אשמח לעזרתכם בתכנון מטבח !
אנחנו מתכננים כעת מטבח בצורת ח ויש לנו כמה התלבטויות.
ראשית, רצינו לדעת מהו עומק שכיח עבור מקרר?
המעצבת תכננה נישה בעומק 90 ס"מ והציעה להזיז את יתר הארונות הגבוהים קדימה כדי ליישר לחזית אחידה. אבל נראה לי חבל לוותר על 30 ס"מ מרוחב המטבח. כמו כן, זה גורם ליצירת אזור עמוק ולא נגיש בשיש. עד כמה מקובל להשתמש בעומק קטן מ 90? ואיזה עומק מומלץ כדי שהמטבח יתאים בעתיד גם לדיירים שיגיעו אחרינו?
מה עושים עם האזור הלא נגיש שנותר בשיש? האם מומלץ להשאיר פתוח או לבנות ארון או תריס? (ראיתי לפני כמה ימים פתרון יפה עם זכוכית מצוירת באחד מהמטבחים של תמי אבל לא מצליחה למצוא את זה עכשיו).
מתלבטת גם לגבי הצלע שעליה יושבות הכיריים. המיקום הנוכחי שלהם נבחר כדי שהכיריים ישבו במלואם על הקיר ולא ישבו חלקית על חלון. גם אורך הצלע נקבע כך שהיא לא תיגמר באמצע החלון. האם עדיף למרכז את הכיריים בין 2 היחידות הארוכות ולוותר על היחידה השלישית מבלי להתחשב בחלון?
מצרפת את תכנית המטבח. כל רעיון, הערה או הארה יתקבלו בברכה!
תודה
אנחנו מתכננים כעת מטבח בצורת ח ויש לנו כמה התלבטויות.
ראשית, רצינו לדעת מהו עומק שכיח עבור מקרר?
המעצבת תכננה נישה בעומק 90 ס"מ והציעה להזיז את יתר הארונות הגבוהים קדימה כדי ליישר לחזית אחידה. אבל נראה לי חבל לוותר על 30 ס"מ מרוחב המטבח. כמו כן, זה גורם ליצירת אזור עמוק ולא נגיש בשיש. עד כמה מקובל להשתמש בעומק קטן מ 90? ואיזה עומק מומלץ כדי שהמטבח יתאים בעתיד גם לדיירים שיגיעו אחרינו?
מה עושים עם האזור הלא נגיש שנותר בשיש? האם מומלץ להשאיר פתוח או לבנות ארון או תריס? (ראיתי לפני כמה ימים פתרון יפה עם זכוכית מצוירת באחד מהמטבחים של תמי אבל לא מצליחה למצוא את זה עכשיו).
מתלבטת גם לגבי הצלע שעליה יושבות הכיריים. המיקום הנוכחי שלהם נבחר כדי שהכיריים ישבו במלואם על הקיר ולא ישבו חלקית על חלון. גם אורך הצלע נקבע כך שהיא לא תיגמר באמצע החלון. האם עדיף למרכז את הכיריים בין 2 היחידות הארוכות ולוותר על היחידה השלישית מבלי להתחשב בחלון?
מצרפת את תכנית המטבח. כל רעיון, הערה או הארה יתקבלו בברכה!
תודה