זה חלל המטבח רחב יותר ונוח יותר ויש המון מקום איכסון, וגם משטח שיש רב.

ואם כבר מדברים...
הסלון שלכם רחב מדי אם רוצים צפיה נוחה במסך. מרחק צפיה של 5.50 מ. יצריך מסך ענק.... הייתי מציעה להרחיב לשם את החדרים הסמוכים, או לחילופין לשקול התקנת ספריה גדולה על הקיר מאחורי הספה.

 
למעלה